Hur man tar med sig en urn eller aska på ett plan

Att förlora någon nära dig kan vara svårt, men många tycker att det är tröst i att lägga sin älskade att vila. Om den person som gick iväg att bli kremerad, kan du behöva flyga med sin aska för att sprida dem eller ta dem till deras nya viloplats. Lyckligtvis kommer de flesta flygbolag att låta dig flyga med dina kära "aska i en kontrollerad väska eller fortsätta, så länge det uppfyller några grundläggande krav.

Steg

Del 1 av 2:
Undersöker dina alternativ
  1. Bilden med titeln Ta med en urn eller aska på ett plan steg 1
1. Kontakta flygbolaget direkt för att se vad deras policyer är. Olika flygbolag kan ha olika policyer när det gäller att transportera en persons aska under ett flyg. Du kanske kan bära dina kära "aska med dig som en fortsättning, eller du kan behöva kolla behållaren med resten av det incheckade bagaget.
  • Vissa flygbolag kräver att kremerade aska transporteras via lasthållaren.
  • Om du har möjlighet till flera flygningar, ring varje flygbolag individuellt och välj den som passar dina behov det bästa.
  • Bild med titeln Ta med en urn eller aska på ett plan steg 2
    2. Kontakta ambassaden om du reser till ett annat land. Vissa länder har inga restriktioner eller krav på att resa med krematerad aska, medan andra länder inte tillåter dem att komma in i landet alls. När du ringer på konsulatet eller ambassaden, be om en fullständig briefing på resekrav för kremerade rester.
  • Eftersom lagstiftningen kan förändras med kort varsel, och webbplatser inte alltid uppdateras direkt, är det bäst att ringa snarare än att förlita sig på information som du hittar online.
  • Bilden med titeln Ta med en urn eller aska på ett plan steg 3
    3. Fråga Begravningshemmet för råd om du behöver extra hjälp. Om du av någon anledning inte kan ordna ett flyg som låter dig ta med askan med dig, kontakta det begravningshem som förberedde askan och be dem att ge dig råd om ditt nästa steg.
  • Vissa länder kommer bara att tillåta aska att skickas till och från licensierade begravningsdirektörer. Om du reser internationellt kan du behöva begravningsdirektören för att hantera researrangemang.
  • Bilden med titeln Ta med en urn eller aska på ett plan steg 4
    4. Säkra skriftlig tillåtelse om du planerar att sprida askan. Innan du utför en resa för att sprida din älskade aska, var noga med att du får scattera sin aska på den avsedda platsen. Be om skriftligt tillstånd om destinationen är på privat egendom, och var säker på att du känner till restriktionerna om du planerar att sprida askaen i en nationalpark eller annat skyddat område.
  • I Yosemite National Park, till exempel, får besökare att sprida aska så länge det är borta från allmänheten och minst 100 meter (91 m) bort från vatten.
  • Del 2 av 2:
    Förberedelser för att flyga
    1. Bild med titeln Ta med en urn eller aska på ett plan steg 5
    1. Välj en behållare av plast eller kartong för att bära askan. Behållaren som håller askan kommer att behöva röntgas innan den kan tillåtas på ett plan. Din behållare bör göras från ett material som kan skannas, såsom kartong, tyg, plast, trä eller transparent glas.
    • Om den permanenta behållaren för att lagra din älskade aska är gjord av ett material som inte kan röntgas, såsom blybaserad keramik, sten eller metall, placera askan i en tillfällig resebox och ta den permanenta behållaren separat.
    • De flesta säkerhetsmäklare kommer inte att öppna en behållare som innehåller aska, både av respekt för den avlidne såväl som sin egen säkerhet, så det är viktigt att de kan verifiera innehållet med röntgenskanningen.
    • Den maximala bagageformstorleken för stora flygbolag är 22 × 14 × 9 i (56 × 36 × 23 cm), så var noga med att din behållare passar in i dessa mätningar.
  • Bilden med titeln Ta med en urn eller aska på ett plan steg 6
    2. Be begravningsdirektören att placera askan i en förseglad plastpåse. För att förhindra att askan spilles, bör du begära att de placeras i en plastpåse inuti resebehållaren.
  • Om du planerar att hålla askan i en urn, kan du försiktigt hälla dem ur plastpåsen och in i urnen när du når din destination.
  • Bild med titeln Ta med en urn eller aska på ett plan steg 7
    3. Få en certifierad kopia av kremering och ett certifierat dödsintyg från begravningshemmet. Du kan begära dessa dokument direkt från det begravningshem som förberedde askan. Även om vissa flygbolag inte kräver dessa för att du ska kunna flyga med aska, gör andra. Hur som helst kommer den här dokumentationen att göra det enklare för flygbolaget att verifiera att du bär kremerad aska.
  • Om du flyger in i Förenta staterna och dina dokument är på ett annat språk måste du få en certifierad engelskspråkig översättning för att följa med kremerings- och dödsintyg.
  • Bilden med titeln Ta med en urn eller aska på ett plan steg 8
    4. Anländer tidigt för ditt flyg om du upplever någon svårighet. Du kan behöva presentera ditt certifikat av kremerings- och dödsintyg vid tull innan de får flyga. Om ditt flygbolag eller land tillåter dig att ta urn eller aska i en fortsättning, kan det ta dig lite extra tid att komma igenom säkerhetskontrollen.
  • Tips

    Se till att behållaren du väljer har ett säkert lock. Vissa flygbolag kan kräva att locket skruvas fast.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande