Hur man spricker öppna svarta valnötter

Den starka, jordiska smaken av en svart valnöt är en som inte kan slå. Notoriously hårt, dessa nötter kan vara tuffa att spricka - men med lite teknik och uthållighet, kommer du att kunna njuta av dina svarta valnötter på nolltid. Ta en hammare, några skärande tänger, och en hög med valnötter för att komma igång!

Steg

Del 1 av 6:
Torka valnötterna i 2 till 3 veckor.
  1. Bild med titeln Harvest Black Walnuts Steg 11
1. Svarta valnötter måste vara torra innan du spricker dem öppna. Om du skördade valnötterna själv, lagra dem i en stor hög i ett välventilerat område, som ett garage. Försök att hålla dem borta från fukt för att undvika mögel och ruttna.
  • Se upp för ekorrar! Critters älskar att äta svarta valnötter.
Del 2 av 6:
Ställ valnöten ovanpå en sten.
1. Svarta valnötter kan och kommer att bryta rätter och tallrikar. Istället hitta en stor, solid sten som är mestadels platt att använda för din valnötbrytande yta. Om du har en kryddkvarn, fungerar det också.
  • Allt av basalt är vanligtvis tillräckligt starkt för att stå upp till svarta valnötter.
Del 3 av 6:
Slå valnöten med en hammare tills du hör en spricka.
  1. Bild med titeln Välj ett hammar Steg 1
1. Knippa valnöten mellan 2 fingrar för att hålla den stadig. Håll försiktigt en hammare över muttern med din andra hand (försök att hålla fingrarna ur vägen). Använda stadigt, jämnt tryck, slå valnöten med hammaren 3 till 4 gånger på samma plats tills du hör ett litet krackande ljud.
  • Om du kan berätta var sömmen är på din valnöt, försök att sikta på det området. Det kan vara lite svårt att se, så oroa dig inte om du inte kan hitta den.
Del 4 av 6:
Rotera valnöt till en annan sida.
1. Ditt valnötskal kommer inte att brytas ännu. Rotera valnöten ca 1/3 av vägen, kläm den sedan mellan fingrarna igen. Använd hammaren för att slå valnöt 3 till 4 gånger tills du hör en spricka på den nya platsen och rotera sedan valnöten och slå den igen.
  • Håll rotera och använda hammaren tills delar av skalet faller ifrån varandra. Beroende på valnötens storlek kan det ta en fullständig cirkulär rotation.
Del 5 av 6:
Pry nötterna ur skalet med dina händer.
1. Du borde kunna se de bleka, köttiga nötterna på insidan av skalet. Försiktigt pry nötterna ur skalen, försöker att inte knäcka dem som du gör. Använd dina naglar för att verkligen gräva dem ut och skilja nötterna från skalen.
  • Detta kan vara svårt att göra för hand, speciellt om det är din första gången. Ge inte upp!
Del 6 av 6:
Använd klipptänger på tuffa skal.
  1. Bild med titeln Klipp kedjor Steg 9
1. Om ett skal verkligen ger dig problem, ta ett par snips. Skär försiktigt skalet som omger muttern i små bitar så att du noggrant kan skrapa dem bort. I tid kommer du att kunna frigöra muttern från sitt skal.
  • Du kan hitta klipptänger på de flesta hårdvaruaffärer.

Tips

Sväng inte hammaren ner för hårt - Syftet är att knäcka valnötskalarna, inte krossa dem.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande