Hur man undviker bagageavgifter

Som passagerare är du intresserad av att hålla dina övergripande resekostnader så låga som möjligt. Många resenärer kan undvika alla bagageavgifter genom att bara använda bagage och undersöka undantag. Om du måste kontrollera påsar kan du fortfarande planera för att minimera de avgifter du måste betala. Eftersom avgifter är baserade på storleken, vikten och mängden bagage du bär, kan packljus hjälpa någon passagerare att undvika de värsta bagageavgifterna.

Steg

Metod 1 av 3:
Förpackningsljus för att undvika avgifter
  1. Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 1
1. Pack bara med bagage. De flesta flygbolag gör att du kan ta med en bit av bagage och ett personligt föremål (t.ex. en handväska eller ryggsäck) gratis. Om du kan passa allt du behöver i det här bagaget kan du undvika bagageavgifter helt.
  • Vissa budgetflygbolag debiterar även för bagage, så kontrollera med din tid för att vara säker.
  • Din bagage kan ibland kontrolleras (gratis) vid din port före avgång om planet förväntas vara mycket fullt.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 2
    2. Se till att ditt bagage är inom storleksgränserna. Bärbagage måste passa in i överkammaren på ett plan, och ett personligt föremål måste passa under sätet framför dina fötter. Kontrollera ditt flygbolags hemsida innan du avgår för specifika storleksregler.
  • De flesta flygbolag har en behållare vid incheckningsdisken eller porten som du kan glida ditt bagage till för att verifiera att det ligger inom storleksgränserna.
  • Tänk på att ditt flygbolag tekniskt kan ha en viktbegränsning för bagage, även om besättningar sällan tar tid att väga bagage.
  • I det värsta fallet, när din fortsättning vägs och befunnits vara över gränsen, kan du bli ombedd att kontrollera det.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 3
    3. Minska mängden bagage du bär. De flesta människor tenderar att avsevärt överförda. Bär så lite som möjligt är det bästa sättet att undvika eller minska bagageavgifter. Om du kan minska två kontrollerade påsar till en, eller en kontrollerad väska till en carry-on, ser du omedelbara besparingar.
  • Minimera antalet saker du tar. Till exempel kanske du tror att du måste ta med fem par skor på semester, men tre kommer förmodligen att göra det.
  • Gynna några mångsidiga föremål över massor av engångsdelar. Till exempel, om du går på en strand semester, bära en lång vit knapp-down tröja: du kan bära den med byxor, och det kan dubbla som baddräktskåpa.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 4
    4. Packa tätt såväl som lätt. Balling alla dina kläder upp och kasta dem i ditt bagage kommer att slösa bort dyrbart utrymme. Rulla istället dina kläder och placera dem i ditt bagage. Du kommer att kunna passa mycket mer i ditt bagage och minska antalet bitar du bär - och avgifterna du kommer att bli föremål för. Det finns andra sätt att klämma mer i. Till exempel:
  • Vakuumpacka dina kläder i kompressionsväskor. Allt du behöver göra är att koppla en dammsugare upp till en öppning på dessa påsar, och det kommer att ta bort all överskottsluft så att dina föremål tar upp mindre utrymme.
  • Tuck små föremål inom andra föremål. Till exempel, rulla upp strumpor eller ett bälte och placera dem inuti dina skor.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 5
    5. Bära så mycket du kan istället för att packa den. Detta är ett annat sätt att minska det belopp du måste bära i ditt bagage och därigenom sänka potentiella bagageavgifter. Det finns ett antal kreativa sätt att göra detta. Till exempel:
  • Använd skikt på planet för att minska vad du måste lägga i ditt bagage.
  • Bära dina största föremål, som en stor kappa, istället för att sätta dem i ditt bagage. Du kan alltid ta av det när du är i din flygplats.
  • Använd dina fickor för att hålla små saker istället för att sätta dem i ditt bagage. Du kan till och med vika små kläderobjekt och placera dem i stora fickor av en jacka eller lastbyxor.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 6
    6. Använd det största tillåtna personliga objektet. Nästan alla flygbolag tillåter dig att bära ett personligt föremål gratis. Detta förväntas vanligtvis vara något som en handväska eller bärbar väska, men en ryggsäck eller liten duffel kommer också att glida med utan problem. Packa så mycket som möjligt i det här objektet.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 7
    7. Lägg tunga föremål i ditt bagage om du kontrollerar en väska. Personliga föremål och bär påsar är vanligtvis inte vägda (till skillnad från kontrollerade påsar). Sätt dina tyngsta föremål i bagaget för att göra det mindre troligt att din kontrollerade väska är föremål för ett övervikt bagageavgift.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 8
    8. Väg dina väskor hemma. Ingen vill göra det hela vägen till incheckningsdisken innan den inser att deras väska är överviktig och med förbehåll för ett övervikt bagageavgift. Gör dig själv en tjänst och använd en digital skala för att väga ditt bagage innan du avgår. Om det är över ditt flygbolags gräns, ta något ut för att undvika avgiften.
  • Om du reser med flera personer kan du distribuera objekt bland allt bagage för att se till att varje persons väska är under viktbegränsningen.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 9
    9. Fråga vilka objekt du kan packa gratis. Även om det inte alltid är meddelat, gör de flesta flygbolag inte passagerare att betala för att packa objekt som barnvagnar, barnvagnar och nödvändig medicinsk utrustning. Innan du försöker ställa saker som dessa i en kontrollerad väska och ämne med en avgift, fråga ditt flygbolag om de kan flyga gratis.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 10
    10. Överför stora mängder vätskor till resebyråer. Vätskor kan vanligtvis endast bäras ombord på ett plan i små mängder, såsom 3 ounces eller mindre. Om du bär större mängder av en vätska måste du kontrollera din väska. Du kan dock kringgå den här förordningen genom att ompaketera vätskan i mindre flaskor. På det sättet kan du undvika den kontrollerade väskavgiften.
  • Om du till exempel bär en nio ounce behållare av schampo, överför den till tre tre-uns flaskor istället och placera dem i ditt bagage.
  • Kom ihåg att saker för spädbarn (mjölk, formel eller mat) och nödvändiga mediciner är vanligtvis inte föremål för de flytande beloppsgränserna.
  • Metod 2 av 3:
    Välja ditt flygbolag klokt
    1. Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 11
    1. Välj ett flygbolag som inte tar ut avgifter för en kontrollerad väska. Medan de flesta flygbolag använder bagageavgifter för kontrollerade påsar som en intäktsström, tillåter några passagerare att kontrollera en väska gratis. Från och med 2017 erbjuder transportörer som Southwest och JetBlue detta alternativ.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 12
    2. Få elitstatus med ditt favoritflygbolag. Om du tjänar speciell status med ett flygbolag baserat på frekventa flyger miles eller andra arrangemang, kommer det ofta med rabatter på eller eliminering av bagageavgifter. Medan du alltid flyger med samma flygbolag kanske inte betyder att du har den billigaste biljetten varje gång, kan du spara pengar på bagageavgifter på det långa loppet om du ofta reser med massor av bagage.
  • Kontakta ditt föredragna flygbolag för information om hur du tjänar elitstatus.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 13
    3. Kontrollera med ditt flygbolag för att se om du kvalificerar dig för undantag. Många flygbolag erbjuder incitament eller undantag för speciella passagerare eller klasser av flygningar. Dessa kan innefatta eliminering av bagageavgifter. Till exempel erbjuder vissa flygbolag en gratis kontrollerad väska på internationella flygningar, och många tillåter medlemmar av militären att kontrollera påsar utan att betala en avgift.
  • Kontrollera med en kundservice agent av ditt föredragna flygbolag för att se om du kvalificerar dig för ett undantag som detta.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 14
    4. Registrera dig för ett flygbolagskort med gratis bagagefördelar. Flygbolagskort erbjuder ofta gratis kontrollerade påsar som ett incitament. Om du flyger ofta och inte har något emot att anmäla dig till ett kort, kan det här vara ett alternativ för dig.
  • Vanligtvis måste du använda det här kortet för att köpa dina biljetter för att få dina bagageavgifter avstått.
  • Flygbolagets kreditkort har ibland speciella begränsningar och höga årliga avgifter, så läs det fina utskriften innan du registrerar dig. Kortet kommer bara att vara värt det om du sparar pengar på lång sikt genom att undvika mer i bagageavgifter än du betalar för kortavgifter.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 15
    5. Flyga förstklassig. För det mesta kombineras förstklassiga biljetter automatiskt med en gratis kontrollerad väska. Dessa biljetter kan vara mycket dyrare än de för ekonominsäten, men om du bara vill undvika problem med att betala separata bagageavgifter, kan du springa för första klass.
  • Metod 3 av 3:
    Minska dina bagageavgifter
    1. Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 16
    1. Spridningsavgifter om du reser med flera passagerare. Flygbolag tar ofta ut en avgift för en första kontrollerad väska och en högre avgift för ytterligare väskor (till exempel $ 25 för den första väskan och $ 35 för varje ytterligare en). Om du reser med flera personer, se till att varje betalar för sin egen väska, snarare än en person som betalar för dem alla - de övergripande avgifterna kommer att vara lägre.
    • Till exempel, för en grupp av fyra personer som reser med fyra påsar, kan det kosta $ 130 om en person kontrollerar och betalar för allt bagage, men endast $ 100 om varje person kontrollerar och betalar för sina egna.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 17
    2. Fråga om uppgraderingar av biljettklass. Många flygbolag kommer att erbjuda passagerare möjlighet att uppgradera till första klass eller en annan nivå i sista minuten mot en extra avgift. Detta erbjuds vanligtvis endast strax före avgång. Medan det finns en avgift för denna uppgradering, kan du bestämma komfort och bekvämlighet att inte behöva betala separata bagageavgifter är värt det. I vissa fall kan det till och med vara billigare än att betala bagageavgifter.
  • Till exempel, om du erbjuds en uppgradering till första klass på Delta för $ 90, får du checka upp till tre påsar utan en extra avgift.
  • Om du reser med en grupp av tre, kan varje person som kontrollerar en väska, dina bagageavgifter kan uppgå till $ 95. Om en av dina gruppfjädrar för förstklassig uppgradering och kontrollerar alla dina väskor, kommer du att spara lite pengar.
  • Bild med titeln Undvik flygbagageavgifter Steg 18
    3. Använd din charm för att minska bagageavgifterna. Ibland är besluten om bagageavgifter upp till agenter vid incheckningen. Det betyder att om du är extra artig kan du kanske undvika avgifter.
  • Till exempel, om du har en påse som är något över viktgränsen, skulle du vanligtvis vara föremål för ett övervikt bagageavgift.
  • Men om du berättar för agenten att din väska är bara över viktgränsen eftersom du var tvungen att lägga en present till din bedårande 3-åriga brorsdotter i det, kan du bara få ut att betala avgiften.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Forskning Bagageavgifter och regler för det flygbolag du flyger med innan du avgår. Planera för att undvika avgifter innan du avgår, snarare än att kryptera för att minska ditt bagage på flygplatsen eller tvingas betala.

    Varningar

    Bagageavgifter kan variera mycket från flygbolaget till flygbolaget. I synnerhet kan normala standarder för flygbolag i ett land vara ganska annorlunda än de för flygbolagen från en annan.
  • Flygbolagens politik förändras ständigt, så kontrollera alltid den mest aktuella informationen om bagageavgifter före din avresa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande