Hur man blir en nutritionist

Nutritionists är experter i mat och näring. En kvalificerad nutritionist råder människor om vad man ska äta för att leda en hälsosam livsstil, eller hur man uppnår ett specifikt hälsorelaterat mål.Enligt Förenta staternas byrå för arbetsstatistik förväntas anställning av nutritionists öka 20 procent från 2010 till 2020, snabbare än genomsnittet för alla yrken. Så här kommer du igång!

Steg

Del 1 av 4:
Börja din utbildning
  1. Bildtiteln blir ett nutritionist steg 1
1. Undersök de krav som din stat behövs. Det finns 30 stater som kräver en licens och 15 stater som kräver certifiering (1 kräver registrering efter en ackrediterad kurs). I allmänhet är kraven på tillståndslicens och statlig certifiering med en kandidatexamen i livsmedel och näring eller ett relaterat område, övervakad praxis och passerar en tentamen.
  • Om du är nyfiken, de 4 stater som för närvarande inte har några licensbehov är Arizona, Colorado, Michigan och New Jersey.
  • Bildbeteckningen blir en nutritionist steg 2
    2. Hitta ett utbildningsprogram. Den ackreditering som krävs för en examen i näringsvetenskapsfältet varierar från stat till stat. För närvarande kräver 46 stater en ackrediterad 2 eller 4 årsgrad i näringsvetenskap (antingen online eller campusbaserad.) Få din bachelor i näring, institutionshantering, biologi, kemi och fysiologi är din bästa satsning.
  • Du kommer också att dra nytta av affärer, matematik, psykologi, sociologi och ekonomiska kurser. Odds är, om ditt program är en bra, kommer det att röra på alla dessa baser. Och om ditt tillstånd är en som kräver en licens med erfarenhet, är det bäst att välja ett program som har en inbyggd praktik.
  • Bildbeteckningen blir en nutritionist steg 3
    3. Tänk på en avancerad examen i näringsvetenskap. En avancerad grad är inte strängt nödvändig, men en solid förståelse av biologi, kemi och hälsa blir en stor tillgång. Dessutom desto mer utbildning har du, desto mer jobbmöjligheter du kommer ha. Om du vill fortsätta lära, är det en bra idé!
  • Om du fyller i en avancerad examen är du så mycket närmare att bli certifierad via CBNS (Certification Board for Nutrition Specialists). Om du tar och skickar provet blir du en certifierad näringspersonal. Denna artikel kommer dock att skissera att bli en certifierad klinisk nutritionist - en process som inte behöver en avancerad examen.
  • Del 2 av 4:
    Bli certifierad
    1. Bildbeteckningen blir en nutritionist steg 4
    1. Fyll i CNCB: s kursskrav. Innan du går längre måste du ha rätt kurs under ditt bälte. CNBC (klinisk näring certifieringskort) kräver tre timmar i vart och ett av följande: anatomi och fysiologi, kemi, mikrobiologi, mänsklig biologi och biokemi. Förhoppningsvis täckte din undergrad det!
    • Du kan också välja 5 av 8 valfria - de är: Introduktion till näring, näring och sjukdom, näringsbedömning, näringsrådgivningsstrategier, näring II, näring och tillskott, herbologi och näring och åldrande.
  • Bildbeteckningen blir en nutritionist steg 5
    2. Komma igenom allt pappersarbete. För att komma på ditt gott certifierat sätt måste du skicka in din ansökan om referensvärdering och college-transkript till CNCB. Då bör du få behörighetsgodkännande från styrelsen och börja din PGSCN-kurs, så småningom tar CCN-examen.
  • Bildbeteckningen blir en nutritionist steg 6
    3. Ta pgscn. Det är fyra kurser långa (14 timmar vardera) och gjort online - den enda nackdelen är att varje kurs är $ 1,125. Du har 90 dagar för att slutföra de 4 sessionerna och de kan göras i vilken ordning som helst.
  • Om du inte har tillräckligt med tillämpliga kurser till ditt namn, kan du fortfarande få ett certifikat för slutförande genom att ta 56-timmars PGSCN. Detta, men på liknande sätt som heter, har mindre vikt än att bli certifierad och inte kvalificera dig för att ta CCN - du behöver kursarbetet att göra det.
  • Bildtiteln blir ett nutritionist steg 7
    4. Ta CCN-tentamen. Nu när du har tagit alla kurser, PGSCN och skickat allt ditt pappersarbete, är du bra att ansöka om att sitta för CNN. Den tas vid en testanläggning och är 3 timmar lång.
  • CCN är $ 450 för närvarande, men studiehandboken är tillgänglig online gratis! Ganska klart, det här är test som du inte vill ta två gånger.
  • Du är klar - När du har passerat CCN-examen, är du bra att gå!
  • Del 3 av 4:
    Arbetar som en certifierad nutritionist
    1. Bildtiteln blir ett nutritionist steg 8
    1. Ansök om statlig licens. Förfarandet för att erhålla en licens är liknande i de flesta stater - du samlar dokumentationen du behöver, få dem notarized och skicka in ansökan och avgiften. Hitta licensbehovet för ditt tillstånd genom att besöka kommissionens hemsida för dietister och nutritionists.
    • Om du någonsin tänker på att flytta (eller öva med en lång pendling), överväga att bli licensierad i ett annat tillstånd också. Tyvärr, bara för att du är licensierad i en betyder inte att du är licensierad i en annan.
  • Bildbeteckningen blir ett nutritionist steg 9
    2. Söka och få anställning. Som tidigare nämnts har nutritionists en mängd alternativ när det gäller anställningsorter. Du kan arbeta i många inställningar, inklusive sjukhus, cafeterior, vårdhem, myndigheter och skolor. Vissa är även egenföretagare!
  • Nutritionists är inte bara rådgivning givare. Även om det är mycket att arbeta med patienter som läkare gör, de är också myndigheter och forskare också. Men desto mer "vetenskaplig" Din position, desto mer utbildning behöver du.
  • Bildbeteckningen blir en nutritionist steg 10
    3. Överväga att specialisera. Som nutritionist kan du koncentrera dig på ett antal ämnen. Geriatrisk vård, ökar barn, vård av dem med diabetes eller andra sjukdomar, etc. Det är dock också bestämt av din miljö - kanske du inte vill arbeta en-mot-alls? Generellt sett kan dina uppgifter innehålla några av följande:
  • Arbeta med patienter, titta på en blodkemi, neurokemi och andra indikatorer för att bedöma hur de metaboliserar mat. Du kommer också att identifiera obalanser som orsakas av dålig eller otillräcklig näring som bidrar till sjukdom.
  • Vissa nutritionists arbetar för regleringsbyråer, vilket säkerställer att tillverkarens näringsmässiga påståenden om mängden kalorier, natrium och vitaminer i bearbetade livsmedel korrekta.
  • Forskning! Forskningsområdet när det gäller mat och näring växer fortfarande och fortsätter att göra det. Att arbeta på en utbildningsinstitution kommer att sätta dig på den här vägen, förbättra hur världen ser mat.
  • Bildtiteln blir ett nutritionist steg 11
    4. Var beredd att delta i utbildning på jobbet. De flesta nutritionists måste delta i flera hundra timmars övervakad utbildning. Vissa examensprogram inkluderar denna praktiska träning, men du kan behöva slutföra den här delen efter att du har examen i form av praktik i en medicinsk miljö.
  • Efter denna erfarenhet och om du har slutfört CCN kan du kvalificera dig som en RD - en registrerad dietist. Kvalifikationerna är parallella med de stater som kräver licens.
  • Del 4 av 4:
    Ha rätt saker
    1. Bildtiteln blir ett nutritionist steg 12
    1. Utveckla ett sängs sätt. Nutritionists måste lyssna på patienter för att förstå sina bekymmer och deras mål. Din medicinsk expertis åt sidan, kommer du också att fungera som en cheerleader och empatisk lyssnare. Några av dina patienter kan kämpa med det program du har skisserat - du borde vara beredd att hjälpa dem att övervinna eventuella hinder som de stöter på. De är beroende av dig för deras hälsa, trots allt.
    • En del av en nutritionists jobb är att bedöma en patients energinivå genom personliga intervjuer och tester och ge patientens näringsmässiga råd. Som sådan kommer du att spendera mycket ansikte mot ansikte med dina patienter.En fördjupad bedömning med hjälp av ett holistiskt tillvägagångssätt kommer att innebära att du måste veta mer om din patient än hans eller hennes matvanor. Du måste lära dig om din patients livsstil och mål, deras personliga problem och rädsla, deras barndom som äter vanor, och deras kulturella och smakpreferenser.
  • Bildtiteln blir en nutritionist steg 13
    2. Arbeta med dina analytiska färdigheter. Du måste följa med den senaste utvecklingen i näringsforskningen och kunna tolka vetenskapliga studier. Inte alla har den bakgrund du gör, så du måste översätta de statistiska data till praktiska tillämpningar till dina patienter.
  • Det finns nya forskningsstudier varje vecka om effekterna, bra och dåliga, av olika livsmedel. Dessa studier är ofta motsägelsefulla. Som utbildad nutritionist förväntas du tolka motstridiga hälsovårdsstudier för att utveckla en hälsosam, ljudplan för dina patienter.
  • Bildtiteln blir ett nutritionist steg 14
    3. Bli organiserad. Som en nutritionist får du många patienter, var och en med olika bakgrund och behov. Du måste hålla dina filer organiserade och lättillgängliga. Och du måste komma ihåg deras namn, deras familjer och deras personligheter!
  • Även om det här jobbet är väldigt vetenskapsorienterat, är det mycket folk orienterade också. För att hålla dina kunder på, måste de känna sig som om de är din enda klient. Om du inte kommer ihåg dem från Joe, är du otur (och pengar!).
  • Om du är egenföretagare, blir det dubbelt. Du kommer att hantera dina egna skatter, licenser och arbeta som en "företag." När den 15 april rullar runt, kommer du att vara glad att du är som organiserad som du är.
  • Bildtiteln blir ett nutritionist steg 15
    4. Lär dig hur man effektivt kan kommunicera. Du måste ofta förklara komplicerade ämnen på ett sätt som dina patienter kommer att förstå. Helt enkelt berätta för patienter att vissa livsmedel är bra för dem är inte tillräckligt - du borde kunna förklara de tekniska aspekterna av dina föreskrivna näringsprogram.
  • Tänk på dig själv som bron mellan vetenskap och dina patienter - du måste kunna prata och vetenskapliga! Trots allt kan internet berätta för dem vad de ska äta och inte äta, vad man ska göra och vad man ska undvika - det är du som måste sätta den personliga, genomförbara twisten på vad som kan vara ett mycket skrämmande ämne.
  • Tips

    Att hitta ett lämpligt examensprogram kommer att vara relativt enkelt: Enligt den amerikanska byrån för arbetsstatistik var det 281 kandidatexamen och 22 masterexamen som godkänts av American Dietetic Associations provision på ackreditering.
  • Nutritionists kan öppna sin egen privata praxis, men de har också ett stort utbud av arbetsplatser att välja mellan - de kan arbeta i medicinska laboratorier, klassrum, skolor, vårdhem, hälso-spa och gym.
  • Varningar

    Positionen för "nutritionist" är inte en specifikt registrerad eller certifierad titel, i motsats till termen "dietist" eller "registrerade dietist", godkänd endast av American Dietetic Association`s Commission for Dietetic Registration (CDR). Termen "nutritionist" är inte begränsad till individer som bara har uppnått de specifika kvalifikationer som anges av CDR, men ges istället till en mängd olika näringspersonal med ett stort antal olika färdigheter och hälsotillstånd.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande