Hur man böjer sig artigt

Bowing är ett traditionellt sätt att visa respekt i många kulturer. Om du försöker visa respekt för traditionen är det viktigt att du vet när du ska böja och när du inte böja. Varje kultur har sina egna unika ritualer i samband med korrekt böjning, och dessa nyanser kan inte gälla i ett annat land. Gör din forskning innan du böjer och titta på lokalbefolkningen.

Steg

Metod 1 av 3:
Böjning i asiatisk kultur
  1. Bild med titeln Bow Purty Step 1
1. Vet när man ska böja. Böjning används vanligtvis i asiatiska kulturer för att visa respekt, ära eller tacksamhet. En tyst båge ersätter ofta frasen "Tack." I asiatiska kulturer bör du böja från höften med ditt huvud spetsigt. Polite Bowing är fortfarande vanligt i många asiatiska länder, men det praktiseras inte lika strikt i Amerika. Förstå kulturen runt dig - eller kulturen hos folket runt dig - för att avgöra om böjning är lämplig.
  • Böjning är utbredd till varierande grad i många östasiatiska länder, men det är mest framträdande i Kina, Korea, Taiwan, Japan och Vietnam. Olika nyanserade bågar används för att uttrycka ursäkter, tacksamhet, uppriktighet, åtkomst och ånger, bland annat.
  • Handskakningen har blivit en vanlig hälsning i många östasiatiska kulturer, särskilt i affärscirklar. Böjning kanske inte är lämplig när du först träffar någon - speciellt om han eller hon är en peer-men det kan vara ett mångsidigt sätt att förmedla mer komplexa känslor. En liten båge för att visa artighet är vanligtvis välkommen.
  • Bild med titeln båge artigt steg 2
    2. Antag att böjningsstället. Stå rakt med fötterna tillsammans, bildar en v med dina klackar. Knyta händerna på dina sidor, men inte för hårt.
  • Bild med titeln båge artigt steg 3
    3. Buga med midjan, inte nacken. Böj i midjan, men håll ryggen rakt. Öppna händerna när du böjer. Ta med fötterna ihop.
  • Bild med titeln båge artigt steg 4
    4. Avvärja din blick för att visa respekt. Om du böjer sig till en äldre, en överlägsen eller någon du respekterar, titta ner på fötterna när du böjer. Om du böjer till någon som inte passar in i någon av dessa kategorier, gärna se dem direkt i ögat.
  • Tänk på att om du ser någon i ögonen kan det tas som ett tecken på respektlöshet.Detta är särskilt fallet när man böjer sig till äldre, mer traditionellt sinnade människor, särskilt de som växte upp i en östasiatisk kultur. Försiktigt överväga situationen, och var uppmärksam på vem du böjer.
  • Bild med titeln båge artigt steg 5
    5. Avsluta bågen. Räta upp, stäng händerna och dela fötterna tillbaka i v. Känn dig fri att göra ögonkontakt med den person som du böjde dig.
  • Metod 2 av 3:
    Böjning i västerländsk kultur
    1. Bild med titeln båge artigt steg 6
    1. Vet när man ska böja. Böjning utvecklades som ett traditionellt tecken på respekt och erkännande i många västerländska kulturer, men det är mycket mindre vanligt än det en gång var. Du kan fortfarande böja för att visa respekt, eller att lägga till en dramatisk blomstrande till en situation, men gesten kommer att bli lite föråldrad. Som sagt, böjs fortfarande allmänt som en artig gest.
    • Böjning i västerländsk kultur åtföljs ofta av en luft av mockformalitet, och kanske en grad av ironiskt självmedvetande. Den europeiska-amerikanska ceremoniella bågen är i stort sett en anakronistisk gest, så kom ihåg att du inte får tas på allvar.
    • Försök att äga bågens mockformalitet genom att leka med nyans och ta gesten till det yttersta. Böja mycket långsamt och djupt för att visa sarkasm-något som en långsam klappa. Böja mycket snabbt och artigt att förmedla mockreferens.
  • Bild med titeln båge artigt steg 7
    2. Sätt din vänstra hand bakom ryggen. Böj din arm på armbågen och vila din hand (palm ut (på midjenivå. Alternativt, tryck på vänster hand över buken.
  • Bild med titeln båge artigt steg 8
    3. Ta med din högra hand i midjan. Böj din arm på armbågen. Håll din handflata mot din kropp medan du tipsar din överkropp framåt. Ju lägre du böjer, desto mer respekterar du.
  • Om du har på dig en hatt, ta bort den och håll den av randen i din högra hand. Om du är i en situation som kräver extremt referens-säg, en begravning eller prestanda av en nationell anthem-tuck din hatt under din arm tills ögonblicket passerar.
  • Bild med titeln båge artigt steg 9
    4. Håll ögonen sänkt. Höj inte hakan för att upprätthålla ögonkontakt - det kan tas som ett tecken på respektlöshet. Det här är emellertid en tradition som utvecklats från ett starkt stratifierat feodalt samhälle, så förvänta dig inte de mest 21: a århundradet människor att ta brott om du gör ögonkontakt eller båge "felaktigt".
  • Bild med titeln båge artigt steg 10
    5. Stå upp i en fluidrörelse. Räta ut ryggen. Släpp dina händer. Höj dina ögon för att möta blicken för den person som du böjde och fortsätter att prata med dem.
  • Metod 3 av 3:
    Böjning i andra situationer
    1. Bild med titeln båge artigt steg 11
    1. Buga i en företagsinställning. Båge för att beteckna respekt, som du skulle i en icke-företagssituation, men vara särskilt uppmärksam på rankningen av dem som du böjer. Japansk kultur är mycket hierarkisk, vilket innebär att äldre människor har högre social status än yngre människor, män brukar ha mer status än kvinnor, och ledande befattningshavare kräver mer respekt än junior chefer.
    • Japanska affärsmän utbyter ofta visitkort innan de böjer eller skakar hand. Se till att ditt visitkort tydligt anger din rang-Detta kommer att avgöra vem din förhandlingsmakt ska vara.
    • Om du böjer till någon som rankas högre än dig i hans / hennes respektive företag, se till att avvärja blicken för att visa respekt. Tänk på att högre-ranking individer kanske inte bogserar, är ofta en envägs gest i praktiken.
  • Bild med titeln båge artigt steg 12
    2. Överväga snodd Om du har en kjol eller klänning. Korsa benen och anklar medan du står och böj sedan knäna något. Lyft tyget på din klänning ut till dina sidor. Detta är ett traditionellt europeiskt och amerikanskt sätt att visa deference, men dess användning har minskat kraftigt under det senaste århundradet.
  • Curtsy i vilken situation som helst som kan kräva en båge. Som med böjning betraktas inte curtyen som en artig gest, men det kommer att stöta på så lite föråldrade.
  • Bild med titeln båge artigt steg 13
    3. Böja för en publik. I västerländsk kultur är det vanligt att böja efter ett tal eller prestanda för att erkänna prickens applåder. Som din publik klappar (eller snaps, skål, etc.), lägg din högra hand i mitten av bröstet. Andas djupt. Böj din rygg. Kortfattat böja ditt huvud och stå upp igen.
  • Böja inte för länge, inte för snabbt. Buga i 3-5 sekunder, men låt det inte dra på.
  • Stå still. Blanda inte om medan du böjer.
  • Tips

    Utlösarna och mekaniken för korrekt bågning kan variera mycket mellan kulturer. Innan du böjer, se till att du gör det rätt.
  • Det är vanligt att placera en hand över bröstet när du böjer, speciellt när du bär en lågskuren tröja.
  • Varningar

    Se till att du inte ska tipsa dig för mycket. Förlora inte din balans!
  • Akta dig för att människor böjer tillbaka. Stå tillräckligt långt bort att du inte stöter på huvudet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande