Hur man kommunicerar bra med människor från andra kulturer

Att bygga bra relationer med människor från andra kulturer är det viktigt att lära sig att kommunicera med dem muntligt och icke-verbalt. Du kan göra det enklare genom att också lära sig om sin kultur och praktiserande tolerans. Beväpnad med kunskap om hur man kommunicerar effektivt kan du lära av människor från andra kulturer och dela med dem med dem.

Steg

Del 1 av 3:
Anta en flexibel attityd
  1. Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer steg 1
1. Lär dig om kulturen i förväg. En liten kunskap kan gå långt. Om du har tid innan du påbörjar en resa eller möte med någon från en annan kultur, försök att ta tid att lära dig den grundläggande "do`s and dont s" av den kulturen. Du kan hitta information om detta från internetkällor som de som tillhandahålls av National Center for Cultural Competence.
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 2
    2. Förvänta skillnader. Olika kulturer kommer att tala på olika volymer, vara mer eller mindre direkt för att visa känslor, kanske eller kanske inte förväntar sig att engagera sig i "Small Talk" och uppvisa andra skillnader i kommunikation. När du kommunicerar med människor från andra kulturer, var beredd att stöta på sådana skillnader, inklusive de som du inte var medveten om.
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 3
    3. Förstå hierarkier. När du kommunicerar med en annan kultur kan det finnas oskrivna regler om social hierarki som du inte är van vid. Till exempel kan du komma från en kultur där män och kvinnor förväntas kommunicera lika med varandra men kan behöva interagera med någon från en kultur där män kan göra mer talande i blandat företag. På samma sätt kan du kommunicera med någon som förväntar sig att en yngre person borde låta en äldre person göra det mesta av talet, medan du förväntar dig att människor över åldersgrupper kommunicerar lika.
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 4
    4. Vara förhand om svårigheter i kommunikation. Om du inte kunde förstå någon eller tro att han eller hon inte förstod dig, säg något om det. Undvik att vara oförskämd eller stötande, men tålmodigt förklara problemet. Det är vanligtvis bättre att vara förrän än att låta ett problem i kommunikation gå avklädd, eftersom det annars kan vara större problem senare.
  • Om du tror att du inte förstod vad någon menade, försök att säga något som: "Jag är inte säker på att jag förstod dig. Kan vi gå över det igen?"
  • Om du tror att någon inte förstod dig, försök att säga något som: "Låt oss granska saker för att se till att vi är alla på samma sida."Du kan också se till att låta personen veta att ställa frågor.
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 5
    5. Vara respektfull och tolerant. Varje kultur har sin egen uppsättning dominerande värderingar, övertygelser och fördomar. Tecken på dessa kan komma fram när de kommunicerar med människor från andra kulturer. Grundläggande kommunikation, men det är dock inte dags att döma människor baserat på dessa skillnader. Istället, respektera dem för vad de är och tolererar dem. Du kan till och med lära dig något nytt.
  • Även om kulturella skillnader uppstår uttryckligen i konversation, vara tolerant och öppet istället för argumenterande. Till exempel, om du är amerikansk och någon kommenterar amerikanska tendens att vara arbetsfokuserad, säg något som: "Ja, det är sant att många amerikaner tar arbete på allvar, och det finns många orsaker till det. Varför berätta inte mer om hur din kultur tänker på arbete?"
  • Expertips

    "Kom ihåg: Innovation, kreativitet och intelligens är Åldersfri, kulturfri, färgfri, och könsfri."

    Maureen taylor

    Maureen taylor

    Offentlig talande ExpertMaureen Taylor är VD och grundare av SNP Communications, ett företagskommunikationsföretag baserat i San Francisco Bay-området. Hon har hjälpt ledare, grundare och innovatörer i alla sektorer som stannar sina meddelanden och leverans i över 25 år.
    Maureen taylor
    Maureen taylor
    Offentlig talande expert
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer steg 6
    6. Ha tålamod. Kommunicera med människor från andra kulturer kan upplysande och givande, men har också sina svårigheter. Förvänta dig att inte allt kommer att komma ut ganska eller helt förstås. Var tålmodig med andra, och be dem att vara tålmodiga med dig.
  • Del 2 av 3:
    Kommunicera verbalt
    1. Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 7
    1. Tala tydligt och långsamt, om det behövs. Avstå från att skrika onödigt eller behandla andra som om de inte förstår. Att höja din röst gör dig lättare att förstå och kan ses som oförskämd. På samma sätt, även om det finns svårigheter att kommunicera med människor från andra kulturer, behandla inte andra människor som om de är ointresserade. Kommunikations svårigheter uppstår från kulturella skillnader, inte på grund av efterlysningsfrågor.
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer steg 8
    2. Vara korrekt. Var artig och använd formella adress med adress tills det klargörs att du inte behöver (till exempel en affärskontakt som berättar att du använder förnamn). Beroende på de kulturer som interagerar kan detta innefatta att adressera andra:
  • Med för- och efternamn
  • Efter efternamn ensam
  • Med en titel som "mr."Eller" sir "
  • Med hjälp av formella pronomen, om de existerar på det språk som används för att kommunicera
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 9
    3. Borsta upp på dina främmande språkkunskaper. Om du kommer att kommunicera med personer som talar ett annat språk, försök att lära dig några grundläggande fraser i förväg. Din situation kan inte kräva dig eller tillåta dig att bli flytande på ett främmande språk, men du kan fortfarande försöka lära dig lite.
  • Öva grunderna, inklusive: "Hej", tack, "" Tack, "" Hur mår du?," etc.
  • Bära en frasbok eller elektronisk enhet som kan hjälpa dig att hitta fraser du behöver och inte vet.
  • Var tålmodig när andra försöker använda ditt språk.
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer steg 10
    4. Försök att använda det dominerande språket om du är i den språkliga minoriteten. Om du kommunicerar med personer som talar ett annat språk, försök att använda sitt språk först, eller så mycket som möjligt. Även om du inte kan säga mycket mer än "hej" och "hur mår du?"På sitt språk är gesten vanligtvis uppskattad.
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 11
    5. Undvik slang och profanity. Detta är viktigt, om du inte är absolut säker på hur det används i en annan kultur. Att använda icke-standardiserat eller obscent språk kan felaktigt göra dig svår att förstå, och kan uppfattas som mycket stötande. Eftersom ett språks slang och profanity är komplexa och mycket beroende av sammanhang är det bäst att undvika dem helt och hållet om du inte är helt säker på att du vet att de är ordentligt.
  • Del 3 av 3:
    Använda icke-verbal kommunikation
    1. Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer steg 12
    1. Använd "Open-handed" gester. I vissa kulturer, som pekar med ett pekfinger, vilket ger "OK" -tecknet, och andra vanliga gester kan ses som offensiv. Eftersom du kanske inte vet vilka gester som kan misstas på det här sättet, hålla fast vid "öppna" gester. Försök till exempel använda hela handen om du behöver peka på något.
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 13
    2. Antag en formell hållning först. Håll fötterna på golvet, sitta upp rakt, använd inte dina armar för uttryckligt, och annars håll din hållning mer eller mindre konservativ. Detta beror på att vissa ställningar kan ses som offensiva mot andra. Till exempel, visar din fot i vissa kulturer som en oförskämd gest, så du skulle inte vilja korsa benen på ett sätt som dina enda sticker ut.
  • Om det blir klart att en mindre formell hållning är acceptabel, kan du följa med.
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer steg 14
    3. Förstå regler om beröring. Vissa kulturer kan förvänta sig mer fysisk kontakt mellan människor när man kommunicerar än andra kulturer gör. Till exempel kan vissa kulturer skaka eller röra händerna mer villigt än andra.
  • Ta inte det som offensiv om en annan kultur är mer eller mindre fysisk än du är van vid när du kommunicerar. Undantaget är om du tror att du kränks eller missbrukas. Om du är obekväma, låt andra veta.
  • Det är en bra tumregel att vara konservativ med hur du rör människor från andra kulturer när du kommunicerar med dem. Men om de verkar använda mer fysisk kontakt, följ dock du om du är bekväm att göra det.
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer steg 15
    4. Vet hur man gör eller undviker ögonkontakt. I vissa kulturer, ser en annan person i ögat när du talar som ett tecken på ärlighet och intresse. I andra kulturer kan det emellertid ses som respektlöst, konfronterande eller ett tecken på sexuellt intresse. Omvänt tänker vissa kulturer än att inte titta på en överlägsen person i ögat när man kommunicerar är ett tecken på respekt.
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 16
    5. Förvänta olika ansiktsuttryck. Det är vanligt att olika kulturer använder ansiktsuttryck annorlunda. Till exempel kan amerikaner le ofta, medan andra kulturer kan se överdriven leende som ett tecken på grundlöshet. När du kommunicerar med människor från andra kulturer kan du märka att de är mer uttrycksfulla med ansiktet (för att visa lycka, sorg, frustration mm.) än du är van vid, eller du kanske märker att de inte visar mycket uttryck alls.
  • Mycket kommunikation är icke-verbal, oavsett vad kulturen. Men du kan fokusera på innehållet i det som sägs, och ställa frågor att klargöra om du behöver. Till exempel, om någon reagerar på något du säger med ett oväntat leende eller skratt, kan du behöva säga "Egentligen är jag allvarlig."
  • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 17
    6. Respektera mängden personligt utrymme som situationen kräver. Vissa kulturer kan kräva mer personligt utrymme än andra. Om du kommunicerar med människor från en annan kultur och du finner att de kommer närmare dig eller längre bort från dig än du är van vid, är det inte nödvändigtvis så att de invaderar ditt utrymme eller försöker undvika dig. Försök bara följa sina signaler om personligt utrymme och kommunicera så gott du kan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande