Hur man får skadad valuta ersatt

Som valuta används och passeras, blir det ibland skadat. Den skadan kan sträcka sig från enkla tårar och rynkor på pappersvaluta, till mer allvarliga skador som brännmärken, vattenskador eller kemisk kontaminering. Ibland är valuta skadad av gnagare, insekter eller naturlig försämring från att begrava pengar i marken. De flesta länder har något officiellt förfarande för att ersätta skadade eller förorenade pengar, även om det förfarandet kan variera beroende på vilken typ av valuta som ersätts. I Förenta staterna är finansdepartementet den byrå som ansvarar för ersättning av skadad valuta, och detta görs som en fri tjänst till alla lagliga innehavare av valuta. Om du får skadad valuta, eller om din valuta blir skadad, vet hur du har ersatt pengar kan hjälpa dig att inte lida några förluster.

Steg

Del 1 av 3:
Lär dig om dina pengar kvalificerar sig för ersättning
  1. Bild med titeln Få skadad valuta ersatt steg 1
1. Bedöma skadan. Om dina pengar har lidit mindre skador men är fortfarande läsbar och användbar, bör du använda den valutan som är. Om det är skadat men inte mutilated och du inte vill använda den valutan av någon anledning, kan du byta ut pengarna på din lokala bank.
  • Pengar som har blivit mutilerade eller omfattande skadade utöver reparation eller användning ska lämnas in till den amerikanska byrån för gravering och utskrift eller den amerikanska mynten.
  • Förfalskas inte din fordran eller avsiktligt skada valuta. Båda är federala brott som tas väldigt seriöst av U.S. regering.
  • Bild med titeln Få skadad valuta ersatt Steg 2
    2. Mäta vad som är kvar. I Förenta staterna måste du lämna in mer än hälften (över 50 procent) av pappersräkningen intakt. Detta är delvis för att förhindra att människor rippar pengar i hälften och ersätter båda halvorna. Det enda undantaget från detta krav är att mindre än 50 procent av propositionen är intakt men det finns tillräckligt med stödjande bevis (som brännmärken) som resten av räkningen har förstörts.
  • Förutom att lämna in de tillräckliga resterna av en läsbar sedel måste du ge några kvarstående av räkningen säkerhetsfunktioner.
  • Säkerhetsfunktioner kan innefatta säkerhetsbandet vävt i räkningen, säkerhetsgängan som löper vertikalt till vänster om porträtt, vattenstämplar eller färgskiftande bläck.
  • Sedelnens värde måste vara identifierbart så att statskassan kan bestämma hur mycket pengar som ska ersätta dig för, om ditt krav är fast besluten att vara giltig.
  • Bild med titeln Få skadad valuta ersatt Steg 3
    3. Utvärdera mynt. Till skillnad från pappersbedrägerier ersätter presidiet med gravyr och tryck inte skadade mynt. Mynt som är allvarligt skadade, såsom mynt som har smält eller smälta ihop, kan skickas till den amerikanska mynten för utvärdering. Den amerikanska mynningen kommer då att bestämma den bästa handlingen.
  • Del 2 av 3:
    Förpackning skadad valuta
    1. Bild med titeln Få skadad valuta ersatt Steg 4
    1. Försök att bevara pengarna. Även om pengarna har skadats kan det bli ännu mer skadat av felaktig hantering. Hur du hanterar pengarna som du förbereder dig för att packa och skicka det kan hjälpa till att bevara det, se till att du får motsvarande pengar tillbaka.
    • Om valutan rullades upp när den lämnades, försök inte att räta ut det. Om det var platt, försök inte att rulla, vik, tejp eller lim det.
    • Att ändra pengarna på något sätt skulle kunna skada valutan, men kan också räknas som förändring / defacing pengar, vilket är emot lagen.
  • Bild med titeln Få skadad valuta ersatt steg 5
    2. Paketvaluta noggrant. Hur du paketerar valutan kan vara skillnaden mellan att få pengar tillbaka och lidande ekonomiska förluster. Paketera valutan på ett sätt som kommer att förhindra ytterligare skador och säkerställa en säker leverans.
  • Om valutan är spröd eller kan falla ifrån varandra, packa de tattered pengarna i en plastsmörkväska med bomull för att hjälpa till att isolera det och hålla den på plats.
  • Skicka inte mynt och pappersvaluta tillsammans. De två formerna av valuta måste skickas till separata kontor, och förpackningsmynt med skadade papperspengar kan orsaka ytterligare skador på den tattered sedeln.
  • Bild med titeln Få skadad valuta ersatt Steg 6
    3. Komponera en förklaringsbrev. När du har försiktigt packat och bevarat den skadade valutan måste du skriva ett brev för att inkludera med dina pengar. Brevet ska vara läsbart och skrivet om möjligt. Brevet bör innehålla:
  • valutaens ursprungliga värde
  • Ditt namn och aktuell kontaktinformation
  • En grundlig förklaring av hur pengarna blev skadade
  • Ditt nuvarande bankkonto och routingnummer (banken måste fungera inom Förenta staterna)
  • Din nuvarande adress och eventuella relevanta instruktioner, om du vill att pengarna ska komma som en mailad check
  • Del 3 av 3:
    Skicka in din valuta och ta emot betalning
    1. Bild med titeln Få skadad valuta ersatt Steg 7
    1. Leverera valuta i person. Om du bor i eller nära Washington, d.C., Du kan leverera den skadade valutan personligen till presidiet med gravyr och utskrift. Presidiet accepterar personliga leveranser av skadad eller mutilerad valuta mellan timmarna 8:00 och 11:30 och mellan 12:30 och 14:00.
  • Bild med titeln Få skadad valuta ersatt Steg 8
    2. Mail din valuta. Om du inte bor i Washington, d.C., Eller är annars oförmögna att personligen leverera skadad valuta, kan du skicka valutan via post via US Postal Service. Skicka all skadad valuta via registrerat mail, med begäran om avkastning. Du kanske också vill köpa försäkring på paketet för att säkerställa att dina förluster är täckta om paketet blir förlorat eller skadat.
  • Skadad pappersvaluta bör adresseras till den amerikanska byrån för gravering och tryckning, MCD / OFM-rum 344a, P.O. Box 37048 - Washington, DC 20013.
  • Mutilerade mynt kan skickas för utvärdering till U.S. Mynta. Paket som innehåller mutilerade mynt bör adresseras till UR-superintendenten.S. Mint, attn.: Mutilerade mynt, P.O. Box 400 - Philadelphia, PA 19105.
  • Bild med titeln Få skadad valuta ersatt Steg 9
    3. Vänta på att din fordran behandlas. När du har skickat din skadade valuta till rätt kontor måste du vänta på att anspråk ska behandlas. Varje ärende granskas av en kvalificerad professionell för att bestämma omfattningen av skadan, bekräfta sedelns värde och bedöma giltigheten av varje fordran.
  • Fordringar kan ta var som helst från sex månader till 36 månader för att bearbeta. Utvärderingsprocessen beror starkt på pengarna, omfattningen av skador och de villkor under vilka det var skadat.
  • Regissören för gravyr och tryckning gör det slutgiltiga beslutet om alla skadade valutaanspråk.
  • För att kontrollera statusen för ditt krav när som helst kan du ringa presidiet med gravyr och skriva ut gratis på 866-575-2361, eller maila kontoret på mcdstatus @ bep.gov.
  • Tips

    Kontakta presidiet med gravyr och utskriftsmutilerad valutaavdelning genom att ringa (866) 575-2361 om du har några frågor om din försändelse.

    Varningar

    Superintendenten i Förenta staternas mynt och direktören för gravyr och utskrift har slutgiltigt säga vad gäller avveckling av skadad valuta. Överklaganden är inte tillåtna.
  • Avsiktligt mutilerande valuta är en federal brottslighet. Förfalskning av ett krav på återbetalning av skadad valuta är också en federal brottslighet. Du.S. Regeringen tar dessa saker väldigt seriöst och kan använda U.S. Secret service för att undersöka eventuella efterföljande brottmål.
  • All skadad valuta skickas till presidiet med gravyr och utskrift och USA Mint kommer att kontrolleras mot drog och rånfall för matchande serienummer. Pengar som bekräftas ha varit involverade i ett brott kommer inte att ersättas, och kan inleda en undersökning av ärendet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande