Så här får du tillgång till flygplatslonor

Flygplats lounger går en lång väg mot att göra flygresor lättare. Men du kanske tror att dessa oaser av komfort är exklusiva för piloter, affärsmän eller förstklassiga flyger. Det finns faktiskt många sätt att få tillgång till flygplatsslounger för lite eller utan kostnad!

Steg

Metod 1 av 2:
Få komplementär eller fri tillgång
  1. Bild med titeln Access Airport Lounger Steg 1
1. Registrera dig för ett kreditkort med AirPort Lounge Access. Massor av större kreditkort inkluderar gratis lounge tillgång som en kortinnehavare. Kontrollera vilka kreditkort som erbjuder lounge åtkomst i de flygplatser som du flyger genom det mesta och ansöka om att bli en kortinnehavare.
  • Till exempel inkluderar American Express Platinum-kortet, Delta Reserve Credit Card och United Club-kortet alla lounge åtkomst med sina kortinnehavare.
  • Denna metod är bäst för frekventa flygare med bra kredit, eftersom många av dessa kreditkort är lite selektiva.
  • Det här är kanske det mest populära sättet att få flygplatsens tillgång till gratis.

Varning: Vissa människor kommer att hävda att den här metoden inte är helt fri, eftersom du kan behöva betala en årlig medlemsavgift till kreditkortsföretaget.

  • Bild med titeln Access Airport Lounger Steg 2
    2. Flyga med ett flygbolag som erbjuder lounge åtkomst som lojalitetsperk. De flesta flygbolag har flera nivåer av vad som kallas "elitstatus", där du får vissa privilegier och reser förmåner när du flyger med det flygbolaget för en tillräckligt lång tid. Boka alla dina flyg med ett flygbolag som erbjuder denna typ av fördel att så småningom tjäna tillgång till en flygplatsslounge.
  • Detta är den bästa metoden för personer som gör mycket flygande genom stora flygbolag.
  • Observera att vissa flygbolag, som United och Delta, kräver att du åtminstone ibland kan flyga internationellt för att uppnå loungeåtkomstfördelar.
  • Bild med titeln Access Airport Lounger Steg 3
    3. Köp en första- eller business-class biljett med lounge tillgång. De flesta flygplatsslounger erbjuder gratis tillgång till alla flyg- eller företagsklass. Men eftersom dessa biljetter är ganska dyra, är den här metoden verkligen kostnadseffektiv om du redan planerat på att flyga i första klassen ändå.
  • Ring till flygplatsen eller besök webbplatsen för att bekräfta detta innan du köper dina biljetter. Inte alla flygplatser följer denna policy om militära ID, så det är viktigt att dubbelkontrollera innan du köper en biljett för att få tillgång till lounge.
  • Bild med titeln Access Airport Lounger Steg 4
    4. Kontrollera om du kan komma åt en flygplatsslounge med ett militärt ID. Några, men inte alla, flygplatser erbjuder gratis lounge tillgång till aktiva militära medlemmar som presenterar sitt militära ID vid dörren. Om flygplatsen följer denna policy kan du komma åt loungen även med en ekonomiklassbiljett.
  • Var noga med att presentera ditt militära ID för att dra nytta av denna fördel. Det är vanligtvis inte tillräckligt för att bara säga att du är i militären men inte har ett ID med dig.
  • Bild med titeln Access Airport Lounger Steg 5
    5. Be en lounge medlem att låta dig vara gäst. Om en vän eller släkting har tillgång till en flygplats lounge, flyga med dem och fråga dem om de skulle vara villiga att ta dig in i loungen som gäst. Alternativt kan du också fråga främlingar som går in i loungen om de skulle vara vänliga att låta dig med dem.
  • Till exempel, om du ser någon som går in i loungen, närmar dig dem och säger "Ursäkta, jag är fast i flygplatsen på en riktigt lång layover. Skulle du vara villig att underteckna mig i flygplatsen lounge som gäst?"
  • Eftersom den här metoden beror på att du antingen närmar sig en främling eller har lyckan att flyga med någon med lounge-åtkomst, borde det verkligen vara din sista utväg.
  • Metod 2 av 2:
    Köpa tillgång
    1. Bild med titeln Access Airport Lounger Steg 6
    1. Köp en flygplats lounge dag pass om du inte reser mycket. Det här är en bra metod för någon som har en lång layover på en enda flygplats, men som annars inte flyger ofta. Gå över till flygplatsen Lounge och fråga en anställd om att köpa ett pass för dagen.
    • Beroende på loungen kan du förmodligen förvänta sig att betala runt $ 50- $ 60 för ett dags pass.
  • Bild med titeln Access Airport Lounger Steg 7
    2. Investera i ett lounge medlemskap om du flyger 1 flygbolag uteslutande. Denna typ av medlemskap kräver en årlig avgift, men beviljar dig tillgång till alla flygplatslonor i samband med det flygbolaget i olika flygplatser. Denna metod är bäst för resenärer som upplever massor av långa layovers och som föredrar att flyga med ett visst företag.
  • Eftersom det kräver en årlig avgift är den här metoden också särskilt användbar för alla som förväntar sig att flyga regelbundet under 1 eller flera år.
  • Din årliga medlemsavgift kommer troligen att vara någonstans mellan $ 400 och $ 600, beroende på flygbolaget.
  • Varning: Observera att du också kan vara skyldig att betala en engångsavgift på $ 50- $ 100 när du först registrerar dig för ett medlemskap.

  • Bild med titeln Access Airport Lounger Steg 8
    3. Köp en tredjeparts åtkomstpass om du flyger flera flygbolag. Vissa privata företag köper tillgång till flera olika flygbolagslounger och säljer tillgång till sina kunder. Denna metod är bäst för personer med oförutsägbara resvägar som ofta flyger flera flygbolag under samma resa.
  • Till exempel erbjuder Priority Pass sina kunder tillgång till över tusen olika lounger, beroende på medlemsnivå de köper. Denna typ av tillgång kräver vanligtvis en årlig medlemsavgift.
  • Beroende på företaget kan du också anpassa din tillgångsnivå för att kontrollera hur mycket du betalar för ditt pass. Du kan till exempel betala en viss mängd för obegränsad loungeåtkomst, eller betala ett mindre belopp för ett visst antal loungingposter per år.
  • Bild med titeln Access Airport Lounger Steg 9
    4. Gå med en offentlig flygplats lounge för en billigare upplevelse. Medan de lounger som ägs av flygbolagen tenderar att vara mer glittrande, de är också mycket dyrare än loungerna som drivs av flygplatser själva. Public Airport Lounger erbjuder fortfarande bekvämligheter som massage stolar, snacks och drycker och WiFi, så de är ett bra alternativ för någon som vill spara pengar och som inte behöver en hel del krusiduller för att vara bekväm.
  • Entréavgiften för en offentlig flygplats lounge körs typiskt mellan $ 20 och $ 40.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande