Hur man motiveras för att träna ett instrument

För att spela ett instrument bra måste du träna. Men ibland att öva ett instrument kan känna sig som en chore. Att ändra din träningsrutin och hitta inspiration kan göra ett instrument roligare. Alla är olika, så ta reda på vad som är motivationstekniker fungerar bäst för dig!

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för att träna
  1. Bildtiteln motiveras för att träna ett instrumentsteg 1
1. Uppsatta mål. Ställ dig ett mål för varje träningspass. Skriv ner vad du vill åstadkomma med träningspasset i förväg. Håll anteckningar på dina framsteg i en träningslogga. Ägna din träningspass för att uppnå ditt mål istället för att följa en viss mängd praktik.
  • Till exempel, istället för att följa en regel att träna i 30 minuter, fokusera på att uppnå ditt musikaliska mål för dagen, oavsett om det tar 12 minuter eller 40 minuter.
  • Ett exempel på ett mål som du kan ställa in skulle vara: "Denna övning session jag kommer att memorera fyra linjer av denna noter."
  • När du uppnår mål, belöna dig själv. Din hjärna reagerar på belöningssystem med en "vana loop" - vilket betyder när du får en belöning för en uppgift, är din hjärna benägen att upprepa det framgångsrika beteendet.
  • Bilden med titeln är motiverad att träna ett instrument steg 2
    2. Ändra din träningsplats. Om ditt instrument är rörligt, ändra den fysiska platsen där du övar. Till exempel, om du vanligtvis övar ditt instrument i matsalen, försök att öva i sovrummet istället - kanske med en fönstervy. Vädret tillåter, du kanske till och med kan träna utanför! Kom bara ihåg att ställa in ditt instrument när du byter rum.
  • Om ditt instrument inte är lätt rörligt, som ett piano, kan du överväga att få en bärbar version av ditt instrument (t.ex. ett tangentbord) så att du kan variera din träningsplats från tid till annan.
  • Flytta alla praktiktillbehör med dig till den nya platsen, eller har dubbletter av dem. Till exempel, ta med dig ett musikställ, en penna, en penna skärmsläckare, en ren suddgummi och alla instrumentspecifika tillbehör som gitarrplockningar eller vass. Alltid har din leverans till hands, var du än övar.
  • Bildtiteln är motiverad att träna ett instrument steg 3
    3. Ändra ditt träningsschema. Individer är psykologiskt anställda för att utöva olika mängder och på olika sätt. Om du har lagt fram ett styvt träningsschema, försök att överge det - åtminstone tillfälligt. Ibland uppmuntrar lärare eller föräldrar dig att boxas in i en träningsplan som gör att du känner dig begränsad snarare än inspirerad. Bevisa för dig själv och andra att din kreativa energi är tillräcklig för att leda dig genom att dölja dina uppsatta övningstider och spela när du känner impulsen istället.
  • Schemalagdagar som är "träningsfria zoner", när du inte är skyldig att öva om du inte känner uppmaningen att göra det.
  • Om du inte har ett träningsschema, bör du implementera en. Ägna en viss tid på dagen för att öva ditt instrument.
  • Bilden med titeln motiveras för att träna ett instrument steg 4
    4. Skapa ett hinder mellan din övning och omvärlden. När du behöver träna, planera ett "kraftfält" av sorter som ett sätt att stänga ut distraktioner. Det kan vara ett tecken, en t-shirt, eller en anteckning som fastnar på din dörr. Låt alla andra veta att du inte ska störas medan du övar. Har ett angivet, tyst praxis område redo när du behöver det.
  • Be andra att lämna dig ensam när du övar, åtminstone i några veckor. Försök säga, "Jag vill ta reda på om jag har mer motivation och bättre resultat ensam eller med en publik. Skulle du tänka dig att jag är ostörd under träning under de närmaste två veckorna, för att se hur det går?"
  • Om dina föräldrar, familj eller rumskamrater inte avbryter och är tysta när du är övning, kan det vara bra för dem att vara i rummet.
  • Bildtiteln motiveras för att träna ett instrument steg 5
    5. Vänta inte till sista minuten att träna. Tänk på varje kommande lektion och händelse som en tidsfrist måste du förbereda dig för tid. Till exempel, om du vet att du har en konsert på 10 dagar, och du övar 27 timmar i förväg (i genomsnitt 3 timmar per dag) kan du imponera på din lärare eller vänner och kanske till och med flytta upp stolar i orkester.
  • Lektioner är avsedda att lära sig och arbeta på nytt material. Ju mer du förbereder i förväg, desto mer kommer du att kunna ta itu med nya koncept under dina lektioner.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra din träningsstil
    1. Bildtiteln är motiverad att träna ett instrument steg 6
    1. Ändra din timing. Spela med olika hastigheter: långsam, medium och snabb. Använda en metronom och öva vågar med olika slagtider eller tempos. I stället för att spela genom beat kontinuerligt, prova en stopp-och-go-metod.
    • Till exempel, spela tre anteckningar, pausa, spela ytterligare tre anteckningar, pausa igen och fortsätt den här variationen.
  • Bildtiteln motiveras för att träna ett instrumentsteg 7
    2. Använd olika träningstekniker. I stället för att bara spela samma stycke upprepade gånger på samma sätt, prova nya sätt att spela det. Byt octaves. Öva med dina ögon stängd ibland. Alternativa spelar mjukt och högt. Försök att öva medan du studsar, dansar, wiggle ditt huvud eller beatbox.
  • Utforska andra praxis metoder, som kedja. Med kedja spelar du små enheter på Tempo och fyller långsamt längre kedjor av enheter. Börja med en liten passage och lägg till en åtgärd varje gång du behärskar en liten enhet.
  • Bildtiteln motiveras för att träna ett instrument steg 8
    3. Isolera problem fläckar. Spela en bit helt igenom första gången och markera de platser där du sprang i svårigheter. Ta de delarna ut och träna dem separat. Isolering och upprepande svåra musikpassager kan hjälpa dig att behärska en musikstycke.
  • I stället för att bli avskräckt när du når delar som orsakar att du snubblar, extraherar du dem och ger dem hyperfokus tills du kan spela dem såväl som resten av stycket.
  • Bilden med titeln motiveras för att träna ett instrument steg 9
    4. Bryt praxis sessioner i block. Varje dag med övning bör åtminstone inkludera ett block av spelvågar samt ett tidsblock som är inriktat på att bygga tekniska färdigheter. Upprepa en aktivitet (eller "blockera") acceptabelt innan du går vidare till nästa. Detta uppmuntrar tröst med aktiviteten och uppmanar muskelminnet att sparka in.
  • Till exempel, spendera det första blocket uppvärmning, det andra blocket på en svår musik, den tredje på rätt fingerplacering, och den fjärde på några mindre bitar har du redan övat tidigare.
  • Ett annat tillvägagångssätt är att tiden varje block. Till exempel spendera 10 minuter på skalor. Även om du inte får det perfekt i slutet av den tiden, gå vidare till nästa block. Annars kan fastnat vara frustrerande.
  • Bildtiteln motiveras för att träna ett instrument steg 10
    5. Använd synliga riktmärken för att behärska svåra åtgärder. Ett bra sätt att göra detta är att placera tre objekt, till exempel mynt eller pärlor, framför dig (på din musikstativ, om möjligt). När du spelar en utmanande åtgärd korrekt, flytta ett objekt till höger. Om du spelar åtgärden genom framgång igen, flytta ett annat objekt till höger. Om du snubblar med anteckningarna eller rytmen, returnera alla objekten till vänster. Du måste spela åtgärden genom utan fel tre gånger i rad för att flytta alla objekt till höger sida.
  • När alla dina mynt eller pärlor är till höger kan du ansluta den svåra åtgärden till de åtgärder som omger det, och sedan till resten av musiken.
  • Bilden med titeln är motiverad att träna ett instrumentsteg 11
    6. Göra övning i ett spel. Gör Flashcards med musikaliska uppgifter i fyra grupper: Warmups, tekniska metoder, svåra eller långa låtar och enkla eller korta låtar. Du kan lista specifika låtar, skalor eller ackord på flashkorten, eller skriva i allmänna termer som genrer eller oktaver. Alternera din träningspass med "överraskning" flash kort dagar. Välj ett flashcard slumpmässigt från varje grupp för att bestämma vilka musikaliska bitar du kommer att träna den dagen.
  • Rulla tärningar: Oavsett nummer du får är hur många gånger du kommer att spela en åtgärd eller en sång.
  • Försök att integrera din övning i en Brädspel. Håll ett brädspel som är utsett för instrumentpraxis i ditt musikområde. Varje gång du behärskar en musik eller en teknik, rör dig upp ett utrymme på spelbrädet och skriv ner vad du uppnådde.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta inspiration
    1. Bilden med titeln är motiverad att träna ett instrument steg 12
    1. Identifiera med ditt instrument. En av de viktigaste faktorerna för att hålla sig motiverade att träna musik är den njutning och tillfredsställelse du får från att spela ditt instrument. Studenter som inte identifierar med sitt instrument är mindre benägna att hålla sig till deras hantverk. Påminn dig om de skäl du gillade ditt instrument för det första.
    • Tänk på den unika skönheten i ditt instrument och designen som gick in i att göra det. Hantera det försiktigt och undersök sin textur, kurvor och detaljer. Titta på ditt instrument som om det har sin egen personlighet, och överväga den stora potentialen som det måste hjälpa dig att höja dina färdigheter.
  • Bilden med titeln är motiverad att träna ett instrument steg 13
    2. Gå till konserter och andra musikaliska evenemang. Att delta i konserter eller musikaler som publikmissbruk kan inspirera. Delta i dessa evenemang själv som musiker kan vara motiverande faktorer att fortsätta att träna ett instrument. Att titta på musikaliska filmer har också potential att öka din kreativitet.
  • Använd inspirationen från musikaliska händelser för att träna med prestanda i åtanke. Tänk på hur skickliga musiker spelade sina instrument under föreställningar och kanal deras exempel när du spelar ditt eget instrument - även när du bara repeterar.
  • Bilden med titeln är motiverad att träna ett instrument steg 14
    3. Välj övningsstycken som du gillar. Om du har musikaliska instruktörer, be dem att låta dig välja delar av din övning. Eleverna kan lära sig snabbare om det får välja några av sina egna musik- eller träningsrutiner. När du övar hemma, försök spela aktuell musik eller andra bitar som du tycker om.
  • Det finns olika online källor där du kan hitta gratis noter att träna med.
  • Bildtiteln motiveras för att träna ett instrument steg 15
    4. Få inspiration från andra. Fråga folk vars råd du litar på - som din musiklärare eller föräldrar - som de anser vara musikaliska greats. Fråga dem också vilka bitar av de artister som de befann sig vara den mest rörliga. Skriv ner namnen på musikerna och specifika musikstycken. Gå sedan till en online-musikkälla som YouTube, iTunes eller Spotify och lyssna på några av låtarna. Att titta på föreställningar med musikaliska genier kan gnista din entusiasm för att spela ditt instrument!
  • Om den person du frågar också spelar ett instrument eller har tidigare, fråga om han eller hon vet om några tips för att göra praktiken kul.
  • Bildtiteln motiveras för att träna ett instrumentsteg 16
    5. Få kreativitet. Sminka sånger. Sminka ord till instrumentala melodier som inte har sång. Tänk utanför lådan: Försök att efterlikna en fågel sång eller avstå från en ballad på ditt instrument kan vara ett roligt sätt att träna med örat.
  • Om det finns en del av musik som du kämpar med, försök att improvisera stycket genom att ändra ackord eller anteckningar tills du får en bättre känsla för stycket.
  • Bilden med titeln är motiverad att träna ett instrument steg 17
    6. Har ett skäl. Bjud in några kamrater som också övar instrument för att delta. Värd ett skäl för stödjande familjemedlemmar och / eller vänner som älskar musik. De kommer att få en gratis, personlig konsert, och du kommer att ha ett extra incitament att träna! Välj ett stycke som du älskar och kommer att njuta av att träna upprepade gånger.
  • Oavsett om du vill planera ett levande skäl, se varje lektion du tar som ett mini-skäl.
  • Bilden med titeln är motiverad att träna ett instrument steg 18
    7. Ta raster. Att distrahera dig själv kan faktiskt öka din kreativitet. När du känner dig frustrerad, ta en paus och gör något som kräver mer muskelminne än tänkt, så att ditt sinne kan vandra. När din hjärna skiftar lägen på ett sådant sätt kan du uppleva en "kreativ paus" - nya lösningar, idéer och motivation kan oväntat dyka upp.
  • Försök till exempel ta en dusch, gör disken, klippa gräsmattan eller vikningens tvätt. Låt ditt sinne vandra och försöka att inte fokusera på att tänka direkt om eventuella hinder som du står inför i musikpraxis.
  • Bildtiteln motiveras för att träna ett instrument steg 19
    8. Spela med någon annan. Att spela musik med andra kan leda till social, kreativ improvisation. Du kan gå med och plocka upp rytmen, ljudet eller låtarna hos andra. Spara inte att spela ditt instrument tillsammans med dina kamrater för lektioner eller recitationer - försök att öva och repetera med andra musiker, om deras instrument är desamma som dina eller olika medier. Det finns också programvara som Jamulus som gör att du kan samarbeta med andra musiker i online-sessionerna.
  • Om du inte har en peer som kan träna ett instrument tillsammans med dig, försök att fråga någon att sjunga medan du spelar.
  • Bildtiteln motiveras för att träna ett instrument steg 20
    9. Utmana dig själv. Försök spela hårdare låtar. Du måste ta på sig nya utmaningar för att utveckla nya färdigheter. Utmaningen ska dock matchas med din färdighetsnivå.
  • Musiken du jobbar med att utmärka dig bör inte göra dig uttråkad - om det gör det är det under din färdighetsnivå.
  • Musiken ska vara komplex för dig, men inte så svår att det gör dig orolig. Om du befinner dig att bli avskräckt, ta det tillbaka ett hak och träna något inte så svårt.
  • Tips

    Kom ihåg att avsikten med privatinstruktion är att motivera dig. Föräldrar och instruktörer Visa ger dig extra hjälp som ett motivationsverktyg. Det indikerar inte någon svaghet! Snarare förstärker det att du har talang värt att driva och finjustera.
  • Var positiv. Ha en optimistisk attityd och försök att inte klaga.
  • Börja inte i början av en musikalisk bit varje övning. Om du gör det kan du hamna mycket bra i början och smälla längre in i stycket.
  • Som en sista utväg kanske du vill byta instrument. Det är möjligt att det speciella instrumentet du använder bara resonerar inte med dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande