Hur man blir en hemlig shopper

Du har förmodligen fått de skräppostiga e-postmeddelandena om att bli en hemlig shopper - få betalt att äta, betalas för att handla, betalat för att göra vad du redan brukar göra - och du är fascinerad. Är det legitimt? Det kan säkert vara! När du har läst den här sidan kommer du att känna till ins och outs av fri mat, nya shoppingupplevelser och en lönecheck för att starta. Med andra ord, det bästa jobbet någonsin.

Steg

Del 1 av 4:
Att veta dina saker
Bild med titeln 33093 1
1
Gör din forskning för att undvika bedrägerier. Mysterium (eller "hemlighet") Shopping är ett fält fullt av otillförlitliga företag som försöker dra nytta av att lita på människor. Med lite internetforskning får du ett bra grepp om vilka företag som är legit och vilka som inte är.
  • Till att börja med, acceptera aldrig en konsert som kräver överföring av pengar. Vissa platser skickar dig till "Omfattning ut Western Union" eller något liknande och de kommer att fråga dig en falsk check. Du kommer att överföra det, banken fångar upp till dig så småningom, och du måste betala av det. Nej tack.
  • I USA kommer du inte att bli någon av din super-privata (tänk SSN) information tills du gör $ 600 på ett år från ett företag - det är märket när skatter börjar tillämpa. Om du slår det här, skickar de dig 1099 och allt kommer att vara konfidentiellt och officiellt. Kom ihåg att IRS förväntar sig att all inkomst ska rapporteras även om du inte får 1099.
  • Bild med titeln 33093 2
    2. Har en annan inkomstkälla. Mycket få människor är mystery shoppare och bara mystery shoppers. Det betalar i allmänhet mellan $ 8 och $ 10 per uppdrag (ett uppdrag är 15 minuter till ett par timmar), ibland inklusive ett köp.
  • Mängden spelningar du får inte bara bero på din tillgänglighet - det beror också på mängden affärer i programmet och mängden hemliga shoppare i ditt område måste du konkurrera med.
  • Uppgifterna som kräver att du gör rejälköp (tänk på elektroniska butiker) ger dig lite mer för ditt besvär (du kommer att köpa objektet ur fickan som ska återbetalas senare). Men om du erbjuds $ 30 en konsert, är det förmodligen en bluff. Var försiktig.
  • Bild med titeln 33093 3
    3. Förstå skillnaden mellan en oberoende entreprenör mot en anställd. Mystery shoppare är oberoende entreprenörer och har därför inte förmåner eller garanterad anställning. Medan båda kommer att göra dig pengar, är de väldigt olika på lång sikt.
  • Om en individ är en anställd, är eventuella kostnader för arbetstagarnas ersättning, social trygghet och arbetslöshetsförsäkring, liksom federal inkomstskatt och statlig inkomstskatt, ansvaret för arbetsgivaren.
  • Om en individ är en oberoende entreprenör, är dessa kostnader och skatteavdrag entreprenören, nämligen din ansvar. Så länge du är beredd att hålla bra poster, behåll dina egna vårdbehov osv., du borde vara bra.
  • Bild med titeln 33093 4
    4. Bekanta dig med en oberoende entreprenörs uppgifter. En del av ditt ansvar som man läser och förstår det oberoende entreprenörsavtalet (ICA) som vanligtvis krävs vid registrering med ett företag. Sekretess och icke-avslöjande klausuler är standard i dessa typer av avtal, och de kommer också att innehålla betalningspolicy, tvistlösningspolitik och annan mycket viktig information. Läs det, förstå det och var beredd att begå det innan du undertecknar det.
  • Om du hellre skulle ta hand om sådana saker, du är bättre att söka en position som anställd. Ytterligare hjälp kan sökas från en välrenommerad finansiell rådgivare eller juridisk rådgivare. Lokala samhällsorganisationer som specialiserar sig på konsumentråd kan också hjälpa dig.
  • Bild med titeln 33093 6
    5. Ge aldrig någon pengar. Legitima företag kommer att ALDRIG Ladda dig en avgift, någonsin av någon anledning. Du bör aldrig bli ombedd att betala för att få tillgång till jobb, information, listor över företag eller utbildning. Webbplatser som laddas på detta sätt erhåller informationen från de fria resurser som anges ovan och i många fall är informationen föråldrad och / eller ändras när den når dig via en av "betala för att spela" webbplatser.
  • Aldrig någonsin, någonsin, någonsin. Även om det är $ 5 per månad för att komma åt en lista över uppdrag eller företag, vet du att du inte behöver göra det. Det finns andra sätt runt det här.
  • Del 2 av 4:
    Få jobbet
    Bild med titeln 33093 5
    1. Registrera dig med så många olika och legitima mysteri shoppingföretag som du kan hantera. För att göra Beaucoup Bucks med detta måste du registrera dig med laster. Nästan alla mysteri shoppingbolag har applikationer på deras hemsida. Det är en bra idé att börja med företag som är medlem i de oberoende Mystery Shoppers Coalition, (IMSC), den enda Mystery Shopper-ägda och förvaltade föreningen, Mystery Shopping Leverantörer Association (MSPA), International Association of Service Evaluators (IASE), eller National Association for Retail Marketing Services (NARMs). Du kan alltid verifiera ett företag via Better Business Bureau (BBB) ​​om du är nyfiken.
    • Medan inte alla legitima företag är medlem i en eller flera av dessa globalt erkända organisationer, är de ett bra ställe att börja. Du kan också hitta legitima företag att arbeta med på Mystery Shopping Solutions [1] och volym.
    • Utöver det finns det många mysterium shoppingrelaterade grupper, forum, möten och samhällen, jag.e., Marknadsundersökningsproffs på Facebook [2] och Google Plus [3], och dussintals yahoo! Grupp [4]. Du kan också göra en sökning efter "Mystery Shopping Companies" eller "Mystery Shopping Provider" Att hitta ytterligare företag. Var noga med att verifiera företag innan du handlar för dem eller ger personlig information.
  • Bild med titeln 33093 7
    2. Få rätt utrustning för att få jobbet gjort. Allt detta görs på egen tid, så du behöver några saker för att möta dina tidsfrister och vara en pålitlig shopper. Följande saker kommer att hålla uppdragen som kommer:
  • En pålitlig dator med internetanslutning. Du kommer att göra alla dina "klockning i" via dator genom att skicka in-undersökningar och arbeta på ditt företags hemsida. Du kommer också att ladda upp foton och Whatnot, så ta hänsyn till din Internethastighet.
  • Tillförlitlig transport för att komma till varje uppdrag. I de flesta fall kommer dina gas- och transportkostnader inte att täckas. Det är därför du håller fast vid ditt omedelbara område!
  • Den korrekta klädsel varje uppdrag kräver.De flesta är avslappnade men vissa butiker är i exklusiva restauranger, lägenheter eller butiker och du måste klä på den del som ska smälta in.
  • Ett sätt att spela in dina erfarenheter. Om du slår upp ett café för en att gå dricka, kanske du inte behöver skriva ner din upplevelse medan du är där. Men om du sitter ner på en trevlig restaurang i ett par timmar, när du kommer hem får du glömt hur måltiden började. Ta med en tablett med dig, din smartphone eller en anteckningsblock som kan maskera som något annat (du vill inte vara uppenbart!).
    Bild med titeln 33093 8
  • En kamera. Vissa uppdrag kräver att du tar bilder under din upplevelse. Du måste också skicka dessa, så om du arbetar med en digitalkamera (även om en telefon är bättre), behöver du också anslutningsledningen.
  • Bild med titeln 33093 9
    3. Bli organiserad. Du kommer snart att ha många köpuppdrag, och om du håller reda på dem från början, kommer du att göra ett bättre jobb. Du kommer att känna dig mer i kontroll och kunna ta på sig fler uppdrag. Använd vad som helst som fungerar för dig - dator, PDA eller en enkel anteckningsbok kommer att göra. Vissa mysterium shoppare utvecklar kalkylblad som hjälper till med organisation, och det finns många appar och verktyg som kan hjälpa till med organisation, som anteckningsblock, klibbiga anteckningar, evernote, Google Docs och OneNote.
  • Gör det till ett enkelt system. Inkludera kolumner för företagsnamn, schemaläggare eller företagskontakt (företag kan ha flera schemaläggare som arbetar med samma projekt), shoppinguppgiftsnamn, uppdragsplats / adress, förfallodatum, shopparavgift och betalat datum. Du kanske också gillar en kommentar-kolumn, för att påminna dig om några speciella problem, jag.e., Krav på mottagnings- och fotouppladdningar, datumintervall eller specifikt datum / tid när en butik kan slutföras, rapportera eller formatera inställningar, etc., som du kan uppleva.
  • Bild med titeln 33093 10
    4. Skapa en mystery shoppingprofil av dig själv. Spara det i ett Word-dokument, e-postutkast eller anteckningsprogram. Inkludera skrivprover och listor över städer och postnummer där du är villig att handla. Denna tidsbesparande tips hjälper en hel del. Det finns hundratals legitima mysterium shoppingföretag, och de flesta shoppare kommer att registrera sig med 50 eller fler företag och aktivt arbeta med upp till 25 på en viss tidpunkt. Att ha den här standardprofilen gör det enkelt för dig att fylla i formulären och veta om ett visst företag är rätt passform för dig. Till exempel:
  • Håll en lista över alla postnummer du är villig att handla. Du kan då bara kopiera och klistra in den här informationen i programmet.
  • Håll ett urval av ditt skrivande i den här filen. De flesta företag kommer att vilja att du ska ge dem ett stycke eller två som beskriver en ny shoppingupplevelse du har haft. Detta är för att se till att du vet hur man skriver, stava ordentligt och är skicklig på grammatik och skiljetecken!Allt räknas här, eftersom det är det enda sättet du kan visa dem att du kan göra jobbet bra och tillförlitligt. När tiden kommer att fylla i applikationer kan du bara kopiera och klistra in dessa stycken i formuläret.
  • Bild med titeln 33093 11
    5. Skapa en företagslista. Det här är ett formulär eller en fil på din dator av alla de mysteri shoppingföretag som du har anmält dig med, tillsammans med ditt användarnamn och lösenord. Du behöver det när du arbetar med högar och högar av dem.
  • Gör en kolumn för anteckningar för att hålla reda på någonting vanligt att varje företag kräver. Även om det här kan vara mycket arbete nu, kommer du att vara tacksam i framtiden när du inte kan skilja företaget 3 från företaget 49875a3f.
  • Bild med titeln 33093 12
    6. Övervaka företagets webbplatser och bloggar för ny information och sök efter jobb på jobbbrädor. Det är precis som någon annan jobbsökning - de kommer inte att knacka på din dörr medan du sitter på soffan som äter doritos. Det är inte alls ovanligt för en schemaläggare att ringa en shopper och erbjuda ett uppdrag, men det borde aldrig förväntas. Det är helt enkelt inte möjligt för schemaläggare att ringa varje shoppare.
  • När tiden kommer att starta din första uppgift, spela in den i din logg, skriv ut instruktionerna för butiken från företagets hemsida och skriva ut den formulär du behöver fylla på om din erfarenhet. Du kommer faktiskt att fylla i formuläret online i de flesta fall, men det är viktigt att granska dessa rapportformulär i förväg så att du känner till frågorna i förväg och kan hitta svaren som du handlar. Det är aldrig roligt att behöva scramble för information, och du kan behöva upprepa butiken på egen bekostnad om du har glömt något kritiskt.
  • Bild med titeln 33093 13
    7. Se till att du har råd med ut ur fickokostnaden. Du kan behöva göra ett köp (ur din egen plånbok) för ett uppdrag, så innan du accepterar det, se till att du har pengar. Om inte, leta efter de många butikerna som inte kräver ett köp, som bankförfrågningsbutiker, telefonsamtal, parkeringsbutiker, prissättningsrevisioner och teaterkontroller. Du kan också hitta demonstrationer i butiken och merchandising-uppdrag som inte kräver en av pocketköp. Många företag som erbjuder mystery shopping kommer också att erbjuda dessa andra typer av uppdrag.
  • Mystery shopping kräver ofta att du köper något, och med förseningen i lön och factoring i variabler som gas, kan det hända att det inte är värt att göra den butiken. Vissa företag kommer att erbjuda en "bonus" eller "resa incitament" att kompensera för gas körsträcka, medan andra inte gör det. Det är här routing kan göra skillnaden mellan en lönsam mysterium shoppingresa och en som du inte kände var värt din tid. Välj noggrant.
  • Del 3 av 4:
    Går på dina första uppdrag
    Bild med titeln 33093 14
    1. Vet vad du ska göra när mystery shopping. Varje uppdrag kommer att ha sina egna krav och varje företag kan ha sin egen uppsättning unikt protokoll. Vissa viktiga saker inkluderar:
    • Följ anvisningarna för uppdraget till brevet. Om anvisningarna säger, "Köp en liten drink" Beställ inte en stor, eller du får inte betalas!
    • Var uppmärksam på varje detalj - inklusive namn på varje anställd du kommer i kontakt med, vad de har på sig och vad produkterna är. Att glömma detaljer kan leda till att de inte återbetalas.
    • Ta alltid anteckningar efter varje uppgift, speciellt om du besöker mer än ett ställe. Det sista du vill ha är att glömma detaljer eller förvirra dem. Företag kommer att "avvisa" rapporter om de misstänker att detta har inträffat. Gör varje rapport sin egen individuella historia genom att ge detaljer som är unika för den platsen och erfarenheten, och se till att det inte finns någon överlappning i dina berättelser (beskrivning av händelser) mellan en butik och en annan.
  • Bild med titeln 33093 15
    2. Titta på. När du väljer lämplig klädsel för ett uppdrag, kom ihåg att din roll som en mystery shopper är att "smälta in." Prickig klädsel och tillbehör kan leda till "Shopper detection." Tänk på den genomsnittliga kunden i den butik du ska - vad kan de ha på sig eller var kommer de ifrån?
  • Generellt får du uppgifter enligt din demografiska. Om du är en 25-årig kvinna, kommer de förmodligen inte att skicka dig till en bete och tackla butiken. Detta gör det mycket lättare att bara vara dig själv och använd din egen garderob.
  • Bild med titeln 33093 16
    3. Dölja. Om du går in i en kamerabutik och du ber om, "Fela...den svarta..." Men sedan rattle av någon information om den aktuella kameramarknaden och dina specifika stillebenfotografibehov, röda lampor kommer att blinka överallt. Var inte uppenbart. Du handlar bara. Tänk inte på det som att dra ullen över sina ögon.
  • Det kommer att finnas tider när saker blir besvärliga. Du kanske måste fråga flera personer deras namn och feta intresse för något du inte skulle fångas död med. Försök att tänka på det som bara en rolig upplevelse för att bredda din värld. Var lugn. Var lugn. Du handlar bara.
  • När du tar anteckningar, var diskreta. Den andra du piska ut en anteckningsblock, tjänsten kommer att vara på dig som ett paket med blod-hungriga hundar. Medan du får serveras snabbare, skapar du en oorganisk, onaturlig miljö. Låt dem inte veta vad du är upp till. Du vill se hur verksamheten normalt körs.
  • Bild med titeln 33093 17
    4. Vara punktlig och pålitlig. Uppgiften måste göras vid en viss tid, så det är absolut nödvändigt att du passar den i ditt schema. Dessutom, se till att ditt uppdrag skickas bra före din deadline, inklusive skriftliga rapporter, kvitton och uppladdning av media, som foton. Om du saknar din deadline kommer vissa företag automatiskt att radera dig från sitt system.
  • Om du har en viss utmaning, se till att du når ut till din schemaläggare eller företagskontakt för att begära en förlängning, om möjligt. Vissa företag kommer att erbjuda dig chansen att omplacera istället för att avbryta. Men deras kunder ger dem specifika dagar. Uppgifterna måste bli gjort och de kanske inte kan arbeta med dig.
  • Del 4 av 4:
    Skickar av ett uppdrag
    Bild med titeln 33093 18
    1. Sträva efter perfektion på varje uppdrag. I allmänhet letar mystery shoppingföretag efter personer som har bra grammatik och skiljetecken, men det är också detaljorienterade och kan uttrycka sig tydligt. De måste också vara mycket snabba och grundliga!
    • Kontrollera stavning, skiljetecken och grammatik. Det finns många gratis stavning och grammatikkontrollverktyg. Många shoppare tycker det är lätt att göra en snabb stavning och grammatikkontroll genom att kopiera och klistra in sina berättelser i ett orddokument (men vet att det inte alltid är 100% korrekt). Detta tjänar två syften, eftersom du efter avslutat stavnings- / grammatikkontrollen kan spara det dokumentet för att behålla en kopia av dina berättelser. Detta kan vara till nytta och spara mycket tid om du har en power surge, anslutningsfråga eller bli avstängd på en rapporteringsserver. Det är också viktigt att behålla denna information om frågor kommer upp senare.
  • Bild med titeln 33093 19
    2. Förstå rapporteringskraven. Vet om företaget vill ha hälsningar och stängningar i ett direkt citat mode eller om preferensen är för parafrasering. Måste du skriva i första person, singulär berättelse eller från en tredje person, objektivt perspektiv? Bolaget vill att de associerade namnen används i berättelsen, eller vill de inte ha namn som används alls? Ibland föredrar kunderna sina anställda att kallas, "associerade," "Försäljningspersonal" eller någon annan beteckning. Dessa rapporter är för kunderna, så klistra in de politik och preferenser.
  • Ditt mål som en shopper är helt enkelt att rapportera de objektiva faktiska uppgifterna i många fall. Vissa företag kommer dock att begära åsikter eller "Känsla uttalanden" (i.e., "Hon svarade på telefonen plötsligt och talade så snabbt att jag inte var säker på att jag hade ringt rätt plats. Hon pratade i en ointresserad ton av röst, och jag kände mig rusade. Detta fick mig att känna sig obetydlig. Jag kände mig inte värderad som en potentiell kund").
  • Dessa instruktioner är lika viktiga som butiksinstruktionerna och kan också innehålla formateringsinställningar, krav på media uppladdning och instruktioner (I.e., Kvitton och foton), eller företagets preferenser i att tillhandahålla beskrivningar. Denna information ska vara tillgänglig i instruktionerna för affären, som vanligtvis kallas "Butiksriktlinjer."
  • Bild med titeln 33093 20
    3. Var ärlig och klar. Schemaläggare och redaktörer gillar att arbeta med människor som de kan lita på att vända sig i en kvalitetsprodukt, och du får fler uppdrag genom att göra det bästa jobbet du kan varje gång. Det är inte nödvändigt att göra din upplevelse mer anmärkningsvärd - oavsett hur det går, får du fortfarande betalt samma summa pengar.
  • I allmänhet har varje företag en representant som arbetar inom ett område. Du kan ha faktiskt interagera med företaget - så var på ditt bästa beteende. Du är inte bara någon datorgenererad undersökare.
  • Bild med titeln 33093 21
    4. Handuppgifter i rätt efter uppgiften. Om du har en särskild utmaning, se till att nå ut till din schemaläggare. Generellt sett finns det en 24-timmars vändning. Men vissa kunder i ditt företag kan kräva det nästa morgon - på något sätt, det är lite tid för dilly-dallying!
  • Bild med titeln 33093 22
    5. Få betalt. Även om allt beror på företaget och uppdraget, bör du få betalning (via check eller paypal) inom några veckors tid. Om du gör det vanliga arbetet kommer du att sluta med en lönecheck två gånger i månaden. Det kan dock ta en till tre månader för att få den lönecheck.
  • Håll reda på det här! Legalities kan uppstå, så det är bäst att ha fullständiga poster. När du börjar göra Major Moolah måste du tänka på skatter, så håll allt som organiserat som möjligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förvänta dig inte att få uppdrag där du vill ha dem. Det fungerar inte så. Även om du får uppdrag för bra ställen, kan de vara på platser där du inte brukar handla eller äta. Det är ett utmärkt tillfälle att prova nya platser!
  • Ta mystery shopping utbildning via IMSC eller MSPA. Shopperutbildning kostar pengar men kan vara givande. Även om du inte behöver certifiering för att vara en mystery shopper, berättar den professionella beteckningen och utbildningen företag att du är seriös om mystery shopping. Du kan bli utbildad online av IMSC för att göra videoutbildning från ditt eget hem och göra ännu mer pengar.
  • Kom ihåg att du kommer att spendera mycket mer tid när du börjar mystery shopping än du senare när du är mer erfaren. Ta dig tid, gör dina uppdrag noggrant, och oroa dig inte för tiden.Du kan känna att pengarna inte är värt tiden, men det blir bättre!
  • Gå med i Mystery Shopping Message Boards and Websites. Detta ger dig en uppfattning om vem som betalar bra och vem betalar i tid eller vem är långsam att betala.Vilja.com är en av de bästa platserna för att kolla in - det har en partiell katalog med länkar till några av de legitima mysteri shoppingbolagen och ger lite information om var och en. Det har också en daglig checklista, som är till nytta för att kontrollera nya uppdrag.
  • Förvänta dig inte att bli rik snabbt - särskilt i början. De flesta uppdrag betalar mellan $ 6 och $ 15.00. De högre betalande spelningarna ges vanligtvis bara till personer med erfarenhet.Inte en bra summa pengar men kom ihåg: Det är roligt och $ 15.00 i ungefär en timme eller så av din tid är inget att nysa på!
  • Varningar

    Avslöja inte information om kunder eller butiker av något av de företag du arbetar för. Detta är inte bara oprofessionellt, det är sannolikt en överträdelse av det oberoende entreprenöravtalet (ICA) som du undertecknade.
  • Berätta aldrig någon i butiken som du är en mystery shopper. Nyckeln till en bra mystery shopper är i anonymitet och upprätthåller "mysterium" del av din titel.
  • Tala inte illa om något av de företag du arbetar för. Du kan säkert relatera någon erfarenhet du har haft med dem men gör det på ett professionellt sätt.
  • Hänvisa inte till hur mycket du betalas för ett uppdrag. Det är frestande att jämföra med andra shoppare, men det är inte professionellt beteende.
  • Om du får kassörskontroll i posten som hävdar att vara en del av en mysterium shoppinguppgift, kontantar inte det och leder pengarna. Detta är en bluff. Kontrollen är inte giltig, och du kommer att vara ansvarig för din bank för beloppet av den bedrägliga kontrollen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande