Hur man kontrollerar om ett företag är äkta

Bedrägerier är en olycklig aspekt av världen vi lever i. Även om det är lätt att göra inköp med ett musklick, finns det också en ökad risk att din personliga information kan utnyttjas av skrupelfria företag.Ett företag kan verka äkta, men i verkligheten kunde det visa sig vara en bluff. Lyckligtvis finns det några saker som kan kasta upp en röd flagga och hjälpa dig att förhindra att du tillhandahåller känslig, personlig information till oönskade bluffartister.

Steg

Metod 1 av 3:
Granska ett företags hemsida för att bestämma legitimitet
  1. Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 1
1. Kontrollera företagets hemsida för ett legitimt telefonnummer och adress. Om det inte finns något sätt att kontakta det här företaget offline, kan det vara en röd flagga som verksamheten inte är legitim. Eftersom e-post och domännamn är lätta att få, har en e-postadress inte lika trovärdig som offline-kontaktinformation.
  • Kom ihåg att både telefonnummer och adresser är nu super lätta att falska. Det finns en hel industri för att tillhandahålla falsk riktnummer och 800 nummer. Även Google gör nu det, så telefonnummer är inte längre ett tecken på ett riktigt företag. Innan du gör affärer, ring den lokala handelskammaren i samband med adressen och se om de är ett riktigt tegelstenar och mortelföretag, eller helt enkelt ett hänskjutande skimming internetföretag med en falska adress.
  • Sök i andra städer för att se om det är förmodligen "lokal verksamhet" använder samma webbplats för verksamheten i andra lokaliteter. Du bör vara försiktig om du hittar samma förmodligen lokala företag som används för en annan plats. Vanligtvis används dessa kopierade phony business webbsidor i många städer och kopieras bara mallar. Många har brutna hyperlänkar för bilder och länkar, vilket är ett tip-off att det här kan vara en falsk phishing-företag.
  • Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 2
    2. Bläddra i bolagets hemsida för avvikelser och indikatorer på professionalism. Om en webbplats säger en sak på en plats, och sedan motsäger sig på en annan plats, det är en röd flagga som verksamheten inte är samordnad och kan vara en bluff som hastigt kastades ihop. Om webbplatsen är oprofessionell (till exempel finns det stulna bilder och många stavfel), visar detta att lite tanke eller vård sätts i att skapa webbplatsen, vilket kan indikera a "bli rik snabbt" lurendrejeri.
  • Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 3
    3. Granska webbplatsens policysidor. Legitima företag kommer nästan alltid att ha användarvillkor eller användarvillkor, såväl som sekretesspolicysidor. Om de har termer och sekretesspolicy, läs igenom dem noggrant misstänksamt ljudspråk.
  • Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 4
    4. Leta efter anständigt innehåll. Phony Referral Business Sites har vanligtvis inte mycket innehåll på sina webbplatser och brukar ha massor av legitimt företag och BBB-logotyper på deras webbplats för att lura dig till att lita på dem. En "stor" tip-off är stock foton eller inga foton av företagets byggnad, anställda eller produkter. Undvik företaget om allt du ser är stock foton på deras så kallade produkt, vilket är ett av de enklaste sättet att upptäcka ett falskt webbverksamhet!
  • Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 5
    5. Tänk på hur företaget accepterar betalningar. Det är en röd flagga när ett företags hemsida säger att de bara accepterar betalningar genom osäkra eller skuggiga metoder, som endast av papperskontroll eller kontanter. Detta beror på att PayPal och andra sekundära elektroniska betalningsleverantörer ofta anses vara den säkraste metoden för att betala online-företag. Titta på betalningsmetoder som gör att du kan få pengarna tillbaka om sakerna går sura och inte kräver frisläppande av onödig personlig information.
  • Metod 2 av 3:
    Bestämning av legitimitet genom företagsregistrering och annan dokumentation
    1. Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 6
    1. Besök på företagets tegel och mortel plats. Det finns andra sätt förutom att använda Internet för att avgöra om ett företag är legitimt eller inte. Du kan lära dig mycket om ett företag genom att bara besöka sin tegel och mortel plats. Ditt besök kan låta dig kommunicera direkt med ledning och ägande för att bestämma legitimitet.
    • Handel och / eller specialföretag bör ha sina relevanta tillstånd, licenser och godkänd registreringsdokumentation tydligt på displayen för kunder. Om så är fallet, kolla och se till att dessa visade certifieringar är aktuella.
    • Restauranger bör ha relevant dokumentation som krävs av den lokala avdelningen för hälsa och sanitet som tydligt visas på väggen. Typiskt ger denna typ av dokumentation verksamheten med en betyg, och närvaron av sådan dokumentation indikerar restaurangen legitimitet.
  • Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 7
    2
    Kontrollera registreringsdata För företagets hemsida. Du kan ibland hitta namnet och informationen för den person som registrerade webbplatsen, som du kanske vill använda för vidare forskning. Bestäm när webbplatsen skapades och när den löper ut. Om det bara skapades nyligen och upphör att gälla snart, kan det peka på att webbplatsen är ett tillfälligt skydd för en bluff.
  • Det internationella företaget för tilldelade namn och nummer (ICANN) Ger registreringstillstånd för många webbsidans domännamn och är en bra resurs för att bestämma vem som är den faktiska ägaren av den affärswebbplats du undersöker.
  • Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 8
    3. Forskning om verksamheten officiellt har registrerat sig med lokala, statliga eller federala myndigheter. Företag som fungerar som LLCs, företag eller under andra officiella företagsfordon är skyldiga att registrera sig med statssekreteraren där de arbetar. På samma sätt är företag som betalar löner till anställda tilldelat statligt och federalt arbetsgivaridentifikationsnummer. Ett företag som är noterat på en stat eller federal notering visar att de är troliga en välrenommerad verksamhet.
  • Granska företagets hemsida eller kampanjmaterial för att se om de använder fraserna "LLC", "Inc", "Corp", i sitt officiella affärsnamn.Om så är fallet borde du kunna kolla sekreterare för statliga webbplatser för att avgöra om företaget är ordentligt registrerat, och har därmed rätt att använda den särskilda affärsenhetstypens beteckning i deras namn.
  • Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 9
    4. Kontrollera Bättre Business Bureau. Better Business Bureau (BBB) ​​har både lokala och nationella filialer som är engagerade i att ge konsumenterna relevant och användbar information om företag som är verksamma inom sina samhällen. BBB: s webbplats låter dig söka efter specifika företagsnamn och ger också allmän information om bluff och bedrägeribekämpning.
  • En brist på en lista på BBB betyder inte automatiskt att verksamheten är en bluff. Faktum är att vissa BBB-listningssidor har blivit en plats där konsumenterna kan fritt rösta klagomål om den bedrägliga karaktären av ett företag, liksom tidigare bedrägerier som har inträffat.
  • Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 10
    5. Använd branschorganisationer för att bestämma legitimitet. Vissa industrier har regleringsorgan som de är skyldiga att registrera sig för att upprätthålla relevanta licenser och certifieringar. Lokala och nationella branschorganisationer kan ge relevant information till allmänheten om sina medlemmar och de specifika företag som har registrerats med branschorganisationen. .
  • Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 11
    6. Använd en företagskreditrapport för att kontrollera ett företags legitimitet. Att använda ett företagskreditrapport kan tjänsten möjliggöra ett företags:
  • Kreditvärdighet
  • Kontaktuppgifter
  • Finansiella resultat
  • Styrning / ledarskapsstruktur
  • Antal år i drift
  • Tidigare rättsliga bedömningar som väckts mot bolaget
  • Metod 3 av 3:
    Använda kundrecensioner för att bestämma legitimitet
    1. Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 12
    1. Använd Google för att söka efter företagets namn. Du kan hitta recensioner och annan information om företaget och om det är bluff eller inte. Om du inte ser något, försök sökordet: "[företagsnamn] bluff", och se om resultaten svänger upp på det sättet. Även om det är möjligt att manipulera en positiv online-närvaro, är dålig återkoppling svårare att dölja.
  • Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 13
    2. Kolla företagets kundrecensioner på Consumer Review Platforms. Till skillnad från personliga bloggar speglar konsumentöversynsplattformarna olika kunders uppfattning och brukar ge en ofiltrerad syn på ett företags övergripande tillförlitlighet. Troatworthy Consumer Review Platforms kommer inte att censurera recensioner på något sätt och bekämpa hårt mot utstationering av falska recensioner.
  • Bild med titeln Kontrollera om ett företag är äkta steg 14
    3. Fråga vänner om sina tidigare erfarenheter med företaget. Några av dina bästa resursresurser är de människor du bor, jobba eller leka med. Ta dig tid att fråga dina vänner och familj om de har erfarenhet av det företag du undersöker, och om deras erfarenhet var tillfredsställande eller vanligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Betala aldrig de du inte har ett tidigare existerande förhållande med Via Wire Transfer-system som MoneyGram, Western Union eller Andra företag. Detta är en mycket vanlig bluff som används av dem som arbetar utomlands, eftersom de kan hämta pengarna från flera platser över hela världen. Det finns också inget sätt att vända dessa transaktioner när offret inser att de har blivit lurade.
  • Ditt bästa alternativ är att göra betalningar via PayPal, eller via andra certifierade och säkra och elektroniska betalningssystem. På så sätt behöver du inte ge känslig och konfidentiell personlig information direkt till säljaren. Istället bör sådan information endast ges till certifierade betalningsförmedlare från tredje part, för att skapa ett pappersspår av transaktionen, och också för att säkerställa att säljaren har varit korrekt certifierad och vettad.
  • Tips

    När du tittar på recensioner, var smart om vars recensioner du litar på. Vissa människor följer inte alla de anvisningar de skulle, eller missförstå produkten eller villkoren, och sedan klaga även om det var deras misstag.
  • Anta inte att ett företag inte är legitimt eftersom de inte gör sin webbplatss domänägare name offentligt. Vissa webbhotell väljer att hålla den här informationen privat, och beslutet att göra det menade inte nödvändigtvis att webbplatsen och / eller verksamheten är bedräglig.
  • Antag inte att ett företag inte är legitimt helt enkelt för att de inte har någon betydande online-närvaro. Om du tittar på ett företag som körs hemifrån, eller om det är ett riktigt litet företag, kanske de kanske inte har affärsförteckningar eller långvariga domäner. Vissa människor har inte råd att betala för dem ovanpå andra företagskostnader.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande