Hur blir man musiker

Att vara en musiker är så mycket mer än att spela anteckningar på ett instrument. Att lära sig att välja rätt instrument för dig och börja göra musik kan vara en livsförändrande upplevelse för många människor. Det är mer än en hobby, en skicklighet, eller en talang. Om du vill bli musiker kan du lära dig att bygga de färdigheter som behövs för att vara den typ av spelare du vill vara och göra den typ av musik du vill göra med träning.

Steg

Del 1 av 3:
Välja ett instrument
  1. Bildbeteckningen blir ett musiker steg 1
1
Välj ett instrument som passar dina intressen. Om ditt mål är att bli en rocker i ett scruffy punkband är det sant att du kan lära dig mycket om musik som spelar oboe, men det är förmodligen inte det bästa sättet att bilda det band du vill bilda. Om du vill spela klassisk musik och bli en virtuos, finns det lite utrymme för synthesizer, tyvärr. Välj en kategori av instrument som passar dina ambitioner för att vara musiker.
  • Om du bara vill lära dig att spela något, börja med piano, violin eller gitarr. Dessa instrument har i allmänhet de flesta lärare i ett visst område, vilket gör det enkelt att hitta lektioner och lära sig instrumentets grunder.
  • Om du vill så småningom spela klassisk, konstmusik eller jazz är det viktigt att hämta ett instrument i den klassiska strängkategorin, en träblind, mässing eller slagverksinstrument. Dessa spelare ägnar sig i allmänhet mycket tid och stipendium för att lära sig sitt instrument.
  • Om du vill skriva egna låtar och spela popmusik är det vanligtvis bäst att hämta en gitarr, basgitarr, piano eller lär dig att spela trumkit. Medan det är kul att ta lektioner, är massor av pop och folkmusiker självlärd, med hjälp av DIY-böcker, YouTube-videor och bra gammaldags försök och fel.
  • Bild med titeln Bli ett musiker Steg 2
    2
    Överväga att börja på piano. Även om du inte ser dig själv är en konsertpianist som gör skäl i en tux, ett av de bästa sätten att bygga en bra grund som musiker är att lära sig piano. Eftersom alla anteckningar läggs fram framför dig, gör piano ett utmärkt första instrument, populärt med små barn och nybörjare. Det är också ett av de mest mångsidiga instrumenten, som spelas i klassisk, pop och många andra musikstilar.
  • Real upprätt eller konsertpianon kan vara dyra, men elektriska tangentbord kommer på en mängd olika priser, från överkomligt till mycket professionell och dyr. Det stora med piano är att du kan lära dig de nödvändiga fingerierna och fundamenten oavsett kvaliteten på det piano du spelar.
  • Bild med titeln Bli ett musiker Steg 3
    3. Lär dig om de klassiska instrumenten. Används i konsertmusik, jazz, popband, swingband och andra typer av arkmusik som spelas av instrumentalister, klassiska instrument hänvisar till de många olika sorterna av instrument som spelas i organiserade professionella band som spelar något annat än popmusik. Om du älskar komplicerad, konstnärlig och sofistikerad musik och historia, skulle lära sig ett av dessa instrument vara lämpliga för dig.
  • Medan de inte faktiskt är gjorda av mässing, är mässingsinstrument gjorda av slingrande metallrör som du blåser igenom för att skapa en ton.
  • Woodwinds är gjorda av kompositmaterial och spelas genom att vibrera en reed som hålls i ett munstycke. Produktion av ett distinkt varmt och träigt ljud används träindustrin i klassisk musik och jazz, och saxofoner används ofta i popmusik.
  • Plocka upp en klassisk sträng. Används i orkestrar, strängkvartetter och andra typer av professionella ensembler, violiner, violas, dubbelbaser och cellos utgör grunden för de klassiska strängarna. Gitarrer kan också betraktas som en klassisk sträng, beroende på musikens stil.
  • Bildbeteckningen blir ett musiker Steg 4
    4. Tänk på pop- eller rockinstrument. Medan alla dessa instrument kan användas för att spela en mängd olika stilar och ljud, när vi tänker på att spela popmusik eller starta ett eget band, tänker vi vanligtvis på gitarr, basgitarr, trummor och tangentbord eller piano. Om du är mindre intresserad av att vara den typ av musiker som spelar i en smoking på en konserthall och mer intresserad av att vara i ett garageband som turer runt i en van, kan det vara de rätta instrumenten för dig.
  • Gitarr
  • Bas gitarr
  • Trummor
  • Bildbetaget blir ett musiker steg 5
    5. Överväga att spela slagverk. Percussion är så mycket mer än bakgrund. Bra perkussionister driver musiken framåt i varje mängd musik, från folk till klassisk, från jazz till rock och roll. Det finns inget mer mångsidigt och viktigt för en grupp musiker än en begåvad percussionist som håller tid.
  • En av de bästa sakerna om slagverk är att du kan börja bygga färdigheterna utan någon form av instrument alls. Om du har en intern känsla av tid och förmågan att hålla ett stadigt slag med dina händer, överväga att lära sig slagverk.
  • Bild med titeln Bli ett musiker Steg 6
    6
    Spela ett elektroniskt instrument. Från digitala DJs till Synth Wizards, den traditionella definitionen av vad det innebär att vara en "musiker" är mycket större än det brukade vara. Precis lika mycket komplex och konstnärlig musik kan göras genom att trycka på knappar på en bärbar dator precis som det kan genom att använda ventilerna på trumpeten, och lika legitimt.
  • Del 2 av 3:
    Utvecklas som spelare
    1. Bild med titeln Bli ett musiker Steg 7
    1
    Öva ständigt. Även om du har en naturlig talang för ett visst instrument är det en skillnad mellan "spelar ett instrument" och "vara en musiker." Den skillnaden innebär att man övar. Musikare är dedikerade till att förbättra sina färdigheter och lära sig nya tekniker och mer komplicerad musik på det instrument de har valt. Det enda sättet att göra det är regelbundet och allvarligt praxis.
    • Utveckla god praxisvanor och rutiner för dig själv. Öka alltid med god hållning, värm upp i förväg och försök att träna i minst 20-40 minuter varje dag. Öva en blandning av tekniker, färdigheter och roliga aktiviteter. För varje skala lär du dig, ta dig tid att röra runt att lära dig Star Wars-temat eller någon annan rolig sång.
    • Gilla när du utövar din kropp är konsistens mycket viktig. Försök träna varje dag, så du kan behålla de goda vanorna som du bygger och utvecklar dem.
  • Bildbeteckningen blir ett musiker Steg 8
    2. Hitta en bra lärare. Det är väldigt svårt att lära sig musik från en bok ensam. Medan skrivna handledning kan vara till hjälp finns det ingen ersättning för personligen, en-mot-en-instruktioner som kommer från lektioner med en bra lärare. En lärare kan hjälpa till att rätta till din teknik och bygga de fundament som krävs för att vara en bra spelare, vilket instrument du spelar.
  • Om du vill bli musiker är det väldigt viktigt att du är lärbar. Hårda personer som inte kan ta kritik har inte mycket av en framtid som musiker. Lyssna nära vad bra spelare säger, följ anvisningar och lär dig allt du kan. Gör det till ditt mål att bli bättre.
  • Om du inte har tid eller pengar för att få ett formellt lärarstudentförhållande, hitta musiker som är bättre än du ska leka med. Kvällssylt sessioner på verandan med ett par gitarrer kan vara ett bra sätt att förbättra dina färdigheter. Se och lär.
  • Bilden med titeln Bli ett musiker Steg 9
    3
    Överväg att lära sig att läsa musik. Medan du kan spela för örat kan det vara bra om du kan lära dig hur du läser noter och är absolut nödvändigt för vissa instrument och stilar. Om du vill spela klassisk musik är det nästan omöjligt att lära av örat och rote memorization.
  • Läs också musikalisk historia och någon teori om du hoppas kunna komponera din egen musik en dag. Att lära varför vissa anteckningar låter bra tillsammans, hur man gör ett ackord, och hur musik faktiskt fungerar är det bästa sättet att förbättra som en instrumentalist och som kompositör, vilket instrument du spelar.
  • Bildtiteln blir ett musiker steg 10
    4. Lyssna på allt. Att utveckla din egen smak i musik är kritisk för musiker. Precis som en romanförfattare måste läsa ett brett utbud av romaner och lära sig om litteraturens historia att skriva något värt att läsa, behöver en musiker lyssna på ett brett utbud av musik och lära sig att uppskatta olika musikstilar, om du någonsin vill Skriv något värt att höra, eller spela musik som förtjänar att höras.
  • Lyssna på klassisk musik, med början med gammal domstolsbaserad konsort musik och flytta dig upp genom de romantiska kompositörerna som Mozart och Beethoven. Försök att lyssna på 20-talet Avantgarde-kompositörer som Penderecki och Cage att utmana dina uppfattningar om vilken musik som är.
  • Lyssna på rockmusik, av alla stammar, även om det inte är din kopp te. Kolla in tidiga punk, rockabilly och psykedeliska nuggets. Lyssna på vad som är populärt och vad är det inte. Försök hitta något värt att lyssna på och ignorera resten.
  • När du hittar något du gillar, se tillbaka till influenserna. Om du gillar Katy Perry, kan du ta reda på att Cher och Madonna är enorma influenser på hennes stil och ljud. När du lyssnar på Cher kan du arbeta dig tillbaka till Etta James, och så småningom arbeta dig tillbaka till Bessie Smith, en av de största tidiga bluesångarna hela tiden. Hitta rötterna i dina favoritartister.
  • Bild med titeln Bli ett musiker Steg 11
    5
    Börja skriva egna kompositioner. Att växa som musiker och att ta dina färdigheter till nästa nivå är det en bra idé att ge komposition ett skott. Oavsett om du spelar klassiskt eller spelar popmusik, skriver du egna låtar kan du se skillnaden mellan att spela anteckningar och göra musik mycket snabbare än nästan allt annat. Ta ansvaret för att skriva de anteckningar du spelar.
  • Bildbeteckningen blir ett musiker steg 12
    6. Hitta din egen röst på ditt instrument. Miles Davis kunde aldrig spika horntekniken för vibrato medan han lärde sig att spela sitt horn, så han byggde en hel karriär runt en singulär, sonorös, ren ton som aldrig väckte. När du frågade varför hans band spelade så chuggingly, som ett godståg, svarade Johnny Cash, "Vi skulle spela snabbare om vi kunde." Omarbeta dina förmodade svagheter som enskilda quirks och styrkor och använd dem för att bli en enskild spelare.
  • Del 3 av 3:
    Ta nästa steg
    1. Bild med titeln Bli ett musiker Steg 13
    1. Överväg att gå med i ett etablerat band. Att leka med andra instrumentalister och musiker kan ge dig de färdigheter du behöver för att förbättra, lära sig sina specifika knep av handeln, liksom att ge dig möjlighet att svara på att spela som en enhet, vilket gör musik som en.
    • Om du vill spela klassisk musik eller organiserad konsertmusik är det viktigt att gå med i ett samhällsband, ett skolband eller någon annan organiserad musikgrupp.
    • Att leka med andra är också ett bra sätt att hålla ditt ego i kontroll. David Hood, en del av Muscle Shoals Recording Studio och en av de största sessionsbasspelarna hela tiden, var en gång frågad hur han fick ett så bra rykte som pålitlig spelare och han sa, "Mitt redskap fungerade alltid och jag var alltid i tid." Ödmjukhet tjänar musiker bra.
  • Bildbeteckningen blir ett musiker steg 14
    2. Spela framför människor när du är redo. Om du har övat ditt instrument regelbundet och vill ta det till nästa nivå, det kan vara dags att ta din show offentligt. Börja med att spela ditt bästa material framför några nära och förlåtande vänner, eller dina föräldrar och börja spela för andra människor. Om du vill vara en artist behöver du en publik.
  • Kaffebar Open-Mics är ett bra sätt att hitta en förlåtande publik som kommer att vara varm och acceptera. De flesta öppna mikrofon är fulla av hobbyister som vill komma igång och de flesta folkmassor är vänliga och lättillgängliga. Det är ett bra sätt att knäcka i.
  • Alternativt, bara spela för dig själv. Det finns ingenstans det säger att du någonsin måste spela framför någon. Lär dig att spela och njut av de ljud du gör för dig själv.
  • Bild med titeln Bli ett musiker steg 15
    3
    Försök starta din egen grupp. Har problem med att hitta en etablerad grupp eller band att leka med? Börja din egen. Vänta inte för andra musiker att komma till dig, gå ut och hitta dem. Sätt en annons på Craigslist med dina största influenser och din önskan att spela med en grupp som spelar en viss typ av musik och veterinär de andra spelare som kommer i kontakt. Häng runt de lokala musikbutikerna och lägg upp annonser för spelare. Gå till öppna mics och göra kontakter med andra lokala musiker som kan spela.
  • Bild med titeln Bli ett musiker Steg 16
    4
    Spela in din musik. Att få en inspelning av dig själv kan vara en av de mest givande och roliga sakerna för en ung musiker. Att kunna höra dig själv spela över högtalarna? Inget kallare. Och dessa dagar är det lättare än någonsin att spela in dig snabbt och enkelt hemma, och att det låter bra.
  • Investera i några få billiga mikrofoner för att komma igång och spela in dig direkt till din dator med Garage Band eller Djärvhet. Ställ in nivåerna som du gillar dem och bränna CD-skivor för dina vänner, eller lägg dem på din iPod.
  • Om du känner dig riktigt ambitiös kan du dela dina inspelningar med världen. Spela in dina bästa saker och starta en bandcamp-sida eller ett SoundCloud-konto för att ge ut snabba länkar till dina låtar.
  • Bild med titeln Bli ett musiker Steg 17
    5. Förbinder sig på långdistansen. Även om du är begåvad, även om du är en hård arbetare, även om du är den bästa banjoplockaren i din stad, är det möjligt att du kämpar för att bli hört. Att vara musiker kan vara en slog för många människor, och det kan ta lång tid innan frukterna av ditt arbete börjar betala, både när det gäller kompetensbyggnad och få någon form av erkännande, mycket mindre pengar. Ju mer dedikerade dig är dock den större chansen du ger dig själv för framgång.
  • Överväg att gå till musikskolan om du vill göra kontakter och få individualiserad träning på ditt instrument.Även om du inte vill spela klassisk, kan du lära sig kompetensen hos musikproduktion och historia ge dig en kant i musikbranschen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ge aldrig upp din musik bara för att vissa idioter kallar dig en nörd eftersom du spelar fem instrument. Musik är en av de bästa formerna av konst och du borde aldrig ge upp.
  • Oroa dig inte när du ser hur dyrt instrumenten är. Du kan hyra dem, eller höra om bra erbjudanden från vänner. Också, du behöver inte köpa ett flygel innan du lär dig! Prova ett tangentbord istället.
  • Bli involverad i skolan musikaliska program - organisera ett band - en del av ett musikaliskt samhälle. Njut av din musik!
  • Det är okej om du blir frustrerad, det är en del av lärandet.
  • Tänka musikaliskt. Detta är förmodligen en av de svåraste sakerna att vara en musiker. Vet alltid varje enskild anteckning som du spelar. Ibland memorerar folk 10 sidor av musik och spelar det utan några misstag (vid örat) medan de inte har någon aning om vad de spelar. Öva och du kommer dit!
  • Öva, övning och övning!
  • Förutom att anställa några lärare, köp några sångböcker och lär dig att spela själv.
  • Se till att du lär dig från någon som redan vet hur man spelar ditt instrument. Det kan spara pengar för att inte ta lektioner, men på lång sikt hjälper det dig.
  • Musikinstrument kan nästan alltid hittas på bondeaffärer. Om du har en vän som har en anständig kunskap om det instrument du spelar, be honom att gå med dig så han kan hjälpa till att hitta de bra erbjudandenen. Craigslist Har över 12 miljoner besökare en månad med stora mängder musikalisk utrustning alltid tillgänglig.
  • Varningar

    Försök att inte falla i dåliga vanor. De kanske inte verkar viktiga nu, men senare är det en annan historia och det blir svårt att bli av med dem.
  • Försök att inte vara "hatare" av andra typer av musik. Uppskattar bara alla former av musik.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande