Hur man byter en mortise låscylinder

Mortise lås finns oftast i äldre hem och i kommersiella tillämpningar.Det finns många variationer, men de arbetar alla i princip samma. Den här guiden ska hjälpa dig att kunna ändra låscylindern.

Steg

  1. Bild med titeln Ändra ett mortise låscylinder steg 1
1. Öppna dörren delvis för att avslöja den mortise lås täckplattan vid kanten av dörren.Ta bort de två kvarhållningsskruvarna och lägg åt sidan.
  • Bild med titeln Ändra ett Martise Lock Cylinder Steg 2
    2. Notera läget för nyckelvägen när den avser cylindern.Mest sannolikt är det i botten (klockan sex).
  • Bild med titeln Ändra ett Martise Lock Cylinder Steg 3
    3. Ta bort täckplattan från kanten på dörren och bak ut den inställda skruven som förhindrar cylindern från att vrida.På vissa tillämpningar kan det finnas två uppsättning skruvar, en för den yttre cylindern och en för inre.
  • Bild med titeln Ändra ett mortise låscylinder steg 4
    4. Skruva loss låscylindern från det mortise låsens kropp genom att vrida den moturs (till vänster).
  • Bild med titeln Ändra ett mortise låscylinder steg 5
    5. Tråda försiktigt den nya cylindern i mortislåsens kropp.Använd extrem försiktighet för att inte korsa cylindern eftersom det här kan förstöra hela låset!
  • Bild med titeln Ändra ett Martise Lock Cylinder Steg 6
    6. Ställ cylindern så att nyckelvägen är i samma position som den ursprungligen var, vanligtvis till botten och dra åt den inställda skruven.
  • Bild med titeln Ändra ett mortise låscylindersteg 7
    7. Testa låset för att se till att det fungerar ordentligt. Du kan behöva backa ut den nya cylindern en sväng eller två så att allt fungerar smidigt.Butiken där cylindern köptes kommer att ha trimringar som kommer att kompensera för detta.När låset fungerar korrekt, sätt tillbaka täckplattan vid kanten av dörren.
  • Tips

    Köp några trimringar av olika djup när du köper den nya cylindern.Du kan göra en resa för att returnera dem när du är klar än att springa fram och tillbaka och behöva demontera låset flera gånger.
  • Du kan köpa cylindrar som inte kräver nycklar för att använda dem för att installera på insidan om du har inre cylindrar.Tänk på att du kanske vill ha nycklade inre cylindrar om du har ett fönster eller ett sida i din dörr.
  • Varningar

    Var noga med att dra åt din setskruv.Om den inställda skruven inte är åtspänd kan cylindern enkelt skruvas från låskroppen och säkerheten kommer att äventyras.
  • Om du har skrivna inre cylindrar måste du hålla en nyckel inom räckhåll vid nödsituationer.Du kanske vill bana den till brandsläckare eller nödsituation.Du bör informera din personal och alla som kan låsas inuti din struktur där dessa nödknappar är.Nyckeln ska vara ett original och inte en duplikat!!!!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande