Hur man äter pistaschmandlar

Pistachio kan verka som en hård mutter att spricka. Varje mutter är innesluten inom ett hårt, starkt skal. Om det finns en spricka längs en kant av skalet, använd dina naglar eller halvskalet av en annan pistachio för att kila muttern hela vägen öppen från sprickan. Om det inte finns någon synlig spricka, kan du behöva använda en hammare eller en nötknäppare för att bryta skalet.

Steg

Metod 1 av 3:
Shelling pistaschmandlar
  1. Bild med titeln Ät Pistachios Steg 1
1. Öppna en pistasch från sprickan. Om det redan finns en spricka i nötskalet, blir ditt jobb mycket lättare. Först, pressa de två halvskalarna för att bredda sprickan tills det inte kommer att bli större. Sedan skalar pistasgen öppen från sprickan. Kilar dina miniatyrer i sprickan och dra dem ifrån varandra i motsatta riktningar. Använd dina förefångare för att stärka muttern så att du kan ansöka mer kraft mot skalet.
  • Försök använda ett redan öppet skalhalva för att pry öppna en ny pistachio. Skalarna är robusta att du kan använda dem för att öppna en annan.
  • Bild med titeln Ät Pistachios Steg 2
    2. Crack en un-cracked pistachio. Pistachio är svårare att öppna om sprickan är väldigt liten, eller om det inte finns någon spricka alls. Placera pistaschen på en ren, robust yta som en tallrik, en mot-top eller en skärbräda. Därefter trycker du på muttern med en hammare eller ett annat tungt föremål tills en sprickformar i skalet. Slutligen, använd dina miniatyrer för att dra skalet hela vägen.
  • Använd en nötknäppare, om du har en. Nötknäpparen är ett verktyg som är speciellt utformat för att öppna upp tjocka nötskal. Placera pistaschen mellan nötkroppens två armar, tryck sedan de två armarna stängda för att spricka muttern.
  • Bild med titeln Ät Pistachios Steg 3
    3. Överväga att köpa pre-skalade pistaschmandlar. Du kan köpa nötterna som redan öppnas, om du vill, vilket gör dem något lättare att äta. Men vara medveten om att pistaschmandlar som säljs i skalet är vanligtvis billigare. De kan också vara mer benägna att vara organiska.
  • Studier har visat att att äta pistaschötter i skalet saktar ner ätprocessen och sänker den totala konsumtionen. Pistaschmötter innehåller tre till fyra kalorier varje färre än nästan någon annan mutter - men det kan vara lätt att äta många av dem när de kommer pre-shelled. Överväga att hålla pistaschmandlar a "långsam" mellanmål genom att shelling dem själv.
  • Metod 2 av 3:
    Äta pistaschmandlar
    1. Bild med titeln Ät Pistachios Steg 4
    1. SUG ON PUSTACHIO Shell. Detta steg är valfritt, men många pistaschimätare älskar att absorbera det saltiga utsidan av nötskalet innan de spricker upp köttet inom. Sätt hela pistaschen i munnen och låt munnen absorbera saltet. Ta bort från din mun när smaken sjunker.
    • Du kan också suga på skalen efter att du har separerat dem från muttern. På det här sättet kan du helt enkelt spita ut skalet ut i soporna när du har slutat suga det.
  • Bild med titeln Ät Pistachios Steg 5
    2. Äta muttern. När du har tagit bort skalet är pistaschen redo att konsumera. Du kan äta pistachio rå, eller du kan lägga till den i en större maträtt.
  • Pistachiomuttern är relativt mjuk och avlång. Färgen ska vara en kombination av grön, brun och lila. Oroa dig inte om mutterns hud uppträder fläckig och fläckig - det här är normalt!.
  • Bild med titeln Ät Pistachios Steg 6
    3. Kassera skalet i en separat skål. När du har skalat varje pistasch, äta muttern och placera nötskalet i en kassetthög. Detta kan vara din hand, eller en kopphållare, eller en separat skål. Om du sprider skalen tillbaka med de oöppnade pistaschmöterna, kommer de att komma i vägen när du försöker äta mer av nötterna.
  • Metod 3 av 3:
    Servering pistaschmandlar
    1. Bild med titeln Ät Pistachios Steg 7
    1. Servera pistaschmandlar i en stor skål. Håll en separat skål för skal. Flytta de svåraste pistaschmängerna på en robust platta för sprickbildning.
  • Bild med titeln Ät Pistachios Steg 8
    2. Använd pistaschmandlar i spårmix. Dessa muttrar är små och kalorier, men de är rika med smak och näringsämnen. En handfull pistaschmandlar kan hjälpa till att avvärja hungerpangar, vilket kan komma till nytta under långvarig aktivitet. Dessutom är muttern en stor källa till protein och fiber.
  • Bild med titeln Ät Pistachios Steg 9
    3. Byt ut FATTIER NUTS. Pistaschmandlar är fyllda med näringsvärde, men de innehåller många färre kalorier än fettrika nötter som valnötter och macadamias. Försök med att integrera fler pistaschmandlar i din kost om du försöker gå ner i vikt, eller om du bara försöker vara mer uppmärksam på din mutterförbrukning.
  • En pistachio innehåller 3-4 kalorier, i genomsnitt. Vissa dietister föreslår en daglig del av 30 gram, eller ca 49 pistaschmandlar - som översätter till ungefär160 kalorier. I jämförelse innehåller en ekvivalent del av valnötter 190 kalorier, och samma del av macadamiamuttrar innehåller 200 kalorier.
  • Bild med titeln Ät Pistachios Steg 10
    4. Slipa pistaschmander i nötmjöl. Använd en mixer, en mortel och pestle, eller någon matkvalitetsgrann. Du kan blanda mutterns pulver i smoothies, strö det i din spannmål och även använda den som en bakning ingrediens. Om du blandar pistaschmöten i en smoothie ändå kan du lämna dem hela och lägga dem direkt till mixen.
  • Tips

    För en välsmakande behandling, blanda pistaschmandlar med vanilj yoghurt i en mixer. Blanda sedan högt i 10 sekunder.
  • Ät pistaschmandlar för att lindra stress. Pistaschmandlar innehåller mer kalium än någon annan mutter. Kalium kan sänka kroppens nivåer av stresshormonet kortisol.
  • Varningar

    Ät inte pistaschmandlar om du är anafylaktisk.

    Saker du behöver

    • Pistaschmandlar (skalad eller oskalad)
    • Kassera skål
    • Tallrik
    • Hammare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande