Hur man övertygar någon att ge dig något

Vi har alla tider när vi behöver något från någon annan. Oavsett om du vill att din bästa vän ska ge dig en av sina värdefulla ägodelar eller du måste övertyga en investerare att dela med stora summor pengar, hjälper det om du kan vara övertygande. Det är viktigt att planera hur du kommer att fråga och att bli självsäker och organiserad. Du vill också stärka ditt förhållande med den person du vill fråga. När du har utvecklat ett tillförlitligt förhållande har du ett bättre skott på att få vad du vill ha från dem.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör en smart tonhöjd
  1. Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 1
1. Vänta på en bra tid. När du arbetar med andra människor är timing viktigt. Om du fångar dem i ett dåligt humör, kommer de sannolikt att vara avvisande och samarbetsvilliga. Du vill fånga dem i gott humör när de är villiga att höra dig.
  • Det bidrar också till att fånga någon när de är trötta. De är mindre kunna utvärdera din förfrågan och mer sannolikt att hålla med dig.
  • Till exempel, om du vill prata med din chef om att få en kampanj, välj din tid noggrant. Pola inte på dem så snart de går i dörren på en måndagsmorgon.
  • Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 2
    2. Ge lite bakgrundsinformation. Genom att berätta för någon om vad du behöver och varför du behöver det kan du hjälpa personen att förstå din förfrågan. Detta visar att du har tänkt på vad du frågar, och att du bryr dig tillräckligt för att informera dem.
  • Till exempel kan du säga till din syster, "Jag tillbringade verkligen för mycket pengar förra helgen. Jag jobbar med budgetering bättre. För nu skulle du vara villig att låna mig några gaspengar? Jag skulle gärna göra några ärenden för dig i gengäld."
  • Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 3
    3. Fråga artigt. Om du är för krävande, kommer det att orsaka tvekan. Folk vill inte känna att de pressas runt. Visa att du är artig och respektfull genom att använda ord som tack och tack.
  • Till exempel kanske du frågar något som "kan jag behaga ha din extra biljett till konserten ikväll? Jag älskar verkligen det bandet och det skulle vara bra att umgås med dig."
  • Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 4
    4. Var specifik. Om din förfrågan är vag, är personen mindre sannolikt att uppfylla den. En vaguell förfrågan gör det svårt för dem att räkna ut exakt vad du vill ha. Även om de vill behaga dig måste du berätta för dem exakt vad du ska ge dig.
  • Till exempel kan du fråga din chef, "Hur snart kommer jag att främjas till biträdande vice president?" istället för "Tror du att jag någonsin får någon form av marknadsföring?"
  • Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 5
    5. Ha tålamod. Det finns två skäl att hålla sig patient med en person. Först kan de så småningom ge dig vad du vill ha. För det andra, även om de inte gör det, kanske du vill ha något annat från dem senare.
  • Kanske är din granne nere din begäran om att bygga ett staket på din delade fastighetslinje. Istället för att bli arg, ge dem lite tid att tänka på det.
  • Metod 2 av 3:
    Bygga ett bra förhållande
    1. Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 6
    1. Visas pålitlig. Det är viktigt att den andra personen tror att du är pålitlig. Om de inte tror något, kan de vara ovilliga att ge dig något. Vara kommande om dina avsikter, och försök att tjäna sina förtroende.
    • Din mamma kan tveka att låna dig bilen. Tjäna hennes förtroende genom att följa regler, vilket gör bra betyg och gör dina sysslor.
  • Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 7
    2. Möta deras behov. Människor är självbetjäning oftare än inte. Om de tror att du kan möta deras behov, kommer de att vara mer benägna att ge dig vad du vill ha. Hjälpa dem att flytta, lära dem en ny färdighet, eller vara där när de behöver en någon att prata med. Ju mer du främjar förhållandet, desto mer sannolikt är de att ge dig vad du vill ha.
  • Om du vill låna din rumskompisas favorittröja, erbjuda att ta henne sväng rengöring av badrummet.
  • Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 8
    3. Fokusera på sina vinster. Det sätt du gör saker är ibland viktigare än vad du frågar. Göra fokus för din fråga om vad den andra personen får. Detta kommer att distrahera dem från vad de ger upp.
  • Till exempel kan du säga, "Du vet, pappa, om du hjälper mig att köpa en bil, kommer jag att kunna göra några ärenden för dig på helgen."
  • Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 9
    4. Lär känna personen bättre. Ju närmare du är den här personen, desto mer sannolikt är det att de kommer att vara villiga att ge dig något. Om du inte redan är nära den här personen, spendera lite tid på att bygga upp ditt förhållande. Detta hjälper dig att förstå hur man kommunicerar med dem och tjänar deras förtroende.
  • Till exempel, om du vill ha något från en medarbetare, försök att koppla samman dem. Om du märker att de har ett foto av en katt på sitt skrivbord, slå upp en konversation om din egen katt.
  • Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 10
    5. Spendera tid tillsammans. Kanske vet du redan personen ganska bra, men du känner dig inte mycket ansluten. Göra ett försök att spendera lite kvalitetstid med dem. Detta kan göra den andra personen att känna sig värderad och omhändertagen.
  • Be din vän att gå ut till lunch med dig. Var noga med att ställa frågor om sitt liv.
  • Lyssnar verkligen. Var uppmärksam på vad de säger och fråga uppföljningsfrågor för att illustrera ditt intresse.
  • Metod 3 av 3:
    Presentera dig självförtroende
    1. Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 11
    1. Koppla av. Om du är alltför stressad, kommer du inte att bli säker. Du måste presentera dig själv på ett lugnt och samlat sätt för en annan person att lita på dig och vill ge dig något. Ta några djupa andetag och koppla av Innan du pratar med dem.
    • Du kan också ge dig en Pep Talk. Säg till dig själv, "Jag förtjänar att få en höjning. Jag kommer att vara säker och respektfull när jag gör min begäran."
  • Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 12
    2. Var redo. Ta lite tid att få dina tankar i ordning. Du kan göra anteckningar, om det behövs. Till exempel, om du vill låna flera saker från en vän, skriv dem ner så att du inte glömmer.
  • Dina anteckningar kan också innehålla saker om varför du gör förfrågan och hur det kan gynna er båda.
  • Bild med titeln övertyga någon att ge dig något steg 13
    3. Tala tydligt. Undvik att använda fyllnadsord som "uhm" eller "bra."De hjälper inte alls.Dessa ord gör din förfrågan mindre kortfattad och gör att du verkar mindre självsäker. Du borde säga vad du vill ha på det tydligtaste sättet.
  • Till exempel, istället för att säga, "Jo, Uhm, skulle jag verkligen vilja det om du skulle ge mig, den affischen," du borde säga "Kan jag få den affischen?"
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande