Hur man fixar molnigt akvariumvatten

Molnigt akvariumvatten kan ha ett antal skyldigheter, inklusive felaktiga filter som låter bakterier genom, urladdning från fisken, fiskmat, kemiska tillsatser till vattnet och biprodukter från dekorationer i tanken. Att lösa detta problem innebär att hantera källan och rensa miljön.

Steg

Del 1 av 3:
Ändra akvariet vatten
  1. Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 1
1. Koppla ur akvarievärmaren. Koppla bort alla andra strömkällor för tanken, så det finns ingen risk för elektriska stötar medan du utför underhåll på tanken. Men ta inte bort de elektriska enheterna än.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 2
    2. Ta bort alla dekorationer och falska växter. Använd gummi, vattentäta handskar för detta. Ta ut några föremål från tanken. Lägg dem åt sidan på rena pappershanddukar.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 3
    3. Skrubba alla sidor av akvariet. Gör det med en alger svamp. Använd djupt, knådning som streck för varje inre yta. Gör minst två eller tre passerar vardera på botten och sidorna.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 4
    4. Stänga av pumpen. Skjut filtret ur sin position i tanken och sätt den åt sidan på rena pappershanddukar nära ett tvättställ eller diskbänk med de dekorationer du tog bort tidigare.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 5
    5. Rengör filtret, dekorationer och falska växter. Kör filtret, dekorationer och falska växter under varmt vatten. Skölj av varje grundligt med vatten för att säkerställa att det inte finns några överskott av smuts. Sätt tillbaka föremålen på rena pappershanddukar.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 6
    6. Anslut en Siphon Grus Cleaner. Detta är vanligtvis ett kompositmaterialrör med en sifon ansluten till en kran eller hink för att samla det extraherade vattnet. Skjut grusrenare slutet i botten av akvariens gruslager tills det når botten. Debris kommer att stiga genom siphon med grus och vatten. När vattnet börjar klart, bör du stänga slangens ventil eller nypa slangen ovanför gruset för att tillåta att klipporna faller ner. Dra grusrengöraren upp och lägg tillbaka den till ett intilliggande område för att upprepa processen.
  • Gör det till ungefär en fjärdedel eller en tredjedel av vattnet har tagits bort från tanken.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 7
    7. Justera vattentemperaturen. Mät temperaturavläsningen i tanken. Använd en termometer säker för vatten. Du kanske frågar djuraffären för en för akvarier. Använd termometern för att justera vattnet ur din kran för att matcha vattentemperaturen redan i tanken.
  • Detta steg handlar om att inte betona fisken med plötsliga förändringar. Fiskart kan variera med den temperatur de behöver, men ett normalt område för att sikta på skulle vara 74-82º F (23-28ºC).
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 8
    8. Byt kranepumpen för att köra vatten i tanken. Du kan också manuellt fylla en hink för att återställa vattennivåerna i akvariet till det normala. Lägg till några kemiska behandlingar, såsom de-klorator, medan tanken fyller. Om du använder bucket-metoden, lägg sedan till behandlingarna till vattnet innan du häller vattnet i tanken.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 9
    9. Placera dekorationerna, falska växter och filtrera tillbaka i tanken. Sätt dekorationerna och falska växter först. Sätt dessa i mer eller mindre samma position som du tidigare hade. Skjut filtret tillbaka i sin korrekta plats.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 10
    10. Anslut värmaren och starta pumpen. Anslut de elektriska systemen i tanken när dina händer är borttagna och torra ut. Slå på pumpen.
  • Del 2 av 3:
    Underhålla filtret och utrustningen
    1. Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 11
    1. Rengör eller byt ut ett mekaniskt kapselfilter. Använd en skruvmejsel eller liknande verktyg för att lossa filterets övre del och få tillgång till svampen eller dynan. Ta bort svampen eller dynan och skölj det under varmt vatten i några minuter. Alternativt kan du använda det rengjorda vattnet från en akvariumvattenbyte som sköljvattnet för att behålla friska bakterier och förhindra ammoniakförorening. Om svampen eller kudden är för full av skräp, bör du köpa en ersättare och installera den i filtret. När den ursprungliga eller nya svampen / dynan är tillbaka inuti filtret, fäst på toppen och skruva tillbaka den på plats.
    • Dessa filter behövde städning åtminstone varannan vecka, men kan behöva det oftare om du har mer fisk.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 12
    2. Behandla med ett kemiskt filter. Kemiska filter brukar ha formen av granulat eller pellets. Det kemiska filtret placeras normalt i följd efter ett befintligt mekaniskt filter och vattnet eller mellan det mekaniska filtret och biologiskt filter. Följ anvisningarna på den produkt du väljer, men normalt kommer du helt enkelt att hälla den instruerade mängden granuler i filtret eller prefabricerad filterpåse för att placera i tankvattnet direkt. En form av aktivt kol är typiskt val i det här fallet. Aktivt kol absorberar organiska partiklar, mediciner, bakterier som orsakar lukt och färger upplöst i akvarietvattnet. När vattnet blir molnigt, eller luktar dåligt, är det dags att byta kemiska filtret.
  • Vanligtvis är dessa filter bra i 1-2 månader. Om du använder en filterpåse, lägg sedan påsen i ett högt vattenflödesområde av tanken.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 13
    3. Skölj det biologiska filtret. Det biologiska filtret håller bakterierna som deltar i uppdelningen av materialet i kvävekrete. Detta är ett viktigt steg för att hålla vattnet borta från ammoniak och nitrater-toxiner som så småningom är dödliga för att fiska. Dessa filter har vanligtvis en stor yta och ligger sekventiellt efter det kemiska filtret. Med andra ord kommer vattnet att filtrera genom de mekaniska och kemiska filtren först. Om det biologiska filtret är igensatt, måste du dra filtret och skölja det bara med akvarievattnet för att behålla de hjälpsamma bakterierna och slimen på ytan.
  • Du måste bara byta ut det biologiska filtret om det är fysiskt skadat.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 14
    4. Rengör pumphjulet. För någon motoriserad utrustning, till exempel en pump eller ett strömfilter, måste du följa tillverkarens instruktioner för att behålla dem ordentligt. Du kan dock göra lite grundläggande underhåll för att se till att vattnet är rent med välskött utrustning. Gör dessa strömutrustning rengöring under vatten när strömmen är avstängd och kopplas från tanken. Använd din bruksanvisning för att ta bort pumphjulsklingor (motorblad) från strömfilter och pumpar. Använd en ren dammduk för att torka skräp från pumphjulbladet och inspektera det för skador. Ersätt det om det är skadat.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 15
    5. Rengör filterhuset. Med filtret som tagits bort under en vattenförändring kan du ta några extra steg för att upprätthålla det. Skölj filterets huvudhus, rör (intag och utlopp) och använd akvariumssäkra smörjmedel för alla rörliga delar. Petroleumgel eller flytande silikon kan vara användbar som smörjmedel. Externt monterade kraftpumpar kan behöva maskinolja, men kontakta din manual. Efter rengöring och smörj filtret, bör du sätta bitarna ihop och sätt tillbaka filtret i tanken.
  • Du kan behöva förstöra filtret innan det kommer att fungera igen. Fyll filtret med något av akvariet vatten efter införandet tillbaka i tanken. Detta kommer att starta om Siphon-funktionen.
  • Del 3 av 3:
    Behandla källan
    1. Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 16
    1. Mata fisken mindre. Fisk behöver bara lätta matningar en gång om dagen, och bör hoppa över matningar en eller två dagar per vecka. Ta bort uneaten mat efter 10 minuter.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 17
    2. Lägg akvariumsalt till vattnet. Akvariumsalt är väsentligen vanligt bordsalt (NaCl) utan tillsatser. Tillsätt 1 matsked (15 milliliter) akvariumsalt för varje 5 gallon (19 liter) akvariumvatten.
  • Fråga din veterinär eller djuraffärsägare om de fiskarter du äger kommer att tolerera akvariumsalt.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Aquarium Water Steg 18
    3. Lägg till en vattenkonditioneringsapparat. Detta är en kemisk produkt för att eliminera klor, kloramin, ammoniak och nitrater från molnigt vatten direkt. Detta kommer att fungera i både färskvatten och saltvattenmiljöer. Instruktioner varierar med produkten, men du kommer att hälla detta direkt i akvariet vatten med ungefärlig hastighet .01 gallon (50 ml) produkt för varje 50 gallon (189 liter) akvariumvatten.
  • Lägg till detta under vattenändringar också.
  • Tips

    Flytta all fisk till en tillfällig fisketank full av behandlat vatten medan du byter vatten i huvudsakliga akvariet!
  • Byt akvariumvatten minst en gång i veckan.
  • Håll en större fiskbehållare, de är bättre för din fisk och kräver mindre arbete och underhåll!
  • Varningar

    Inte introducera din fisk för att ersätta eller nytt vatten utan att sätta dem i en väska och låta den flyta på det nya vattnet, så temperaturen matchar. Snabb temperaturförändring kan döda fisken!
  • Behandla det nya vattnet med Dechlorinator!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande