Hur man går till new york city fashion week

New York Fashion Week (NYFW) händer två gånger per år, en gång i februari och en gång i september. Veckan själv har en lång och storierad historia, vilket har lett till att det skapas av ett antal producenter. Vid dessa händelser visar designers sitt arbete för de kommande säsongerna, vilket ger modeinsiders en snygg kik innan designen är tillgängliga för köp. Det finns några olika alternativ för att delta i NYFW, inklusive att delta i en open-to-offentlig show, som säkrar en biljett till en privat show och volontärarbete.

Steg

Metod 1 av 3:
Delta i en offentlig show
  1. Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 1
1. Utforska dina alternativ. För det första måste du göra lite forskning, eftersom flera enheter producerar visar under NYFW.
  • Sedan 2012 har Fashion Week online behållit en komplett lista över NYFW-utställningar från flera tillverkare, samt öppna-till-offentliga möjligheter.
  • IMG producerar "NYFW: The Shows," En av de mest högprofilerade serien av shower under NYFW. (Men det är bara en serie av shower.) När du har identifierat en show som intresserar dig, kan du skriva "Hej, mitt namn är Sarah, och jag kör en populär modeblogg som heter Stilettos och glitter. Jag är intresserad av att delta i din NYFW-show den 10 februari eftersom jag skulle vilja visa upp händelsen på min blogg. Skulle jag kunna säkra 1 biljett till showen? Tack så mycket för din övervägande!"
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 3
    2. Ladda ner gratis mode GPS och EventBrite Apps. När du har skickat dina e-postmeddelanden, ladda ner dessa appar för att enkelt kunna RSVP till några visar att du kan få en inbjudan att delta. De flesta visar kommer att använda 1 av dessa 2 appar, som inkluderar datum, tid och plats för evenemanget, och de kommer också att producera en e-biljett för din telefon som du kan skanna på dörren.
  • Du kanske måste skicka många e-postmeddelanden innan du får ett svar. Bara RSVP "Ja" för att visa att du vet att du kan delta.
  • Bild med titeln Delta i New York City Fashion Week Steg 4
    3. Sök efter nya designers som visar meddelas. Många framväxande designers kommer att hålla visar som är öppna för allmänheten så länge du RSVP som du går. Dessa händelser kommer att publiceras 2-3 månader innan modeveckan börjar. Scour designers webbplatser och sociala medier för att hålla koll på händelser som inte kräver en biljett alls.
  • Ibland kommer dessa händelser att sponsras av varumärken utanför mode, till exempel bilmärken. Håll ett öga på sina sociala medier också!
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 5
    4. Delta i händelser som inte kräver en biljett. Vissa icke-show-händelser kräver inte en biljett för att komma in. Dessa inkluderar lanseringsfester, popup-fönster och immersiva upplevelser som makeover och kläder swappar. Om du inte har en show att gå till, kan du fortfarande spendera lite tid att gnugga armbågar med fashionistas!
  • Metod 2 av 3:
    Säkra en biljett till en privat show
    1. Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 6
    1. Skicka ett mail för att begära en biljett 3 månader i förväg. De flesta privata utställningar har ett mycket begränsat antal biljetter att ge bort, och mottagare väljs ofta av PR-företag. Skicka ditt korta och söta intresse email ungefär 3 månader i förväg.
    • Om du inte har hört tillbaka 1 månad före showen, skicka ett uppföljnings-email för att kolla på eventuella öppna utrymmen som kan vara tillgängliga.
    • Om du kör en blogg, skriv för en modetidning, eller har andra anslutningar till branschen, det kan vara till hjälp att erbjuda någon form av pressdäckning mot en plats på showen.
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 7
    2. RSVP i rätt tid. Om du får en inbjudan, se till att du RSVP så snart som möjligt för att bekräfta din plats. Inbjudningar kommer normalt att komma via e-post med en länk till RSVP, så håll ett öga på din inkorg under månaden före modeveckan. Bara RSVP "ja" om du är säker på att du kommer att kunna göra det till showen.
  • Var försiktig med att du inte dubbelbokar dig själv! Det kan vara till hjälp att hålla en lista med evenemang för varje dag så att du vet när du är fri att delta i en show och vad du redan har bokat för dagen.
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 8
    3. Ange Nyfw Giveaways sponsrade av stora företag. Många stora företags varumärken som Macy`s Host Giveaways att delta i NYFW. Några månader före modeveckan, sök om för eventuella giveaways eller tävlingar du kan hitta.
  • En snabb sökning av NYFW giveaways kommer att ge massor av resultat. Om det är sponsrat av ett stort varumärke är det säkert att komma in. De flesta märken kommer att kräva ditt namn, födelsedatum och en e-postadress som ska anges.
  • Vissa företag gör Instagram och Facebook Giveaways, där du kan skriva in dina konton på varje social media webbplats. Ibland måste du märka vänner eller repostera en bild, men det är roligt och lätt att delta.
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 9
    4. Visa din personliga stil varje dag under modeveckan. Klä på en del av en modevecka deltagare genom att visa din personliga stil. Det är inte nödvändigt att du bär kläder av designern, men det är smart att hålla kläderna enkla, bekväma och trendiga. Du kommer sannolikt att göra mycket promenader, så se till att du kommer förberedd med bekväma skor!
  • Till exempel, under februari är det bäst att förbereda sig för vädret. Du kan fortfarande se bra ut i en elegant, solidfärgad kappa, svarta cigarettbyxor, en blommig tryckt topp och ballettlägenheter.
  • För september är dina alternativ mer öppna. En färgstark Boho-klänning med broderi och tofsar ihop med gladiatorsandaler är en enkel och bekväm outfit som inte kommer att vara constricting. Om du inte är en professionell att gå i dem är klackar inte vanligtvis en bra idé.
  • Metod 3 av 3:
    Få en volontärposition
    1. Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 10
    1. Skriv ett kort förfrågnings-e-post som riktar sig till producenter och designhus. Håll e-postmeddelandet som möjligt för ett varumärke eller designer som möjligt så att du kan skicka ut flera e-postmeddelanden åt gången. Presentera dig själv för läsaren och uttrycka ditt intresse för volontärarbete för showen.
    • Om du har några branschkontakter, fråga dem om du kan använda dem som ett hänskjutande i ditt mail till sitt företag.
    • Det är säkert att hoppa över historien om hur mycket du beundrar varumärket och blir rakt till punkten, eftersom de flesta producenter och designers kommer att få massor av e-postmeddelanden.
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 11
    2. Kontakta Fashion Weekproducenter att ansöka om en volontärposition. Ibland kommer dessa positioner att vara öppna för ansökan 2-3 månader i förväg på producentens hemsida. Om de inte har en ansökningssida för volontärer, kontakta dem med hjälp av e-postmeddelandet på deras hemsida och uttrycka ditt intresse för volontärarbete.
  • Några populära producenter inkluderar IMG, Style360, Amconyc och FTL MODA.
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 12
    3. Nå ut för att designa hus för att skicka ditt namn för volontärarbete. Sök efter designhus Holding Shows under Fashion Week, och skicka dem en förfrågan E-post. Håll det kort och uttrycka ditt intresse för volontärarbete för dem.
  • New York Fashion Weeks webbplats kommer att ha en lista namn och kontaktuppgifter för alla affiliate-shows för veckan. Även om detta inte är en komplett lista eftersom det finns många oanmälda visar med mindre varumärken, är det ett bra ställe att börja söka.
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 13
    4. Vara i tid och förbered dig i långa timmar. De flesta volontärer på NYFW förväntas komma fram till 6:00 och kommer inte att lämna till 11:00 PM tidigt. Om du volontärarbete för en organisation med några visar, förvänta dig att spendera hela veckan på det schemat.
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 14
    5. Följ koordinatorens klädkod. De flesta designers och producenter kommer att ha en strikt klädkod för volontärer att följa. Många kräver att alla volontärer bär klänningbyxor och solida färger, normalt svart. Se till att du känner till klädkoden och följer det precis eftersom arrangörerna kommer att vända dig bort om du inte gör det!
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 15
    6. Bära dina mest snygga och bekväma skor. Se till att du har mycket bekväma skor, som lägenheter eller snygga sneakers, när volontärarbete, eftersom du sannolikt kommer att vara på fötterna hela dagen och springa från plats till plats. När du väl känner till klädkoden, börja leta efter bekväma skor som passar kraven så snart som möjligt.
  • Gelinsatser kan också hjälpa dig att hålla dig bekväm hela dagen!
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 16
    7. Följ samordnarens regler. De flesta volontärer får inte använda sina telefoner eller ta bilder. Om den organisation som du volontär för har dessa regler på plats, följ dem. Om du inte gör det riskerar du att få skickas hem och förstöra ytterligare möjligheter med den designern eller producenten.
  • Vid någon tidpunkt kan du ha en nödsituation där du behöver använda din telefon. Prata med den person som är tilldelad som din handledare för veckan och låt dem veta vad som händer. För en nödsituation kommer de normalt att göra ett undantag bara en gång.
  • Bild med titeln Gå till New York City Fashion Week Steg 17
    8. Gör ditt jobb med ett leende. Se till att du vet vad du ska förvänta dig i processen. Du kommer sannolikt att organisera modeller eller kläder, fyllning av presentpåsar, sätta upp stolar, eller inleda gäster till sina platser. Bli inte besviken om du är tilldelad ett till synes "meningslöst" jobb. De är alla viktiga för att göra dagen till en framgång!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande