Hur man är kulturellt känslig när du reser utomlands

Resor är en extraordinär sak. Men när du besöker ett annat land för första gången finns det alltid en risk att förolämpa den inhemska befolkningen genom att inte följa tullen som är normala för dem, eller genom att inte vara medveten om aspekter av din egen kultur som kan anses vara oförskämd eller ur sin plats. Få saker är mer pinsamt än att störa någons livsstil helt enkelt för att du inte vet något bättre. När du stänger av för att se världen på ett jordklotande äventyr, kom ihåg de unika värdena och det sociala klimatet i den kultur du fördärvar dig och tänka på hur ditt beteende kan uppfattas av dem som är omkring dig.

Steg

Del 1 av 3:
Upplever olika kulturer
  1. Bild med titeln vara kulturellt känslig när du reser utomlands Steg 1
1. Utbilda dig själv på platsen du besöker. Innan du ens stiger foten på ett plan, genomför du en noggrann forskning för att hjälpa dig att förbereda dig för ditt första möte med ett nytt land och dess folk. Det kommer att vara värt att ta reda på din destinationens sociala struktur, religiösa metoder och inställning till utländska resenärer. Att läsa på var du är på väg är ett måste, eftersom det kommer att erbjuda värdefull inblick i det dagliga livet där och ge dig en uppfattning om vad man kan förvänta sig som outsider.
  • För en avslappnad semester i södra Frankrike kanske du bara behöver titta på acceptabel middagsklädsel, medan en arbetsresa till Japan eller Nederländerna ska vara prefaced med viss utredning om hur ledare där det vanligtvis bedriver formell verksamhet.
  • Peruse rese bloggar skrivna av andra besökare från hela världen för att få sina tag på en viss plats.
  • Bildbeteckningen är kulturellt känslig när du reser utomlands Steg 2
    2. Reflektera över din egen kultur och beteenden. Hur är den kultur du liknar den av den plats du reser till? Hur är det annorlunda? Titta på dig själv genom andras ögon och notera värderingar och egenskaper som kan skilja dig från dem runt dig. Du kan till exempel identifiera som feminist och ledas till en plats där kvinnor traditionellt upptar en marginaliserad roll i samhället. Försök att inte låta kulturen kollidera din attityd. Gör det till ditt uppdrag att presentera det bästa av dig själv och var du är från andra medan du är borta.
  • Kom ihåg att du kommer att representera ditt hemland medan du är utomlands, även på casual nöjesresor.
  • Vara särskilt uppmärksam när du reser till platser som har blivit involverade i konflikt med din ursprungsort.
  • Bild med titeln vara kulturellt känslig när du reser utomlands Steg 3
    3. Uppskatta skillnader. Kulturen som du kommer att gå in i kommer inte att vara densamma som din egen, och det är en bra sak. Mångfald är en kvalitet som bör omfamnas. Du kanske känner dig obekväma i en given kulturell miljö, men med ett öppet sinne börjar du bara se hur riktigt färgrik och häpnadsväckande världen kan vara.
  • Släpp av några stereotyper eller generaliseringar om den plats du besöker.
  • Att använda en häckt toalett eller varnas mot att sitta med dina ben korsade i Turkiet kan fånga dig, men att få en djupare förståelse av dessa typer av praxis är förmodligen en av anledningarna till att du reser i första hand.
  • Del 2 av 3:
    Genomföra dig själv i okända omgivningar
    1. Bild med titeln vara kulturellt känslig när du reser utomlands Steg 4
    1. Försök att blanda med dem runt dig. Som resenär kommer du att vara i någon annans bakgård, vilket innebär att du har en outtalad skyldighet att följa sin livsstil. Med detta i åtanke bör ditt beteende vara blygsamt och i överensstämmelse med de hos dina inhemska motsvarigheter. Det innebär att vara artig, hänsynsfull och ivriga att göra ett bra intryck utan att försöka visa eller göra ljus av din nya miljö.
    • Håll din röst till en respektabel volym på offentliga platser. Undvik att skrika, förbanna eller göra någonting som kan orsaka en scen.
    • Vet vad normerna är när det gäller saker som alkohol och tobaksbruk, fotografi och andra former uttryck.
  • Bild med titeln tala arabiska steg 4
    2. Lär dig att tala språket. Även om det inte är ett måste, kan det vara mycket användbart att lära sig några valord och fraser i den lokala dialekten. Inte bara talar ett annat språk en praktisk skicklighet, eftersom det hjälper dig att hitta dig, visar det att du tar ett genuint intresse för kulturen. Detta gör det möjligt för dig att skapa mer meningsfulla anslutningar med de personer du interagerar med.
  • Memorera namnen på viktiga objekt och platser först, som hotellet, badrummet eller caféet, för att bättre orientera dig med området.
  • Ta med en frasbok, eller använd en app som Duolingo eller Rosetta Stone för att polera din hantering av ett utländskt tunga.
  • Om inget annat, lär dig att säga "tack", "tack" och andra grundläggande courtesies. I många kulturer är detta ett tecken på god tro att du gör ett ansträngning.
  • Bild med titeln vara kulturellt känslig när du reser utomlands Steg 6
    3. Respektera lokala lagar och tull. Att veta hur man ska agera på utländsk mark, och hur inte man ska agera, kan hålla dig från att landa i varmt vatten med lokalbefolkningen och myndigheterna. Det är till exempel vanligt i vissa delar av världen att hälsa på någon med en båge eller en kyss på kinden istället för ett handslag, eller för par att avstå från överdrivna visningar av kärlek på offentliga platser. Det är viktigt att följa dessa föreskrifter, även om du inte förstår eller håller med dem.
  • Några mer märkliga typer av lagar har kommit att kallas "turistfällor" på grund av deras tendens att få intet ont anande resenärer i trubbel. Några exempel på dessa inkluderar ett tuggummibud i Singapore och en lag som förbjuder bilister att stoppa för fotgängare i Peking.
  • Ta av dina skor innan du går in i privat bostad i Japan, Ryssland, Finland, Turkiet eller Schweiz.
  • Bild med titeln vara kulturellt känslig när du reser utomlands Steg 7
    4. Undvik att förolämpa människorna runt dig. Medan du utför din preliminära forskning, var noga med att leta upp en lista över "inte" För det område du bor i. I Mellanöstern, Indien och några delar av Afrika är det till exempel oartigt att erbjuda din vänstra hand för ett handslag på grund av den handens förening med orena sanitära aktiviteter. Att bli informerad kommer att hålla dig från att göra en olycklig felsteg.
  • Var uppmärksam att inte röra någons huvud i länder där buddhismen praktiseras eller peka på dina fötter hos någon i arabiska kulturer, eftersom det är tydliga tecken på respektlöshet.
  • Oskyldiga hand gester som tummen upp, fredstecken eller "A, OKEJ" Motion kan ha vulgär alternativa betydelser beroende på var du går.
  • Om du råkar förolämpa någon oavsiktligt, ber om ursäkt med hjärtligt och försiktigt påminna dem om att du inte visste något bättre.
  • Bild med titeln vara kulturellt känslig när du reser utomlands Steg 8
    5. Var beredd att tipsa. Bekanta dig med det speciella landets tippande tull när du äter eller hitching en tur. I vissa delar av världen, inklusive Australien, Costa Rica och det mesta av Europa, är tippning inte nödvändigt eller förväntat. Överallt är det ofta utökat som en gest av tacksamhet. Kom ihåg att medlemmar av andra yrken, som Rickshaw-förare och hotellbärare, överleva på tips, inte bara servitörer.
  • När du är i tvivel, lämna en blygsam men sedvanlig spets på 15% av propositionens totala vid matsalar. Alltid tips med den lokala valutan, om du kan.
  • Tippning i Japan och Korea kan tolkas som en förolämpning.
  • Bild med titeln vara kulturellt känslig när du reser utomlands Steg 9
    6. Titta på hur du klär dig. De flesta är vana vid att ha på sig vad de vill, men andra delar av världen som är mer konservativa kan ha olika standarder för sina invånare. Observera stilen med klänningen hos dem runt dig och sträva efter att approximera deras utseende och undvika att störa andra med impolite displayer. Som en allmän regel bör du klara dig blygsamt och undvika kläder med slogans eller bilder som kan anses vara stötande.
  • När du besöker ett tempel, moské eller annan tillbedjan, är det en bra idé att klä sig helt enkelt och ostantigt och var försiktig med att bära kläder som visar för mycket hud. Kvinnor bör vara beredda att täcka huvudet på islamiska religiösa platser.
  • Många kulturer, från Förenade Arabemiraten till Spanien, har lagar mot offentlig nakenhet och oanständighet. Spara badkläder och andra avslöjande kläder för stränderna.
  • Del 3 av 3:
    Få ut det mesta av dina resor
    1. Bild med titeln vara kulturellt känslig när du reser utomlands steg 10
    1. Interagera med lokalbefolkningen. Om du vill upptäcka vad som gör en plats speciell, gör det till en punkt att engagera sig med dem som kallar det hemma. Gå ut och leva bland folket istället för att bara passivt observera dem. Din taxichaufför eller tour guide kan berätta saker som ingen karta kan.
    • Gör ditt bästa för att vara i kontroll hela tiden. Det är uppenbart att du är en turist i över huvudet kan göra dig ett enkelt mål.
    • Sluta och fråga någon när du behöver hjälp eller anvisningar istället för att förlita sig på din mobila enhet.
    • Gör nya vänner och få dem att visa dig runt under din vistelse för en mer intim och autentisk upplevelse av kulturen.
    Expertips
    Carmela Resuma, MPP

    Carmela Resuma, MPP

    Resa Specialistcarmela är den verkställande direktören för Flyte, en ideell organisation med huvudkontor i Georgetown, Texas som bemyndigar studenter som bor i underdrivna samhällen genom transformativa reseupplevelser. Carmela har mästare i allmän ordning från New York University och är passionerad om ungdomsunderhåll, social påverkan och resor.
    Carmela Resuma, MPP
    Carmela Resuma, MPP
    Resande specialist

    Carmela Resuma, den verkställande direktören för Flyte, säger: "Att interagera etiskt med barn i andra länder är ett stort diskussionsämne bland resebyrån: allt från om du ska ta bilder med barn, eller om du ska ge pengar till barn på gatan. Det är ett tufft ämne, eftersom det verkligen drar på dina hjärtsträngar, men i slutändan handlar det om respektera barnen och folket i det land du besöker."

  • Bild med titeln vara kulturellt känslig när du reser utomlands Steg 11
    2. Absorbera allt du kan. På många sätt är resan den ultimata läraren. Du har en sällsynt chans att dyka i huvud och se så många nya och förvånande saker i första hand, och att lära sig om vad som gör livet intressant i processen. Fånga nya sevärdheter på kameran, eller håll en rese journal för att spela in detaljerna i dina äventyr. Dra nytta av den här chansen att berika dig själv.
  • Delta i lokala kulturella evenemang som Mardi Gras på franska New Orleans, Tysklands Oktoberfest eller Songkran Water Festival i Thailand.
  • En staplad resväg kommer inte bara att hålla dig upptagen men tillåter dig att bli bättre bekant med unik karaktär av en given kultur.
  • Bild med titeln vara kulturellt känslig när du reser utomlands steg 12
    3. Gå ut ur din komfortzon. Att resa är lika mycket om att göra och känna som det är bevittnat. Gå hanggliding i Alperna eller registrera dig för Salsa lektioner i Brasilien. Var inte rädd för att sätta dig där ute och uppleva allt som en kultur har att erbjuda, från sin historia och politik till sina charmiga och ovanliga quirks.
  • Skriv ner en lista med specifika saker du vill se och göra, eller utmana dig själv för att prova en ny sak varje dag.
  • Det är normalt att känna att du är i över huvudet först. Det här kan vara en mycket bra sak, eftersom det betyder att du kan känna igen och uppskatta kulturella skillnader. Om du ville vara helt bekväm hela tiden, kan du lika enkelt stanna hemma.
  • Bild med titeln vara kulturellt känslig när du reser utomlands Steg 13
    4. Fortsätt vara positiv. Det finns många gånger när resan kan bli en frustrationskälla, speciellt när du är vilse någonstans halvvägs runt om i världen där ingen talar samma språk. Men ingenting kan bota en sur utsikt som ett leende. Oavsett vad som händer, håll ett coolt huvud och en positiv attityd och vara tacksam för möjligheten att se mer av världen.
  • En glad, självsäker upplevelse kommer att göra dig mer tillvägagångsam och göra det mindre troligt att schemingmän att försöka dra nytta av dig.
  • Obehag händer: du kommer att gå vilse, springa lågt på pengar eller stöta på ett frustrerande språkbarriär. Vad som är viktigt är att du inte låter oförutsedda olyckor hålla dig från att bli kär i nya platser.
  • Tips

    För en mer grundlig primer på obekanta platser och kulturer, kontakta en välrenommerad reseguide eller ta en titt på turistinformationssidan på landets webbplats som du planerar att besöka.
  • Du kan ofta hitta kläderleverantörer i stora städer som säljer de typer av kläder som är slitna av lokalbefolkningen. Det här är ett bra ställe att börja om du tvivlar på hur ditt vanliga utseende kommer att tas emot.
  • Vara känslig när man diskuterar saker som politik, religion och sociala problem med främlingar. Dessa saker är vanligtvis inte värda att dras in i ett argument över.
  • Om du inte rekommenderar att du inte utför en viss åtgärd, ber om ursäkt och göra ett försök att inte göra det igen.
  • Njut av dig själv, resa så ofta du kan och värmer känslan av fred och sammankoppling som kommer med roaming världen.
  • Varningar

    Det anses vanligtvis att oförskämd att vara högt och boisterous, eller att agera på något annat repaketiskt sätt, oavsett din plats.
  • Det kan finnas aspekter av utländsk kultur som du hittar distasteful - de kan till och med vara i strid med dina starkt hållna moraliska eller religiösa känslor. Även om det inte alltid är lätt, påminna dig om att saker helt enkelt görs annorlunda på annat håll, och gör ditt bästa för att följa dessa tull oavsett hur dina personliga åsikter om dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande