Hur man är säker i ett främmande land

Medan det är i ett främmande land kan det vara kul, det finns alltid fara utomlands, precis som det finns fara hemma. Alla besökare från något land borde lära sig vad farorna är i utlandet och hur man skyddar sig oavsett hur säker de är att de är säkra. Det finns alltid möjlighet att något kan gå fel, så, som de säger, det är bättre att vara säker än förlåt.Oavsett om du själv eller med familj eller vänner är det viktigt. Tänk på följande pekare för att göra din nästa utländska resa så sabel och som problemfri som möjligt.

Steg

  1. Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 1
1. Forskning landet du ska innan du går. Det bästa och snabbaste sättet att undersöka är att sök på internet För juridisk information och saker du borde veta i förväg om att resa till det landet. Visa reserådgivningar från välrenommerade källor som Oss och Storbritannien, och notera eventuella problem som du kan stöta på. En Streetwise resenär bör också känna till nödnummer, och åtminstone lite av språket (som ordet för "hjälp"). Ta även ut platser att undvika, som gränder, dåliga stadsdelar och röda ljusdistrikt. Din regering kan ha resurser tillgängliga för resenärer som kommer att skissera vad du behöver vara beredd på.
  • Känna till de lokala tullarna. Det finns många gester som du kan vara vana vid, men är frowned i andra länder där de kan ses som motsatsen till deras avsikt. Till exempel tummen upp "OK" Tecken som används i mycket av väst är en otäck handgest i andra länder som Grekland. Ditt resebyrå ska kunna hjälpa dig med att bestämma tullen du brukar ha den motsatta effekten i ett annat land.
  • Lär dig hur lokalbefolkningen klär sig. Om lokalbefolkningen är klädda på ett måttligt sätt, bör du klä på samma. Du vill inte rita oönskad uppmärksamhet åt dig själv, särskilt på platser av religiös betydelse.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 2
    2. Gör tre kopior av allt innan du lämnar. Gör kopior av ditt pass, resplan och biljetter, kreditkort, körkort och alla andra viktiga dokument. Kopiera baksidan av allt, också. Detta kan göra det lättare för dig att återhämta sig om något av dina dokument är stulna, men håll kopiorna på separata platser och behåll dem säker. Du kan också överväga att göra skanningar av dina dokument och e-posta dem som bilagor till dig själv som ska skrivas ut när och om det behövs. Du kan kanske lagra dina viktiga dokument i en online "säker" För mer säkerhet.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 3
    3. Få adresserna och telefonnummer på ditt lands ambassad och eventuella militära baser (om tillämpligt) före din ankomst till det främmande landet. För vissa länder, som USA och Australien, är det möjligt att registrera sig med ett konsulat online, före resan. När du väl har gjort det, om det uppstår någon form av naturkatastrof eller militär konflikt, kommer konsulatet att veta att du är i landet, vilket är det första steget i att kunna erbjuda hjälp.
  • Kontakta ditt lands ambassad (eller närmaste ambassad) vid ankomsten. Ge dem råd om din plats och ditt namn, speciellt om du är i ett politiskt turbulent främmande land. Om möjligt, resa till ambassaden, eller åtminstone spot den på en karta och vet hur du kan komma dit om du behöver.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 4
    4
    Undvik att se ut som en turist. Generellt bär inte något av följande:
  • Överdriven eller dyrande smycken
  • Ett trevligt par sneakers (särskilt vita) - du kan bli frestad för att du kanske gör mycket promenader, men ett trevligt par sneakers kommer att visa människor att du verkligen är en turist (vilket gör att du ser ut som ett mål till tjuvar). Om du måste bära sneakers, se till att de inte är den typ som skulle locka uppmärksamhet.
  • Fanny Pack - ett pickpocket kan enkelt unzip (eller ta en kniv till) och tömma innehållet i Fanny-paketet utan att du är medveten om.
  • Tygkassar Imprinted med ett turneringsgrupp Operatörsnamn eller Symbol
  • Uppenbarligen nya kläder
  • Elektronik - Om du måste ta med dem, lägg dem i den äldsta, mest slagna ryggsäcken du kan hitta.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 5
    5. Kontrollera om kranvatten är säkert. Kom ihåg att kranvattnet kan behandlas med olika kemikalier från dem i ditt hemland och kan fortfarande göra dig sjuk om du dricker det, särskilt för barn och äldre. Vid köp av vatten från en leverantör på gatorna, se till att locket fortfarande är fäst vid sin ring.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 6
    6. Var försiktig med sexuella möten. Sexuellt överförbara sjukdomar (STD) är vanliga för alla städer över hela världen, även din egen. Förekomsten av STD som AIDS och syfilis är högre i vissa städer, särskilt bland prostituerade. Kom ihåg att det enda garanterade skyddet inte har sex i första hand, men om du gör det, bära eller kräva din partner till Använd skydd som minskar överföringen av sjukdom, och om det behövs vidta försiktighetsåtgärder mot våldtäkt.
  • Bildbeteckningen är säker i ett främmande land Steg 7
    7. Håll din personliga information hemlighet. Ingen men du behöver veta var du bor, var du går, och när du gör det. Oavsett hur pålitlig en person verkar, är det inte viktigt att de känner till din personliga information. Om någon frågar var du bor, ljuga sedan. När du checkar in ett hotell, säg inte ditt rum nummer högt när som helst. Idealiskt bör hotellets kontorist vara diskret om det också (skriver rumsnumret på ditt nyckelkuvert) men om du tror att andra hörde ditt rumsnummer, bara fråga om att det ändrats.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 8
    8. Skydda ditt rum. Be om ett rum som inte ligger på bottenvåningen eller nära hissen eller eldstången, eftersom de tenderar att bli tjuvar oftare. Ta med en gummidörrkil och lägg den under din dörr varje kväll, bara i fall. Om någon har en nyckel eller plockar låset, ger gummikilen dig tillräckligt med tid för att göra ett uppror och ringa till hjälp. Om du inte har en kil, lägg ordet upp mot dörrknoppen. Sätta en "stör inte" Logga in på din dörr när du lämnar så att folk tror att du är där inne. Lämna TV: n på en måttlig volym så att människor inte kan berätta om ditt rum är ockuperat eller inte. Håll dina värdesaker ur sikte i en säker eller i en inte så uppenbar behållare (som en brödlåda).
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land Steg 9
    9. Vara artig och inte krävande. Om du är tyst och respektfull är du mindre benägna att uppmärksamma dig själv genom ditt beteende. Beroende på de lokala tullen antar emellertid inte att det är extra vänligt att vara till nytta - det kan tolkas som en inbjudan som du aldrig menade att erbjuda, speciellt om du är kvinna. Undvik att göra någonting (med drycker, droger) som gör dig högt eller krigsfullt på något sätt. Inte bara kommer du att uppmärksamma dig själv på ett negativt sätt, men du kommer också att vara mer sårbar eftersom du inte är helt alert.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 10
    10. Bära dina dokument strategiskt. Placera inte dina kreditkort, kontanter, ID-kort och pass på samma plats.
  • Håll kontanter och kreditkort separata från ID-kort. Genom att hålla saker separerade eliminerar du risken för att ha dem Allt stulna.
  • Alltid ha lite pengar stashed bort i en sko, en dold ficka, eller i ännu en sko, om du behöver omedelbar kontanter Fortaxi Ride eller något snabbt att äta. Bär inte för mycket pengar, och blinka aldrig allt när du betalar.
  • Om du har en plånbok, bära den i din frontbyxa i stället för i ryggen och din pocketbook nära kroppen. Förbered A mugger plånbok -- En billig plånbok med en liten mängd reala pengar plus utgått kreditkort och falska ID.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 11
    11. Använd den här falska plånboken om du är rånad och måste ge upp det. Kasta den mot dem men sikta på längre än dem. När de kör för att få plånboken, har du chansen att köra motsatt sätt att komma ifrån dem. Muggarna är mer intresserade av kontanterna och tar inte tid att undersöka de falska korten och IDS tills det senare.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 12
    12. Promenad mot trafiken. På så sätt kan inga bilar smyga bakom dig och begå ett brott. Det har också varit känt för tjuvar på skotrar att snatch handväskor när de kör förbi. Håll din handväska / resväska på sidan av din kropp som är borta från trafiken. Genom att göra detta kan du också minimera risken för olyckor, vilket kan uppstå från att inte se hastighetsbilarna bakom dig.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 13
    13. Var uppmärksam när du använder kollektivtrafik. Styra av olicensierade taxibilar. Bättre fortfarande, hyra en bil, eller få en buss eller ett tåg. Försök att få en plats på framsidan av bussen, som du kommer att vara nära föraren. Du borde aldrig gå på översta våningen i en buss sent på kvällen. Om du får ett tåg, försök att hitta en plats i en upptagen vagn någonstans i mitten av tåget. Det betyder att du bara måste gå ner en halv potentiellt ensam och dåligt upplyst plattform. Om det behövs, sitta nära nödknappen / intercom.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 14
    14. Gå aldrig in i en bil med en främling.Om det är en certifierad taxichaufför, se till att du frågar om identifiering.Om du får reda på för sent att du är i ett olagligt taxichaufför bil, bryta bort genom fönster eller dörren.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 15
    15. Om du tar en taxi, sitta inte i framsätet, speciellt om du är en kvinna.Se till att dörrarna är öppna från insidan.När du anländer till din destination, har pengarna redo omedelbart och dröjer inte i bilen.
  • Bild med titeln vara säker i ett främmande land steg 16
    16. Om du kör, varna för förändringar i vägens regler. Vissa länder kommer att köra på vänster sida av vägen, andra till höger. I U.S., Du kör på höger sida - i Japan i Storbritannien, Australien eller Nya Zeeland kör du på vänster sida. Kör på motsatt sida av vägen till vad du är vana är en betydande anpassning - särskilt, var försiktig när du vänder dig till att du hamnar på rätt sida av vägen. Också, säkerhetskopiera inte mer än absolut nödvändigt. Till exempel, tillbaka ur parkeringsplatser, men inte säkerhetskopiera om du saknade en tur. Säkerhetskopiering på fel sida av vägen är ännu svårare än att köra på fel sida av vägen.
  • Tips

    Tyvärr är inte alla omtänksamma under en farlig situation. Vissa människor antar "varje person för honom / sig själv". Var försiktig med vem du litar på.
  • Om du är ensam, försök att bli vän med några andra resenärer. Det finns säkerhet i antal.
  • Om du är i ett land där politiska spänningar är höga, var mycket försiktig. Det har varit känt för spänningar att bryta, vilket resulterar i fruktansvärda konsekvenser. Bombs har exploderat och dödat hundratals. Om du befinner dig i den här situationen när du är i landet, gå inte utanför var du bor. Armén kan också kallas in. Detta kan medföra förödande gunfights på gatan. Du kanske måste stanna där i ganska lång tid, för att låta sakerna lugna sig.
  • Var särskilt försiktig på natten. Detta är den farligaste tiden i något land. Gå inte någonstans du inte vet, och igen, se till att du håller fast vid väl upplysta områden. Det har varit känt för människor (särskilt kvinnor) att våldta, mördas eller kidnappas (många av dessa brott som äger rum sent på kvällen). Det finns också större risk för läkemedels- och gängaktivitet. Försök att undvika sena pubar.
  • Om du reser ett land med en historia av utländska medborgare kidnappningar och misstänker att du kan vara ett potentiellt offer för en kidnappning, lämna inte ditt hotell / bostadsort samtidigt varje dag. Använd inte samma väg för att gå till eller från en viss destination (E.g. ett kontor) varje gång.
  • Ge aldrig ditt pass till en hotell clerk. Vissa länder har lagar som kräver att hotell håller passets pass (som Italien, där överlämnandet över ditt pass över natten är vanligtvis helt säkert). Om du känner dig obekväma med att skilja dig med dina dokument kan du ofta få en certifierad kopia av din passinformation som du kan ersätta. Du kan också göra en god fotokopia av huvudpasssidan och kräva hotellet i stället.
  • Ta inte gynnar eller hjälp från främlingar, speciellt när du går för att byta pengar.Försök att inte byta ut din valuta med olagliga operatörer / agenter.
  • Om landet talar ett annat språk, lärande åtminstone att säga "Snälla, är det någon som talar engelska?"Din accent kommer att vara dålig, men lokalbefolkningen kommer att respektera dig för att försöka.
  • Lager upp på mat och vatten i ditt hotellrum så fort du anländer, speciellt om det finns möjlighet till kidnappningar, upplopp och allt annat som kan kräva att du bor på ditt hotell. Du kanske tror att du slösar bort pengar på saker du inte behöver, men de kan spara ditt liv i ett värsta fall. Om du inte använder dem, erbjuda dem till hotellet som ett tack för en trevlig vistelse.
  • Saker du behöver

    • Juridiskt pass (eller pass om du reser i en grupp)
    • Sista minuten mat och vatten
    • Pengar
    • Ett turistkort (om möjligt att få en)
    • Säkert bagage
    • Reseguider
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande