Hur man får dreads att stå upp

Ett av de mest populära sätten att stila dina dreads är att få dem att stå rakt upp. Det tar lite ansträngning, men det kan göras. För de första fyra månaderna efter att du har dina dreads, måste du fokusera på träningens riktning. Efter de första fyra månaderna kan du vara lite mer avslappnad med ditt hår, eftersom det här är när dina dreads kommer att börja stå. Att behålla dina dreads korrekt kan hjälpa dig att hålla dina dreads så länge som möjligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Träna riktningen för dina dreads
  1. Bild med titeln Få dreads att stå upp steg 1
1. Få dreads sätta i ditt hår. Hur du skapar dreads i ditt hår kommer att bero på mycket av ditt hårs konsistens, dess tjocklek, och om du har haft tidigare. Om du aldrig har haft dreads förut, är det bäst att gå för att fråga någon - oavsett om en stylist eller en vän - att göra dem för dig.
  • Bilden med titeln får dreads att stå upp steg 2
    2. Tänk på att tappa sidorna av ditt hår. Taperande av håret på sidorna av ditt huvud kan hjälpa till att träna dina dreads. Tapering betyder att du skär håret på vardera sidan av ditt huvud riktigt kort. Med ditt hår kortare under dreads, börjar de växa ut och upp i stället för bara ner.
  • Bilden med titeln får dreads att stå upp steg 3
    3. Bära en våglock till sängs för de första fyra månaderna eller så. När du får dina dreads först gjort, kommer de vanligtvis att lägga sig platta mot ditt huvud. I stället för att låta dem stanna så, tryck dem framåt, så de ligger i motsatt riktning. Använd sedan en vågkåpa i sängen för att hålla dem på plats.
  • Om du hittar en vågkåpa obekväma kan du använda en bandana för att hålla dina dreads lägenhet.
  • Bild med titeln Få dreads att stå upp steg 4
    4. Byt riktning mot dina dreads varje natt. Om du märker att dina dreads börjar lägga sig för långt framåt, byta vilken riktning du lägger dem på den natten och se till att de ligger bakåt. Upprepa omkoppling av deras riktning tills de står upp.
  • Metod 2 av 3:
    Hålla formen
    1. Bilden med titeln får dreads att stå upp steg 5
    1. Sova på ett satinkuddefodral mellan månader fyra till åtta. Efter ungefär fyra månader behöver du inte ha en vågkåpa i sängen längre. Du borde sova på en satinkudde, med dina dreads ovanför (istället för under) ditt huvud.
  • Bilden med titeln får dreads att stå upp steg 6
    2. Bära en loc socka efter åtta månader. Dessa är tillgängliga från de flesta skönhetsbutiker eller online-återförsäljare. En loc sock glider över dina dreads och wraps runt pannan. Det är tillräckligt tätt för att hålla dina dreads stående upp rakt men kommer inte vara obekväma.
  • Du kan bära Loc Sock till sängs för att skydda dina dreads medan du sover.
  • Du kan också bära sockan under dagen för att skydda dina dreads från någon luftförorening. Eftersom du inte kan tvätta dreads på samma sätt som ett löst hår, är det särskilt viktigt att skydda dem från föroreningar.
  • Bilden med titeln får dreads att stå upp steg 7
    3. Upprepa processen varje gång du tvättar ditt hår. Du bör tvätta dina dreads mellan en gång i veckan och en gång i månaden. När du tvättar dem kan dina dreads sluta falla platt mot huvudet igen. Om det händer, gå tillbaka till att ha på sig en våglock på natten tills de återupptar sin form. Det ska inte ta så länge när du ursprungligen fick dina dreads.
  • Metod 3 av 3:
    Underhålla dina dreads
    1. Bilden med titeln får dreads att stå upp steg 8
    1. Använd resterfri tvål för att tvätta dina dreads. Tvätta dina dreads mellan en gång i veckan och en gång i månaden (hur ofta du tvättar dem beror på ditt hårs naturliga smink). En resterfri tvål eller schampo kommer till alla hårsträngar, kommer ut några föroreningar och lämnar ditt hår rent och din stil i takt.
    • Du kan hitta dread tvål eller schampo på de flesta skönhetsbutiker eller online.
    • Du bör tvätta dina dreads när du märker din hårbotten eller rötterna på dina dreads blir oljiga.
  • Bild med titeln Få dreads att stå upp steg 9
    2. Låt dina dreads torka helt. Det finns verkligen inget fel sätt att torka dina dreads, men du borde låta dem torka helt. Krama så mycket överskott av vatten från dina dreads som möjligt efter att du tvättat dem. Då kan du blåsa torr, lufttorka, eller till och med använda en mikrofiberhandduk för att handduka dem torra.
  • Bilden med titeln får dreads att stå upp steg 10
    3. Använd aloe vera eller äppelcidervinäger till villkor unga dreads. Aloe Vera kommer att fungera som en naturlig balsam och hjälper också ditt dreads lås. Äppelcidervinäger slappnar av håret i roten och får det att känna sig jämnare. Häll några av din valda produkt i handen och kör den ner dina dreads.
  • Bilden med titeln får dreads att stå upp steg 11
    4. Använd loc smör för mer mogna dreads. Om dina dreads är äldre än 6 månader eller så kan du använda Loc Butter för att skicka dina dreads. Lås smör är tillgängligt på de flesta skönhetsbutiker eller online. Arbeta smöret genom dina dreads från rot till tips tills de alla har behandlats.
  • Bilden med titeln får dreads att stå upp steg 12
    5. Redo dina dreads som du märker löst hår. När ditt hår växer ut, märker du ett hår på rötterna. För att införliva ny tillväxt, helt enkelt vrida håret i roten och sedan använda loc smör för att hålla dreaden eller en metallkam till baksida kamma håret.
  • Hur ofta måste du göra det här beror på hur snabbt ditt hår växer och hur du gillar dina dreads att se. En bra tumregel är att uppdatera dina dreads varje par dagar.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande