Hur man tillämpar smink i sjätte klassen

Sjätte klass är ett stort år. Det kan vara ditt sista år av grundskolan eller det kan vara ditt första år av gymnasiet. Nu när du blir äldre kan du vara intresserad av smink. Att ha på sig smink är kul och kan förbättra dina funktioner. Prata med dina föräldrar om smink för att se till att du får bära den. Börja med bara med en minimal mängd smink till skolan. Vid vissa tillfällen, som datum eller partier, kan du göra din smink på ett speciellt sätt.

Steg

Del 1 av 3:
Applicera smink för skolanStöd WikiHow och gå till annonsen
 1. Bild med titeln Applicera smink i sjätte klassen steg 01
1. Bära minimal smink. Du behöver inte ha mycket makeup. Håll din smink enkel och ljus så att du inte överväldigar ditt ansikte, speciellt när du är yngre. Makeup är ett roligt sätt att förbättra dina funktioner, men det är inte meningen att ändra ditt utseende. Bär bara lite smink och håll de färger du bär på skolan.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klassen steg 02
  2. Applicera pulver. Välj en lös pulverfärg som matchar din hudton. Använd en stor borste eller en puff som kommer med pulvret. Sätt pulver på borsten eller puffen och applicera det på ditt ansikte. Börja med att sätta pulvret på näsan och kinderna och arbeta sedan dig.
 • Du kanske inte ens behöver använda pulver. Om du bara har några fläckar här och där, använd bara lite concealer för att täcka dem.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klass steg 03
  3. Applicera mascara. Du kan använda en klar mascara eller svart eller brun mascara. Ta bort staven från flaskan och skrapa bort överflödigt smink på sidan. Sopa mascara på dina ögonfransar från roten till fransarna till ändarna. Du kan göra en eller två lager av mascara på dina toppfransar. Använd bara en liten bit av mascara på dina bottenfransar.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klassen steg 04
  4. Använd en enkel läppglans. Du kan börja med att tillämpa en klar läppglans eller du kan tillämpa en färgad läppglans. Hålla fast vid enkla färger som nyanser av rosa. Applicera läppglans på dina läppar för att få dem att bli shinier och ljusare.
 • Del 2 av 3:
  Applicera smink för ett datumStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Applicera smink i sjätte klasssteget 05
  1. Var dig själv. Bär smink kan imponera på ditt datum, men ändras inte vem du är. Om du går på ett datum, bära så mycket smink som du känner är sant mot dig själv. Om du aldrig bär smink och känner sig obekväma i det, visa inte upp till datumet med massor av smink på. Om du kommer att känna dig mer självsäker med lite smink på, använd sedan smink för ditt datum.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klass steg 06
  2. Applicera tonad fuktkräm eller pulver. Du vill att din hud ska glöda på ditt datum. Du kan tillämpa en tonad fuktkräm som en BB-grädde för ditt datum eller du kan tillämpa ett pulver. Använd en stor borste eller en puff för att applicera pulver i ditt ansikte. Kom ihåg att använda ansiktsmakeup som matchar din hudton och att tvätta den på natten.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klassen steg 07
  3. Prova naturlig ögonskugga. Om du vill ha lite extra smink, använd en naturlig färgad ögonskugga. Använd en färg som en beige eller brun för att förbättra dina ögon. Du kan bara använda en färg eller du kan använda ett par nyanser av samma färg. Applicera ögonskuggan i ögonlocken med en ögonskugga borste.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klassen steg 08
  4. Sätta på några extra lager av mascara. Använd en naturlig färgad mascara som svart eller mörkbrun och applicera den på dina ögonfransar. Gör två eller tre lager av mascara för att verkligen göra dina ögon pop för datumet.
 • Överväg att få en vattentät mascara om datumet är ute och du kommer att svettas.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klassen steg 09
  5. Överväg att försöka rodna. Du kan lägga en liten mängd rodna på dina kinder med en rodborste. Titta i spegeln och le. Applicera rodna endast till "äpplen" av dina kinder. Det här är områdena i dina kinder som dyker upp när du ler. Applicera en liten mängd rodnad i en cirkulär rörelse.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klassen steg 10
  6. Prova en läppfärg eller fläck. Använd en läppton eller fläck för ditt datum i en ljus eller neutral färg. Läpptorn kommer inte att komma av när du äter så att du inte kommer att ha några pinsamt läppstickmärken på din ansiktsdel genom datumet.
 • Del 3 av 3:
  Applicera smink för en festStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Applicera smink i sjätte klassen steg 11
  1. Applicera foundation. Det finns många typer av fundament. Du kan bara tillämpa en pulverfound eller du kan tillämpa något med mer täckning, t.ex. en flytande foundation eller en fuktgivande bb-kräm. Se till att din foundation matchar din hudton och att du tvättar den i slutet av natten. Sova i stiftelsen kan ge dig akne.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klasssteget 12
  2. Applicera ögonskugga. Du kan använda naturliga ögonskuggfärger som beiges och browns eller färgstark ögonskugga. Mindre är mer när det gäller ögonskugga, så var försiktig så att du inte lägger på för mycket. Du kan bara använda en färg eller blanda två eller tre nyanser av en färg. Använd en sminkborste för att applicera ögonskugga, inte ditt finger.
 • Om du använder en färg, överväga att prova det med en naturlig nyans. Sätt en beige på hela ditt ögonlock och lägg bara den färgade ögonskuggan på din ögonlinje.
 • Prova glitter ögonskugga för något extra roligt.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klassen steg 13
  3. Prova eyeliner. Om du vill kan du försöka applicera eyeliner. Eyeliner kan vara svårt att ansöka, men det kan vara roligt att bära för en fest. Du kan köpa traditionell svart eyeliner eller färgad eyeliner. Flytande eyeliner och gel eyeliner är de djärvaste typerna, men de är de svåraste att ansöka. Använd en penna eyeliner om du bara börjar med eyeliner.
 • Applicera eyeliner där dina ögonfransar uppfyller dina ögonlock. Var försiktig och försök att göra eyeliner slät och konsekvent över din ögonlinje.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klassen steg 14
  4. Använd mascara. När du är klar med att applicera ögonskugga och eyeliner du vill använda, använd mascara. Sopa mascara på ögonfransarna från rötterna till ändarna. Du kan använda svart eller brun mascara eller du kan blanda upp det för det speciella tillfälle och använda en färgad mascara.
 • För att få dina ögon att se större, krulla dina ögonfransar med en ögonfranskrullare innan du applicerar mascara.
 • Bild med titeln Applicera smink i sjätte klassen steg 15
  5. Gör dina läppar kompensera dina ögon. Applicera en färgad läppglans eller läppstift på dina läppar som förskjuter din ögonmakeup. Om du använde riktigt färgstark ögonmakeup, bära läppglans som är en lätt färg som matchar dina läppar. Om du använde naturfärgad ögonmakeup kan du bära en läppfärg som är en ljus färg som ljusrosa eller röd.
 • Tips

  Kom ihåg att bara använda lite smink.
 • Fråga en förälder eller äldre syskon för hjälp att tillämpa smink.
 • Kom ihåg att smink är kul, men det är inte nödvändigt.
 • Glöm inte att du är vacker med eller utan smink.
 • Glöm inte att ge en paus mellan sminkdagar för att ge ditt ansikte en tid att slappna av
 • Makeup förbättrar bara din naturliga skönhet. Överdriv inte det.
 • Varningar

  Tvätta ansiktet varje dag och sova aldrig med smink på.
 • Kom ihåg att alltid tvätta ansiktet efter att du har gjort med sminken
 • Fråga dina föräldrars tillåtelse innan du tillämpar smink.
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande