Hur man undviker insektsbett medan du sover

Om du har vaknat med Bug Bites eller kommer att sova i ett område med en betydande insektsbefolkning, det finns några saker du kan göra för att förhindra bett medan du sover. För att undvika insektsbett medan du sover hemma, måste du djupa rena och byta sängkläder, döda befintliga buggar i hemmet och försegla ditt hem för att förhindra ytterligare infestationer. För att undvika insektsbett medan du sover i det vilda, ställer du upp lägret så långt bort från insektsuppfödningsområden som möjligt, applicera bugavvisande innan du lägger dig och sover i tätt täckta eller förseglade förhållanden. Oavsett om du sover inuti eller ute, kan du hålla biterna i bukten utan för mycket krångel.

Steg

Del 1 av 3:
Stoppar bug bites hemma
  1. Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 1
1. Bestäm vad som biter på dig. Du kommer att kunna förhindra framtida bett om du vet vilka slags buggar du har att göra med. Bed Bug Bites, vanligaste runt hemmet, är stora, splotchy, röda bett. Om du någonsin har blivit biten av en mygg, ser säng bug bites mycket ut.
  • Loppbett kommer att vara mindre röda bett. De visas ofta runt anklarna eller nedre benen. Om du har husdjur, få dem kontrollerade efter loppor. Du kan hämta en loppmedicin på ditt lokala veterinärkontor.
  • Biter från löss kommer att visas i ditt hår. Du kanske inte kan se dem, så ha en vän eller familjemedlemskontroll för dig. De är röda och kliande. Dessa bett kan också visas på andra områden som har kroppshår.
  • Du vill inte misstänka andra irriterande ämnen för Bug Bites. Allergier orsakar liknande rodnad och svullnad, liksom giftiga kemikalier som bekämpningsmedel eller lösningsmedel. Emotionell stress och ångest kan också orsaka liknande breakouts.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 2
    2. Ändra dina ark. För att förhindra insekter från att komma i sängen och bita på dig på natten, tvätta och ändra dina lakan ofta. Dina döda hudceller kommer att fylla din säng, och dessa celler kommer att locka insekter. Tvätta dina ark varannan vecka är inte hemskt, men en veckovis städning är idealisk.
  • Även om du inte kan se buggarna i din säng, kan de definitivt vara närvarande. Små mikroskopiska buggar som heter dammmider kan bita på dig på natten. Dessa buggar lockas till de döda hudcellerna som håller sig till smutsiga lakan.
  • Använd varmt, tvålvatten för att få en djup ren på dina lakan. Se till att du låter dem torka helt i torken. Fuktiga lakan kan samla mögel.
  • Om du har tvättat dina lakan och du fortfarande hittar biter eller insekter i din säng, köp nya lakan. Det är lite av en investering, men du kommer att vara tacksam i långa drag.
  • Försök flytta din sängram bort från väggen. Även några inches av utrymme kan vara till hjälp. Du kommer att minska förmågan för buggar att flytta mellan väggen och din säng.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 3
    3. Tuck dina lakan mellan madrassen och lådfjädern. De flesta buggar kommer att scurry i någon öppning i en säng som du lämnar för dem. Det är därför bäst att eliminera något område som de kunde bo i. Låt inte dina lakan drapa på marken.
  • Kom ihåg att sängbuggar inte kan flyga eller hoppa. Du kan dra nytta av deras ganska begränsade rörlighet genom att tucka dina lakan i.
  • Om du har dammmider, men du vill faktiskt inte göra din säng.Om du lämnar din säng unmade, tar du bort fukt från dina lakan och madrass. Så småningom kommer kvalster att dehydrera och dö. Dammmider behöver fuktighet för att överleva, så vilken torr miljö som helst kommer att döda dem.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 4
    4. Vakuum grundligt och regelbundet. Det är inte tillräckligt, bara utrota buggar från din säng själv. Du måste använda ett vakuum för att döda eventuella kvarvarande buggar. Du vill också hämta skrotpartiklar från din matta. Alla extra Detritus kommer att locka buggar i ditt område. Vakuum ofta för att säkerställa att din matta kommer att vara fri från varelser i framtiden.
  • Få en bilaga för vakuumet för att få tillgång till svårt att nå platser. Detta kan innehålla utrymmet bakom huvudet eller längs tackremsorna vid kanten av din matta. Var noga med att flytta din säng från sin vanliga plats. Du måste rengöra hela din mattor.
  • Om du inte har matta kan du använda en mopp med tvål och vatten för att städa området runt din säng.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 5
    5. Eliminera stående vatten från ditt hem. Även om du inte har en pool eller en annan vattenkälla nära ditt hus, kan du fortfarande locka buggar till din egendom. Myggor låg ägg sina ägg nära källor till vatten, så de kommer att dra nytta av någon vätska som kan vara ute i ditt hem.
  • Borra hål i öppna behållare, såsom papperskorgen, som kan samla vatten i dem.
  • Byt birdbaths och husdjursvattenskålar så ofta du kan. Dessa är avelsgrunder för myggor som lägger ägg.
  • Lämna inte krukor, kokkärl eller fulla glasögon av vatten.
  • Del 2 av 3:
    Med större förebyggande åtgärder hemma
    1. Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 6
    1. Ha dina filtar och täcken professionellt rengjorda. Att ta dessa större saker till dina lokala kemtvätt för full rengöring eller behandling kan förhindra framtida infestationer. Informera dem om dina bekymmer. Många städare kommer att ha processer och relativt säkra kemikalier för att avskräcka buggar från nestning i tyget.
    • För mer allvarliga fall av insektsinfestation, ring en professionell städservice för att komma till ditt hem och eliminera buggarna. Ta inte detta steg om du inte är övertygad om att du har buggar som bor i din säng, men som det kan vara ganska dyrt.
    • Du kan investera i en madrass encasement som är utformad för att avvärja sängbuggar. Denna incose wraps runt hela din madrass och innehåller infestationer. Eventuella buggar som fångas i inneslutningen kommer att dö av.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 7
    2. Byt ut din sängram. Du kanske inte behöver oroa dig för den här förebyggande åtgärden om du inte lider av ett dåligt fall av bett. Buggar gömmer ofta inom träramar, så att byte till en metallram kan eliminera dem från ditt sovrum. Träramar sitter också närmare golvet, vilket ger buggar lätt tillgång till att resa från golvet till din säng.
  • Du vill också undvika en säng med en huvudgavel, om du kan. Huvudbrädor är avelsgrunder för insekter, och de kommer att kunna enkelt glida genom det porösa träet och in i dina lakan. Om du behöver en huvudgavel för att sova, försök använda en metall en istället.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 8
    3. Försegla ditt hem väl. Om du kan stoppa buggar från att komma in i ditt hem, hindrar dem från att bita på dig på natten. Du kommer också att undvika att betala orimliga priser på nya möbler eller professionell städning.
  • Stäng sprickor och sprickor nära Bare VVS eller ledningar. Mindre buggar kan enkelt resa genom dessa smala vägar.
  • Få kvalitet silikon eller akryl latex caulk att fylla mindre hål runt dörrar eller fönster. Om ditt hål är något större kan du behöva en strängare fyllning, som sheetrock eller mortel.
  • Eftersom de insekter som biter du är sannolikt mycket små, kommer maskskärmar på dina dörrar och fönster förmodligen inte att göra mycket. Håll dessa öppningar stängda när du kan.
  • Förbättra din allmänna sanitet kan hjälpa ditt buggproblem. Lämna inte disken som sitter ute och städa alltid upp några spillda matkummor.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 9
    4. Sök hjälp med en professionell exterminator. Om du har problem med att permanent utrota ditt felproblem kanske du vill ringa en specialist. Professionella skadedjurskontrollföretag använder i allmänhet en blandning av ångbehandling och insekticid. Börjar med en ångbehandling fungerar bäst - dina insekticider kommer att döda några buggar som ångan saknar.
  • Se till att din professionell använder en insekticid med D-fenotrin som den aktiva ingrediensen. D-fenotrins största användning är i dödandet av små olägenheter, som sängbuggar och fästingar. Det är mer än troligt att dessa slags varelser är problemet.
  • Om du inte vill betala för en exterminator kan du försöka göra en ångbehandling själv. Du måste köpa din egen renare. Se till att det producerar en låg ånga, hög temperatur ånga.
  • Stå så nära buggarna som möjligt. Flytta med en hastighet nära en tum per 10 sekunder. Något snabbare än det här kan bli nonletal för dina skadedjur.
  • Del 3 av 3:
    Förebyggande av bett i naturen
    1. Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 10
    1. Hitta en campingplats i ett felfritt område. Ta reda på där insekter traditionellt samlas. Du kanske kan undvika att hantera dem medan du är i det stora utomhus. Medan buggar kan vara närvarande var som helst, de i allmänhet omger kroppar av stillastående vatten. När camping i varma, fuktiga klimat, kommer du definitivt att undvika stillbilder och sjöar.
    • En campingplats på högre mark är tillrådligt när du söker efter en plats. Pitching ditt tält på en sluttning är tillrådligt. Att undvika låga, plana områden kommer att avstå från några stora stillastående vattenkroppar.
    • Hålla sig till högre mark, även om ditt område är ganska torrt. Varje regnfall, även om det är minimalt, kommer att locka fler buggar till ditt område.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 11
    2. Investera i ett vattentätt tält. När du använder ett traditionellt tält utan så mycket skydd mot elementen kan buggar flyga in i ditt skydd med lite mer lätthet. Ett vattentätt tält, medan dyrare, gör ett bra jobb att hålla buggar ut. Detta kommer att eliminera antalet bett som du får medan du sover.
  • Vattentäta tält, medan tjockare, har mer andningsförmåga än ett traditionellt tält. Det betyder att du inte kommer att märka det större skyddsområdet som omger dem. Frisk luft kommer att flöda in och ut enkelt.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 12
    3. Köp myggnät. Förutom ett vattentätt tält kanske du vill investera i förebyggande buggnät. Dessa nätsystem är bra för att skydda mot bugbett under dagen. Dessa passar snyggt runt en hängmatta. Du kommer att kunna vila lätt medan du nappar.
  • Du kan prova ett fristående myggnät. De är i princip små tält, som hålls ihop av metall- eller plastramar som lätt kan sättas bort. Du passar dem snyggt i ett större tält så att du när du nickar upp det främsta av det primära tältet, låter du inte buggar i.
  • Om du inte camping med ett tält kan du använda ett kilmyggnät. Nätet hänger från två upphängningspunkter, draperi över sovsäcken eller barnsäng som du har tagit till utomhus. Detta märke av nät är lätt att ställa upp och ganska billigt.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 13
    4. Applicera en buggavvisande innan du sover. Var säker på att du använder en produkt som är säker för din hud, eftersom vissa repellenter är gjorda för luften. Att välja produkter med de aktiva ingredienserna Deet eller Picaridin är ofta de mest framgångsrika.
  • Du måste vara försiktig innan du använder någon buggspray. Spraya inte i ett slutet område, till exempel ditt tält. Gäller endast för exponerad hud - du vill inte spruta under dina kläder.
  • Om du vill applicera bugspray i ditt ansikte, spraya i händerna först och gnida sedan sprayen på ditt ansikte. Spruta direkt i dina ögon är en dålig idé.
  • Kontrollera alltid etiketten på ditt repellent innan du använder den på din hud. Att använda fel produkt kan vara extremt giftig och farlig.
  • Utforska mer naturliga sätt att hålla insekter borta genom att skapa en naturlig bugavvisande. Från citron eukalyptusolja till vaniljekstrakt, kan du använda ett brett utbud av lättillgängliga produkter och skapa enkla concoctions.
  • Det kan ta lite tid att perfekta dessa recept. Kom ihåg att det är ett bra sätt att undvika att frigöra giftiga kemikalier i atmosfären.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 14
    5. Bränna salvia. Kasta en sagespinne på ditt lägereld strax innan du går och lägger dig för att avvärja buggar bort. De flesta tycker att lukten lugnar, och det är ett bra sätt att undvika att spruta kemikalier runt ditt campingplats.
  • Du kan kasta fräsch eller torkad salvia på elden. Häng dem i ett coolt, torrt område i en vecka för att låta dem torka helt. Torkad salvia kan också användas för att knyta din eld.
  • Andra örter, som lavendel och mynta, kan också användas för liknande resultat.
  • Bild med titeln Undvik insektsbett medan du sover steg 15
    6. Täcka upp din kropp. Låt inte din hud visa ut i skogen. Detta inbjuder biter från ett stort antal buggar.Myggor, i synnerhet, kommer att matas på smidigt kött. Medan värmen kan sväva dig från att lägga upp, kommer du att vara tacksam när du inte skrapar på några smärtsamma biter.
  • Se till att du har långa byxor medan du sover, såväl som strumpor. Dra dina strumpor över dina byxor, så buggar kan inte komma in i dina pyjamas ben.
  • Du vill också ha på sig långa ärmar, och du borde ta din långa ärmskjorta i din midja.
  • Allt ditt sovutrustning ska vara tätt runt anklarna, handlederna och din krage. Det kan vara omöjligt att helt blockera dina händer och nackdelen, men du kommer att täcka så mycket hud som du kan.
  • Behandla dina kläder med permetrin, ett bra buggavvisande för att döda oönskade insekter.
  • Tips

    Om du för närvarande lider av insektsbett medan du sover, besök en dermatolog och entomolog för att bestämma vilken typ av insekter som biter på dig. Detta hjälper också om att problemet inte är relaterat till insektsbett. Ibland kan en allergisk reaktion på den typ av sängkläder som du använder, vilket resulterar i nappar som verkar vara insektsbett.

    Varningar

    Om du har några täcken eller filtar som behandlas med kemikalier, har de inte direkt kontakt med din hud när du sover. Även om vissa av dessa kemikalier är milda och icke-toxiska är det bäst att undvika möjligheten till en allergisk reaktion.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande