Hur man är artig i norge

Norge är i allmänhet ett mycket liberalt land, och du kommer att komma långt genom att bara använda sunt förnuft. Det finns fortfarande saker som kan skilja sig från vad du är van vid. Här är några tips för att göra din vistelse i Norge lite mer slät.

Steg

  1. Bild med titeln vara artig i Norge Steg 2
1. Skryta inte om dig själv. Självklart är det tillåtet att berätta om dina egna fördelar, men det är en fin linje mellan att berätta och skryta. Den senare anses allmänt oförskämd. Var särskilt försiktig när du pratar om pengar. När du berättar om dina meriter, försök att vara subtil och överdriv inte. Men det är helt okej att skryta om andra.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 3
    2. Lyda trafiklagar. Norsk trafik går mycket mer passivt än i de flesta andra länder, även i Europa. Förare förväntas sluta vid fotgängarövergångar, och det är oförskämt, farligt och olagligt att inte. Kör alltid försiktigt, håll ett bra avstånd till bilen framför och var väldigt försiktig när du passerar med fotgängare. När du tar emot cyklar, var noga med att du har minst två meter mellan dig och cykeln. Trafikböter är höga, särskilt brott för hastighet och ignorering av röda lampor (ca 800 USD). Bestick av poliser är oerhört av. Den rättsliga blodalkoholgränsen är 0,02 procent.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 4
    3. Håll aldrig hornet i en bil om det inte finns någon nödsituation. Det anses vara extremt oförskämd, och kan generera farliga situationer.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 5
    4. Rekommenderas att Norge är ganska vänsterpolitiskt. Var inte rädd för att få upp ämnet, men vara förberedd för en diskussion om du starkt förespråkar en högkvalitativ politisk åsikt. (även den av republikanska partiet i USA.)
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 6
    5. Klä sig casually. Norrmän gör. Det är sällsynt att människor klä upp på vanliga veckodagar, om inte tillfället är speciellt. Detta gäller speciellt för män. Vissa företag (som advokatbyrå) har självklart en klädkod, men det är relativt sällsynt i de flesta andra. Detta inkluderar de flesta kontor. Du kommer en lång väg med en trevlig, vanlig tröja eller t-shirt. Jeans kommer att arbeta i nästan alla situationer.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 7
    6. Var beredd på starka åsikter. Norsk nyhetssäckning omfattar stora delar av världen, så bli inte förvånad om norska har starka åsikter om utländska ländernas politik. Detta gäller särskilt för USA, och i mindre utsträckning Storbritannien och andra länder i Europa och Asien.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 8
    7. Var beredd på egalitära principer. Norrmän betonar egalitära principer kraftigt. Behandla aldrig människor annorlunda baserat på rikedom eller andra faktorer. Vara lika artig mot kvinnor som du skulle mot män, liksom barn.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 9
    8. Kom ihåg att förnamn är okej i vardagliga inställningar.Med undantag för när du gör affärer är det helt OK att adressera människor med förnamn bara, även om du inte känner dem mycket bra, särskilt om omständigheten är informell. Det är onödigt att använda titlar som Herr eller Fru (MR och MRS).
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 10
    9. Vara i tid. Punktlighet är oerhört viktigt. Om du gör affärer bör du vara minst 5 minuter tidigt.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 11
    10. Respektera personligt utrymme. Invade inte människors personliga utrymme. Det personliga utrymmet i Norge är i allmänhet större än de flesta andra platser. Stå inte för nära andra, även när du köper. En sträckt armlängd är i allmänhet ett bra avstånd.Köa inte hoppa om du inte frågar först. Uttrycka aldrig din egen uppfattning om inte samma åsikt redan har uttryckts av majoriteten i rummet, åtminstone inte förrän du får hang av den sociala publiken. Norrmän tenderar att blyga bort från människor som uttrycker åsikter de är oense med.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 12
    11. Förstå norska sociala morar eller tull. Tänk på att norrmän tenderar att vara reserverade och relativt introverta. Detta är inte ett tecken på fientlighet, det är bara den vanliga praxisen. (När på en buss skulle de flesta välja att sitta ner på en tom sits, snarare än bredvid någon annan.) Var beredd att ta initiativet när de skapar relationer, men vara artiga och diskreta.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 13
    12. Håll din röst låg och prata inte för mycket. Det kan anses vara oförskämd att prata alltför högt, särskilt offentligt. Det finns inget behov av att viska, bara hålla koll på din volym om du tenderar att prata mycket högt.
  • 13. Förstå att norska kvinnor tenderar att vara mycket sexuellt och kulturellt befriade. På sommartiden kommer många att klä sig väldigt lätt. Detta är helt accepterat, och inte en inbjudan för män att sexuellt trakassera dem. Om du är från Europa eller USA, borde du inte uppleva några överraskningar.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 14
    14. Det är också viktigt att veta att det är extremt oförskämt om män öppet vilar sina ögon på kurvorna på en kvinnas kropp och sedan inte redraw utseendet på kroppen när kvinnan märker.Naturligtvis är det helt ok om du klär konservativt.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 15
    15. Att tala engelska kommer att fungera i de flesta situationer. De flesta nordmän talar engelska utomordentligt bra, särskilt människor i 40-talet eller yngre. Vissa talar även några ord tyska. Du kan stöta på svårigheter om du vill prata med äldre människor, men.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 16
    16. Kom ihåg Tips är inte obligatoriska. Medan vissa reseguider förespråkar tippning, är det aldrig en skyldighet i Norge. Medan vissa kan göra det om de har stött på extraordinär tjänst, gör vissa aldrig. Mycket få norskt tips för bara adekvat service. Servitörer på restauranger betalas relativt bra, så det finns inget behov. Medan vissa människor accepterar att taxichauffören håller förändringen, är han skyldig att ge dig exakt förändring tillbaka.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 17
    17. Använd kredit- eller betalkort. I Norge är kontanter inte kung. Många norska betalar uteslutande med debiterings- eller kreditkort, och vissa företag avskräcker till och med betalning av kontanter. Bankomater är utbredd. Men som resenär är du förmodligen bättre att betala med kontanter ändå, eftersom avgifterna för att använda ditt kort utomlands kan vara högt.
  • Bild med titeln vara artig i Norge Steg 18
    18. Undvik att diskutera religion. I Norge är religion en personlig fråga. Därför är det ett snyggt ämne. Det är helt ok att diskutera det på allmänhet, men om inte prata med en nära vän är det förmodligen bäst att undvika att diskutera det på en personlig nivå. Men om du kommer att få uppsägningen upp, rekommenderas att göra det så diskret och var försiktig för att förespråka några starka eller fundamentalistiska åsikter. Många människor skulle överväga det oförskämda att helt enkelt fråga dem om de anser sig vara medlemmar i en viss religion.Anta aldrig någonting om någons tro.
  • Tips

    Varningar

    Ge inte för mycket kredit för att resa böcker med etikettrådgivning. Det mesta av denna etikett är gammaldags och tillämpas sällan i den verkliga världen. Använd sunt förnuft, agera ödmjuk, behåll den här artikeln i åtanke, och du kommer att bli bra.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande