Hur man undviker vanliga glasplattor

Husägare och inredning Professionell som vill ha en fashion-fram, fräsch utseende Välj glasplatta accenter oftare än någonsin. Glas kakel harmoniserar med antingen traditionell, övergångs- eller modern arkitektur, lägger till ett stänk av stil. I åratal användes glasplattan endast för accent- och trimstycken, med keramikplattor som fyllde fältet - det var inte mycket tänkt till installationsmaterialen, som i allmänhet var samma som de som användes för den keramiska plattan. Moderna designtrender fortsätter att trycka kuvertet med glasplatta, som rör sig bortom de traditionella accentbitarna - glasplattan används nu som fältplattor med storlekar 12" x 12" eller större, och med dessa nya kakel kommer nya utmaningar.

Steg

  1. Bild med titeln Undvik vanliga glasplatta installationsfel Steg 1
1. Se till att färgkonsistens bakom glasplattan.
  • Eftersom glas kan vara det enda materialet i en installation är det viktigt att välja en bindande murbruk som uppfyller sina unika krav. I de flesta fall var färgen på den tunna morteln inte ett problem när du installerade ogenomskinlig keramikplattor. Men med tydligt och genomskinligt glas visas morteln genom kakel: om färgen varierar i morteln, kommer den också i glasplattan.
  • För att eliminera variationer över en glasplatta installation, välj en glasplatta mortel med en ljus vit nyans som styrs till en konsekvent standardfärg. Färgkonsistensen kommer att säkerställa ett enhetligt utseende på glasplattans yta, även i stora installationer som kräver flera satser av mortel. Som en extra bonus kan den ljusa vita nyansen av morteln förbättra färgen på den klara eller genomskinliga glasplattan.
  • Bild med titeln Undvik vanliga glasplatta installationsfel Steg 2
    2. Eliminera murbruksrummen.
  • En typisk keramisk kakelinstallation innefattar att sprida en tunn-set murbruk på ytan med en hakad trowel, och tryck sedan på keramikplattan till morteln för att kollapsa åsarna och förbättra kontakten mellan kakel och murbruk. Tyvärr kan denna övning lämna många tomrum i morteln bakom kakel. Även om detta inte skulle vara ett problem med ogenomskinlig keramikplatta, kan de slumpmässigt fördelade luftfickorna eller hålrummen vara synliga genom klart eller genomskinligt glas.
  • Mortaren bör fortfarande spridas med en hakad trowel på substratet, men det bör också spridas (bakmunnet) i en jämn, tunn film på baksidan av glasplattan. Nu, när de två mortarerade ytorna trycks ihop, är baksidan av kakelen redan täckt, så alla återstående hålrum från mortelskenorna är dolda och visar inte genom glasplattan. Tänk på att vanliga tunna morter kan krympa och dra bort från kakel, vilket orsakar tomrum och luftbubblor under härdningsprocessen, så se till att mortel motstår krympning också.
  • Bild med titeln Undvik vanliga glasplatta installationsfel Steg 3
    3. Skapa ett starkt band.
  • Eftersom glasytan är mycket slät är det viktigt att inställningsmaterialen har ett starkt band. Material med hög polymerhalt har en hög bindningsstyrka, vilket säkerställer att glaset upprätthåller sin plats i installationen.
  • En annan installationsproblem är den glasmöjliga metoden: Små, Boutique Glass Tile Makers får inte tillverka sina produkter för att möta industristandarder på grund av ytbehandlingar eller kakelbackingar. Metalliska och målade bagage kommer inte att knyta bra till cementbaserade morter och kan lossa. På samma sätt kan nätbackning fälla vatten under kakan, försämra bindningen eller skapa form. Se till att skapa en mock-up för att testa kakelinstallationsmaterialen innan du fortsätter med fullskaligt projekt.
  • Bild med titeln Undvik vanliga glasplatta installationsfel Steg 4
    4. Skydda glasplåtinstallationer från temperaturvarians.
  • Glasplatta installationer misslyckas ibland som ett resultat av exponering för solljus eller andra värmeformer. Glasplattor och cementinställningsmaterial expanderar och absorberar värme vid olika hastigheter, vilket kan leda till sprickor i den färdiga ytan. Återigen kommer polymererna i mortaren att bidra till att absorbera viss rörelse, men silikon caulk bör också användas för att skapa rörelsefogar som kan hantera böjplattorna.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande