Hur man gör en hemlig santa

Punkten av "Hemlig tomte" är att göra jul shopping enklare och att sprida runt andan att ge dem som du kanske normalt inte har på din jullista. Det involverar en grupp människor som byter namn för en hemlig presentbörs. Överväg att spela "Secret Santa" på din nästa semester, eller lär dig instruktionerna för en omgång av det spel du redan har blivit inbjuden till.

Steg

Del 1 av 2:
Spelar spelet
  1. Bild med titeln Gör en hemlig Santa Steg 1
1. Skriv namnen på alla som deltar på en bit papper. Om gruppen är större och människor känner inte varandra så bra, är det en bra idé att få folk att skriva sina namn och vissa kännetecken / intressen som "manlig astronomi buff, 65" eller "Kvinna Triathlete Devotee, 34". I mer intima gruppmiljöer är endast namnet på personen nödvändigt.
  • Bild med titeln gör en hemlig santa steg 2
    2. Klipp ut och kasta namnen i en hatt. Nästa steg är att förbereda namnen på en ritning. Klipp varje namn och vika sedan det i halv en eller två gånger för att förhindra att människor läser det utan att utveckla det. Sedan placera alla vikta namn i en skål eller hatt och blanda dem lite så att namnen är blandade.
  • Bild med titeln Gör en hemlig Santa Steg 3
    3. Sätta en prisgräns. Detta kan göras i diskussion med hela gruppen eller bara av dem som organiserar evenemanget. Prisgränsen är inställd så att vissa människor inte försöker vara billiga och komma undan med att köpa en gåva för bara några dollar, medan andra försöker overachieve och köpa väldigt dyra gåvor. Välj en prisgräns i "Happy Medium" -sortimentet som du vet att alla i gruppen har råd med. Det är bättre att vara säker än förlåt och välja ett lägre prisklass än att välja något för högt att vissa människor inte har tillräckligt med pengar för.
  • Bild med titeln Gör en hemlig Santa Steg 4
    4. Rita namn. Arbeta runt gruppen, vilket ger alla möjlighet att rita ett enda namn slumpmässigt ur hatten. Håll namnen vikta och dolda tills alla har dragit. Vid den här tiden kan varje person titta på deras namn, så länge de är försiktiga att inte säga vem de har eller att visa någon annan sin glidning av papper. Om någon drar sitt eget namn, har de redraw.
  • Bild med titeln Gör en hemlig Santa Steg 5
    5. Ange ett gåva-givande datum. Nästa steg är att alla ska gå ut och köpa en present (inom prisklassen) för den person vars namn de drog från hatten. Vanligtvis finns det en andra mötestid där alla hemliga Santa-spelare utbyter gåvor och avslöjar vars namn de hade hela tiden. Kontrollera med medlemmarna i gruppen och välj ett datum och tid flera dagar i förväg där alla kan träffas för att byta ut sina gåvor.
  • Bild med titeln Gör en hemlig Santa Steg 6
    6. Köp en gåva. Med din person i åtanke, gå ut och välj den perfekta presenten till dem. Försök att göra det personligt, och undvika att välja en generisk gåva som en kaffe mugg eller en väska med godis. Vara avsiktlig om att matcha prisgränsen men annars kan du göra din presentmottagare eller andra obekväma med hur billig eller hur dyr du var.
  • Bild med titeln Gör ett hemligt santa steg 7
    7. Byta gåvor. När alla i gruppen har köpt sina gåvor och träffas tillsammans, kan du börja gåva utbytet. Vänta tills alla är närvarande, och fortsätt hålla din presentmottagare en hemlighet tills alla får en "gå" för att börja utbyta gåvor. På den tiden, hitta den person som matchar namnet du drog och avslöjar din gåva! Glöm inte att du får en gåva, så förbli nådig och artig som du accepterar din nuvarande (även om du verkligen inte gillar vad du har).
  • Del 2 av 2:
    Välja rätt gåva
    1. Bild med titeln Gör en hemlig Santa Steg 8
    1. Hålla det lämpligt. Gag gåvor är roliga ibland, men i allmänhet bör du alltid välja presenter som inte skulle uppfattas som olämpliga för en gruppinställning.
  • Bild med titeln Gör en hemlig Santa Steg 9
    2. Undvik alkohol. Om inte din hemliga Santa händer på en vinprovning, bör du inte anta att din presentmottagare kommer att uppskatta en flaska alkohol så mycket som du eller någon annan. Speciellt på kontorspartier, vilket ger alkohol kan skapa en besvärlig utbyte om din mottagare inte gillar att dricka eller nyligen nykter. Om din mottagare är en alkoholentusiast, försök välja en relaterad gåva snarare än alkohol själv (som vin charms eller en öl koozie).
  • Bild med titeln gör en hemlig santa steg 10
    3. Köp något praktiskt. Om du inte är helt säker på vad du ska få din person, spela det säkert och välj något som är praktiskt och användbart. På det sättet, även om det inte är något som de kanske har velat, kommer de fortfarande att använda för det. Överväga semesterprydnader, köksbehov, eller en bra bok i en genre som de är intresserade av.
  • Bild med titeln Gör en hemlig Santa Steg 11
    4. Få något specifikt. Om du kan, göra lite forskning på din presentmottagare för att välja en gåva som verkligen är skräddarsydd för dem. Fråga om, titta på deras arbete eller sociala medier profiler, eller diskret gör lite av ifrågasättande med dem. De uppskattar den tid och ansträngning du lägger på att välja en gåva som är speciell och inriktad mot dem.
  • Bild med titeln gör en hemlig santa steg 12
    5. Överväg att göra en gåva. Om du är den kreativa typen, kommer en hemlagad gåva gjort i god smak att verka personliga och meningsfulla. Tänk på din mottagarens intressen när du gör en present till dem, snarare än att bara kasta ihop en massa skrot och visas billigt. Det finns en stor skillnad mellan att göra något kreativt och värt, och gör något billigt och lat eftersom du glömde / inte köpte något.
  • Presentidéer och hemliga Santa variationer

    Idéer för Work Secret Santa Presenter

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Secret Santa gåvor för vänner

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Roliga hemliga Santa variationer

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Om du inte är nära med den person du köper för, ge dem bara något som är användbart. Du kan inte gå fel med en hjälpsam gåva!
  • Försök att hemligt få information från dem.
  • Här är ett exempel konversation.Dem: Jag såg bara den här filmen. Det var väldigt bra.Du verkligen? Vilken är din favoritfilm? Min är ____.

    • Se till att du bara ritar ett (1) namn.
    • Om du ritar ditt eget namn, pop det tillbaka och dra igen.
    • Se till att alla som deltar i evenemanget där gåvorna ges ut (som, som faktiskt fysiskt kommer att vara där) har sina namn i skålen.
    • Ett annat sätt du kan göra är att varje person lista vad de skulle vilja på papperet med sitt namn på det, så att du inte behöver fråga dem eller snoop runt för att ta reda på det.
    • Köp inte dem något personligt som parfym, smink, deodorant eller mat, alla kommer att ha en annan åsikt.
    • Om du inte vill verka uppenbart att du inte vet vad du ska få dem, spela personlig trivia med dem.
    • Secret Santa kallas också Kris Kringle eller Saint Nick på vissa ställen.
    • Se till att du kommer dit tidigt när de inte är där om skolan eller på jobbet.
    • Till exempel om din hemliga Santa är din lärare, ställ sedan frågor om vad de tycker om. När du har den information du behöver, kan du lämna den på deras skrivbord tidigt innan de kommer till skolan, eller när de är distraherade.

    Varningar

    Berätta inte för någon annan om vem du annars annars är spelets punkt förstört
  • Den person du köper för absolut bör inte veta vem som drog dem till den sista presentbörsen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande