Hur man torkar en hund

Oavsett om du ger din furry vän ett bad eller din hund har en evig uppmaning att rulla runt i varje pöl de snubbla över, det hjälper till att veta hur man får din hund torr. Om din hund är våt och du inte torkar dem, kan det faktiskt orsaka problem med huden. Din pup kommer inte att lukta mycket bra, heller! Oroa dig inte-Vi har svarat på några av dina bästa frågor om att torka av din hund så att du kan hålla dem rena, torra och glada.

Steg

Fråga 1 av 6:
Är det ok att låta din hund lufttorka?
  1. Bild med titeln Torka en hund Steg 1
1. Vanligtvis nej, men det är okej om din pup har kort hår eller känslig hud. Du vill vanligtvis inte lämna din hund blöt eftersom den kan leda till svamptillväxt mellan sina tassplattor och armhålor. Våt päls är också mer benägna att matta. Fortfarande, om din hund har riktigt kort päls eller känslig hud, är det vanligtvis ok att låta dem lufttorka.
  • Om du ska låta din pup lufttorka, vill du inte att de ska droppa våta. Vid det minsta läget lägger du åtminstone en mjuk handduk runt din hund för att försiktigt suga upp överskottet.
  • Tänk på att din hund förmodligen inte kommer att lukta mycket bra om du låter dem lufttorka, även om du använde schampo.
Fråga 2 av 6:
Hur torkar du en hund hemma?
  1. Bild med titeln Torka en hund Steg 2
1. Det enklaste sättet att göra är det med några handdukar. Ta en stor handduk och lura den runt din hunds kropp. Låt det suga upp vatten och använda en liten trasa för att noggrant torka ansiktet, nacke och tassar torra. Använd sedan den stora handduken för att försiktigt massera din PUPs kropp och ta bort överskottet. Det kan ta flera handdukar för att få din hund helt torr.
  • Många människor använder bara en vanlig badhandduk. Vissa hundägare föredrar att använda en mikrofiberhandduk. Det finns också specialhundshanddukar där ute om du föredrar.
Fråga 3 av 6:
Kan jag torka min hund med hårtork?
  1. Bild med titeln Torka en hund Steg 3
1. Ja, så länge du använder den lägsta värmeinställningen möjlig. Ta tag i den minsta blåstorken du äger och vrider den till den lägsta värmeinställningen. Peka torken på din pups kappa i en liten vinkel så att du blåser håret i samma riktning som det naturligt lägger. Flytta torken fram och tillbaka för att undvika att irritera din hunds hud med för mycket värme. Håll torken borta från ansiktet och fortsätt bara att flytta den tills deras päls är nästan helt torr.
  • Många hundar blir freaked ut av bullret från hårtork. Om din hund bara inte kan vänja sig på hårtork, är du bättre med en handduk.
Fråga 4 av 6:
Hur lång tid tar det för att torka en hund?
  1. Bild med titeln Torka en hund Steg 4
1. Det borde inte ta lång tid, men det beror på kappan och rasen. Ju längre din hunds kappa är desto längre kommer det att ta för att torka. Ju kortare är det desto snabbare det kommer att torka. Raser med mycket lös hud och rynkor, som pugs, bulldoggar och boxare, tar lite extra tid att torka oavsett vilken metod du använder.
  • Om din hund har rynkor eller hudvikter och du inte får dem helt torra, kan det leda till hudförhållanden eller svampinfektioner.
Fråga 5 av 6:
Känner hundar bättre efter ett bad?
  1. Bild med titeln Torka en hund Steg 5
1. De flesta hundar tycker inte om bad, men några av dem gör det! För de flesta valpar är badtiden typ av förvirrande och kaotisk. Många hundar gillar inte att vara begränsade till badkaret, eftersom det kan vara fast att vara typ av ångestinducerande. Men vissa hundar njuter av ett bad, speciellt om du behandlar det som en rolig bindningsaktivitet genom att hålla saker att få upp och lekfulla.
  • Det bästa du kan göra är att bygga en rutin genom att bada din hund på samma sätt varje gång. Ta det långsamt och ge dem mycket godis när de är lugna för att hjälpa dem tillfreds.
  • Om din hund verkligen inte gör det bra med bad, kan du alltid ta dem till en professionell groomer.
Fråga 6 av 6:
Skulle du borsta din hund våt eller torr?
  1. Bild med titeln Torka en hund Steg 6
1. Borsta dem före badet för att få alla tangles ut. Ta tag i din hunds pensel och spendera 5-10 minuter vilket ger dem en noggrann borstning före badet. På så sätt får du några mattor eller tangles innan deras päls blir våt, vilket är faktiskt när det är mest sannolikt att bli knuten upp. Detta kommer också att ta bort någon lös päls eller smuts som sannolikt kommer att täppa upp din duschavlopp.
  • Du kan ge dem en pensel eller två medan de är våta om du hittar lätta knutar eller tangles, men överdriv inte det. Din hunds päls är tyngre när den är våt, och du kan irritera huden om du borstar för hårt och dra ut eventuell päls.
  • Du kan borsta dem igen när de är helt torra om du vill, men det är inte alltid nödvändigt.

Tips

Din hund kan tro att det är speltid när du torkar dem, så var beredd på din hund att rulla runt och agera lite dumt.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande