Hur man undviker vokalskador när man sjunger

Lär dig dessa grunderna för att utvärdera sångtekniker och potentiella lärare och introduceras till några bra vokalövningar av en ackrediterad röstlärare.

Steg

Metod 1 av 12:
Förfölja bra vokalteknik
1. Lär dig att känna igen följande egenskaper hos frisk vokalteknik:
  • Det skadar inte din larynx (röstlåda).
  • Det gör anteckningar om varje ände av ditt intervall mer tillgängligt.
  • Det hjälper dig att sjunga i Tune.
  • Det ger dig möjlighet att sjunga längre utan trötthet.
  • Det är baserat på låg andning och tänker en konstant luftlinje.
  • Det använder Word-bilder för att hjälpa dig att få tillgång till god placering utan spänningen som kommer från att försöka manipulera olika delar av anatomin direkt.
  • Det däckar hjärnan, men inte rösten.
  • Det kommer att träna dig för att känna igen din goda sång bortsett från bara ljud (eftersom akustik är varierande och bedrägliga) av kroppslig känsla plus visuella signaler i spegeln.
  • Det kommer inte att trycka på bröströstet (där de flesta talar) till ett obekväma eller intervall (där fysiken arbetar mot dig, producerar spänning), men använder huvudrösten för högre anteckningar.
  • Den ansluts från huvudrösten nedåt för att göra ett sömlöst och stort vokalområde som matchar från topp till botten, eventuellt med den nedåtgående sirenen för att undervisa detta element.
  • Det producerar volym (ljudstyrka) från andningsjämvikt, ansikts vitalitet och vokalform, aldrig från tvingning.
  • Det hjälper unga röster att utveckla friska sångvanor men trycker inte på dem för att låta som vuxna i volym eller timbre.
  • Det ger tydliga, uppnåliga, stegvisa mål, så du vet vad som förväntas och hur man kommer dit.
  • Det använder positiv instruktion och bekräftelse, inte avskräckande.
  • Efter det ger dig en bra chans att sjunga bättre vid 50 års ålder än du gjorde vid 21 års ålder.
  • 2. Få en bra röstlärare. Det finns många gränser för att lära sig vokal teknik från online råd:
  • En bra röstlärare lär varje student lite annorlunda baserat på deras behov och hur de svarar på sina direktiv. Även om du kan lära dig några grunder från "läsa upp" eller videor på nätet, kommer tillvägagångssättet inte att skräddarsys efter dina behov. Om du verkligen måste använda online material, bör du läsa många källor, med bara de som fungerar för dig.
  • Många som ger vokalråd online är inte ackrediterade lärare, och kan vara helt utbildade i hälsosam sångteknik och undervisningsstrategier. Professionella vokallärare kommer att skilja sig åt hur de närmar sig rösten, och stilen av sångare som de hoppas kunna producera. Hitta en lärare som är en bra match för dina önskemål och inlärningsstil.
  • Om möjligt, sök en i musikavdelningen på ett bra universitet. Många musikteater sångare lärs för att driva bröstet röst ganska högt. Om du tar från en teaterprofessor, kolla med dem om hur de lär om bröstmässig röst. I båda avdelningen, fråga om att se vem som producerar de bästa studenterna, och fråga om du kan auditionera för dem. Ett annat alternativ är att söka ut utmärkta sångare med musikgrader, som skollärare, som tar några studenter. Om möjligt, delta i ett skäl eller masterklass för att få en glimt av deras resultat.
  • Om du är under 18 år, registrera dig i körmusik på din skola, speciellt om musikläraren har en examen i vokalmusik. Börja lära piano nu, eftersom de bästa röstlärarna bara tar elever som spelar tillräckligt bra för att lära sig sina egna låtar utan hjälp. Pianoinstruktion är viktigare än vokalinstruktion för alla under 18 år som vill vara en sångare.
  • Metod 2 av 12:
    Öva bra vokal teknik

    Det finns ingen idiotsäker lösning för vokalskador. Populära sångare kan lita på kortison för att återställa dem efter ett krävande konsertschema, men noder som kvarstår efter vokalstöd, adresseras endast av operation, vilket kan lämna en med mindre vokal ton än någonsin. Åtminstone kan noduler ta gnistan ut ur din röst, ta bort din förmåga att sjunga alla anteckningar i en skala eller undervisa ett helgsseminarium. Kom ihåg att sångtrender kommer och går, och befolkningen som faller vid döden av dödsmetallen Screamers idag kan bestämma fem år från och med nu att kristallklara unga ljud är bara saker.

    1. Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 3
    1. Utrymme ut dina sångintressioner eller långa repetitioner att ha minst en dag mellan.
  • 2. Rensa inte din hals (Ahem) med det gitteret av vokalvikter mot varandra. I stället drick mycket vatten till tunn slem, vilket är ett naturligt smörjmedel för vokalveck.Använd en expectorant när det behövs för att hosta effektivt och försiktigt efter en förkylning. Du behöver inte rensa alla slem från vokalveckarna för att sjunga. Med god andningsteknik kan du sjunga genom slem och ingen längre bort än 3 meter (0.9 m) kommer att höra det, även om du hör det rattle inuti ditt huvud.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 5
    3. Viskar inte för att bevara din röst. Whispering är faktiskt sämre än att skrika.
  • 4. Om du är sorr, få en kudde och papper och lägg dig på vokalstöd.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 7
    5. Sluta röka (eller börja inte).
  • 6. Undvik att använda glottalstoppet i ditt tal och sång.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 9
    7. Om allergier plågar dig, överväga allergitestning eller justering av din kost eller miljö för att lindra dem. Många svarar på mjölk med en ökning av slemproduktionen. Om du vet att du sjunger på eftermiddagen kan det vara värt att använda mandelmjölk på morgonen istället för riktigt mejeri.
  • 8. Om du är en cheerleader, har din röstlärare tränat dig för att skrika korrekt. I allmänhet, undvik shouting. Hejd i en folkmassa med applåder eller vissla på spel, etc.
  • 9. När skrattar, låt inte ljudet fortsätta på andas.
  • 10. Imitera inte västens onda häxa. Om du gör voice-overs, använd god känsla i hur du producerar olika tecken.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 13
    11. Om du gör teater, få volymen för din röst att bära på ett hälsosamt sätt. Om du inte kan få den volymen utan att skrika och anstränga, är din röst förmodligen inte riktigt mogen att göra teater som inte är lättad av Miking.
  • 12. Tala inte i gruskällans del av din röst. Använd röstböjning och nyans för att hålla en lilt i rösten, speciellt om du måste använda den ofta, som i undervisning. Om du är blygsam, kommer du att höja tonhöjden av din talande röst lite att hjälpa dig att låta mer självsäker.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när du sjunger steg 15
    13. Använd decongestanter och anti-histaminer klokt. Om en av dem gör dig hes, hitta något bättre. För vissa människor, tar 4 alfalfa tabletter 3x per dag ett acceptabelt alternativ till andra läkemedel.
  • Metod 3 av 12:
    Övningar för att centrera andan
    1. Jelly mage: Lägg din hand på din mage på navel nivå för att övervaka rörelser. När du andas, bör du helst låta gutet droppe, avslappnad som en stor, fet, gelémage. Även om magen är lägre än membranet, låta organ hänger sig för andan gör mer utrymme för att komma ner och ger dig en känsla av avkoppling och energi. Utblåsa. Varje gång du andas, låt droppen av tarmen skapa det vakuum som suger luft in för dig. Du behöver inte suga i luft, bara öppna och låt den komma in. Kontrollera axlarna för att se att de hänger naturligt tillbaka och slappna av, inte rycka uppåt under andning.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 17
    2. Puffing P: Med handen som fortfarande övervakar magen rörelse, prova några explosiva p-ljud, så att P kommer från magen. Som du "f-", buken bör naturligtvis trycka sig inåt med luftens puff.
  • 3. Panting hund: Med tanke på den låga känslan för din andningsskälla, öppna din mun, låt din tunga hänga och hålla allt avslappnat i käke och hals, gör luftens puff från ditt ab, träna dig själv för att tänka lågt i kroppen och hålla halsen uninvolved i processen med luftintag.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 19
    4. Catch-andan: I slutet av en fras, utvisa eller uttrycka den slutliga konsonanten väl för att skapa en växtbräda-typ energi som gör det möjligt för din nästa andetag att dyka in naturligt när du låter bukmusklerna slappna av. Det möjliggör en snabb andning som är låg i kroppen, och ställer dig bra för nästa fras.
  • Metod 4 av 12:
    Övningar för att ansluta röst till andan
    1. Siren: Andas lågt i kroppen, börja på en plats hög i din röst men inte obekväma, och på "ah," siren nedåt. Detta är en siren, inte sång. Försök inte göra det vackert. Gör bara det väldigt anslutet, samma vokal hela vägen, allt ljudet smidigt glider, utan raster i ljudet. Ljudet åker på andan, så andan måste vara stadigt. Du kommer att använda mindre volym av luft för denna övning än andningsövningarna ovan, som är överdrivna för syftet att definiera andningsmetoden. Om det finns fläckar där pauser vill komma i din siren, börja lite över platsen och göra din siren flytta långsammare genom det området. Rusa inte något i denna övning. Ta dig tid att förbereda ditt andetag, och när du går ur andetag, ta tid för att få ett annat välsignat andetag innan du fortsätter gliden ner. Föreställ dig en ljudlinje som kommer från din mun som rör sig till eller genom väggen för att hålla vokalen sirenen stadig.Se till att du har gott om utrymme i munnen för "ah" som om det är positivt överraskad, men inte gäspning. Du kan prova detta på olika vokaler. Kom ihåg att det inte sjunger. Skjut igenom alla anteckningar, men sjunger inte det som en skala. Många sångare finner den mest effektiva träningen för att ansluta röst till andan och få ett sömlöst ljud i hela sitt sortiment.
  • 2. 5-notera bild: Starta den här träningen precis som bilden, men glida från 5 ner till 1, (i.e.G ner till c), glida genom anteckningarna. Sjunga nu de faktiska anteckningarna, men ändra inte något i din kroppsmekanism. Håll ansiktet lika öppet, luften precis som strömmar, etc. Flytta de 5 noterna upp eller ner i skalan för att värma upp din röst. Ta dig tid att känna mitt andning (mage) innan du börjar varje 5-anteckningsfras. Rusa inte.
  • 3. Hawaiian gitarr: I den låt du lär dig, sjunga genom anteckningarna i en fras eller en del av en fras på din favorit vokal, eller efter någon erfarenhet, på texterna, glider du från en anteckning till en annan som din sirenövning. Ta andetag oftare än du skulle sjunga det rakt igenom, varje andetag lågt i kroppen. Du lär din kropp att ansluta alla anteckningar till kroppen och andas med en känsla av konstant fluiditet. Försök gradvis snabbare. Konsekvent övning av denna metod integrerar korrekt andning i ditt muskelminne för den låt du jobbar på.
  • 4. Endast vokaler: Efter att ha glidit igenom platserna, försök att sjunga de faktiska anteckningarna på antingen en vokal eller texterna, men ändra inte känslan i din kropp och ansikte från när du glidde.
  • 5. Clustering konsonanter (till början av varje ord. Vokaler är klädstreck, och konsonanter är tygnålarna. De skär linjen, men de stoppar inte det eller skär det i två. Dina konsonanter och diftong vokaler ska inträffa i sista stund och vara springbrädor för nästa resande vokal. De är flytande och stödjande för vokallinjen. Tänk en sträcka genom dem från lågt i kroppen.Du kan tänka på fraser på följande sätt, först gjort populär av Robert Shaw för att ha en bra vokal linje i din sång: skriftlig text = vet inte när jag har känt så blå... Sung Text = Dohntnohwhehehaheevfehltsohbloo.Med andra ord lägger du den slutliga konsonanten av det föregående ordet till nästa ord i frasen. Det fungerar för vissa människor som ett trevligt litet knep för att få dig att sjunga en stadig vokallinje.
  • Metod 5 av 12:
    Övningar för att forma vokalerna
    1. Säg det, sjunga det:Ser i spegeln, säg en fras som du vill sjunga i din bästa uttrycksfulla talande röst. Sedan sjunga det, men ändra inte din munform. Detta görs bäst i ett medium lågt vokalområde. Det hjälper dig att hitta en vokal som låter levande. Om du vet att du har en dålig talande röst och lata vokaler, kan det hjälpa dig att låtsas att du är någon annan du vet vem som har en bra talande röst. Sjungar strax efter att ha sagt det hjälper dig att hitta din naturliga vokalform och undvika fallgropar att ha munnen för sluten eller onaturligt skruvad öppen för att sjunga.
  • 2. Uppåt glida: Prova den här övningen endast om du lyckas andas från kroppen och gör den nedåtgående bilden. Låt din mun och hals vara lös. Få ett kroppsans andetag och göra en lös, mycket slidig siren på "ah" oozing långsamt uppåt. Håll andan att flytta, och låt det röra sig snabbare när du går högre i tonhöjd. Den ökade luftens drivkraft bör naturligtvis få ditt ansikte att öppna för att göra plats för mer luft. Låt ansiktet göra det. Medan de flesta inte kommer att öppnas tillräckligt för sina höga anteckningar genom intuition, kommer de flesta människors ansikten att öppna för dem på denna övning. Det blir en mätare som du kan hitta hur öppna din vokal måste vara och hur mycket luft det måste åka på för att sjunga med lätthet i det höga området.
  • 3. Nysa: Föreställ dig en kittlande känsla inuti näsan och ögonen som liknar vad du känner rätt innan du nysar. Sjunga dina vokaler med det tillade kittel bakom dem. Detta är ett sätt att få ett tydligt, ringande ljud i dina vokaler.
  • 4. Spetsig triangel: Detta fungerar bra, särskilt för många kvinnor. Tänk på en triangel med en mycket liten punkt på toppen bakom näsbroen. Låt den här triangeln vara där som du sjunger.
  • 5. VOWEL-kolumner: Varje vokal har en toppdel och en bottendel, visualiseras som en kolumn av luft eller ett orgelrör. Om du sjunger med vokalen välformade bakom ögonen men inte sitter på den låga andningsmekanismen, saknar du den låga delen och vice versa. Du vill känna hela längden på varje vokal, både den ringande delen bakom ögonen och den avgjorda delen i kroppen. I de övre intervallet kan du känna mer lift av luft bakom vokalen, men det borde fortfarande vara en kolumn, även om kolumnen kan tyckas ha en punkt på toppen. Känner att du låter varje vokalblomma i sin fulla form.
  • Metod 6 av 12:
    Övningar för att sjunga med musikalitet
    1. Mjölk orden: Känna en stretchess och smalig njutning av varje ordsljud. Njut av dem, som god saltvatten taffy.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 31
    2. Fras regnbågar: Varje fras har en form, och många är som regnbågar, med en sträcka till ett klimax i mitten, som faller till upplösning i slutet. Spåra formen av en regnbåge i luften som du tror dessa fraser, och det kan hjälpa dig att sjunga dem uttryckligt. Andra fraser ser mer ut som en vattenrutschbana eller en rak linje. Lär dig att tänka på formen på din fras och ansluta genom den, uttrycka den formen i din impuls och dynamik.
  • 3. Betydelse av orden: Skapa din egen inre berättelse om vad som händer mellan textens rader. Låt då din kropp och möta det här naturligt genom att tänka på det "story" under din sång. För att göra detta måste du ofta undersöka poesin för full förståelse, och du måste vara välberedd med ditt allmänna sånglärande för att lägga till det här extra lagret. Var inte för förhastad att bryta stämningen i slutet av sången, men låt det dröja medan du håller ögonen fast på samma plats för ett ögonblick, som om rammen frös i slutet av filmen. Detta kommer att hjälpa stämningen du har satt att vara ganska kraftfull.
  • Metod 7 av 12:
    Övningar för andning ordentligt
    1. Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 33
    1. Ping Pong på hårtork: Bild din sång som ett jämviktsläge där din vokal låter på toppen av ditt stadiga luftflöde. Om din luft är en stadig linje med bara rätt mängd luftvolym, kommer din sång att flyta tillsammans med den allra bästa fysiken som är möjligt för vibrationen av vokalveckarna. Högre anteckningar behöver ett snabbare flöde av luft, men det är inte en fräcke, spänningsfylld ökning, bara en sträckning till mer anslutning.
  • 2. Rainbow Andningsmätare: För att ha tillräckligt med luft i slutet av en fras, tänk på att spåra frasen i luften som en regnbåge, och det hjälper dig att veta hur mycket luft du kan spendera i början och fortfarande komma till slutet.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 35
    3. Öva slutet först: På långa fraser har du bestämt behov av att sjungas på ett andetag, träna slutet utan början först. Att få kroppen som används för att sjunga slutligt med mycket andetag och utan att stänga eller spänningar tränar sitt muskelminne för att hitta ett bra tillvägagångssätt för den här platsen. Öva det så ofta innan du ansluter delarna sätter dig upp för framgång. Men också, överväga om det är den bättre delen av Valor (visdom) hitta en plats att andas någonstans i den. Ingen kommer att märka var du andas om du gör andetaget av uttrycket av stycket, gör det lika mycket en del av musiken som sunganteckningarna. Men alla kommer att märka om du knyter eller blir blå på den sista noten.
  • 4. Löpande band: Tänk på din andetagslinje som ett transportband som aldrig slutar under sången.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 37
    5. Luftlinje: Tänk en stadig luftlinje. Din sång alla åkattraktioner på den här konstanta linjen. Beroende på typen eller sortimentet av anteckningarna kan du ha en silverfärgad tunn linje eller en tjock linje som en dekorativ fontän som spurt upp många kolumner. Lär dig att bilda den stadiga luften i din övning, och det kommer naturligt under prestanda.
  • 6. Sträcka genom andetag: Ibland kämpar vi för att få tillbaka vår jämvikt efter att ha stoppat för att andas för nästa fras. Tänk en kropp sträcker sig genom andan, och det kommer att lämna dig redo för frasen, inte urkopplad.
  • Metod 8 av 12:
    Övningar för att hitta det höga området
    1. Kitty squeaks (barn och kvinnor) och uggla hoots (ändrade röst män): Dessa ljud kan användas för att hjälpa dig att hitta platsen bakom ögonen i ditt huvud från vilket de högsta anteckningarna ska tyckas komma. Kitty Squeak hjälper kvinnor att hitta deras visningsröstområde. Använd en liten puff av luft för att knappt röra en whistle-liknande ah, ih, eller ee. Det är ett kort ljud. Du kan pulsa det här ljudet på separerade staccato noter till att du hittar den plats där det ringer bra och känns gratis. Omogna eller oerfarna sångare kan inte vara redo för detta. De flesta män kan enkelt hitta Mickey Mouse-sounding Falsetto genom att göra en uggla hoot. Ofta hjälper OO eller OH vokaler män att hitta den söta platsen för sina höga anteckningar.
  • 2. Ping det, sjunga det: Använd tillräckligt med luft för att röra eller puff en staccato note för varje anteckning i en fras. Detta (om det fungerar för dig) kan hjälpa till med att anta att du kan åka på luftkolonnen och för rätt vokalform för varje anteckning. Efter mätning med staccato puffen, sjunga genom hela frasen, med vad du lärde dig.
  • 3. Bakom de främre tänderna: Vissa sångare tycker det är till hjälp för att bilda sina högsta anteckningar som en ljudlinje som lämnar munnen bakom de två övre främre tänderna, eller på den alveolära åsen.
  • 4. Favorit vokal tillvägagångssätt: Många har en vokal som verkar fungera bäst för dem på höga anteckningar. När du lär dig en ny hög del av ett stycke, försök att lära den på den vokalen innan du byter till de riktiga orden.
  • 5. Gör ett mellanslag: Många olika ordbilder kan hjälpa dig att skapa det underbara utrymmet där dina höga anteckningar behöver resonera. Du kanske tänker på ett ormansikte, med utbuktning och käke tappade, eller ett Disney-hjältinna, med breda, oskyldiga ögon och en glimt i dem. Några gillar att tänka på luften som strömmar ut ur toppen av huvudet, eller en unraveling skein av garn som dras ut från toppen av huvudet.
  • 6. Scooping i: När du lär dig ny litteratur, som du glider genom den, kan det vara användbart att glida in i en hög anteckning från nedan, för att hjälpa dig att ansluta andan. Om det är ett område där din bröst (talande) röst vill gå upp obehagligt högt, men sedan glida ner till det istället.
  • 7. Sirening uppåt som beskrivet ovan är bra träning för anslutna höga anteckningar.
  • Metod 9 av 12:
    Övningar för att hitta det låga sortimentet
    1. Faller framåt: Friska låga anteckningar kommer att känna att de faller framåt ur munnen, inte malde ut ur din struphuvud. De är anslutna till luften och strömmar ut som vätska ut ur ett av de fontäner som har vatten som kommer ut ur en fiskens mun. Låga anteckningar greppas inte, men uppmuntras och får hända.
  • 2. Långsam glid, snabb bild: Börja nära ditt låga sortiment och glida väldigt långsamt ner till det, hålla luften och hålla en öppen vokal. Starta sedan högre och gör din bild snabbare och ser om du fortfarande kan bibehålla anslutningen och öppenheten.
  • 3. Utrymme i munnen:Många som öppnar sig bra för höga anteckningar tror att de måste stänga munnen för låga anteckningar. Det här är inte så. Du måste fortfarande erbjuda munnen och slappna av käften för låga anteckningar. Utrymmet bakom ögonen kan vara lägre, men som om bakom näsan.
  • 4. Hundmussel: Det hjälper vissa människor att tänka på en hundsussla i ansiktet när de är lättare i sitt låga sortiment.
  • 5. Känn det i bröstet:Även om du inte vill få det att släppa in i bröstet, faller snarare framåt från ansiktet, kan du känna dig mer vibration eller värme i bröstområdet när du använder det låga sortimentet.
  • Metod 10 av 12:
    Undervisa dig själv
    1. Bild med titeln Undvik vokalskador när du sjunger steg 51
    1. Om en viss vokal fungerar bra för dig, prova en svår fras som sjunger den på den vokalen för att komma igång närmar sig den.
  • 2. Om en viss del i låten kommer lätt och en annan del är svårare, sjunga den enkla delen först och sjunga den svåra delen omedelbart efteråt, medan du fortfarande är i den lätta vokalkännaren.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 53
    3. Blaze inte genom en hel sång varje gång. Ta ut bitar av det att arbeta på isolerat, träna din kropp för att sjunga varje bit bra. Sedan sätter de dem igen tillsammans.
  • 4. Använd en spegel för att kontrollera kroppens andning, ansiktsförsändning, bra vokalformer, tillräckligt med utrymme i munnen,...etc.
  • Bild med titeln Undvik vokalskada när man sjunger steg 55
    5. När du lär musik, spela en kort fras på piano, sjunga den, matchande tonhöjd. Om du har inspelningsprogram, kan det ibland vara användbart att registrera den här processen för att se hur nära du kommer och identifierar tonhöjdsområden du behöver glida igenom för att centrera vokalen och andas för verkligen fantastisk pitchnoggrannhet.
  • Metod 11 av 12:
    Sjunger i ett vokal ensemble
    1. Kom väl förberedd så att du inte låter andra ner och spänna din röst.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 57
    2. Lyssna på andra runt dig och blanda, spräng inte. Titta på ledaren för tempo, dynamik, etc.
  • 3. Din egen personliga dynamik: Stora röster i ett ensemble kan inte sjunga så mjukt som små röster. När du bad om en pianissimo, hitta din egen pianissimo. Om du inte kan bli mjuk nog för gruppen utan vokalspänning, lägg dig på den delen och komma tillbaka i subtilt när volymen ökar. Samma med små röster, tryck inte hårdare än är frisk när den är ombedd för fortissimo. Sjunga "din" fortissimo.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när man sjunger steg 59
    4. Vibrato: Vissa ensemble sångstilar kräver användning av mycket subtil eller till och med ingen vibrato. Om du har naturlig vibrato och vill sjunga i en rak tongrupp, sök hjälp av en skicklig lärare att lära sig att sjunga med en enklare ton. Du kan dock vilja söka en grupp som använder en stil du producerar lättare.
  • Metod 12 av 12:
    Öronutbildning
    1. Intervaller med ljud och syn - Om du inte läser anteckningar och hörsintervaller (avståndet mellan två givna anteckningar) i ditt huvud, bör du söka hjälp för öronutbildning om du vill vara en skicklig sångare.
  • Bild med titeln Undvik vokalskador när du sjunger steg 61
    2. Rhythm - läsning anteckningar tillräckligt bra för att sjunga rytmen är också viktigt.
  • 3. Ackord och förståelse harmoni - att sjunga som en professionell, måste du känna vilken del av ackordet du sjunger. Detta tar en förståelse för harmoni som är bäst lärt, liksom det ovanstående, genom att få en bra bakgrund i piano.
  • 4. Oberoende, Dissonance - Lär dig att hålla din tonhöjd även när saker tävlar eller distraherar, till exempel en dörrgranne som sjunger platt i ditt öra. Försök att sjunga en välbekant sång med musikaliska vänner var och en halvt steg bortsett från de andra nyckelvis. Om du övar sådana saker, är du redo för samtida körstycken som har dissonans som sitt huvudsakliga uttrycksfulla element, och du kommer förmodligen att ace auditions där du måste ses i en ensemble grupp.
  • 5. Motpoint - några korstilar är en interwaving av staplade melodier. Din regissör ska låta dig veta vilken röst som ska vara i framkant, och vilka som ska ligga tillbaka och låta det dominera. Du kommer att vinna på din regissör om du markerar i din del vad de har sagt och var försiktig med att göra det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du är en postmenapusal kvinna kan du uppleva heshet om det inte gör hormonbyte. Att hålla välhydratiserad och vara konsekvent i vokal motion kan hjälpa till. Det är naturligt för den åldrande kvinnans röst att bli lägre inom räckhåll, eftersom det är för den åldrande människans röst att stiga upp. I de flesta äldre möts de två faktiskt i mitten någon gång, vilket ger dem ungefär samma område för sitt tal och sång.
  • Kom ihåg att det är omöjligt att lära röst bra med en artikel via Internet. Leta efter goda vokalinstruktörer, skolan, samhället och kyrkans musikprogram.
  • Varningar

    Om några övningar på den här sidan orsakar smärta i dina vokalvikter (röstlåda), använd dem inte. (Sträcklighet på baksidan av halsen är bra, men spänning eller smärta i vokal ackord är inte.) Inte varje övning är för varje person. Bli din rösts bästa förespråkare genom att uppmärksamma din kropps signaler när du utforskar sånginstruktionsresurser.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande