Hur man bestämmer om ditt barn ska upprepa en betyg

Om ditt barn kämpar för att passera hans eller hennes klasser eller uppvisar någon form av mognad och beteendemässiga problem, kan ditt barns instruktör rekommendera att upprepa en betyg. Att behöva upprepa en betyg (kallad retention) kan vara stressande och pinsamt för barn, och det kan ha varaktiga effekter på ditt barns utveckling och självtansiering. Om du eller ditt barns instruktör överväger retention som ett alternativ är det viktigt att ha en ärlig konversation om de potentiella fördelarna och farorna med att upprepa en betyg och överväga andra alternativ.

Steg

Del 1 av 4:
Med tanke på ditt barns omständigheter
  1. Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett betyg steg 1
1. Bestäm ditt barns framsteg och utveckling. De största faktorerna att tänka på när man bestämmer sig för att främja eller behålla ett barn i skolan är barnets akademiska framsteg och mognadsnivå. Många skoldistrikt har utvecklat tester för att utvärdera dessa faktorer, men som förälder kanske du vill överväga ditt barns förmågor också.
  • Om barnet har betydande kamp med matematik, läsning eller skrivning, kommer han eller hon att kämpa ännu mer i de efterföljande årets klasser.
  • Barnet måste också uppfylla generaliserade prestationsförväntningar utformade och genomförda av skoldistriktet. Dessa förväntningar kan innehålla saker som testresultat och klassdeltagande.
  • Tänk på hur många skoldagar ditt barn har missat. Om ditt barn har missat ett betydande antal klass sessioner, kan hans eller hennes lärare rekommendera att upprepa året så att ditt barn inte är bakom i följande betyg.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett betygssteg 2
    2. Har ditt barn testat för en inlärningssvårighet. Beroende på hur mycket ditt barn kämpar, kanske du vill överväga att ha honom eller henne testad för att se om en inlärningssvårighet kan vara problemet. Även om detta kan vara pinsamt för ditt barn, kan identifiera och korrigera problemet bidra till att förhindra framtida problem i skolan.
  • Några klassrumsproblem som inte kan sitta eller lyssna under klassen kan påverka ett barns förmåga att lära sig. Hans eller hennes lärare kan rekommendera att upprepa ett år om detta resulterade i mycket missat material.
  • Du kan få ditt barn testat för en inlärningssvårighet genom att tala med en kvalificerad psykisk hälsoexpert eller genom att kontakta ditt lokala kapitel i AmericaS Inlärningshinder (LDA).
  • Prata med ditt barns lärare om huruvida ditt barn kan behöva specialiserad eller korrigerande utbildning.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett betyg steg 3
    3. Tänk på ditt barns ålder. Många barn som måste upprepa en klass är generad att vara äldre än sina klasskamrater. Men om ditt barn är ungt för hans eller hennes betyg, kan det inte vara lika mycket av ett problem. Ett barn som är yngre än hans eller hennes kamrater och kamp i skolan kan faktiskt hamna bättre efter att ha hållits tillbaka ett år.
  • Prata med ditt barns lärare om huruvida upprepning av en betyg skulle vara till hjälp eller skadligt vid ditt barns ålder.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett betyg steg 4
    4. Tänk på ditt barns känslomässiga beredskap. En annan faktor att tänka på är om ditt barn är lika emotionellt utvecklat som hans eller hennes kamrater. Att vara emotionellt underutvecklad kan vara ett stort hinder för akademiska framsteg, så prata med ditt barns lärare om ditt barns känslomässiga beredskap för den kommande klassen.
  • Ett barn ska kunna klara av mjuka frustrationer och olägenheter utan att förlora sitt eller hennes humör.
  • Om ditt barn har svårt att ta hand om sina personliga och känslomässiga behov, kanske du vill prata med ditt barns lärare om huruvida det upprepas ett år kan vara till hjälp.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett betygsteg 5
    5. Bestäm ditt barns sociala utveckling. Vissa studier tyder på att upprepande en betyg kan leda till sociala och känslomässiga problem som dålig självkänsla och en oförmåga att känna sig som en del av en sammanhängande grupp. Om ditt barn redan kämpar med sociala problem som dessa, eller om du tror att han eller hon kan vara benägen för dessa typer av problem, kan upprepa en klass vara skadlig för ditt barns känsla av själv.
  • Om ett barn verkar oundvikligt eller beter sig också "ung" För hans eller hennes ålder kan en instruktör rekommendera att behålla barnet i ett annat år.
  • Socialt utvecklade barn bör kunna samarbeta med andra studenter och arbeta inom en grupp dynamisk.
  • Om du är osäker på hur du mäter ditt barns sociala utveckling, överväga att prata med en skolrådgivare, psykolog, socialarbetare eller beteendespecialist.
  • Del 2 av 4:
    Väger fördelarna och nackdelarna med klassens retention
    1. Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett steg 6
    1. Känna fördelarna med retentionen. Den största fördelen med retentionen är att barnet har ett annat år att spendera på sin läsning, skrivning och matematiska färdigheter. Om barnet var avancerat till nästa klass, skulle han eller hon kämpa och i slutändan misslyckas på den nivån. Eftersom varje års kursmaterial bygger av grunden som fastställts föregående år, skulle ett barn vara ännu längre bakom och kan känna sig ännu mer frustrerad eller generad av hans / hennes prestanda.
    • Det är dock värt att notera att eventuella prestationer som görs av en behållad student som vanligtvis bleknar inom tre år. Du kanske vill överväga de negativa effekterna innan du fattar ett slutgiltigt beslut.
    • Den enda gången retention verkligen fungerar är när eleverna får specifik och detaljerad uppmärksamhet för att lösa problemen som ledde till dåliga betyg. Detta kräver ökad ansträngning på både lärarens del och föräldrarnas del.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett steg 7
    2. Lära sig nackdelarna med retentionen. Att behållas i ett år kan ha en mycket negativ effekt på en ung student. Studenter som hålls tillbaka ett år har vanligtvis lägre nivåer av akademisk prestation, ökad känslighet för beteendeproblem, minskad socio-emotionell anpassning och ökad risk för för tidig droppe än sina kamrater.
  • Om ditt barns instruktör rekommenderar att det upprepas ett år, prata med instruktören om eventuella problem du har. Det kan finnas andra alternativ att retention som instruktören kan vara villig att genomföra.
  • Om instruktören insisterar på retention, se till att ditt barn kommer att få specialiserad korrigerande uppmärksamhet för att bli upptagen på de begrepp som han eller hon kämpar med. Du kanske också vill ta itu med risken för beteendeproblem som potentiellt kan utvecklas.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett steg 8
    3. Överväga alternativ till retention. Om ditt barn verkligen kämpar och hans / hennes instruktör rekommenderar att det upprepas ett annat år kan du kanske diskutera alternativa alternativ med den instruktören. Att ge ytterligare stöd, både inom och utanför klassrummet, kan hjälpa till att få ditt barn tillbaka på spår utan att behöva upprepa en betyg.
  • En-mot-en- eller smågruppens handledningssessioner kan bidra till att introducera nya koncept till ditt barn som inte är klart från instruktionerna i klassen.
  • Tänk på specialutbildning för ditt barn. Bara se till att hans / hennes IEP-mål och riktmärken matchar skolans normer för att säkerställa att ditt barn är på rätt väg.
  • Fråga om sommarskolans deltagande, utökade dagklasser eller förlängda årsklasser i stället för att behöva upprepa en betyg.
  • Hjälp ditt barn med läxor. Om ditt barn vägrar din hjälp, ha en syskon eller en äldre student / handledare med ditt barn på uppdrag som han eller hon kämpar med.
  • Försök att ge ditt barn mer sociala utbyten med sina kamrater genom extracurricular aktiviteter. Vissa barn blir mer motiverade att göra det bra i skolan genom att interagera med sina kamrater.
  • Del 3 av 4:
    Bedömning av grundskolans framsteg
    1. Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett betyg steg 9
    1. Besluta om kindergarten kampanj. Kindergarten är ett viktigt utvecklingsstadium för små barn. Innan de främjas till första klassen måste dagis studenter typiskt visa ett starkt kommando på kommunikationskonst och matte kompetensstandard för deras stat.
    • Kommunikationskonstkunskaper på dagisnivån brukar innebära att man frågar och svarar på frågor om en text, behåller viktiga detaljer från en text, identifierande tecken i en historia, jämför karaktärsupplevelser och engagerande i gruppläsning.
    • Standard matematiska färdigheter på dagisnivån innehåller typiskt identifiering och jämförelse av siffror, räknar i sekvens, identifierar former och slutför enkla tillsats- och subtraktionsproblem.
    • I USA kan en skola inte mandat att ditt barn upprepar dagis. Om du inte håller med sitt beslut att hålla tillbaka dem kan du fortfarande placera dem i en första klass.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett steg 10
    2. Bedöma förstklassiga framsteg. Första klassens färdigheter byggs av de lärdomar som lärt sig i dagis. För att främjas till den andra klassen måste en förstklassig student få godkänd kurs (vanligtvis en C eller högre, eller åtminstone en 70% där numeriska kvaliteter används) i både kommunikationskonst och matematik.
  • Kommunikationskonstkunskaper inkluderar återgivande nyckeltal om en historia, som beskriver tecken / inställningar / händelser och läs prosa och / eller poesi som anses lämpligt för en första klassläsare i det barnets stat.
  • Standard matematiska färdigheter inkluderar att utöka sekvensen för räkning, lägga till och subtrahera siffror inom 20, lära sig decimaler upp till 100, erkänna och arbeta med mätningar och bygga på rumslig resonemang som innebär geometriska former.
  • Bilden med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett steg 11
    3. Utvärdera andra klassens färdigheter. Andra klassens färdigheter hämtas direkt där första klassens färdigheter slutade och bygga av dem på alltmer komplexa sätt. En student måste tjäna godkänd kurs i både kommunikationskonst och matematik för att gå vidare till tredje klass.
  • Andra klassskommunikationskonstkunskaper inkluderar att fråga och svara på frågor om en text (specifikt vem / vad / när / var / varför / hur), beskriver de sätt på vilka ett tecken svarar på stora händelser, med hjälp av visuell och skriftlig information för att bättre förstå en karaktär, och läs litteraturen anses lämpligt komplex för studenter i den andra klassen.
  • Matematiska färdigheter som förväntas av en andra klassens student inkluderar att lägga till och subtrahera inom 20, utveckla en enkel förståelse av multiplikation, lära sig decimaltal upp till 1000, arbeta med tid och pengar och utveckla en mer avancerad rumslig resonemang.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett betygsteget 12
    4. Bestäm tredje klassens framsteg. Tredje högkvalitativa framsteg bestäms återigen av godkänd kurs i både kommunikationskonst och matematik. Om en student i tredje klass inte går vidare på den förväntade nivån är den tredje klassen den nivå där lärare kan påpeka en villkorlig kampanj med en obligatorisk förbättringsplan istället för att rekommendera ett retentionsår.
  • Kommunikationskonstkunskaper inkluderar att erkänna betydelsen av ord och fraser, med hänvisning till de olika delarna av en berättelse, som beskriver hur illustrationer och ord arbetar tillsammans för att berätta en historia, jämföra / kontrastera två eller flera texter och läsa litteratur som är lämpligt för tredje klass och läsning studenter.
  • Matte-kompetens från tredje klassen inkluderar multiplikation och division inom 100, med de fyra operationerna, som förklarar matematiska mönster och förståelse av fraktioner.
  • Den tredje klassens läsningsplan (för studenter som går vidare till fjärde klass med dåliga betyg) innefattar typiskt minst 30 timmars ytterligare läslektioner under det fjärde klass året. Läraren kan också mandat sommarskolan utöver de som läser lektioner.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett betyg steg 13
    5. Bedöm fjärde högkvalitativa framsteg. Framgångsgraden kräver inte bara en godkänd kurs i kommunikationskonst, men också en godkänd kurs på en läsningsbedömning i vissa stater. Varje student som läser under en fjärde nivå krävs för att upprepa den fjärde klassen, delta i minst 30 timmar av läslektioner under det upprepade fjärde året och måste delta i sommarskolklassen med minst 40 timmars läsinstruktion.
  • Kommunikationskonstkunskaper för fjärde graders inkluderar att citera detaljer från en text, identifiera temat för en text, erkänna betydelsen av ord i en text, differentiering mellan olika typer av texter och läsningslitteratur som anses lämplig för fjärde studenter.
  • Matematiska färdigheter för fjärde graders inkluderar att utveckla en förståelse av faktorer och multiplar, med hjälp av de fyra operationerna mer omfattande, bygga och beställa fraktioner och omvandling av måttenheter.
  • Fjärde graders är också skyldiga att ta emot godkänd kurs i vetenskap eller sociala studier för att gå vidare till femte klassen.
  • Bildbeteckningen Bestäm om ditt barn ska upprepa ett steg 14
    6. Utvärdera femte klassens framsteg. Framtidsframsteg bestäms av godkänd kurs i kommunikationskonst, matematik, vetenskap och sociala studier. Vissa skoldistrikt ställer också pågående bedömningar för att säkerställa att eleverna kan läsa skickligt på femte nivå.
  • Femte studenter måste kunna citera från en text, jämföra / kontrast två eller flera tecken, identifiera och förstå figurativt språk, känna igen hur kapitel eller scener arbetar tillsammans för att bilda plotstrukturen i den större historien, diskutera hur en berättarens punkt av Visa påverkar beskrivningen av händelserna och läses på en femte nivå.
  • Femte matematiska färdigheter inkluderar att analysera mönster, utföra operationer med decimaler till hundra, multiplicera och dela fraktioner och grafpunkter på ett plan.
  • Vetenskapsförmågan i femte klassen inkluderar att förstå enkla maskiner, klassificera växter och djur, förstå vattencykeln och lära sig om solsystemet.
  • Sociala studier färdigheter i femte klassen inkluderar differentiering mellan befogenheterna för olika grenar av regering och förståelse av självständighetsförklaringen, konstitutionen och rättigheterna.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett betyg steg 15
    7. Vet vad som förväntas av gymnasieelever. Från betyg sex till åtta förväntas studenterna få godkända betyg i kommunikationskonst, matematik, vetenskap och sociala studier. Annat än att öka förväntningarna med varje efterföljande betygsnivå, det finns inga förändringar i utvärderings- eller testkrav under den här tiden.
  • Del 4 av 4:
    Förbereder ditt barn för att upprepa ett år
    1. Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett steg 16
    1. Försök att lita på lärarens bedömning. Om du är osäker på ditt barn som upprepar en betyg, bör du verkligen höja dina bekymmer och ha en respektfull konversation med instruktören. Läraren har dock det ultimata. Kom ihåg att en utbildad utbildare är mer kvalificerad att objektivt bedöma ett barns tillväxt och förmåga än en förälder. Du kanske inte gillar valet, men du måste acceptera lärarens beslut och lita på hans / hennes förmågor.
    • Skyll på läraren kan få ditt barn att känna att han eller hon behöver inte arbeta hårdare andra gången. Om du berättar för ditt barn att det är lärarens fel, kan det få ditt barn att känna "slipper undan" För hans eget ansvar.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett steg 17
    2. Prata med ditt barn om beslutet. Att berätta för ditt barn att han eller hon behöver upprepa en betyg är aldrig lätt. Det är bäst att ha den här konversationen i ett privat, bekvämt utrymme som är fritt från distraktioner och andra syskon eller vänner.
  • Påminna ditt barn att han eller hon kommer att bli den äldsta i klassen, och därför kommer det att bli en bättre idrottare och akademisk achiever. Berätta för ditt barn om andra förmåner att vara äldre, som att vara den första i klassen att köra.
  • Påpeka allt det goda arbetet ditt barn har gjort i skolan. Låt honom eller henne veta att du är stolt och markerar specifika prestationer för att få ditt barn att må bättre om föregående års arbete.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett steg 18
    3. Vara känslig för ditt barns känslor. Om du har fattat beslutet att hålla ditt barn tillbaka ett år kan ditt barn ha starka känslor om ditt val. Han eller hon kan känna sig arg, rädd, eller på annat sätt berörs att behöva upprepa en betyg med yngre studenter. Ta dig tid att prata med ditt barn och arbeta genom hans eller hennes känslor innan skolåret börjar.
  • Var inte avvisande om ditt barn känner sig rädd eller generat. Istället, träffa varje negativ känsla med försäkran om att barnet kommer att ha roligare och göra det bättre andra gången.
  • Om ditt barn verkligen kämpar med att acceptera ditt beslut, kanske du vill överväga att ha ditt barn prata med en lärare, chef eller barnterapeut. Detta kan hjälpa ditt barn att arbeta genom hans eller hennes bekymmer och lära sig nya coping färdigheter.
  • Bild med titeln Bestäm om ditt barn ska upprepa ett betygsteget 19
    4. Förbered ditt barn för det nya skolåret. Skiller kan vara en av de värsta sakerna för ett barn som upprepar en betyg. Ditt barn kan frukta att andra barn i skolan kommer att göra det roligt med honom eller henne. Detta kan ha hänt redan. Medan du inte kan hindra andra barn att vara menliga, kan du lära ditt barn hur man borstar av förolämpningar och upprätthåller sitt förtroende.
  • Försök att hjälpa ditt barn att göra vänner med andra barn som kommer att vara i sin klass i år. Ställ in speldatum under sommaren, eller uppmuntra dem att träffas och spendera tid tillsammans så att ditt barn har åtminstone några vänner direkt från skolårets början.
  • Hjälpa ditt barn att räkna ut vad man ska säga för att betyda barn. Till exempel kan ditt barn avvisa förolämpningar genom att säga något som, "Jag behövde bara bli bättre på vissa saker. Det stör mig inte."
  • Låt inga syskon eller andra familjemedlemmar reta ditt barn. Det kan vara bäst att låta andra släktingar veta privat och sedan fråga att de inte tar upp det till ditt barn så att han eller hon inte känner sig självmedveten.
  • Betona ditt barn att du fortfarande har inget annat än kärlek och stolthet för honom eller henne. Denna typ av försäkran kan gå långt för att öka ditt barns självkänsla.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande