Hur hittar du ditt sånger

Vissa sångare kan slå fantastiska höga anteckningar, medan andra kan gräva djupa för själfulla låga. En lycklig få kan göra båda med lätthet! En sångare räckvidd är spektret av anteckningar att de kan sjunga bekvämt och tydligt. Att hitta ditt sortiment är enkelt - Allt du behöver är ett musikinstrument som ett piano (eller ett digitalt alternativ) för att ge dig några referenstoner och du vet ditt sortiment inom en minut eller 2.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda ett piano eller tangentbordGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Hitta ditt sångsintervall Steg 1
1. Tryck på mitt C (C4) på ​​tangentbordet. Eftersom det kan spela ett relativt brett utbud av anteckningar perfekt i melodi, är ett piano (eller ett elektriskt tangentbord) vanligtvis det mest användbara instrumentet för att hitta ditt vokalområde. Börja med att trycka på anteckningen mitten c (även kallad C4) på ​​tangentbordet. Observera att du inte behöver veta hur du spelar piano för att använda den här metoden att hitta ditt vokalområde.
  • Om du inte är bekant med nycklarna på ett piano, är mitten c fjärde C Natural Note Räkna från vänster sida av tangentbordet. Med andra ord är det den fjärde vita nyckeln som är till vänster om 2 svarta nycklar. Vanligtvis är detta mitt i tangentbordet, under tillverkarens namn eller logotyp.
  • Om du inte är säker på om du använder rätt anteckning, överväg att använda en digital mitt C-referenston (som finns på YouTube, etc.) för att hjälpa dig att hitta den.
  • Börjar i mitten är en bra idé eftersom den finns i alla de traditionella röstklasserna (jag.e., bas, bariton, tenor, alto, sopran.) Men mitt C faller högst upp på ett basens vokalområde och längst ner på en sopran, så om du har en exceptionellt låg eller hög röst, kanske du inte kan slå den. Detta är OK - helt enkelt börja med en bekvämare anteckning istället.
  • Bild med titeln Hitta ditt sångsintervall Steg 2
    2. Sjung anteckningen, matchar din tonhöjd försiktigt. När du har hittat mitt C, sjunga anteckningen högt. Använd en bra mängd luftstöd - du behöver inte bälte anteckningen, men du måste sjunga den (och alla andra anteckningar i denna övning) starkt och självsäkert.
  • Bild med titeln Hitta ditt sångsintervall Steg 3
    3. Spela Descending Notes, som matchar din tonhöjd varje gång. Tryck på den vita knappen till vänster om mitten c. Denna anteckning kallas B3. Om du kan, sjunga den här tonen när du försöker matcha din tonhöjd till pianoens. Tryck sedan på den vita knappen till vänster om B3 (som kallas A3) och upprepa. Fortsätt flytta ner piano genom G3, F3, och så vidare tills du når en anteckning som du kan inte sjunga bekvämt. Den tidigare noten är botten av ditt sångsintervall.
  • Till exempel, låt oss säga att Sandy börjar från Mellan C och når F3 (4 anteckningar under det) bekvämt. Men när hon försöker sjunga nästa anteckning, E3, hennes röstvågare och hon kan inte producera en klar ton. Det betyder att F3 ligger längst ner i hennes vokalområde.
  • Bild med titeln Hitta ditt sångsintervall Steg 4
    4. Spela stigande anteckningar som börjar från mitt C, som matchar din ton som tidigare. Därefter återvänd till mitten C och bara gå i andra riktningen. När du når en anteckning som är för hög för att du ska sjunga tydligt och bekvämt, vet du att den tidigare anteckningen markerar toppen av ditt vokalområde.
  • Låt oss säga att Sandy börjar från Mellan C och når D5 (8 noteringar upp - över en full oktav) utan några problem. När hon försöker sjunga E5, kan hon inte behålla sin tonhöjd. Det betyder att D5 ligger högst upp i hennes vokalområde.
  • Bild med titeln Hitta ditt sångsintervall Steg 5
    5. Upprepa efter behov. Ditt sångintervall innehåller alla anteckningar däremellan (och inklusive) din högsta anteckningen och din lägsta anteckning.
  • I vårt exempel kan Sandy sjunga från en F3 till en D5. Det betyder att hennes vokal sortiment gör henne ungefär en kontrasto - traditionellt den lägsta vokalkategorin för kvinnor.
  • Metod 2 av 3:
    Använda online-lösningarGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Hitta ditt sångsintervall Steg 6
    1. Använd en video eller en app för referenstoner. Om du inte har ett piano eller du inte vill inte störa med en, är det inte lätt att hitta de referenstoner du behöver på streaming video webbplatser som YouTube, etc. Sök bara efter en fråga som "mitten c" eller "hitta vokalområde" För att få massor av resultat som kan hjälpa dig att sjunga rätt toner för att bestämma ditt vokalområde.
    • Alternativt, använd ett verktyg som SingScope-appen. Den här appen låter dig spela in din röst och visa dig vilken anteckning du sjunger i realtid. Det kan också glida från din lägsta anteckning till din högsta anteckning för att hjälpa dig att bestämma ditt sortiment.
  • Bild med titeln Hitta ditt sångsintervall Steg 7
    2. Använd en vokal sortiment-hitta lektion. Den här artikeln erbjuder en enkel men effektiv väg för att hitta ditt vokalområde. Men det här är inte endast sätt att hitta ditt vokalområde. Ett brett utbud av lektioner och test är lätta att hitta med enkla sökmotorfrågor som "Hitta mitt vokalområde" och så vidare.
  • Bild med titeln Hitta ditt sångsintervall Steg 8
    3. Använd sångers resurser för ytterligare information. Om du är villig att spendera lite extra tid och energi, finns det mycket mer att lära sig om vad som ger varje person hans eller hennes unika vokalområde. Försök surfa "allvarlig" Tidskrifter och artiklar skrivna för måttliga till avancerade sångare som ditt nästa steg - det finns en absolut mängd av dessa tillgängliga med en enkel sökmotorfråga!
  • Alternativt, http: // vokalist.org.UK / vocal_range_key.html har en mer teknisk textartikel tillgänglig. Ingår i den här artikeln är definitioner för över ett dussin kategorier av vokalintervall.
  • Metod 3 av 3:
    Definiera ditt vokalområdeGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Hitta ditt sångsintervall Steg 9
    1. Lär dig noten för de vanligaste traditionella vokalklasserna. Din personliga vokal klass är alternativet med det område som du närmast matchar. Observera att ditt sortiment kanske inte matchar en av dessa kategorier perfekt och de vokalprofilerna förutom de nedan, men sällsynta, är möjliga.
    • Klass: Sopran. Område: B3-C6 (Kvinna). Berömda exempel: Maria Callas, Mariah Carey, Kate Bush.
    • Klass: Mezzo-sopran. Område: A3-A5 (Kvinna). Kända exempel: Maria Malibran, Beyoncé, Tori Amos.
    • Klass: kontrasto. Område: F3-F5 (Kvinna). Kända exempel: Adele, Sade.
    • Klass: Utmänta. Område: G3-D5 (Man). Berömda exempel: Alfred Deller, Philippe Jaroussky.
    • Klass: Tenor. Område: C3-BB4 (Man). Kända exempel: Luciano Pavarotti, Freddie Mercury.
    • Klass: Bariton. Område: F2-F4 (Man). Berömda exempel: David Bowie, Jimi Hendrix.
    • Klass: Bass. Område: E2-E4 (Man). Kända exempel: Klaus Moll, Barry White, Louis Armstrong.
  • 2. Arbeta med en professionell röstlärare. En röstlärare kan hjälpa dig att hitta ditt sortiment och berätta vilken vokal del som passar din röst bäst. Be om hänvisningar från vänner och familj eller gör en online-sökning för att hitta röstlärare i ditt område.
  • Möt med minst 3 röstlärare innan du väljer en för att säkerställa att de kommer att vara den bästa passformen för dig och dina mål.
  • 3. Bestäm vilka anteckningar som låter bäst om ditt sortiment spänner över flera rösttyper. Om du kan sjunga Baritone, bas och tenor, till exempel, tänk på vilka anteckningar som är enklaste för dig att producera. Också, överväga vilka anteckningar som är fulla och rika jämfört med andra. Detta kan hjälpa dig att bestämma den bästa vokaldelen för din speciella röst.
  • 4. Hitta din röstbrytning. Din röstbrytning, även kallad Passagio, uppstår när du övergår från bröströst till huvudröst. Bröströst används för att sjunga lägre anteckningar, medan huvudröst används för att sjunga högre anteckningar. Din röst kan spricka eller yodel när du glider igenom din paus.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Sjungande med a Ren, klar ton och starkt stöd är viktigt. Att hitta ditt vokalområde handlar inte om att anstränga sig för att klämma ut de absolut högsta och lägsta anteckningarna du kan drabbas - det handlar om att hitta de anteckningar du kan sjunga musikaliskt.
  • Många sångare som värmer upp innan de sjunger (till exempel genom att dricka varmt te och utföra vokalövningar) för att maximera sitt sortiment. Ser Vår Vocal Warm-UPS-artikel för mer information.
  • Vissa körer delar upp rösttyperna annorlunda. Det kan finnas sektioner för sopran, alto, tenor och bas, eller det kan finnas sektioner för sopran 1, sopran 2, Alto 1, Alto 2, Tenor 1, Tenor 2, Bariton och Bass. Din kördirektör hjälper dig att bestämma den del du kommer att sjunga.
  • Kom ihåg att ditt vokalområde och typ kommer att förändras över tiden, speciellt om du är yngre än 19.
  • Contaltos och basar är mycket sällsynta. Om du faller under bas- eller kontrastotområdet är du förmodligen en bariton eller mezzo-soprano. Ett exempel på en sann bas skulle vara Rick Astley och en sann kontrasto skulle vara Chet.
  • Varningar

    Dessa björnar upprepade: låt bli stam för att slå anteckningar som ligger utanför ditt vokalområde. Detta är ett bra sätt att sätta stress på dina vokal ackord. Med tiden kan detta även minska ditt sortiment.
  • Undvik att röka, frekvent ropande, och eventuella vanor som orsakar hosta - dessa vanor kan skada din sångröst.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande