Hur man rengör dimmigt glas

Allt glas kan få dimmigt, vilket gör det svårt att se ut ur och kan till och med tyckas smutsigt eller jolleseglare. Dimmigt glas kan orsakas av kondens- eller mineralfyndigheter. Om dina dricksglas ser molnigt eller dimmigt, använd bakpulver och ättika för att skrubba dem och förhindra det genom att använda mindre diskmedel. Rengör smutsiga fönster med en rakhyvel, polera sedan glaset.Om du har kondens på dubbelruta fönster, rengör dem och byt ut gummitätningen.

Steg

Metod 1 av 4:
Rengöring av dimmiga dricksglasögon
  1. Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 1
1. Häll vit vinäger i en behållare som är tillräckligt stor för att hålla dina glasögon. Vit vinäger är ett naturligt rengöringsmedel som bryter ner det mesta av smuts som gör glasögon molnigt. Häll vit vinäger i en hink eller en ansluten diskbänk. Se till att ättika kommer att kunna nedsänka alla dina glasögon som är grumliga.
  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 2
    2. Blöt dina glasögon i ättika i 30 minuter. Vinäger arbetar för att bryta ner mineraler. Se till att dina glasögon är nedsänkta och låt dem suga i ca 30 minuter. Se till att behållaren inte kommer att stöta på eller flyttas medan de sitter.
  • Om dina glasögon är särskilt grumliga, lämna dem i ättika för en extra 30 minuter.
  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 3
    3. Gnugga fläckarna med bakpulver om de fortfarande är där. Om vinäger inte bröt ner alla mineraler som gjorde ditt glas dimmigt, ströbakande läsk på de molniga områdena. Använd en fuktig handduk för att försiktigt buffa bakpuljen i glaset. Bakpulver kommer att göra repor mindre synliga och hjälper till att bryta ner några mineraler kvar.
  • Bakpulver är mild men ändå slipande, så det kan böja ut mineraler utan att skrapa dina glasögon.
  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 4
    4. Skölj glasögonen i varmt vatten. Ta varje glas och skölj dem en efter en för att ta bort någon av ättika och bakpulver som lämnas över. Använd varmt vatten för att bryta ner någon av den bakpulver som är kvar och tvätta den bort. Häll vinäger ner ur avloppet.
  • Vinäger och bakpulver kommer inte att täppa till ditt avlopp, eftersom de bryter ner smuts och smuts. Det kan till och med hjälpa till att undvika din avlopp.
  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 5
    5. Torka dina glasögon med en mikrofiberhandduk. Mikrofiberhanddukar är mindre slipande än vanliga handdukar, så de kommer inte att klibba mjukt glas. Torka försiktigt varje glas med en mikrofiberhandduk tills de är torra. Se till att handduken är ren och fri från skräp.
  • Mikrofiberhanddukar finns på de flesta hemvaruhandlare.
  • Dricks: Om dina glasögon fortfarande är grumliga efter ättika och bakpulver, kan de vara "etsade" eller slitna i vissa områden. Tyvärr kan etsning inte lösas.

    Metod 2 av 4:
    Förhindra dimmiga dricksglasögon
    1. Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 6
    1. Använd inte värme för att torka dina glasögon i diskmaskinen. Fogginess i glas orsakas av mineralfyndigheter som tvål inte kan rengöra. Värme gör dessa mineralfyndigheter hålla sig till glas ännu mer. Använd inte den "uppvärmda torra" inställningen på diskmaskinen för att torka dina glasögon. Ta dem ur diskmaskinen omedelbart så att de inte behöver sitta i en varm miljö för länge.
    • Att inte använda en uppvärmd torr inställning sparar också energi.
  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 7
    2. Använd mindre diskmaskinsåp än rekommenderat. Mineral deponier som skapar dimma är ofta orsakade av "hårt vatten" eller vatten med många mineraler i den. Hårt vatten kombinerat med för mycket diskmedel kan göra mineralerna klibba på glaset ännu enklare. Försök använda ¾ av mängden diskmaskinsåp som du vanligtvis skulle vilja se om det förhindrar fogginess i framtiden.

    Dricks: Du kan kontrollera din lokala vattenkvalitetsfacilitets hemsida för att se om ditt område har hårt vatten eller inte.

  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 8
    3. Lägg till ett sköljmedel till din diskmaskin. Sköljmedel hjälper till att förhindra vattenfläckar och grumlighet genom att sprida de vattenmolekyler som din diskmaskin använder för att skölja dina glasögon. De är särskilt användbara om du har hårt vatten eller vatten med många mineraler i den. Häll ditt sköljmedel i sitt angivna fack i diskmaskinen, eller köp en sköljhjälpkorg för att hänga i din diskmaskin för att avge den.
  • Du kan hitta sköljmedel i de flesta livsmedelsbutiker i samma sektion som diskmedel.
  • Metod 3 av 4:
    Rengöring Hazy Glass Windows
    1. Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 9
    1. Tvätta dina fönster med tvål och vatten. Ta bort eventuell initial smuts eller spindelväv med slang och diskmedel. Använd en mjuk svamp så att du inte klibbar glaset i ditt fönster. Tvätta ditt fönster snabbt, eftersom det bara är en första rengöring.
    • Om dina fönster är långa, en suggee med en förlängningspol för att nå toppen.
  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 10
    2. Skrapa ditt fönster med ett rakblad. Razorblad kommer försiktigt att ta bort färg, fast på smutsiga eller mineralfyndigheter på ditt glas. Håll försiktigt ett rakblad i ett parallellt läge till glaset. Flytta långsamt handen upp för att skrapa längs glaset. Vrid inte rakbladet, eller du kan nicka glaset.

    Dricks: Använd en glas rakhyvelskrapa med ett handtag på det så att det är lättare att hålla.

  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 11
    3. Använd en glaspolare om dina fönster är fortfarande dimmiga. Om du fortfarande har problem med att se genom dina fönster, buff i en glaspolare för att göra din Windows Shine. Häll en liten mängd polsk på en ren trasa och buff den i glaset i en cirkulär rörelse. Gör det på båda sidor av glaset. Torka av det med en ren handduk efter hela fönstret är täckt.
  • Du kan köpa glaspolare på de flesta hårdvaru- eller bilbutiker.
  • Metod 4 av 4:
    Ta bort kondens från dubbelruta
    1. Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 12
    1. Ta bort det dubbelsidiga fönstret från ramen. Skruva av fönstret eller fönstren från gångjärnen eller ramarna i ditt fönster. Ställ fönstret på en plan yta, som ett stort bord. Håll all hårdvara i närheten så att du enkelt kan installera ditt fönster.
    • Var försiktig när du hanterar ditt fönster. Om det är särskilt stort eller länge, fråga en annan person som hjälper dig att bära den.
  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 13
    2. Skruva av hårdvara för att skilja rutorna. Dubbelrutafönster har 2 uppsättningar glas som hålls på plats med en ram och en tätning. Använd en skruvmejsel för att ta av ramen från glasrutorna och separera rutorna. Ta bort gummitätningen från glasrutorna också.
  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 14
    3. Torka ut kondens med en handduk och låt rutorna lufttorka. Kondensation orsakas av fukt som fångas mellan de 2 rutorna. Använd en torr handduk för att försiktigt torka bort alla vattendroppar. Låt rutorna lufttorka helt i minst 1 timme. Sätt dem på en plats där de inte blir våta, som inuti eller under en täckt uteplats.
  • Om du bor i ett fuktigt klimat, lämna inte dina fönster utanför.
  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 15
    4. Byt tätningen i ditt fönster för att förhindra kondens. Gummitätningen som omger glasrutorna är det som låser ut fukt. Om din tätning är trasig eller skär, kan det vara varför du får kondens på dina fönster. Wrap en ny gummitätning runt dina fönsterrutor innan du lägger tillbaka dem i sin ram.
  • Bild med titeln Clean Foggy Glass Steg 16
    5. Sätt tillbaka dina rutor i ramarna och installera om dem i ditt hem. Använd hårdvaran som du tog ut för att skilja rutorna från deras ram för att skruva tillbaka dem. Installera fönstret tillbaka till ditt hem med hårdvaran du brukade ta ut det. Se till att fönstret är spola med väggen och glaset är helt i ramen innan du lägger upp det.

    Dricks: Håll en vän hålla upp fönstret när du skruvas tillbaka i väggen.

  • Tips

    För att rengöra kondens av ett fönsterfönster, som en bil vindruta, ta en ren handduk och torka bort det. Eller sätt på en avfuktare eller luftkonditioneringen för att långsamt torka ut genom fönstret.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande