Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent

Att studera utomlands som utbytesstudent kan vara en otroligt utmanande, rolig, spännande och omvandlande upplevelse. I ett främmande land kan du öppna dig själv med nya kulturer och språk, göra varaktiga vänskap och lära sig om världen utanför gränserna för din egen stad, stat och land. Men ofta elevernas föräldrar känner emellertid inte på samma sätt om sina barn som studerar utomlands. Föräldrar kan uttrycka oro över din säkerhet och välbefinnande utomlands, din ekonomiska stabilitet och din kunskap om det land du kommer att studera i. Om du framgångsrikt kan placera dessa bekymmer kommer det att bli en lättare uppgift att övertyga dina föräldrar du är redo att studera utomlands.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar sig att resa utomlands
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent Steg 1
1. Känna dina egna skäl för att resa och studera utomlands. Innan du försöker övertyga dina föräldrar, måste du förtydliga i ditt eget sinne vad dina skäl för att studera utomlands är.Är en utbytesstudent någon gång är du villig att ägna allvarliga tid och pengar till? Fråga dig själv:
  • Studerar du utomlands eftersom det är personligen viktigt, eller för att en vän eller film gjorde det verkar roligt?
  • Är du villig att lära dig ett främmande språk om det behövs?
  • Hur mycket tid är du villig att spendera bort från din familj, vänner och hem?
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent Steg 2
    2. Fråga dig själv var i världen du skulle vilja gå och hur länge det. Du hittar mycket olika erfarenheter - både akademiska och kulturella i olika regioner och länder. Tänk på länder och kulturer du vill resa till och begränsa din lista över potentiella studieplatser till cirka tre. Hitta en plats som är en bra passform för dig personligen av:
  • Frågar dig själv om du hellre skulle vara i en lantlig eller en urban miljö. En urbana miljö skulle ge dig fler möjligheter att resa inom ditt värdland.
  • Frågar dig själv om du vill vara på en plats där du kan få genom att tala engelska, eller om du hellre skulle prata ett främmande språk.
  • När du har minskat dina alternativ, börja titta på skolorna direkt. Forskningsuniversiteter (eller högskolor) i det område du är intresserad av, titta på deras akademiska ställning och kontakta respektive studieutsläppsprogram.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent Steg 3
    3. Bestäm hur länge du vill studera utomlands för. De flesta utbytesorganisationer erbjuder både korta (1-3 månader) och långsiktiga program (antingen för en termin eller ett år). Vid denna tidpunkt bör du kontakta värdprogrammet direkt och se vilken typ av tidslinjealternativ de tillhandahåller.
  • Om dina föräldrar är okej med dig att gå till ett grannland under en kort tid, men är mindre bekväma med tanken på att du går jet-inställning runt om i världen i ett år, kanske du kan träffa dem halvvägs och spendera ett år i en närliggande Land.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent Steg 4
    4. Hitta ett välrenommerat studentutbytesföretag. Din vägledare kommer att kunna hjälpa dig att hitta en pålitlig organisation. Dina föräldrar kommer att vilja veta vem som underlättar utbytesprogrammet - är det genom ett universitet eller en skola själv, eller ett studieutsläppsprogram? Visar dina föräldrar Legitimiteten hos företaget kommer att hjälpa till att lugna dem.
  • Prata med dina lärare om din skola har några systerskolor utomlands. På det här sättet kan du fråga om att göra en utbyte via din skola. Detta kommer troligen att vara ett billigare alternativ och klippa ut "Middle Man" av ett utbytesföretag.
  • Fråga ditt Exchange Company (eller Hosting University eller High School Study Abroad Program) för att bekräfta att det arbete du fyller i ditt värdland kommer att krediteras när du återvänder hem. Du kan behöva nå ut till representanter för värdskolan för att bekräfta detta.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent Steg 5
    5. Kontakta personer som har studerat utomlands tidigare. Fråga sina åsikter om huruvida de tycker att det var värt pengarna, och vad de lärde sig av erfarenheten. Om de bor i ditt lokala område, kan du se om några av dem kunde mötas för kaffe med dig och dina föräldrar, för att prata om sin resa. Detta hjälper dig att bättre förstå hur utbytesprogrammet fungerar, och låt dina föräldrar höra första hand vad andra har fått från upplevelsen.
  • Detta steg kommer att vara särskilt användbart om du kan hitta personer som studerade i samma land du planerar att studera i.
  • Del 2 av 3:
    Bevisa ditt oberoende och självförsörjning
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent Steg 6
    1. Skaffa ett deltidsjobb. Arbeta medan du är i skolan visar dina föräldrar att du är självförsörjande och förstår värdet av pengar. Att studera utomlands - speciellt under långa perioder av tid - är dyrt, och dina föräldrar kan vara oroade över att det är för dyrt. De kan också känna att du inte förstår värdet av pengar, speciellt om du aldrig har arbetat tidigare.
    • Visa dina föräldrar att du är intresserad av, och kan generera inkomst och dedikering av pengarna mot att vara en utbytesstudent.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent Steg 7
    2. Spara alla pengar som du kan. Att vara en utbytesstudent har många kostnader i samband med det, och du måste planera framåt för att täcka dina kostnader. Även om du fortfarande är i de tidiga stadierna av utlandsplanering, börja spara så mycket pengar som möjligt.
  • Försök att avsätta minst en tredjedel av varje lönecheck för att täcka dina utbytesstudentkostnader.
  • För att visa ditt ekonomiska ansvar och din förmåga att budgetera och planera, gör en ekonomisk plan med dina föräldrar. Faktor i flygavgifter, reseavgifter, rum och styrelse, studieutgifter, och sedan beräkna var pengarna kommer ifrån.
  • Be om stipendium från din skola. Om din skola erbjuder det, hjälper det dig att betala för din tid utomlands resa.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent Steg 8
    3. Diskutera med dina föräldrar hur du kan hålla kontakten medan du är utomlands. Dina föräldrar kommer att sakna dig medan du är en utbytesstudent, och kan vara oroad över att de aldrig kommer att höra från dig.Lugna dem att du kommer att vara i kontakt regelbundet och planera att skicka bokstäver och vykort när du har möjlighet.
  • Planera att skapa ett veckovis eller månatligt schema med Skype Times.
  • Med dina föräldrar, forskar du hur internationella telefonsamtal och texter arbetar i landet kommer du att vara i.
  • Del 3 av 3:
    Konfrontera dina föräldrars bekymmer och bekymmer
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent Steg 9
    1. Gör en lista över de fördelar du förväntar dig att få från att studera utomlands. Dessa bör vara konkreta, specifika exempel som du kan visa för dina föräldrar som kommer att motivera att du studerar utomlands. En lista med fördelar hjälper oerhört när du sätter dig för att övertyga dina föräldrar.
    • Om din lista endast innehåller fördelar som "Jag vill festa med lokalbefolkningen i Spanien" eller "Jag har alltid älskat brittiska accenter", kommer dina föräldrar sannolikt att vara motiverade att inte tillåta din resa utomlands.
    • Istället, gör det klart att du skulle vilja lära dig ett nytt språk, utöka din förståelse av världen, förbättra ditt CV, eller få andra värdefulla erfarenheter.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent steg 10
    2. Berätta för dina föräldrar där du förväntar dig pengarna att komma ifrån. Resor och studera utomlands kan vara mycket dyrt, och föräldrarna kommer att balk om du förväntar dig att de är foten hela räkningen. Om du redan har sparat några tusen dollar eller kan förvänta ekonomiskt stöd från ditt universitet eller gymnasium (eller den skola du reser för att delta), kan det minska dina föräldrars "ekonomiska problem.
  • Till exempel kan dina föräldrar inte samtycka eftersom utbytesprogram kostar för mycket. Inkludera i listan hur du kan betala en del av resan.
  • På det här sättet kan du visa dina föräldrar att du är oberoende och ansvarig, ange att du vill uppleva att studera utomlands och kommer att göra allt du kan för att få det att hända.
  • Undersök också den hälsovård du har rätt att ta emot i ditt destinationsland. Dina föräldrar kommer att känna sig mer bekväma med att du studerar utomlands om de vet att du är täckt av vård.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent Steg 11
    3. Förklara att du är akademiskt allvarlig. Många föräldrar är oroliga för att deras barn kan falla bakom sig med sitt skolarbete medan det är på ett utbytesprogram, eller att deras barn kommer att festa och resa, medan de försummar akademiker.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli en utbytesstudent Steg 12
    4. Diskutera din personliga säkerhet. Det är naturligt för föräldrar att känna oro för din säkerhet utomlands, speciellt om du är en oerfaren internationell resenär. I stället för att borsta åt sidan sina säkerhetsfrågor, visa att du tar problemet på allvar. Ta försiktighetsåtgärder för att hålla dig säker, som:
  • Forskningsinstabiliteter eller potentiella säkerhetsrisker i landet. Det politiska klimatet utomlands är ofta väldigt annorlunda än hemma (för bättre eller sämre) -check med U.S. Statens avdelning för att ta reda på om det finns några hälsoriska skrämmor eller områden av våld för att undvika. Ta reda på mer detaljerad säkerhetsinformation om den specifika staden du bor, liksom.
  • Håll adressen till den plats du bor. Det här är användbart om du behöver en sen natt taxi rida hem, eller om din telefon dör och du inte kan hitta dig hem. Skriv adressen ner både på engelska och modersmålet i det land du är i.
  • Se upp för pickpockets och tjuvar. Detta kan vara ett allvarligt problem i vissa främmande länder. Bära kontanter och värdesaker på din person (inte i en väska som kan snatchas bort).
  • Lär dig hur du kontaktar den lokala polisen, om något blir stulen om lokalbefolkningen börjar bli aggressiv med dig.
  • Känna till nödsamtalet för ditt land. 911 i USA motsvarar 112 i Europa, och 000 i Australien.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om dina föräldrar direkt förnekar dig när du ber att studera utomlands, fråga sina skäl och göra en lista. Då forskning om deras oro är giltiga och hitta ett svar som negerar sina argument och bekymmer.
  • Om du studerar i ett land vars huvudspråk inte är engelska, var försiktig med att lära sig några av språket i förväg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande