Hur man köper bitcoins

Bitcoin är ett online alternativt valutasystem, som fungerar som en form av digitala pengar. Bitcoin används både som en investering, och som en betalningsmetod för varor och tjänster, och är ute som ett sätt att göra det utan att behöva involvera några tredje part. Trots sin växande popularitet accepterar de flesta företag fortfarande inte Bitcoin, och deras användbarhet som en investering är både mycket tvivelaktigt och potentiellt riskabelt. Innan du fortsätter att köpa Bitcoin är det viktigt att förstå vad det är och dess fördelar och nackdelar.

Steg

Del 1 av 6:
Förstå bitcoins
  1. Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 1
1. Förstå Bitcoin Basics. Bitcoin är en helt virtuell valuta, som tillåter konsumenterna ett sätt att utbyta pengar gratis, utan att använda en tredje part (som en bank, kreditkortsföretag eller annan finansinstitut). Bitcoin regleras inte eller kontrolleras av en central myndighet som Federal Reserve och alla Bitcoin-transaktioner äger rum på en online-marknadsplats, där användarna är anonyma och oändliga för det mesta.
  • Bitcoin gör att du kan byta pengar direkt med någon i världen, utan att behöva skapa ett köpkonto eller använda en bank eller finansiell institution.
  • Överföring av pengar kräver inte namn som betyder att det finns liten risk för identitetsstöld.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 2
    2. Lär dig om Bitcoin Mining. För att förstå Bitcoin är det viktigt att förstå Bitcoin Mining, vilket är processen med vilken bitcoin skapas. Medan gruvdrift är komplex, är den grundläggande tanken att varje gång en bitcoin-transaktion görs mellan två personer, är transaktionen loggad digitalt av datorer i en transaktionslogg som beskriver alla detaljer i transaktionen (som tiden, och vem äger hur många Bitcoins).
  • Dessa transaktioner delas sedan offentligt till något som kallas "blockkedja", som anger varje transaktion, och som äger varje bitcoin.
  • Bitcoin Miners är individer som äger datorer som ständigt verifierar blockkedjan för att säkerställa att den är korrekt och uppdaterad. De är de individer som bekräftar transaktioner, och i utbyte mot det, betalas de i Bitcoin, vilket ökar utbudet.
  • Eftersom Bitcoin inte övervakas av en central myndighet, säkerställer gruvdrift att den individuella överföringen av bitcoin har tillräckligt, att det överenskomna beloppet överförs och att balansen för varje medlem av transaktionen är korrekt efteråt.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 3
    3. Få förtrogenhet med de juridiska frågorna som omger Bitcoin. Nyligen meddelade den federala byrån som ansvarar för bekämpning av penningtvätt nya riktlinjer för virtuella valutor. De uppdaterade riktlinjerna kommer att reglera Bitcoin Exchanges, men lämnar resten av Bitcoin Economy ensam, för nu.
  • Bitcoin-nätverket är resistent mot regeringens reglering, och det har fått ett lojalt följande bland personer som engagerar sig i olagliga aktiviteter som droghandel och spel på grund av faktiska pengar kan bytas anonymt. Men transaktioner är fortfarande spårbara, och FBI kunde gripa flera bitcoin plånböcker som används av dåliga skådespelare.
  • Federal brottsbekämpning kan så småningom dra slutsatsen att Bitcoin är ett penningtvättsverktyg och kan leta efter sätt att stänga av det. Stäng Bitcoin helt skulle vara en utmaning, men intensiv federal reglering kunde driva systemet under jord. Detta skulle då minska värdet av bitcoins som legitim valuta.
  • Del 2 av 6:
    Lära sig fördelarna och nackdelarna med att använda bitcoins
    1. Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 4
    1. Bli medveten om Bitcoins fördelar. Bitcoins stora fördelar inkluderar låga avgifter, skydd mot identitetsstöld, skydd mot betalningsbedrägerier och omedelbar avveckling.
    • Lågavgifter: Till skillnad från att använda traditionella finanssystem, varigenom systemet själv (som PayPal eller Bank) kompenseras med en avgift, Bitcoin bypasserar hela systemet. Bitcoin-nätverket upprätthålls av "gruvarbetare", Vem kompenseras med New Bitcoin.
    • Skydd från identitetsstöld: Bitcoin-användningen behöver inte ett namn eller någon annan personlig information, helt enkelt ett ID för din digitala plånbok (de medel som används för att skicka och ta emot Bitcoin). Till skillnad från ett kreditkort, där säljaren har full tillgång till ditt ID och kreditlinje, fungerar Bitcoin-användare helt anonymt.
    • Skydd mot betalningsbedrägerier: Eftersom Bitcoin är digitala, kan de inte förfalskas, vilket skyddar mot betalningsbedrägeri. Dessutom kan transaktioner inte reverseras, som vad som inträffar med ett kreditkortsavgift tillbaka.
    • Omedelbar överföring och avveckling. Traditionellt när pengar överförs, involverar det signifikanta förseningar, innehar eller andra krångel. Bristen på en tredje part innebär att pengar kan överföras direkt mellan personer med lätthet, och det utan komplexiteter, förseningar och avgifter i samband med inköp mellan parter som använder olika valutor och leverantörer.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 5
    2. Bli medveten om nackdelarna med att använda bitcoin. Med traditionell bank, om någon gör en bedräglig transaktion på ditt kreditkort eller din bank går belly-up, finns det lagar för att begränsa konsumentförluster. Till skillnad från traditionella banker har bitcoin inte ett säkerhetsnät på plats om dina bitcoins är förlorade eller stulna. Det finns ingen mellanlig makt att ersätta dig för några förlorade eller stulna bitcoins.
  • Tänk på Bitcoin-nätverket är inte immun mot hackare, och det genomsnittliga Bitcoin-kontot är inte helt säkrat mot hacknings- eller säkerhetsbrott.
  • En studie hittades 18 av 40 företag som erbjuder att byta bitcoins i andra valutor har gått i affärer, med endast sex utbyten återbetalar sina kunder.
  • Prisvolatiliteten är också en stor nackdel. Det betyder att priset på bitcoin i dollar fluktuerar vildt. Till exempel, 2013, var 1 Bitcoin värt ca US $ 13. Det flyttade sedan snabbt till över 1200 USD, och är nu ungefär US $ 18597.99 (per 16/12/2017). Det betyder att om du konverterar till Bitcoin är det viktigt att stanna i det, eftersom det kan leda till att du flyttar tillbaka till USD med en betydande förlust av medel.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 6
    3. Förstå riskerna med bitcoin som en investering. En av Bitcoins populära användningsområden är som en investering, och det här förtjänar ett speciellt ord för försiktighet innan de fortsätter. Den viktigaste risken för att investera i bitcoin är det extrem volatilitet. Med priserna som rör sig snabbt upp och ner är risken för förlust betydande.
  • Dessutom, eftersom Bitcoins värde bestäms av utbud och efterfrågan, ska Bitcoin bli föremål för regeringens reglering i någon form, det kan minska mängden personer som vill använda Bitcoin, vilket teoretiskt kan göra den valuta som är värdelös.
  • Del 3 av 6:
    Ställa in Bitcoin Storage
    1. Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 7
    1. Förvara dina bitcoins online. För att köpa bitcoins, Du behöver först skapa en lagringsplats för dina bitcoins, och det här är det första steget att köpa bitcoin. För närvarande finns det två sätt att lagra Bitcoins online:
    • Förvara nycklarna till dina bitcoins i en online plånbok. Plånboken är en datorfil som lagrar dina pengar, som liknar en riktig plånbok. Du kan skapa en plånbok genom att installera Bitcoin-klienten, som är programvara som driver valutan. Men om din dator är hackad av ett virus eller hackare eller om du missar filerna, kan du förlora dina bitcoins. Alltid säkerhetskopiera din plånbok till en extern hårddisk för att undvika att förlora dina bitcoins.
    • Förvara dina bitcoins via en tredje part. Du kan också skapa en plånbok med hjälp av en online plånbok via en tredje parts webbplats som Coinbase eller Blockchain.info, som lagrar bitcoins i molnet. Det här är lättare att ställa upp, men du kommer att lita på en tredje part med dina bitcoins. Dessa webbplatser är två av de större och mer tillförlitliga tredje parts webbplatser, men det finns inga garantier om säkerheten för dessa webbplatser.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 8
    2. Skapa en pappersplånbok för dina bitcoins. En av de mest populära och billigaste alternativen för att hålla dina bitcoins säkra är en pappersplånbok. Plånboken är liten, kompakt och tillverkad av papper som har en kod. En av fördelarna med en pappersplånbok är de privata nycklarna till plånboken lagras inte digitalt. Så det kan inte vara föremål för cyberattacker eller maskinvarufel.
  • Flera online-webbplatser erbjuder papper Bitcoin plånbokstjänster. De kan generera en bitcoinadress för dig och skapa en bild som innehåller två QR-koder. En är den offentliga adressen du kan använda för att ta emot Bitcoins och den andra är en privat nyckel som du kan använda för att spendera bitcoins lagrade på den adressen.
  • Bilden skrivs ut på ett långt papper som du kan vikas i hälften och bära med dig.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 9
    3. Använd en hårdtråds plånbok för att lagra dina bitcoins. Hårdtråds plånböcker är mycket begränsade i antal och kan vara svåra att förvärva. De är dedikerade enheter som kan hålla privata nycklar elektroniskt och anläggningsbetalningar. Hårdtråds plånböcker är vanligtvis små och kompakta och vissa är formade som USB-pinnar.
  • Trezor Hard-Wire-plånboken är idealisk för Bitcoin Miners som vill förvärva ett stort antal bitcoins, men vill inte lita på tredje parts webbplatser.
  • Den kompakta Ledger Bitcoin Wallet fungerar som USB-lagring för dina Bitcoins och använder SmartCard-säkerhet. Det är en av de mer prisvärda Hardwire plånböcker på marknaden.
  • Del 4 av 6:
    Utbyta bitcoins
    1. Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 10
    1. Välj en Exchange Service. Att få bitcoin genom en utbyte är det enklaste sättet att få bitcoin. En utbyte fungerar som alla andra valutaväxling: Du registrerar helt enkelt och konverterar vad din valuta är till Bitcoin. Det finns hundratals tillgängliga utbyten, och det bästa utbytesalternativet beror på var du befinner dig, men de mer kända utbytesstjänsterna inkluderar:
    • Cryptaw: Det här är en Singapore-baserad plånbokstjänst som tillåter användare att handla Singapore Dollars för Bitcoins. Företaget har för närvarande bara webbplattform som också är mobilvänlig.
    • Coinbase: Den här populära plånboken och utbytesstjänsten kommer också att handla amerikanska dollar och euro för bitcoins. Företaget har webb- och mobilappar för bekvämare Bitcoin-köp och handel.
    • Circle: Denna utbytestjänst erbjuder användarna möjlighet att lagra, skicka, ta emot och byta bitcoins. För närvarande kan endast amerikanska medborgare koppla sina bankkonton för att deponera medel.
    • XAPO: Denna plånbok och Bitcoin Debit Card-leverantör erbjuder insättningar i Fiat-valuta som sedan konverteras till Bitcoin i ditt konto.
    • Vissa utbytestjänster tillåter dig att även handla Bitcoins. Övriga utbytesstjänster fungerar som plånbokstjänster med begränsade köp- och försäljningsfunktioner. De flesta utbyten och plånböcker kommer att lagra mängder digital eller fiat valuta för dig, som ett vanligt bankkonto. Utbyten och plånböcker är ett bra alternativ om du vill engagera dig i regelbunden handel och behöver inte total anonymitet.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 11
    2. Ge bevis på din identitet och kontaktinformation till tjänsten. När du anmäler dig till en utbytestjänst måste du ge personlig information till tjänsten för att skapa ett konto. De flesta länder kräver juridiskt något individ eller ett finansiellt system med hjälp av en Bitcoin Exchange-tjänst för att uppfylla kraven på penningtvätt.
  • Även om du är skyldig att tillhandahålla bevis på din identitet, ger utbyten och plånböcker inte samma skydd som bankerna gör. Du är inte skyddad mot hackare, eller ges ersättning om utbytet går ur affärer.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 12
    3. Köp Bitcoins med ditt Exchange-konto. När du har konfigurerat ditt konto via en utbytestjänst måste du länka den till ett befintligt bankkonto och ordna att flytta pengar mellan det och ditt nya Bitcoin-konto. Detta kommer vanligtvis att ske via en banköverföring och medför en avgift.
  • Vissa utbyten tillåter dig att göra en insättning personligen till sitt bankkonto. Detta kommer att göras ansikte mot ansikte, snarare än genom en bankomat.
  • Om du är skyldig att länka till ett bankkonto för att använda utbytestjänsten, kommer det sannolikt bara att erkänna banker från det land där utbytesstjänsten är baserad. Vissa utbyten tillåter dig att överföra pengar till utländska konton, men avgifterna blir mycket högre och det kan vara en fördröjning att byta bitcoins tillbaka till lokal valuta.
  • Del 5 av 6:
    Använda en säljare
    1. Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 13
    1. Sök efter säljare på LocalBitos. Detta är den primära platsen som används för att göra ansikte mot ansikte med en lokal säljare. Du kan ordna en möte och förhandla priserna för Bitcoins. Webbplatsen har också ett tilläggsskikt för båda parter.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 14
    2. Använd möte.com att hitta säljare. Om du inte är bekväm med en på en handel, använd möte.com att leta efter en Bitcoin Meetup Group. Du kan alla bestämmer dig för att köpa Bitcoins som en grupp och lära av andra medlemmar som har använt säljare att köpa Bitcoins innan.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 15
    3. Förhandla priset före mötet. Beroende på säljaren kan du betala en premie på cirka 5-10% över utbytespriset för ett ansikte mot ansikte. Du kan kolla nuvarande Bitcoin-växelkurserna online via http: // bitcoin.clarkmoody.com / Innan du godkänner säljarens kurs.
  • Du bör också fråga säljaren om de föredrar att betala kontant eller via en online-betalningstjänst. Vissa säljare kan låta dig använda ett PayPal-konto för att betala, men de flesta säljaren föredrar icke-reversibla pengar som betalning.
  • En välrenommerad näringsidkare kommer alltid att förhandla om priset med dig innan du träffas. Många kommer inte att vänta för länge för att möta när priset är färdigt, om Bitcoins värde tar ett dramatiskt skifte.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 16
    4. Träffa säljaren på en upptagen allmän plats. Undvik att träffas i privata hem. Du bör ta alla försiktighetsåtgärder, speciellt om du bär pengar på dig för att betala säljaren för mynt.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 17
    5. Ha tillgång till din bitcoin plånbok. När du möter säljaren ansikte mot ansikte måste du komma åt din Bitcoin-plånbok via din smartphone, tablett eller bärbar dator. Du behöver också tillgång till internet för att bekräfta att transaktionen har gått igenom. Kontrollera alltid att Bitcoin har överförts till ditt konto innan du betalar säljaren.
  • Del 6 av 6:
    Använda Bitcoin ATM
    1. Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 18
    1. Hitta en bitcoin atm nära dig. Bitcoin bankomater är ett relativt nytt koncept, men de växer i antal. Du kan använda en online Bitcoin ATM-karta för att hitta en bankomat nära dig.
    • Många institutioner runt om i världen erbjuder nu Bitcoin bankomater, från universitet till lokala banker.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 19
    2. Ta ut pengar från ditt bankkonto. De flesta Bitcoin ATMS accepterar bara kontanter, eftersom de inte är inrättade för att behandla debiterings- eller kreditkortstransaktioner.
  • Bild med titeln Köp Bitcoins Steg 20
    3. Sätt in dina pengar i ATM. Skanna sedan din mobila plånbok QR-kod eller få tillgång till de koder som behövs från ditt konto via din smartphone för att ladda Bitcoins på din plånbok.
  • Valutakurser på Bitcoin ABS kan variera från 3% till 8% ovanpå standardväxelpriset.
  • Lägg till ny fråga

    Tips

    Var försiktig med att gruva bitcoins. "Mining" är när du skapar dina egna bitcoins genom att bilda block av Bitcoin-transaktioner. Medan gruvdrift är tekniskt ett sätt att "köpa" Bitcoin, populariteten av Bitcoin har gjort det svårare att mina bitcoins och de flesta gruvdrift görs nu av stora gruvgrupper som kallas "pooler" och företag som sätter upp till mina bitcoins. Du kan köpa aktier i en pool eller ett gruvföretag, men gruvdrift är inte längre något som en individ kan göra på egen hand och skörda en vinst.
  • Akta dig för alla som försöker sälja dig programvara som låter dig mina bitcoins på en vanlig dator eller utrustning som hjälper dig. Dessa produkter är sannolikt bedrägerier och hjälper dig inte mina bitcoins.
  • Se till att ditt operativsystem är rimligt säkert. Om du är på Windows, installera VirtualBox, skapa en Linux VM (Debian, till exempel) och gör allt Bitcoin-relaterat till det VM. När det gäller stationära plånböcker, elektrum (elektrum.org) är för närvarande det bästa.
  • Bekanta dig med hur man sälja dina bitcoins också.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande