Hur man äter aloe vera

Aloe Vera kan vara ett roligt och hälsosamt tillägg till många olika rätter. Medan växten inte kommer att lägga till mycket smak kan det lägga till konsistens och eventuellt göra diskmedel. Aloe Vera kan vara säker och hälsosam att äta om den skärs och förberetts ordentligt. Skär bara växten, dränera gelén och lägg till Aloe Vera till en mängd olika livsmedel. Men Aloe Vera är inte säker för alla. Om du märker några biverkningar, sluta använda och prata med din läkare.

Steg

Del 1 av 3:
Skära aloe vera
  1. Bild med titeln Ät Aloe Vera Steg 1
1. Använd Aloe Vera från en stormarknad. Inte all aloe vera är säker att äta. Aloe Vera du växer dig som en husplantning är inte tänkt att ätas. I stället köp stora aloe vera löv i produktionen av en stormarknad.
  • Inte alla stormarknader bär aloe vera växter. Du kanske måste gå till en organisk mataffär för att hitta Aloe Vera.
  • 2. Skär bladen i sektioner. Använd en skarp kniv för att göra en serie horisontella nedskärningar ner ditt blad. Sektionerna ska vara ungefär tre till fyra tum (cirka åtta till 10 centimeter) i bredd.
  • 3. Skära av spiky sidan. En sida av din aloe vera växt kommer att ha en spikig kant. Efter att ha klippt ditt blad i sektioner, klippa spiky-änden av varje avsnitt. Det är bara nödvändigt att skära av de spikade delarna, så skära inte för mycket av sidan av din växt.
  • 4. Skiva av den gröna huden på den platta sidan. Ena sidan av din aloe vera kommer att vara smalare än den andra. Kör försiktigt din kniv längs den smickra sidan, skrapa av det gröna skiktet av huden. Skrapa tillräckligt grönt som du kommer till det genomskinliga skiktet av huden precis under den gröna ytan.
  • 5. Ta bort gelén. En klar gel finns precis inuti Aloe Vera-planen. Ställ aloe vera på sin sida och använd en sked för att skopa ut någon gel inuti bladen. Överför gelén till en separat behållare, till exempel en tupperware-skål. Du kan konsumera gelén eller kassera den.
  • Om du inte vill äta eller dricka gelén kan du spara den som en lotion, rakkräm eller för andra aktuella användningsområden.
  • 6. Tvätta växten. Precis som alla växter, ska Aloe Vera tvättas innan du äter den. Skölj din aloe vera under kranen för att ta bort smuts och skräp. Du bör också se till att tvätta någon gel som sippas på sidan av växter. På det här sättet kommer din aloe vera inte att vara klibbig.
  • Om du planerar att äta Aloe Vera med huden på, blötlägga det i ca 10 minuter i vatten. Detta kan hjälpa till att mjuka huden, vilket gör växten lättare att äta.
  • 7. Skär Aloe Vera efter behov för ditt recept. Efter skärning och blötläggning av Aloe Vera kan du klippa den men du behöver för den maträtt du gör. För något som en sallad, kanske du inte behöver skära den längre. Om du använder den som en garnering, eller lägger till det till något som salsa, kan du behöva tärna din aloe vera.
  • Del 2 av 3:
    Använda fabriken i recept
    1. Bild med titeln Ät Aloe Vera Steg 8
    1. Ät växterna råa. Aloe Vera har en mild smak. Du kan helt enkelt äta bladen på egen hand som ett mellanmål mellan måltiderna. Om du vill kan du också doppa aloe vera i saker som hummus och veggie dip.
  • Bild med titeln Ät Aloe Vera Steg 9
    2. Drick gelén på egen hand. Vissa forskning tyder på att Aloe Vera Gel kan hjälpa till med matsmältning och hjälp i viktminskning. Det kan också hjälpa till med kroniska sjukdomar som diabetes och irritabel tarmsyndrom. Som aloe vera juice har ingen smak, kan du helt enkelt dricka det rakt.
  • Forskningen för Aloe Vera Juice Effekt på hälsa är dock inte avgörande. Du bör prata med din läkare om några kroniska hälsoproblem, till exempel diabetes, eller om du märker några ovanliga förändringar, som förstoppning.
  • Bild med titeln Ät Aloe Vera Steg 10
    3. Lägg till Aloe Vera till en smoothie. Aloe Vera kan lägga till lite konsistens till en smoothie och kan också öka en smoothies övergripande hälsa. Du kan lägga till Aloe Vera gel i en smoothie eller lägga till de hackade aloe verabladen.
  • Bild med titeln Ät Aloe Vera Steg 11
    4. Göra salsa med aloe vera. Du kan lägga till Aloe Vera till en mixer, tillsammans med ingredienser som tomater, koriander, havsalt, limejuice och vitlök. Blanda blandningen tillsammans tills du har en tunn pasta. Detta kommer att göra en läcker salsa för att tjäna på tacos eller äta med tortilla chips.
  • Om du vill ha en kryddig salsa, kan du också kasta in saker som habanero eller jalapeño paprika.
  • Bild med titeln Ät Aloe Vera Steg 12
    5. Lägg till aloe vera löv till en sallad. Hackade aloe vera löv kan blandas till någon sallad. Detta kan lägga till lite extra crunch och eventuellt öka en maträtts näring. Aloe Vera har ingen stark smak, så att lägga hackad aloe vera bör inte påverka en skåls smak.
  • Del 3 av 3:
    Vidta försiktighetsåtgärder
    1. Bild med titeln Ät Aloe Vera Steg 13
    1. Upphöra med användningen om du märker biverkningar. Inte alla kan säkert äta aloe vera. Vissa människor upplever en allergisk reaktion markerad med kramper eller hudutslag. Om du märker några biverkningar, sluta konsumera Aloe Vera och göra ett möte med din läkare för utvärdering.
  • Bild med titeln Ät Aloe Vera Steg 14
    2. Prata med din vårdgivare innan du introducerar tillskott. Aloe Vera konsumeras ibland i tilläggsformulär. Aloe Vera-tillskott används ofta för att behandla sjukdomar som förstoppning. Men du borde aldrig lägga till ett tillägg till din kost utan att konsultera din läkare först för att se till att det är säkert med tanke på din nuvarande hälsa och eventuella befintliga läkemedel.
  • Bild med titeln Ät Aloe Vera Steg 15
    3. Håll geléet bort från djupa sår. Om du inte planerar att äta Aloe Vera Gel är det säkert för aktuell användning för mild hudirritation eller att rikta saker som akne. Men mycket djupa sår bör behandlas medicinskt. Applicera aloe vera gel till djupa sår kan orsaka en dålig reaktion och eventuellt förvärras skador.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande