Hur man ansöker om en guinness world record

Guinness World Records är en organisation som känner igen rekordprestationer över hela världen. Innan du skickar in din ansökan om en potentiell post måste du se till att din post uppfyller vissa standarder och registreras på den officiella Guinness World Records webbplats. När du skickar in ansökan och nödvändigt pappersarbete kan du ivrigt vänta med att ta reda på om du är en officiell världsrekordhållare.

Steg

Del 1 av 3:
Komma igång på webbplatsen
  1. Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 1
1. Registrera dig på ett konto på Guinness World Records webbplats. Besök https: // Guinnessworldrecords.com / konto / registrera?Returnurl =% 2Faccount att registrera. Ange din titel, namn, födelsedatum, län, land och e-post. Du kommer också att bli uppmanad att skapa ett lösenord.
  • Skriv ner lösenordet du gör någonstans så att du inte glömmer det senare.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 2
    2. Kontrollera din e-postkälla för en aktiveringslänk. E-postmeddelandet kommer att vara från adressen "Noreply @ Guinnessworldrecords.com."Öppna e-postmeddelandet och klicka på aktiveringslänken inuti. Du kommer till din personliga instrumentpanel på Guinness World Records webbplats.
  • Om du inte får e-posten direkt, kolla din spam-mapp. Om du använder flera e-postkonton, se till att du är inloggad den du anmälde till.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 3
    3. Klicka på den gröna "Ansök om en post" -knapp på mitten av sidan. Du kommer att komma till sidan Record Application Search. Sidan låter dig söka igenom en katalog över poster som du kan bryta.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 4
    4. Sök efter den post du ansöker om. Skriv in ett nyckelord i sökfältet och klicka sedan på knappen Röd "Sök". Använd aktuella nyckelord och inte superlativ. Till exempel, om du försöker bryta rekordet för att gå ner en bana i högsta höga klackar, sök efter "höga klackar" istället för "högsta."
  • Om din post spänner över flera ämnen, som höga klackar och går, börjar med den mer detaljerade. I det här fallet skulle det vara "högklackat."
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 5
    5. Bläddra igenom listan med brytbara poster och välj den du vill ha. Klicka på den blå "Visa post" -knappen bredvid en post för att se vad den aktuella posten är att du måste bryta. Klicka på den gula "Ansök nu" knappen när du är redo att välja en post.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 6
    6. Uppfylla minimikravet om du ansöker om en ny rekordtitel. Nya skivtitlar är poster som ännu inte har erkänts av Guinness World Records. Om du skickar in en ny posttitel som uppfyller alla Guinness World Records-standarder och formateringskriterier, kommer de att etablera ett minimum, baserat på deras forskning, att du måste slå för att officiellt ha brutit den nya posten.
  • Till exempel, om du ansöker om att bryta rekordet för den längsta tiden som spenderas i ett VR-headset, kan Guinness World Records göra lite forskning och säga att 20 timmar är ett lämpligt riktmärke. Du måste slå det för att hävda världsrekordet.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 7
    7. Undvik poster som inte uppfyller Guinness World Records Formateringskriterier. Varje typ av rekord, oavsett om det har att göra med mat eller konst eller extrema sporter, har ett visst format som måste följas. Guinness World Records accepterar bara poster som följer rätt formatering.
  • Till exempel formateras rekordet av de flesta maten i X-tiden så att X kan vara 1 timme, 8 timmar, 12 timmar eller 24 timmar. Därför, om du lämnat in en ansökan om rekordet för att betjäna mest mat på 15 timmar, skulle du inte följa formateringskriterierna och din ansökan skulle avvisas.
  • Del 2 av 3:
    Bryta eller ställa in en post
    1. Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 8
    1. Bryta en post som är mätbar. Att vara den högsta personen på jorden, äta de mest varmkorv och köra den snabbaste milen är alla poster som kan mätas. Saker som är abstrakta eller baserade på åsikt är inte mätbara.
    • Till exempel, som är världens "Största kattälskare" är abstrakt. i alla fall, "äger världens mest kattfigurer" är mätbar.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 9
    2. Bryta en post som är universellt förståelig. Till exempel, att vara den snabbaste simmaren i världen skulle fungera som en rekord eftersom de flesta i världen förstår vad som simmar är.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 10
    3. Se till att din post kan brytas. Om andra människor inte kan upprepa din rekord och försöka slå dig, kommer din rekord inte att accepteras.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 11
    4. Se till att din post är verifierbar. Du måste kunna bevisa att du faktiskt bröt en post. Hävdar att du åt 700 marshmallows om tio minuter när du var yngre är inte något som kan verifieras (om du inte har det på tejp).
  • Du behöver två vittnen (inte relaterade till dig) för att skriva ut på ett formulär som säger att du framgångsrikt bröt den post som du försökte. Håll det i åtanke om du försöker rekord som är svår att replikera.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 12
    5. Bryta en post som är tillräckligt utmanande. Guinness World Records känner inte igen varje prestation, bara de som är universellt utmanande. Du kommer inte få en rekord för att lämna din TV på i 2 år rakt (även om det är den längsta som alla lämnar sin TV på för) för att du inte faktiskt måste göra någonting som utmanar.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 13
    6. Se till att din post är objektiv. Du kan inte bryta en rekord för att vara den coolaste personen i världen eller ha den bästa ljudande rösten. Endast poster som är objektiva och mätbara kommer att accepteras.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 14
    7. Försök aldrig ha en rekord som är skadlig för medståndare eller djur. Om du lägger liv av människor eller djur i fara när du försöker din rekord, kommer din ansökan att avvisas.
  • Del 3 av 3:
    Inlämning av ansökan
    1. Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 15
    1. Fyll i programmet för den post som du har valt. Ange det datum du bröt rekordet och staden, länet och landet du bröt det i. Lägg till en detaljerad beskrivning av hur och var du bröt posten och välj från rullgardinsmenyn vad ditt syfte för att bryta rekordet var.
    • Beroende på din post kan du bli uppmanad att gå in i en mätning. Till exempel, om du bröt rekordet för att äga den största docka samlingen, skulle du behöva ange hur många dockor du äger till mätfältet.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 16
    2. Skicka in din ansökan som standard eller prioritet. Du kommer att uppmanas att välja standard eller prioritet på sidan "Välj ett program" som kommer upp efter att du skickat in din ansökan. En vanlig applikation är gratis och har en behandlingstid på upp till 12 veckor, vilket innebär att du kan vänta 12 veckor innan du hörs tillbaka från någon. En prioritetsprogram kostar $ 800 USD (£ 500) och har en behandlingstid på 5 arbetsdagar. Klicka på den gula "Fortsätt" knappen under det alternativ du är intresserad av.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 17
    3. Vänta på Guinness World Records för att granska din ansökan. Om du skickade in en standardprogram, ska du höra tillbaka om din post inom 12 veckor. Om du skickade in den prioriterade ansökan, ska du höra tillbaka inom 5 arbetsdagar. Om din ansökan är godkänd får du ett mail som uppmanar dig att ladda ner "riktlinjer och bevisskrav" från din Guinness World Records-profil.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 18
    4. Lämna in nödvändiga bevis för att bevisa att du bröt en rekord. Skicka alla dina bevis online via din Guinness World Records Profile. De "riktlinjer och bevisskrav" du hämtade på din profil kommer specifikt att lägga ut vad du behöver skicka in. Olika typer av poster kräver olika former av bevis, men alla rekordförsök kräver:
  • Ett brevbrev: Du måste fylla i Guinness World Records Cover Letter Form, förklarar vilken rekord du bröt och hur du bröt den.
  • Två vittne uttalanden: Du måste ha två personer, inte relaterade till dig på något sätt, bevittna ditt rekordförsök. De måste alla underteckna ett vittnesmål och skicka in det med ditt bevis.
  • Ett schema 2-formulär: Genom att underteckna schema 2-formuläret accepterar du att släppa till Guinness World Records alla bevis du skickar in för ditt rekordförsök.
  • Bild med titeln Ansök om en Guinness World Record Steg 19
    5. Vänta med att höra om ditt rekordförsök är godkänt. Om ditt bevis är godkänt och ditt försök att bryta en rekord anses vara en framgång, kommer du officiellt att vara en Guinness World Records Record Holder! Som en rekordhållare får du ett officiellt certifikat från Guinness World Records med ditt namn och den post du bröt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande