Hur man får bubblor ur harts

Harts är en typ av epoxi lim som härdar när den hälls och lämnas för att torka. Det används för att skydda konst, täta smycken och fylla mögel i skulpturer och möbler. Att få bubblor ur harts är en säker och enkel process. Att börja, suga dina hartsflaskor och hälla kopp i ett bricka eller en skål varmt vatten. Arbeta i ett varmt område och rör om blandningen långsamt för att trycka på bubblorna upp till ytan. Häll sedan ditt harts långsamt i mitten av din mögel eller yta. Arbeta i flera lager så att du kan ta bort bubblor från varje enskilt lager innan du häller mer harts. För att få bubblor ut ur hällt harts, använd en värmepistol eller butanbrännare för att värma upp dem och göra dem pop.

Steg

Del 1 av 3:
Omröring och värma hartset
  1. Bilden med titeln får bubblor ur harts steg 1
1. Vrid värmen på om du arbetar inomhus. Harts är en tjock vätska som lätt fäller bubblor när den är utsatt för luft. För att uppmuntra bubblorna att stiga, använder du en kombination av värme, långsam blandning och försiktig hällning. För att hjälpa alla dina material värm upp, vrid värmen på om du arbetar inomhus. Det behöver inte brinna upp, men att höja temperaturen till 74-78 ° F (23-26 ° C) kan verkligen främja bubblorna att stiga ut ur hartset.
  • Luftbubblor i harts är bara fångade fickor av luft. Varmluft stiger. Om du kan värma bubblorna, kommer de naturligtvis att lyfta ut på egen hand.
  • Bilden med titeln Få bubblor ur harts Steg 2
    2. Blöt dina hartsflaskor i varmt vatten för att lyfta bubblorna ut. Få en liten skål eller bricka som håller dina flaskor med harts. Vrid kranvattnet i handfatet till den hetaste temperaturen. När ditt vatten värms upp, fyll behållaren med varmt vatten. Ställ ner det och placera dina flaskor i vattnet. Låt hartset suga i 10-15 minuter för att värma behållarna upp.
  • Om du använder harts med ett färgämne i det, använd ljummet vatten istället. För vissa märken av färgat harts kan varmt vatten orsaka att pigmentet och hartset separeras.
  • Bilden med titeln Få bubblor ur harts Steg 3
    3. Varma din hällbägare innan du häller ditt harts i. De flesta blandar och häller harts ut ur en dedikerad glasbehållare med en tipp för att göra processen enklare. Om du inte häller ditt harts direkt ur flaskan, ta din hällbägare och sätt den i en bricka eller en skål med varmt vatten på samma sätt som du blötde ditt harts. Låt det suga i 10-15 minuter för att värma upp det.
  • Fyll inte insidan av koppen med vatten för att undvika att kontaminera ditt harts.
  • Dricks: Det rekommenderas starkt att du använder en bred kupe eller bägare för att hälla harts. Du kan inte blanda hartset i behållaren att det kom in, och blandning av hartset säkerställer att det skapar en jämn, likformig konsistens. De flesta hartserna måste blandas ändå för att aktiveras.

  • Bild med titeln Få bubblor ur harts steg 4
    4. Lägg till ditt harts till hällkoppen långsamt. När dina flaskor och koppar har värmt upp, ta din hartsbehållare och ta bort locket. Fäll långsamt ditt harts i koppen genom att luta den i 45 graders vinkel 2-4 tum (5.1-10.2 cm) bort från botten av koppen. Krama ditt harts ut i ett cirkulärt mönster runt botten av koppen.
  • Hälla hartset långsamt säkerställer att det inte får någon luft under den som den fyller hällkoppen.
  • Flytta hartsbehållaren upp när din kopp fyller upp.
  • Bilden med titeln Få bubblor ur harts Steg 5
    5. Rör om blandningen långsamt i 5 minuter för att bringa bubblor till toppen. Ta din blandningspinne eller sked och sätt in den i hartset. Tryck på pinnen eller skeden mot botten av koppen och rör sakta med hartset, fyll i varje rotation runt koppen efter 5-6 sekunder. Rör hartset långsamt i 5-10 minuter för att få de flesta bubblorna till toppen.
  • För maximal effektivitet, rör om hartset medan blandningskåpan sitter i varmt vatten. Var försiktig med att undvika att spilla vatten i koppen, dock.
  • Bild med titeln Få bubblor ur harts Steg 6
    6. Låt hartset sitta i 3 minuter för att ge bubblorna tid att stiga. När du har stigit hartset, låt det vila. Att låta ditt harts vila i några minuter ger uppvärmda bubblor tid att stiga till toppen. Efter 3 minuter, ta din hällkopp till det område där du tillämpar ditt harts.
  • Blandning, uppvärmning och låta din harts vila ska alla arbeta för att ta bort en stor majoritet av bubblorna i ditt harts.
  • Del 2 av 3:
    Häller hartset
    1. Bilden med titeln Få bubblor ur harts Steg 7
    1. Häll ditt harts långsamt, 2-4 i (5.1-10.2 cm) från ytan. Börja med att hälla ditt harts mitt i det gjutna eller material som du täcker. Håll tippen 2-4 i (5.1-10.2 cm) från ytan så att den fylls jämnt från mitten.
    • För oregelbundna formade formar, flytta koppen fram och tillbaka över formen försiktigt.

    Dricks: Om du har 1 vätskedomen (30 ml) harts, bör det ta dig ungefär 30-45 sekunder för att hälla hartset ut. Ju mer metodiska du är, desto färre bubblor ska du fälla.

  • Bilden med titeln Få bubblor ur harts Steg 8
    2. Häll hartset med en jämn, långsam, cirkulär rörelse. För att undvika att hälla hartset ovanpå sig, flytta hartsbehållaren runt i en 3-4 i (7.6-10.2 cm) mönster som du häller. Flytta i samma riktning, antingen medurs eller moturs, för att hålla hartset från att hälla på de andra sektionerna du just har hällt. Detta kommer att hålla luftbubblor från att få fångas i hartset när det häller på din yta.
  • För oregelbundna formade formar, flytta koppen i ett ovalt mönster när du flyttar fram och tillbaka över mitten av formen.
  • Bilden med titeln Få bubblor ur harts Steg 9
    3. Arbeta i tunt /8 i (0.32 cm) lager för att undvika över hällning. När du har hällt ett tunt lager som täcker hela din yta, flytta nästa steg och använd din värmepistol eller fackla. När du har tagit bort alla bubblor från ditt första lager, häll dina extra lager och upprepa processen.
  • Arbeta i separata lager undviker att begrava bubblor i botten av hartset. Det tar harts 2-3 timmar att torka ändå, så du behöver inte oroa dig för hartsinställningen.
  • Del 3 av 3:
    Uppvärmning av bubblorna ut
    1. Bilden med titeln Få bubblor ur harts steg 10
    1. Få en butan fackla eller värmepistol för att ta bort dina bubblor. För att ta bort bubblor från harts som du redan har hällt, använd en värmepistol eller butanfack. En värmepistol är säkrare att använda eftersom det inte kan starta en eld, men en butan ficklampa ger mer frihet och noggrannhet när man tar bort bubblor.
    • Använd inte en hårtork. Den kraftfulla luften kommer att få hartset att stänk och splittras. Du kommer att sluta med en ojämn finish och förstöra vilken yta du jobbar med.
    • Läs en flaska harts försiktigt för att avgöra om materialet är brandfarligt eller inte. De flesta hartserna som marknadsförs för DIY Crafts är icke brandfarliga.

    Varning: Vissa hartser är brandfarliga, och kommer att fånga eld om du rör dem med en butanflamma. Det är dock helt bra att använda dem så länge du håller flammen från att göra direkt kontakt med hartset. Håll en brandsläckare i närheten om några bränder uppstår och häll alltid harts utan brandfarliga material i närheten.

  • Bild med titeln Få bubblor ur harts Steg 11
    2. Håll facklan eller pistolen borta från ytan och sätt på den. Med din pistol eller fackla pekar bort från hartset, sätt på det genom att vända strömbrytaren på din värmepistol eller låsa upp säkerheten på din fackla. Vrid facklan eller pistolen till den lägsta effektinställningen och dra avtryckaren för att starta flamman eller värmen. Ge det 3-4 sekunder för att nå önskad temperatur.
  • Säkerhetsbrytaren för en butanbrännare är vanligtvis en glid på sidan av facklan, eller under munstycket. Vissa facklor kräver att du håller en säkerhet när du drar avtryckaren för att skapa flamma.
  • Bilden med titeln Få bubblor ur harts steg 12
    3. Arbeta facklan fram och tillbaka för att lyfta bubblorna ut. Håll pistolen eller facklan 6-12 i (15-30 cm) bort från ytan av dina bubblor. Flytta facklan eller pistolen fram och tillbaka i en 3-4 i (7.6-10.2 cm) avsnitt i 10-15 sekunder. Vanligtvis kommer bubblan att dyka på ytan efter 3-4 sekunder av värme, men några djupare bubblor kommer att kräva mer värme att lyfta dem ut.
  • Vissa bubblor kommer helt enkelt inte att komma ut. Värm inte hartset så länge att du ska ändra konsistensen. Om du behöver värma ett område i mer än 30 sekunder, kan du fastna med bubblan.
  • Bild med titeln Få bubblor ur harts Steg 13
    4. Upprepa denna process för alla bubblor i ditt harts. Använd värmepistolen eller facklan för att lyfta ut alla andra bubblor i detta lager av ditt harts. När du har tagit bort bubblorna, fortsätt hälla ditt nästa skikt av harts. Använd samma process för att värma några bubblor ur dina extra lager.
  • Tips

    Om du har alternativet, använd gjutharts istället för domeringsharts. Det är lättare att ta bort bubblor från gjutharts, eftersom det är tunnare.
  • Om du häller harts i en porös yta, som trä, Försegla den med en vattentät lack innan du häller ditt harts för att täta i alla fickor av luft.
  • Saker du behöver

    • Skål eller bricka
    • Varmvatten
    • Hälla kopp
    • Sked eller blandningspinne
    • Värmepistol eller butanfack
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande