Hur man blir en kulturperson

Oavsett om du är en tonåring eller väl i dina vuxna år, vill du engagera dig i den underbara men komplexa kulturen som finns i dagens samhälle. Det här kan vara ganska svårt om du aldrig har slutat läsa en bok, men den här artikeln kommer att bidra till att göra dig en mer odlad, intressant och väl avrundad person från början.

Steg

  1. Bild med titeln Bli en person av kultur Steg 1
1. Vet vad det innebär att odlas. En odlad person kan vara någon som är en eklektisk läsare, som tittar på välskrivna klassiska filmer, och som har en raffinerad uppskattning för konst.Också att odlas är att utbildas om världen och dess språk, för att förstå världspolitiken och att vara väl ute i världshistoria. Framför allt är en odlad person en som är intresserad av kultur och engagerar sig i det.
  • Bild med titeln Bli en person av kultur Steg 2
    2. Läs mer. En stor del av kulturen kommer från böcker, eftersom de har funnits under en längre tid än de flesta andra medier. Det uppenbara att göra skulle vara att läsa klassiska böcker, men om du är en första gången-läsare, kommer det att vara skrämmande och ointressant.
  • Välj en genre som du har ett genuint intresse för, som fantasi eller romantisk fiktion. Forskning de bästa böckerna i den genren som bedöms av bokentusiaster och läs dem. Du kanske vill titta upp böcker i andra genrer som intresserar dig medan du är på den. Om det finns en genre är du inte säker på, prova det, och du kan faktiskt njuta av det.
  • När du känner att du har blivit rimligt väl läs i en genre väljer en annan. Läs också några klassiska eller rekommenderade böcker. Du kan förstå och njuta av några böcker av tidigare kulturer genom att läsa böcker i den nuvarande kulturen.
  • Prenumerera på tidskrifter som innehåller artiklar om litteratur, spel och musik. Läs artiklar från dessa tidskrifter en gång i veckan eller två gånger i månaden eller när ditt schema tillåter. Följ ledare som presenteras av de artiklar du läser. Varje gång kan du hitta artiklar som kommer att inspirera dig att driva ett ämne. Om du till exempel läser en bra artikel om Mozart, tar du artikeln till en butik där du kan köpa kompaktskivor och be moträknaren att rikta dig till några Mozart-CD-skivor som du kanske vill. Köp eller låna några av dem från biblioteket. Om du läser en artikel om en artist som låter intressant, se online för att ta reda på vilka museer som har målningar av den här artisten. Planera sedan besök på dessa museer. Skanna din tidning för lokala högskolor eller gymnasiet teatriska produktioner som du kan delta.
  • Bild med titeln Bli en person av kultur Steg 3
    3. Skriva. Du kan skriva poesi, noveller, böcker och till och med spelar. Att vara odlade medel för att svara på kulturen, och det bästa sättet att göra detta är att skapa din egen.
  • Bild med titeln Bli en person av kultur Steg 4
    4. Titta på film. Det är mycket viktigt att inte bara läsa böcker, utan att titta på filmer regelbundet. Det finns många filmer, och du kan vara osäker på vilka som ska se.
  • Word-of-mouth är det bästa sättet att bli medveten om vilka moderna filmer att titta på. Du kanske kommer ihåg dina vänner att prata om en viss film. Gå till videobutiken och skanna hyllorna för att hitta namn på filmer du kan känna igen.
  • Leta upp recensioner om en film på Wikipedia innan du tittar på det, bara för att du inte slösar bort din tid (om du trycker på tid). Men kom ihåg att ibland kritikernas åsikter inte alltid är rätt.
  • Det är viktigt att göra din forskning. Om du inte förstår en viss film, titta upp den på Wikipedia eller någonstans på Internet. Ibland innehåller en gammal film referenser till andra klassiska filmer. Som ett resultat kan du lära dig om andra verk. När du tittar på den här typen av filmer kommer du snart att kunna uppskatta mer av dem än vad du tidigare kunde.
  • Begränsa dig inte till engelskspråkiga filmer. Det finns många andra filmer där ute värt att titta på, de är bara på olika språk.
  • Bild med titeln Bli en person av kultur Steg 5
    5. Titta på tv. Medan tv-program kan vara tidskrävande att titta på. Om du bara är en episod av något varje dag, kommer mindre av din tid att spenderas på att visa program. Det är mycket att lära av TV-program. TV är lika betydande ett medium som något, och det ger ofta social kommentar.
  • Titta upp bra tv-program som du tycker du kan njuta av. Det finns många typer, allt från situationen komedier till drama. Wikipedia har vanligtvis information om populära TV-program. Du kan leta upp betyg eller bara fråga om.
  • Glöm inte att vara öppen. TV visar du trodde att du kanske inte gillar kan visa sig vara din favorit show. Det har hänt.
  • Om du verkligen gillar en tv-show och du tror att du skulle titta på det igen, köp sedan DVD-skivorna.
  • Titta på tv-kanaler som Upptäckt ochHistorikkanalen. Detta är ett smärtfritt sätt att engagera sig i ämnen som ursprunget till impressionistisk konst eller historien om engelska kungar.
  • Bilden med titeln Bli en person av kultur Steg 6
    6
    Bredda dina musikaliska horisonter. Många människor är mycket smala när det gäller musik, men en kulturs person beundrar även nischmusikgenrerna.
  • Till exempel, medan det är viktigt för en person att lyssna och njuta av sånger med icke-cliché-texter, är det också viktigt att man kan njuta av musik utan texter alls, bara för det humör det kan sättas, eller historien den kan berätta utan ord.
  • Möjligheten att uppskatta klassisk musik är inte så skrämmande som det verkar. Lyssna bara på några kända musikaliska bitar, och du kommer definitivt att förstå varför.
  • Var väldigt öppen. Det finns mycket musik där ute som kanske inte passar in i någon genre, men du kan njuta av det. Avvisa inte vissa former av musik bara för att du aldrig har hört dem.
  • Lyssna på album, inte bara singlar. Du kan utveckla ett intresse för låtar som aldrig fått mycket popularitet. Ändå är det inte att säga att du inte kommer att njuta av de minnesvärda.
  • Lyssna på band. Många band har funnits länge, trots det faktum, är en del av deras musik fortfarande fräsch. Detta ger dig tillgång till äldre musik, och du kommer att kunna slita en uppskattning för det.
  • Lyssna på musik från andra länder och på andra språk. Du kommer att bli förvånad.
  • Lär dig ett musikinstrument. När du lyssnar på en bra musik kommer det att vara naturligt för dig att försöka lära dig ett instrument och skapa din egen.
  • Bilden med titeln Bli en person av kultur Steg 7
    7. Spela tv-spel. Även om detta ansågs mestadels en del av "Nerd kultur",Populariteten hos videospel växer och det blir en obestridlig del av modern kultur. Det är viktigt att ge ett kulturellt medium ett försök, och videospel är inget undantag.
  • Om du inte gillar "skytte" spel, det finns många andra typer av videospel som du kanske gillar. Gör din forskning och du hittar det finns mycket mer variation än vad du ursprungligen trodde.Rollspel, rpgs, särskilt öppna världs rpgs, är bra att förlora dig själv i. Men vissa föredrar enklare spel som plattformare.
  • Oroa dig inte om du faktiskt tycker om videospel. Det är en bra sak. Det gör dig inte automatiskt en nörd, det lägger bara till mer komplexitet för din personlighet.
  • Video-spel är en ganska dyr hobby, så se till att du försöker dem innan du köper dem.
  • Bildbeteckningen blir en person av kultur Steg 8
    8. Delta i internetkultur. Glöm inte den tidigare kulturen, som "80-talsmusik, var en gång närvarande kultur. De som uppmärksammar det kan nu förstå sin kulturella betydelse, medan de som ignorerade det, gör det inte. Den digitala tiden är mycket viktig och en stor milstolpe för samhället. Vi lever i historiskt djupa tider. Låt det inte passera dig.
  • Medan du kanske känner att du redan vet mycket om Internet, lär du dig om Internethistoria och kolla memes och virala videor så att du har större förståelse för det.
  • Ställ in din hemsida till Wikipedia och läs en artikel varje dag om något som verkar "odlad" till dig. På en mycket kort tid vet du lite mer än du vet nu.
  • Bildtiteln Bli en person av kultur Steg 9
    9. Ta ett djupare intresse för konst. Konst är ett universellt språk. Det anses ibland vara den mest potenta formen av kommunikation. Oavsett om det faktiskt är, är det upp till dig.
  • Det enda råd som kan ges här är att göra forskning och engagera sig i konst genom att gå till gallerier (som, i motsats till populär tro, är gratis).
  • Om det finns en konstform du är särskilt som, som dans eller skulptur, blir sedan praktiserad i den.
  • Bild med titeln Bli en person av kultur Steg 10
    10. Lär dig ett nytt språk. Det bästa sättet att göra detta är genom nedsänkning...
  • Bild med titeln Bli en person av kultur Steg 11
    11. Resa. Läsa om andra kulturer i motsats till att de är som färg förklaras för en blind person. Resa introducerar dig till de många skillnaderna och likheterna mellan kulturer och öppnar upp ditt sinne. Många av de fördomar vi har om en kultur (bra och dåliga) är grovt felplacerade, och det enda sättet att ta reda på sanningen om sociala praxis är att uppleva dem.
  • Bildbeteckningen blir en person av kultur Steg 12
    12. Få hobbyer. Fråga dina vänner vad deras hobbyer är. De flesta av dem kommer att vara konstformer eller sport. Som en odlad person är det viktigt att existens så mycket som möjligt, så nästa gång din vän går vattenskidåkning, fråga om du kan komma med.
  • Bild med titeln Bli en person av kultur Steg 13
    13. Besök platser där du kan få en utbildning på ett roligt sätt. Gå till Zoo, besök museer, även camping för att lära dig mer om vilda djur.
  • Bild med titeln Bli en person av kultur Steg 14
    14. Lär dig själv. Nuförtiden med internet är nästan all information tillgänglig. Du bör dra full nytta av detta och lära dig alla de saker som du aldrig förstod tidigare. Du bör sträva efter att vara rimligt utbildad i dessa ämnen:
  • Världshistoria. Detta är förmodligen den viktigaste kulturella tillgången för dig att förvärva, eftersom det ger vägar till andra kunskapsdomäner och kontextualiserar sina upptäckter.
  • Geografi. Återigen bör en kulturperson inte vara okunnig om var länder eller kända landmärken är.
  • Grundvetenskap: Fysik, Matematik, Kemi och Biologi. Om du inte vill följa en karriär inom vetenskapen är en raffinerad kunskap i vetenskapen inte helt nödvändig. I stället, se till att du har en bra förståelse för vetenskapen på en högskoleivå.
  • Ekonomi. Detta är mycket relevant för att förstå dagens värld.
  • Psykologi. En anteckning om missuppfattningar: Det finns en stor missuppfattning att psykologi inte är en vetenskap, eller att det är falskt. Läs upp på experimentell metodik och utbilda dig själv om det innan de tror på dessa påståenden. Psykologi är av yttersta betydelse i dagens samhälle, blir allt mer så som världen blir mer komplicerad.
  • Konst och arkitektur
  • Filosofi
  • Bild med titeln Bli en person av kultur Steg 15
    15. Frigör dig från okunnighet om andra kulturer. Utveckla en naturlig nyfikenhet. Dyker djupt i saker du inte förstår.
  • En del av att bli odlad är att lära sig om andra kulturer, inte bara din egen. Försök att befria dig från okunnighet och media-matade stereotyper du har om andra samhällen / religioner.
  • Försök alltid att empati med alla parter medan du lär dig. Det är mycket viktigt att utmana dina fördomar. Ingen är i sig bra eller ondska - istället bör du sträva efter att förstå motiven för handlingar. Annars förstår du inte andra kulturer.
  • Tänka själv. Låt inte andra diktera dina åsikter.
  • Bild med titeln Bli en person av kultur Steg 16
    16. Ät nya livsmedel med ett öppet sinne och upphetsad ande.
  • Tips

    Det största hindret för att bli mer odlad är tid. Du måste göra att bli odlad en prioritet om du vill göra framsteg. Läser böcker i en timme innan du sover, lyssnar på musik medan du gör sysslor - det här är allt bra sätt att integrera kulturen i din livsstil.
  • Som med föregående tips bör du inte bara sträva efter att ha kunskap om kultur, men integrera den i din livsstil. Det är att det kan njutas, inte bara att ses en gång och tänkte aldrig på igen. Om du till exempel läser alla de klassiska böckerna betyder det inte att du borde sluta läsa. Du bör fortsätta att engagera sig i flera obskyra texter eller läser de som du verkligen haft det.
  • Skapande mot konsumtionen är mycket viktigt att vara medveten om. De flesta av ovanstående steg skisserar hur man konsumerar produkter av andras arbete, men det är också viktigt att skapa egna bitar. Om du har vissa kritik om en person, kan du få hand om att skapa något som du tycker om. Det ger också stora hobbyer.
  • En mycket viktig del av kulturen blir kritisk. Du bör alltid utvärdera något efter att du har upplevt det. Notera sina goda och dåliga punkter. Först kan du inte ha många standarder för att jämföra det med, men gör det ändå. Senare kommer din kritik att bli mycket raffinerad.
  • Du behöver inte delta i varje aspekt av kulturen som ska odlas.
  • Varningar

    Ha tålamod. Det tar lite tid att vara en person av kultur. Istället sikta på att vara väl avrundad och intresserad.
  • Några av dessa aktiviteter (e.g. läser, tittar på tv, spelar videospel, etc.) tenderar att vara beroendeframkallande. Försök att sprida den tid det tar att göra dessa. Offra inte ditt arbete eller din familj eller din hälsa, eftersom det alltid bör vara högre prioriteringar.
  • Försök inte att bli odlad för att imponera på andra. Detta är inte målet att bli odlade. Människor vill bli odlade av äkta nyfikenhet för att förstå världen eftersom världen är intressant. Detta är ett livslångt engagemang.
  • Var inte snobbig. Som med någonting, var en artig och samvetsgrann person.
  • Slösa inte tid. Om du har ledig tid, istället för att chatta på telefonen eller titta på dåliga tv-program, spendera din tid att göra saker som kommer att ytterligare fördjupa ditt mål att bli en kulturperson.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande