Hur man ansöker om ett uae-visum

Med så många alternativ, former och dokumentation som behövs, kan ansökan om ett UAE-visum känna sig som en skrämmande uppgift. Processen att få en UAE-visum blir mycket lättare, men när du vet vilken typ av visum som ska ansöka om. Du kan få ett kortsiktigt visum baserat på ditt lands kvalifikationer, få ett kort eller långsiktigt visum med en UAE-baserad sponsor, eller ansöka om ett långsiktigt visum utan sponsor.

Steg

Metod 1 av 3:
Få en kortsiktig visum
  1. Bilden med titeln Ansök om ett UAE-visumsteg 1
1. Få en 30-dagars visum vid ankomst om du är från ett kvalificerat land. Om du har ett giltigt pass från ett kvalificerat land behöver du inte ansöka om visum före tid. Istället, vid ankomsten i UAE, kommer ditt pass att stämplas med en 30-dagars visumstämpel när du går igenom invandring på flygplatsen.
  • Bild med titeln Ansök om ett UAE-visum Steg 2
    2. Få en 90-dagars visum vid ankomsten om du är från Europa. Om du har ett giltigt pass från något land i Europa bortsett från Storbritannien kan du få visum vid ankomsten i UAE. När du går igenom invandringen kommer ditt pass att stämplas med ett visumstämpel som är giltigt i 90 dagar.
  • Detta är ett visum för flera poster som gäller för 6 månader. Det innebär att du kan lämna och skriva in UAE utan att behöva en ny visum under 6 månader så länge du inte stannar i UAE i mer än 90 dagar totalt under den 6-månadersperioden.
  • 90-dagars viseringar för europeiska resenärer utfärdas gratis. 
  • Även om detta visum är tillgängligt för alla länder i Europa (bortsett från Storbritannien), kan UAE-regeringen ändra vilka europeiska länder som är berättigade när som helst. Se därför till att du kontrollerar med UAE-ambassaden på https: // mofa.gov.Ae /.
  • Bild med titeln Ansök om ett UAE-visum Steg 3
    3. Ansök online om du är en indisk medborgare som bor i USA eller Europa. Om du är medborgare i Republiken Indien och du har levt juridiskt i USA eller Europa, kan du ansöka om och ta emot visumet online före tid. För att tillämpa, fyll i ansökan på: https: // smartservices.ica.gov.AE / echannels / Web / Client / Gäst / Index.HTML # / ISSUEVISA / Begäran / 432 / Step1?administrativeregionid = 1 & withexception = false.
  • Detta visum kostar 100 AED eller cirka $ 27 och gäller i 14 dagar.
  • Metod 2 av 3:
    Ansöker om en sponsrad visum
    1. Bild med titeln Ansök om ett UAE-visumsteg 4
    1. Få ett besök eller turism Visa sponsrad av en UAE-medborgare. Om du planerar att stanna i UAE för längre än en visum på ankomst tillåter, eller om ditt land inte kvalificerar sig för ett visum på ankomst, kan du få ett besök eller turismvisum genom att ha en vän eller släkting som är en UAE Medborgare sponsrar din ansökan. För att göra detta kommer din vän eller släkting att behöva presentera följande till deras lokala generaldirektorat för bostads- och utrikesfrågor (GDRFA): Ett nytt foto av dig, en kopia av ditt pass, bevis på att du har anmält sig till sjukförsäkring med ett UAE-baserat försäkringsbolag, och en återbetalningsbar finansiell garanti på 1000 AED (cirka 272 $) för ditt inträdande tillstånd.
    • Det finns GDRFA-kontor i Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah och Fujairah.
    • Den tid som visum som sponsras av en UAE-medborgare är giltiga varierar kraftigt och beror på sökandens specifika omständigheter.
  • Bilden med titeln Ansök om ett UAE-visumsteg 5
    2. Ansök om en turist eller besöka visum som sponsras av en UAE Expat bosatt. Om du har en första graders relativ som en expat bosatt i UAE, kan din släkting sponsra din UAE-visum. För att sponsra din ansökan måste din relativ presentera följande till deras lokala GDRFA-kontor: Ett nytt foto av dig, en kopia av ditt pass, bevis på sjukförsäkring med ett UAE-baserat försäkringsbolag, en återbetalningsbar finansiell garanti på 1 000 AED (Ungefär $ 272) för ditt posttillstånd, bevis på deras löne- och anställningsavtal, kopia av deras uppehållstillstånd, bevis på sitt bostadsavtal och en ny aktieräkning.
  • Om din expat-sponsor är din make, måste de också presentera en kopia av ditt äktenskapsintyg.
  • Enligt UAE: s föreskrifter inkluderar första graders släktingar, barn, föräldrar, systrar eller bröder.
  • Den tid som visumet sponsras av UAE Expats med bostadsleveranser är giltiga varierar beroende på den specifika situationen. 
  • Bilden med titeln Ansök om ett UAE-visumsteg 6
    3. Få en turist eller besöka visum sponsras av ett UAE-baserat flygbolag. Om du inte har en vän eller släkting som kan sponsra din visum, kan du ansöka om att ha en av de 4 UAE-baserade flygbolagen sponsra din visum. Varje flygbolag har sin egen ansökan, policy och villkor för sponsring. Information om viseringstjänsterna för varje flygbolag finns på följande webbplatser:
  • Etihad Airways: https: // etihad.com / en-ae / före-you-fly / visum /
  • Emirates Airline: https: // emirates.com / engelska / före-you-fly / visum-pass-information / UAE-visum / index.aspx
  • Fly Dubai: https: // fladdubai.com / sv / plan / visum-och-pass / uae-visum
  • Air Arabia: https: // airarebia.com / en / visum-och-pass-information
  • Mängden tid som visum som sponsras av ett flygbolag är giltiga varierar beroende på flygbolagets policy. Etihad Airways, till exempel, kommer att sponsra ett visum som är giltigt i upp till 90 dagar.
  • Bild med titeln Ansök om ett UAE-visumsteg 7
    4. Hämta en turist eller besöka visum som sponsras av ett hotell eller resebyrå. Många licensierade resebyråer och hotell kommer att sponsra din ansökan om ett UAE-visum om du bokar din resa genom sina tjänster. Turist och besök visum som sponsras av en byrå eller hotell är giltiga i 30 dagar och är utdragbara i 30 till 40 dagar, beroende på situationen.
  • Det finns tyvärr flera scammers som erbjuder sponsring för att få din personliga information och / eller pengar. Innan du tillhandahåller någon information, dokumentation eller betalning till en resebyrå eller hotell, se till att byrån eller hotellet är 100% äkta genom att fråga en representant på ditt lands UAE-ambassad för verifiering.
  • Bild med titeln Ansök om ett UAE-visum Steg 8
    5. Ha en statlig enhet sponsra ditt arbetsvisum. Om du planerar att arbeta för en statlig enhet i UAE, antingen på kort sikt eller lång sikt, kan den enheten ansöka om ett visum på din räkning.
  • Exempel på statliga enheter som kan ansöka om ett arbetsvisum för dina räkning omfattar UAE: s federala ministerier, myndigheter och domstolar och deras företrädare.
  • Om du får ett sponsrat visum för att arbeta i UAE, kommer du att behöva genomgå medicinsk testning för hiv och tuberkulos när du anländer till UAE. Om du testar positivt till heller, deporteras du från UAE.
  • Bild med titeln Ansök om ett UAE-visum Steg 9
    6. Ansök om ett visum som sponsras av ett privat företag. Om du har erbjudit ett jobb med ett privat företag på fastlandet eller i en av de 47 frisparkzonerna i UAE, kan företaget först sponsra ett 30-dagars arbetsvisum för dig. Efter 30 dagar måste ditt företag ansöka om bostadsvisum för din räkning, som kan erhållas genom inrikesdepartementet.
  • För att få ditt första arbetsvisum måste din arbetsgivare ge följande till sin lokala GDRFA: ett första arbetstillstånd utfärdat av ministeriet för mänskliga resurser och emiratisering, en kopia av ditt pass, en kopia av bolagets handelslicens, en kopia av Företagets etableringskort, och en kopia av kortet i bolagets PR-officer.
  • Om du får ett sponsrat visum för att arbeta i UAE, kommer du att behöva genomgå medicinsk testning för hiv och tuberkulos när du anländer till UAE. Om du testar positivt till heller, deporteras du från UAE.
  • Metod 3 av 3:
    Få ett långsiktigt visum utan sponsor
    1. Bilden med titeln Ansök om ett UAE-visumsteg 10
    1. Försök med en 5-årig visum om du vill starta ett företag i UAE. Du kan ansöka om att få en långsiktig entreprenörsvisum utan sponsor om du vill starta ett företag i UAE. För att kvalificera sig för denna typ av visum måste du investera minst 500 000 AED (cirka 136 000 dollar) i ett befintligt projekt i UAE, eller i ett godkänt och ackrediterat nytt företag i landet.
  • Bild med titeln Ansök om ett UAE-visumsteg 11
    2. Ansök om en 5-årig visum om du utmärker sig som student. Om du tog examen från gymnasiet med ett lägsta genomsnitt på 95%, och / eller examen från ett universitet med ett betygsgenomsnitt av minst en 3.75, du kan ansöka om ett långsiktigt visum i UAE som en enastående student. Denna visum ger tillträde till UAE för både dig och din närmaste familj.
  • UAE ger inte information om hur nyligen du behöver ha examen för att kvalificera dig för en enastående studentvisum.
  • Att ansöka om en enastående studentvisum, besök: https: // regering.AE / EN / INFORMATION-OCH-SERVICES / VISA-EMIRATES-ID / WHERE-TO-ANVÄNDNING-FÖR INGÅNG-Tillstånden-OR-Visas.
  • Bild med titeln Ansök om ett UAE-visumsteg 12
    3. Få ett 5-årigt visum om du vill investera i fastigheter i UAE. Om du vill investera i fastigheter i UAE kan du kanske få en icke-sponsrad 5-årig fastighetsinvesteringsvisum. För att kvalificera dig för detta visum måste du investera minst 5 miljoner AED (cirka $ 1.36 miljoner USD) i egendom inom UAE. De pengar som du använder för att göra denna investering kan inte lånas, och du måste behålla fastigheten i minst 3 år för att ditt visum ska vara giltigt.
  • Att ansöka om en fastighetsinvesterare visum, besök: https: // regering.AE / EN / INFORMATION-OCH-SERVICES / VISA-EMIRATES-ID / WHERE-TO-ANVÄNDNING-FÖR INGÅNG-Tillstånden-OR-Visas.
  • Bild med titeln Ansök om ett UAE-visumsteg 13
    4. Få en 10-årig visum om du vill göra en icke-fastighetsinvestering. För att få ett långsiktigt visum utan sponsor kan du ansöka om UAEs visumprogram som en icke-fastighetsinvesterare. För att kvalificera dig för detta visum måste du göra en investering på minst 10 miljoner AED (cirka $ 2.7 miljoner USD) inuti UAE. Denna investering kan vara i form av en insättning, ett nytt företag, en investering med ett befintligt UAE-företag eller en kombination av något av dessa alternativ.
  • För att kvalificera sig för detta visum kan det belopp som du investerar i UAE inte vara ett lån.
  • Att ansöka om ett investerarvisum, besök: https: // regering.AE / EN / INFORMATION-OCH-SERVICES / VISA-EMIRATES-ID / WHERE-TO-ANVÄNDNING-FÖR INGÅNG-Tillstånden-OR-Visas.
  • Bild med titeln Ansök om ett UAE-visumsteg 14
    5. Ansök om en 10-årig visum om du har en specialiserad talang. Om du arbetar i ett fält som prioriteras av UAE-regeringen kan du kanske kvalificera dig för en 10-årig specialiserad talangsvisum. Om du kvalificerar dig kan du få din make och barn med dig till UAE så länge som visumet är giltigt.
  • Forskare som får ackreditering från Emirates Scientists Council kan kvalificera sig till ett specialiserat talangsvisum.
  • Om du arbetar i ett kulturellt fält, som konsten, kan du kvalificera dig för ett specialiserat talangsvisum genom att få ackreditering från UAE: s kultur- och kunskapsutvecklingsministerium.
  • Om du uppfinner ett patenterat värde på UAE: s ekonomi och får godkännande från ekonomin, kan du kanske kvalificera dig för detta visum.
  • För att kvalificera sig för detta visum som forskare eller läkare måste du ha fått doktorand eller MD från ett av de 500-universitet i världen, vann ett pris för ditt arbete, publicerade en bok eller en artikel i en respekterad tidning och har på minst 10 års yrkeserfarenhet.
  • Att ansöka om ett specialiserat talangsvisum, besök: https: // regering.AE / EN / INFORMATION-OCH-SERVICES / VISA-EMIRATES-ID / WHERE-TO-ANVÄNDNING-FÖR INGÅNG-Tillstånden-OR-Visas.
  • Tips

    För att få ett UAE-visum måste ditt pass från ditt ursprungsland vara giltigt i minst 6 månader före din ansökan. 
  • Om du är från ett GCC-land behöver du inte få visum för att komma in i UAE.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande