Hur man bildar en llc i indiana

Om du är entreprenör och vill göra affärer i Indiana, överväg att skapa ett aktiebolag (LLC).Denna typ av affärsenhet ger dig det personliga ansvarsskyddet för ett bolag utan den tunga skattesatsen.Om du vill bilda en LLC i Indiana, samla den erforderliga informationen och kontakta Office of the Indiana Sekreterare Of State Business Services Division.

Steg

Del 1 av 5:
Välja en struktur och bilda ditt företag
  1. Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 1
1. Få råd från en advokat innan du väljer en juridisk struktur för ditt företag.Att välja en blankett för ditt företag har rättsliga konsekvenser.Den juridiska strukturen i ditt företag påverkar hur mycket du betalar i skatter och arten av alla pågående rapporteringskrav.Överväga behoven hos ditt företag och dina egna personliga behov som ägare.Tänk på de långsiktiga frågorna med den juridiska struktur du väljer, inklusive vad som händer om du dör eller om du vill sälja din andel i verksamheten.Statssekreteraren i Indiana kan inte erbjuda juridisk rådgivning.Om du har juridiska frågor, bör du kontakta en advokat.
  • Du kan hitta en advokat i Indiana från Indiana Findlaw Directory, de Indiana Roll of advokarys eller den Indianapolis Bar Association.
  • Vet i vilken utsträckning du behöver skyddas mot rättsligt ansvar.Bestäm om du är villig att acceptera personligt ansvar för förluster i samband med verksamheten.
  • Hitta möjligheter att minimera beskattningen.
  • Lära sig kostnaden för bildning och den pågående rapporteringen och registreringskraven.
  • Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 2
    2. Känna skillnaden mellan formella och informella föreningar.Informella föreningar kräver ingen arkivering med Indiana-sekreteraren.Dessa affärsstrukturer omfattar ensam innehavare och allmänna partnerskap.Statlig inkomstskatt för dessa företag redovisas som en del av ägarens personliga inkomst.Formella föreningar måste lämna in införlivande dokument med staten.Dessa inkluderar företag och aktiebolag (LLC).Dessa företag har särskilda skattekrav.
  • Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 3
    3. Välj att bilda ett aktiebolag (LLC).En LLC är en hybrid som leder samman delar av företag och partnerskap.Det ger företagsägare med ansvarsskyddet för ett företag med skatten enkelhet i ett partnerskap.Resultat och förluster redovisas om ägarens personliga inkomstskattavkastning.
  • Till skillnad från ett S-Corporation har LLCs inga gränser för antalet medlemmar i verksamheten.Varje medlem kan anta en fullständig deltagande roll i affärsverksamheten.
  • Fördelning av vinster och förluster till medlemmarna behöver inte baseras på hur mycket pengar som varje sätter det.
  • LLCs har inte aktier eller aktiecertifikat.
  • Ägare av en LLC måste göra mycket rekordhantering och fil flera rapporter med staten.Det är mycket mer pappersarbete än en enda innehavare eller ett partnerskap.
  • LLC medlemmar som deltar i verksamheten i mer än 500 timmar per år, arbetar i en professionell tjänst LLC (som vård eller lag) eller skyltkontrakt på LLCs vägnar måste betala en 15.3 procent egenföretagande skatt på deras andel av vinsten.
  • Del 2 av 5:
    Välja ett namn för ditt företag
    1. Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 4
    1. Välj ett namn för ditt företag.Tänk på hur ditt företagsnamn kommer att se på din webbsida, som en del av en logotyp eller på sociala medier.Välj ett namn som speglar ditt företags filosofi och kultur.Bestäm till exempel huruvida namnet låter för företag eller formellt för din verksamhet.Välj ett namn som kommer att vädja till din målmarknad.Välj ett namn som är unikt och kommer inte att förväxlas med andra liknande namngivna företag.
  • Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 5
    2. Bestäm om ett företagsnamn är tillgängligt.Indiana Law kräver att du använder ett namn som är urskiljbart från andra LLCs som arbetar i staten.För att se om ett namn är tillgängligt kan du ringa namn tillgänglighetslinjen på (317) 232-6576. Inse att detta bara är en preliminär kontroll av tillgängligheten av namnet.Det garanterar inte att du kommer att kunna använda det här namnet för ditt företag.
  • Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 6
    3. Filera en applikation för att boka namnet.Om namnet är tillgängligt kan du fortsätta med att lämna in dina bolagsordningar.Men om du inte är redo att göra det, kan du boka namnet i 120 dagar.Besök Affärsenhetsregistreringsplatsen och följ anvisningarna för att lämna in en ansökan för att boka namnet.Du betalar en $ 20 avgift för att boka namnet.
  • Del 3 av 5:
    Skriva ett operativavtal
    1. Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 7
    1. Lär dig definitionen av ett operativavtal.Ett verksamhetsavtal skisserar ett företags finansiella och funktionella verksamhet.Det definierar hur den dagliga interna verksamheten i verksamheten kommer att möta behovet av verksamheten och dess ägare.Alla medlemmarna i LLC måste underteckna avtalet.En de har undertecknat det, operativavtalet fungerar som ett officiellt bindande kontrakt.Detta förplikta medlemmarna i LLC att följa sina villkor.
  • Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 8
    2. Förstå varför du behöver ett operativavtal.Staten Indiana kräver inte att en LLC har ett rörelseresultat.Det är dock fortfarande klokt att skapa en.Ett operativt avtal tjänar tre funktioner.För det första skyddar det företagets status som en LLC, specifikt när det gäller att skydda medlemmarna från personligt ansvar.Därefter förbinder det avtal bland medlemmar att skriva.Slutligen skyddar avtalet din LLC i statens ögon.
  • Formaliteten i ett verksamhetsavtal håller din LLC från att titta för mycket som en enda innehavare eller ett partnerskap.Detta skyddar ledamöterna från personligt ansvar.
  • Om meningsskiljaktigheter uppstår mellan ledamöterna om verksamhetens interna verksamhet fungerar verksamhetsavtalet som det slutliga ordet om hur viktigt det ska hanteras.
  • Staten Indiana har standardregler som styr hur LLC ska fungera.Dessa gäller för LLCs utan driftsavtal.Om du skriver ditt eget operativavtal kan du anpassa dina regler för att passa dina behov.
  • Bild med titeln formulär En LLC i Indiana Steg 9
    3. Inkludera all relevant information om hur dina affärsfunktioner.Förklara den procentuella medlemmen äger och vad deras rösträtt och ansvar är.Beskriv medlemmarnas och chefernas befogenheter och uppgifter.Förtydliga hur vinster och förluster fördelas mellan medlemmarna.Skissera hur ofta medlemsmöten hålls.Definiera förfarandena för överföring av medlemskap om en medlem dör eller väljer att sälja ut.
  • Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 10
    4. Håll driftsavtalet med andra viktiga poster.Driftsavtalet behöver inte lämnas in med staten.Men du kanske måste hänvisa till det för att slutföra bolagsordningen.De flesta företag håller sitt operativa avtal med andra viktiga affärsrekord.Driftsavtalet bör hållas konfidentiellt.
  • Del 4 av 5:
    Officiellt bildar din LLC
    1. Bild med titeln formulär En LLC i Indiana Steg 11
    1. Begär bolagsordningen.Du kan få de nödvändiga blanketterna genom att besöka kontoret för statssekreteraren i Indiana i person.Adressen är 201 statshus, Indianapolis, i 46204.Du kan också skicka en skriftlig förfrågan för att ta emot blanketterna via post.Du kan ringa informationslinjen på 317-232-6576 och begära att de formulär som skickas eller faxas till dig.Slutligen kan du ladda ner formulären från webbplatsen för Business Services Division.
  • Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 12
    2. Utse en registrerad agent.Den registrerade agenten är den juridiska representanten och kontakten för verksamheten.Den registrerade agenten kan inte vara affären själv - det måste vara en person.Ett annat alternativ är att välja som den registrerade agenten en annan formell affärsförening som införlivades i Indiana och har en registrerad agent i Indiana.Adressen till den registrerade agenten kan bara vara en P.O. låda om ett landsbygdsnummer är en del av adressen.
  • Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 13
    3. File artiklarna för införlivande.Inkludera namnet på verksamheten.Företagsnamnet måste sluta med "Begränsat ansvarsföretag" eller "LLC."Definiera perioden för LLCs varaktighet, eller längden av tid i år som ditt företag kommer att fungera.Ange namn och adress för den registrerade agenten.Pappersarbetet måste undertecknas av minst en chef, arrangör eller medlem av LLC.Avgiften för inlämning av bolagsordningen är $ 90.
  • Du kan lämna in dina bolagsordningar online på Indiana-sekreteraren för statligt företag online].Du kan skapa ett konto och börja din företagsregistrering.Om du inte har all information när du skapar kontot kan du logga ut och återvända vid ett senare tillfälle för att avsluta din registrering.Du kan också logga in på den här sidan för att kontrollera statusen för din registrering.
  • Du kan också lämna in dina bolagsordningar i person på kontoret för statssekreteraren i Indiana.Adressen är 201 statshus, Indianapolis, i 46204.
  • Om du har frågor om din registrering kan du kalla Indiana-sekreteraren för statligt företagstjänster på 317-232-6576.
  • Del 5 av 5:
    Möte pågående lagstadgade krav
    1. Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 14
    1. File Biennial Business Entity Reports.En företagsrapport ger staten med aktuell information om ditt företag.Den innehåller det aktuella företagsnamnet och adressen, namn och adress för den aktuella registrerade agenten och namnen och adresserna till tjänstemännen och direktörerna i verksamheten.Rapporten är inlämnad tvåårigt, eller vartannat år.
    • Om du bildade din LLC på ett jämnt år, skickar du in rapporten varje jämnår.Om du bildade det i ett udda år, skickar du rapporten varje udda år.Du lägger in rapporten i den månad där ditt företag införlivades.
    • Statssekreteraren skickar dig en påminnelse, men det är ditt ansvar för att filera rapporten.
    • Du kan lämna in rapporten om Business Entity Report Filing hemsida.
    • Avgiften för arkivering av rapporten är $ 30.
  • Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 15
    2. Registrera med Internal Revenue Service (IRS).Du måste få ett arbetsgivaridentifikationsnummer (EIN) från IRS genom arkiveringsformulär SS-4.Detta är ett nio siffrigt nummer som används för att identifiera skattebetalare och vilka skatteformulär de behöver för att fila med IRS.Om du redan har ett EIN och du bildar ett annat företag kan du behöva ansöka om ett nytt nummer.
  • Du kan lämna in blanketten online på IRS webbplats.Du kommer omedelbart att ta emot EIN.
  • Du kan ladda ner formuläret och faxa den till 859-669-5987.Du kommer att få EIN inom fyra arbetsdagar.
  • Du kan ladda ner Formuläret och maila det till internt intäkter servicecenter, ATTN: EIN International Operation, Cincinnati, OH 45999.Det tar fyra till fem veckor att ta emot ditt EIN-nummer.
  • Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 16
    3. Registrera med Indiana Intäkter.För att registrera dig med staten Indiana måste du skicka in en Affärsskattansökan (BT-1).Detta gör det möjligt för staten att inrätta lämpliga skattekonton för ditt företag.Läs statens publikation "Biztax" För att bättre förstå Indiana Business Tax Laws.Alla Indiana affärsskatt måste lämnas in online på Intax.
  • Bild med titeln Form en LLC i Indiana Steg 17
    4. Besök avdelningen för arbetskraftsutveckling.Indiana Department of Workforce Development har publikationer och nyhetsbrev som hjälper företagen att hantera ansvaret för att ha anställda.Du kan besöka webbplatsen för Institutionen för arbetskraftsutveckling För att hitta information om anställningsförmåner, arbetsgivararbeten, arbetskraft och ekonomiska data och karriärutbildning och vuxenutbildning.Staten publicerar också en arbetsgivarens skrivbordsguide.Du kan få en genom att ringa avdelningen för arbetskraftsutveckling på (317) 232-7436 eller (800) 437-9136.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande