Hur man hanterar hundbulleraversion

Så många som hälften av alla hundar kan ha någon form av hundaversion, även om det påverkar vissa hundar mer än andra. Om din hund har detta tillstånd, orsakar höga ljud ett överdrivet rädslöst i din hundvän. Om din hund har detta tillstånd, kan din hund skada dig, dina möbler, eller ens på grund av stressen och rädsla detta villkor orsakar. Därför är det för att ta itu med din hunds rädsla i allas bästa intresse. Du kan hjälpa din hund genom att räkna ut om den påverkas, identifierar och undviker triggers, tröstande det och använder mediciner som behövs.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera triggers
  1. Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 1
1. Lägg märke till om din hund reagerar på höga ljud. Var uppmärksam på din hund när högljudda ljud händer. Din hund kan hoppa, koka eller göra ljud som whining eller skällande. Det kan också tugga på väggar, möbler eller något som det kan få sina tänder i.
  • Var uppmärksam på mindre uppenbara tecken. Medan du kanske märker din hund är extra whiny, kanske du inte märker att det följer dig mer på grund av ett högt ljud. Andra mindre uppenbara tecken inkluderar överdriven panting eller drooling, gömmer sig eller försöker fly. Din hund kan också vara på varning och tittar på för att se vad som är fel.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 2
    2. Förstå din hund kan utveckla ljudavvikelse. Medan vissa hundar kan erva detta drag kan andra utveckla det. Vanligtvis gör hundar som utvecklar detta drag det eftersom de hade en dålig upplevelse i samband med ett högt ljud, vilket i sin tur gör dem rädda för höga ljud.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 3
    3. Identifiera triggers. Inte varje hund med detta tillstånd svarar på alla samma ljud. Därför är det viktigt att uppmärksamma vilka ljud stör din hund mest. På det sättet kan du arbeta för att lindra rädslan innan den ens börjar, till exempel att ge ett säkert utrymme för din hund om du vet att en storm kommer.
  • Till exempel kan din hund reagera på åskväder genom att springa och gömma sig, men reagera bara på en högljudd lastbil ute genom att piska lite. I så fall är din hund mer rädd för åskväder.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 4
    4. Byt upp triggers. Ett sätt att hjälpa din hund att hantera några höga ljud är att ge alternativ till bullret. Försök att slå på tv eller lite lugnande musik för att hjälpa till att drunkna ut de yttre ljuden, till exempel. Du kan också använda vitt brus till samma effekt.
  • Försök att täcka upp triggers så mycket som möjligt. Till exempel kan du spela musik din hund trivs på dagar när det kommer att bli fyrverkerier runt.
  • Ta bort triggers om möjligt. Till exempel, om du vet att din hund inte gillar dammsugaren, försök att få någon att ta den på en promenad medan du vakuum. Också stänga fönster och persienner när det finns åskväder eller fyrverkerier ute för att hjälpa till att blockera bullret så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 5
    5. Sätta öronmuffar på. Öronmuffar kan hjälpa till att blockera lite av ljudet, vilket gör det mindre läskigt för din hund. Naturligtvis måste du få öronmuffar som är speciellt gjort för din hund, som du kan hitta online och på vissa husdjursbutiker. Vissa hundar kan inte ta för att bära öronmuffar, dock.
  • Ett annat alternativ är buller-avbryta hörlurar för hundar.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 6
    6. Tvinga inte höga ljud på dem. Vissa människor tror att de kan hjälpa sin hund att komma över rädslan genom att exponera hunden till mer av det. Medan vissa ljudexponeringsprogram fungerar för att få din hund vana vid höga ljud, kasta din hund ute under åskväder eller ta det till en fyrverkeri firande kommer bara att skrämma din hund, inte göra det bättre.
  • Om du vill försöka uppmuntra din hund att vara mindre rädd med buller, prova ett program som utvecklats för detta ändamål. Du kan hitta album på Internet som är utformat för att hjälpa till. Albumen har ljud som stör några hundar, men du kan använda dem för att acclimate ditt gör mot dem. Tanken är att du spelar ljudet på mjukare nivåer och gradvis flyttar till högre nivåer, så din hund blir van vid dem.
  • Metod 2 av 3:
    Tröstande din hund
    1. Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 7
    1. Låt din hund vara med dig. Om möjligt, försök att vara med din hund när det finns högljudda ljud runt. Att ha dig i närheten kommer att hjälpa din hund att känna sig mer lugnad än om det var ensam. Du är en del av sitt paket, och du hjälper till att få det att känna sig säkrare när saker är läskigt.
    • Till exempel, om du vet att det kommer att bli fyrverkerier, som den fjärde juli, försök att vara hemma och se till att du inte lämnar din hund ute.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 8
    2. Överkompensera inte. Medan du vill vara där för din hund, se till att du inte är överkörande den. Det är, om du agerar ängslig och nervös eftersom din hund är rädd, det kommer bara att göra det mer nervöst. Hundar är känsliga för känslor, så om du är ängslig, gör du det mer ängslig.
  • Till exempel, om din hund är whimpering i hörnet, kan du älska det när du går, men försök inte att komma ner i hörnet med den. Bo i samma rum med det, och låt det komma till dig om det vill.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 9
    3. Göra ett säkert utrymme. För att hjälpa din hund att hantera bullret, försök att skapa ett säkert utrymme som det kan dra sig tillbaka till. Det bästa alternativet är en hundbädd eller kennel i ett fönsterlöst rum med lite ljudskydd. Om din hund inte redan använder ett utrymme som den här, få det van vid det genom att mata det i det området eller föra godis där borta. Du kan också lägga till hundens favoritleksak och filt.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 10
    4. Skrika inte på din hund. Om din hund tuggar på väggen eftersom det är rädd, kan du bli frestad att straffa det. Att göra saker som att skrika eller sätta hunden utanför kommer bara att göra hunden mer ängslig. Plus, din hund kommer att ha en annan dålig sak att associera med höga ljud - straffas.
  • Försök distrahera din hund med godis om möjligt. Annars, försök att använda den andra taktiken som listas för att distrahera din hund från bullret.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 11
    5. Prova en åska skjorta. Thunder Shirts är en slags stram väst som du sätter på din hund när det kan vara höga ljud. Det verkar hjälpa vissa hundar att hantera ångest av högljudda ljud. Det kan vara att de uppfattar som att någon skyddar dem.
  • Också, vissa hundar försöker krypa i täta utrymmen med denna fobi, så det kan vara det hjälper till med det behovet.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 12
    6. Tillhandahålla tuggoleksaker. Tuggning är en stor stress reliever för din hund, varför vissa hundar tugga på väggar och möbler när de är upprörd. Medan du inte vill att din hund tuggar på dina möbler kan du ge det något att tugga på. På det sättet har du inte förstört möbler, och din hund får stressavlastning.
  • Ben (från en djuraffär) och grisöror är bra för detta ändamål, som de smakar bra och håller din hund ockuperad. Du kan också prova en pussel mat leksak för att hålla din hund upptagen.
  • Metod 3 av 3:
    Använda läkemedel
    1. Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 13
    1. Överväga feromoner. Vissa hundar kan hjälpas genom användning av feromoner. Du kan använda en krage eller en oljediffusor för att släppa feromons dofter. Luktarna påminner hunden att vara med sin mamma, vilket kan hjälpa till att trösta det.
    • Båda oljorna du behöver och diffusorerna eller kragen kan hittas online och i vissa husdjursbutiker.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 14
    2. Fråga om en ångestmedicin. För hundar som är rädda för många ljud hela tiden, kan en ångestmedicin hjälpa. Din hund skulle behöva ta det varje dag för att det ska vara effektivt. Prata med din veterinär om huruvida det här är ett bra alternativ för din hund.
  • Man skulle kunna säga, "Min hund har svår ljudavvikelse. Han tenderar att tugga väggar, whimper eller sprint bort från mig när det finns högljudda ljud. Jag har hört ångestmedicin kan hjälpa till. Vad tycker du om det alternativet för min hund?"
  • Medan vissa hundar kan kräva ångest med sina hela liv, kan andra avvänjas av dem i tid.
  • Ett annat alternativ är sedativa, taget i det ögonblick som hunden utlöses.
  • Bild med titeln Deal med Canine Buller Aversion Steg 15
    3. Diskutera Sileo. Denna medicinering träffade marknaderna 2016. Det är ett alternativ som är utformat speciellt för behandling av bulleraversion hos hundar. Läkemedlet är utformat för att stoppa norepinefrin. Norepinefrin är något som adrenalin, och det pumpar upp din hunds ångest. Detta läkemedel hjälper till att blockera ökningen av norepinefrin. Bättre än, det slits av om några timmar.
  • Man skulle kunna säga, "Min hund har problem med ljudavvikelse. Han kör och döljer varje gång det finns åskväder eller fyrverkerier, och han försöker burrow till små utrymmen. Jag är rädd att han kommer att skada sig själv. Jag har hört att det finns ett nytt läkemedel på marknaden, Sileo, menade för denna fråga. Tror du att det är ett bra alternativ?"
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande