Hur man extraherar aloe vera

Aloe Vera extrakt är välkänt för sina antioxidant- och antibakteriella egenskaper och används allmänt för att behandla brännskador. Det har också andra mindre kända användningsområden, som att reducera dental plaque, behandla canker sår och till och med minska förstoppning. Men att köpa allt som salvt lägger upp, och aloe själv kan antingen spädas eller ha ytterligare tillsatser som kan göra det olämpligt för dina behov. Men du kan spara pengar och vara säker på koncentrationen av den aloe du har genom att först skörda och sedan skära upp några aloe vera löv.

Steg

Metod 1 av 2:
Skördar aloe vera löv
  1. Bild med titeln Extract Aloe Vera Steg 1
1. Bedöm din aloe vera växt. Innan du börjar skörda någon aloe vera gel, vill du vara säker på att du arbetar med en mogen växt. En mogen och hälsosam aloeanläggning är igenkännlig av sina stora, gröna blad: de borde vara ca 8 tum (20 cm) långa. Aloe växer från centrum utåt, vilket gör de yttersta bladen den äldsta, största och rikaste av bladen att använda.
  • Bild med titeln Extract Aloe Vera Steg 2
    2. Skära av några aloe vera löv. Beroende på hur mycket aloe vera du behöver, kommer du förmodligen inte att behöva eller vill använda en hel Aloe Vera-anläggning för detta. Skära av en av de yttersta bladen av en aloe vera växt med en skarp kniv vid basen av växten. Bladen växer inte tillbaka, men genom att bara skära en del av växten, kommer du att lämna hela det för att fortsätta växa och producera mer aloe vera för dig i framtiden.
  • Var säker på att din kniv är skarp för att orsaka minimal skada på växten.
  • Bild med titeln Extract Aloe Vera Steg 3
    3. Rengör av den klippa aloe vera. När du har klippt bladet, börjar en gul substans ojämn från klippet. För att hålla växten från att göra en röra, vill du peka bladet vertikalt, klippa ner, i en skål så att substansen fortsätter att komma ut. Använd en vattenkanna och fingrarna för att rengöra bladet från topp till botten, riktar vattnet i skålen också.
  • Den gula ojämnaren som produceras i detta steg är en SAP som kallas aloe latex. Det är inte den aloe vera gelen, som kommer att vara tydlig och tjock i utseende, och du vill inte att den ska förorena din gel eftersom den har laxerösa egenskaper som kan röra upp ditt matsmältningsspår.
  • Metod 2 av 2:
    Klippa öppna aloe vera löv
    1. Bild med titeln Extract Aloe Vera Steg 4
    1. Skära av den översta delen av bladen. På grund av tunna av toppen, spetsig del av Aloe Vera-bladet, kommer du att slösa mer tid på att försöka få gel från den här delen än är kostnadseffektiv. Istället klippa den här delen och kassera den.
    • Du måste upprepa det föregående sköljningssteget för toppdelen som det nu också kommer att producera gul ooze.
    • Beroende på storleken på dina aloe verablad kan du finna det lättare att extrahera gelén genom att skära den tjocka delen av bladet i ytterligare bitar, antingen längs bladens längd, bredd eller båda sätten.
  • Bild med titeln Extract Aloe Vera Steg 5
    2. Ta bort spinesna. Innan du kan få på gelkärnan i bladet, måste du ta bort de hårda, ryggradskanterna på vardera sidan av varje blad. Skära försiktigt bort dem, kom ihåg att flytta kniven bort från dig själv och dina händer för att undvika att skära dig själv i processen.
  • Var noga med att Aloe Vera-bladen också är torra innan du börjar den här delen av skärningen som ett glatt blad kan leda till potentiella olyckor.
  • Gör din skär så nära spinesen som möjligt så att du inte förlorar mycket gel i processen.
  • Bild med titeln Extract Aloe Vera Steg 6
    3. Ta bort de övre och nedre skikten. Med ditt lövläggning platt på ett skärbräda, snitt skiva bort huden på Aloe Vera-bladet. Detta blir det tunna, yttre gröna skiktet du ser. Kör din kniv mellan den och den tjocka, klar gelén i mitten och upprepa denna process för det återstående toppskiktet genom att flippa det till botten.
  • Om du föredrar att inte använda en kniv för detta steg på grund av potentialen för att skära dig själv, kan du välja att använda en fruktskalare istället.
  • Bild med titeln Extract Aloe Vera Steg 7
    4. Ta bort och Förvara gelén. Vid denna tidpunkt borde du ha plattor av klar aloe vera gel. Om du ser några bitar av blad kvar på dem, trimma dem och gärna kubera gelén för enklare lagring genom att skära dem med din kniv. Var noga med att skölja Aloe Vera Gel själv 2-3 gånger när du är klar för att vara säker på att det är gratis från någon aloe latex-rester.
  • Använd en sked för att skrapa upp eventuellt överskott av gel kvar längs huden.
  • Förvara hela gelextraktet Du får ett nytt glas eller skål separat från det vatten du använde för att tvätta bladen med.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    När den öppnas är växten mycket slimig och icky till beröringen.
  • Var försiktig, Aloe Vera-fabriken har en stark, distinkt lukt som vissa människor kanske inte kan tolerera.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande