Hur man undviker att se ut som en amerikansk turist

Som en amerikansk som reser i ett främmande land, är det sista du vill göra ut som en öm tumme. Inte bara kommer du att ha större chans att bli sugad i turistfällor, men du kommer också vara ett mer uppenbart mål för att få rånad. Så är du medveten om de saker du gör, säger och det gör att du ser ut som den stereotypa turisten? Se steg 1 för att lära dig hur du undviker att se ut som en amerikansk turist var som helst du går.

Steg

Metod 1 av 3:
Kläder
  1. Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turist steg 1
1. Dike de atletiska skor. Vita atletiska skor (annars kallas tennisskor eller sneakers) är stereotypiskt amerikanska. Alla skor som inte ser ut som om de var avsedda för träning kommer att räcka. Om du bär strumpor, se till att de är mörka eller matcha färgen på dina byxor. Flip-flops är också mycket märkbara som amerikansk klädsel, om du inte är i ett land som Brasilien där Havaianas regerar, eller Australien eller Nya Zeeland där de brasilianska flip-flops också är allestädes närvarande. I de flesta länder är öppna slipade sandaler (Chacos, Tevas och Keens) i bästa fall, och kan vara helt oacceptabelt.Skor är alltid den säkraste satsningen i stadsområden. Men dessa är ganska acceptabla för vandring och aktiva utomhusaktiviteter, precis som de är här. Också, Crocs, de populära skumkläderna, kan vara allestädes närvarande i USA, men i det mesta av världen betraktas som löjliga i extrema och bärs mest av trädgårdsmästare och den mycket unga, om alls. Sneakers som K-schweizare, skåpbilar eller adidas i en mörk färg med inga eller mycket subtila logotyper är mycket mindre iögonfallande och är en bra kompromiss om du planerar att göra mycket promenader.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 2
    2. Undvik att ha på sig något som har att göra med USA eller Amerika. I synnerhet undviker kläder med stadens namn, landet eller statens flagga eller liknande tryckning.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 3
    3. Köp tillbehör till lokala butiker, speciellt som du ser lokalbefolkningen, som halsdukar. Ibland inte Att ha på sig något kan signalera att du är en turist. Till exempel, i vissa länder, hattar eller halsdukar bärs av majoriteten, eller de flesta bär nacksvagnar under vintern. Huvud halsdukar eller beläggningar krävs i vissa religiösa anläggningar. Det skulle vara klokt att undersöka detta i förväg och var beredd att ta något med dig om du planerar att besöka religiösa platser.Att ha på sig en huvudduk felaktigt kommer att signalera att du är turist, och lokalbefolkningen kan bli förolämpade och känna att du är tilldela sina tullar.Om du normalt inte har en huvudduk, kan det vara bättre att bara ha på sig en när det är nödvändigt.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 4
    4. Undvik oss varumärke Kläder med lättlästa namn (e.g., Nike, Gap, Abercrombie, etc.). Faktum är att inte ha några slagord (som "Virginia är för älskare") som det kommer att knyta dig till en viss plats. Notoriskt amerikanska märken blir mer populära utanför USA på grund av globaliseringen.Men det är fortfarande en bra idé att hålla sig till icke-slogan kläder.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 5
    5. Klä lite trevligare än vanligt. Casual klänning är inte lika vanligt utanför USA. Du kommer att passa in bättre på de flesta ställen om du bär långa byxor eller kjolar och knäppta skjortor eller blusar snarare än sneakers, sweatshirts, t-shirts, jeans eller shorts - särskilt atletiska shorts. Blå jeans är inte acceptabla i alla situationer. Istället, packa mångsidig "vanlig fredag" affärskläder. Shorts undviks bäst av alla vuxna, särskilt kvinnor, med undantag för vandring och liknande aktiviteter. I många länder ses vuxna som bär shorts som dumma, uncouth, halv nakna eller sämre. Använd dina ögon för att anpassa dig till de finare punkterna för personligt utseende och grooming. Titta runt och se om folk slår sina skjortor i eller lämnar dem att hänga ut.Ibland skiljer detta för män och kvinnor i samma land. I varmt väder där du är frestad att bära shorts, överväga en lätt långärmad skjorta och linnebyxor istället. De kan vara mer lämpliga och hjälper till att begränsa solens exponering.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 6
    6. Klä på lämpligt sätt för det lokala vädret. Shorts och en t-shirt i svala klimat (eller vintertid) är ett tydligt tecken på att du inte är i kontakt med det lokala vädret.Många amerikaner tenderar också att ha på sig teknisk utomhusutrustning, som downjackor och skidjackor, som casual vinter ytterkläder.Detta är inte vanligt i de flesta länder, även mycket kalla.Mer formella lager av ull, päls eller läder är de rigueur.Om du har en eller är villig att köpa en, ta med den.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 7
    7. Kamouflage. Vilka färger bär lokalbefolkningen? Mestadels svarta och andra neutrala nyanser, som i London, eller ljusa, djärva färger som i Karibien? Bära färger som du ser lokalbefolkningen bär. Folk i Paris, London och andra europeiska huvudstäder tenderar att ha mycket svart, och som turist tenderar du att blanda om du bär det också. Din heta rosa tröja väst eller ljusblå collared tröja kan vara fashionabla i Minneapolis, men det kommer inte att flyga i Budapest.I tropiska klimer, kom ihåg att lokala klädslägen fortfarande kan vara mindre avslappnad än du förväntar dig - så en t-shirt och högljudda gårdshistorier kan fortfarande se dumt ut.Kontrollera reseforum och bilder online för att få en känsla för vad lokalbefolkningen bär.I SE Asien är någon skjorta med en krage att föredra för en t-shirt.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turist steg 8
    8. Lämna dina baseballhattar, ryggsäck, fanny pack och vattenflaskor hemma. Baseball Caps och Fanny Packs skrika "Amerikansk!" Förutom,"Fanny" betyder något helt annorlunda på vissa ställen, för att inte tala om hur osäkera dessa förpackningar är. Det är bäst att inte bära påsar av något slag, med dina personliga effekter dolda om din person i fickor och på lanyards. En handväska eller totepåse, köpt lokalt, kan också fungera. Om du är orolig för att få sol i dina ögon, bära solglasögon istället för en baseballlock.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 9
    9. Var försiktig med strumpor. I vissa länder som Brasilien, undvik bär shorts med svarta strumpor - de flesta bär vita strumpor och kläder som går med dem. Och viktigast, de drar inte strumporna upp till knäna som fotbollsspelare. I många länder slits strumpor aldrig med shorts alls. Om du planerar att gå mycket där det är varmt (som Spanien) och vill bära shorts och strumpor, välj korta strumpor som inte är synliga ovanför toppen av dina skor.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turist steg 10
    10. Undvik de stereotypa nylonlastbyxorna och reseskjortan. Medan de kan torka snabbt och erbjuda tilltalande funktionalitet, undvik dessa om du inte är trekking, forsränning eller på annat sätt verkligen i vildmarken. Om du bara är sightseeing i ett utvecklat område med massor av invånare, är det nästan garanterat att invånarna kommer att hitta dig komisk i bästa fall och bli förolämpad i värsta fall.Ingenting kommer att sätta dig ifrån dig snabbare. Tack och lov är det möjligt att få kläder som erbjuder de tekniska fördelarna med snabbtorkad nylon i stilar som är diskreta.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 11
    11. Bära samma badkläder som lokalbefolkningen. I många länder är det vanligt att män bär speedos på stranden eller vid poolen. I vissa europeiska länder, som Frankrike, är män till och med enligt lag att bära en Speedo i offentliga pooler. Bär en simkort är förbjuden. Dessutom krävs en baddräkt för både män och kvinnor i vissa länder.
  • Metod 2 av 3:
    Mat
    1. Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 12
    1. Ta vad som helst kryddor som de ger dig. Begär typiska amerikanska kryddor (ketchup, salt, peppar, etc.) är en säker giveaway som du är en amerikansk turist. Använd de typiska kryddorna i ditt värdland, och om du inte gillar dem eller inte kan bära att äta utan dina amerikanska kryddor, ta med din egen. Ta små paket med dig att använda istället för att insistera på att restaurangen ger dig det.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 13
    2. Ge upp isen. I många delar av världen kommer du att serveras dina drycker med lite eller ingen is - mycket mindre än du är van vid i USA. Naturligtvis, om du vill ha is i din drink, eftersom det är hur du föredrar det och du betalar för det, är du helt berättigad att be om det, men den punkten i den här artikeln är att hjälpa dig att undvika att bli märkt som amerikansk , och att begära is är en bestämd giveaway. Vad mer, varnas kranvatten i vissa andra länder är inte lika säkert som vattnet hemma. Din dryck kan göras med filtrerat eller steriliserat vatten, men ofta är isen inte. Du kan få ett dåligt fall av matförgiftning från att dricka säkra flaskans drycker med osäker is.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turist steg 14
    3. Ät lokal mat. Många amerikanska turister besöker oss kedjan restauranger för varje måltid, rädd för att dabble i det lokala köket, men bli en vanlig på den lokala McDonalds och Pizza Hut kommer att tipsa alla av att du är amerikansk verkligen snabbt. Du kommer också att beröva dig själv av ett fantastiskt fönster i den lokala kulturen. Var inte rädd: Om din värd äter det, kommer det inte att skada dig. Låt din värd eller servitris ge dig råd om lokala specialiteter. Och inte någonsin spotta ut den mat du ges!
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turist steg 15
    4. Använd lokala bordsmanners.
  • I Europa används en gaffel och kniv annorlunda än i USA. Om du är högerhänt, äta med gaffeln i vänster hand och kniven i höger sida. Européerna sänker varje bit individuellt med kniven i höger och gaffeln i vänstra handen och vila sina armar halvvägs mellan handleden och armbågen. Armbågen ska stanna utanför bordet. Också, vila inte din arm mellan dig själv och din tallrik. Detta anses vara oförskämd i vissa länder.
  • I vissa asiatiska nationer ätpinnar. Det kan vara mer lämpligt än en kniv och gaffel.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 16
    5. Beställa som en lokal. I vissa länder, till exempel, är en sallad det sista objektet som serveras, inte den första. I andra äter människor inte vad vi i USA tänker på som en "sallad".
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 17
    6. Begär inte Decaf om du inte kan se i menyn som den erbjuds.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turist steg 18
    7. Be om säte i "icke-rökare" avsnitt, om du inte redan vet att det finns en. I vissa europeiska länder kommer det inte att finnas en som det är olagligt att röka inomhus i ett offentligt område. Alternativt har vissa platser faktiskt inte ett rökfritt område. Om så är fallet, försök bara leva med röken eller flytta utanför.Sparkar inte upp ett väsen.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 19
    8. Undvik att gå ner på gatan medan du äter mat - det här är mot korrekt etikett i de flesta länder.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 20
    9. Många restauranger har engelska menyer tillgängliga, men lär dig hur man är artigt be om att använda det lokala språket.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 21
    10. Fråga inte om kranvatten. Du kommer att få grumpy stires. Acceptera det faktum att du kommer att få mineralvatten, med eller utan gas.
  • Metod 3 av 3:
    Beteende
    1. Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 22
    1. Håll kartan ur sikte. Att dra ut och titta på din karta i ett offentligt utrymme är ett nej-nej. Studera det innan du lämnar ditt hotell, och om du behöver kontakta din karta, gå in i en butik eller någon annan mindre allmän plats. Har kartorna förtöjda så att de lätt kan nås och läsas. Detsamma gäller för andra saker:
    • Om du måste använda en ordlista för att översätta ett tecken eller meny, var diskreta. Till exempel, kopiera ner skyltens ord och flytta åt sidan till en mindre allmän plats för att utarbeta översättningen. Eller kopiera några grundläggande ord i en anteckningsbok som du enkelt kan dra ut på middagen.
    • Om du måste kontakta en guidebok, håll den inslagna i en tidning eller roman.Du kanske vill fästa locket i brunt papper innan du lämnar hem. Du kanske vill ta bort sidorna som beskriver dagens destinationer från din guidebok i förväg, häftklammer eller paperclip, och helt enkelt bära dem som en skiva av sidor.
    • Bär oss inte tidningar, tidskrifter eller böcker i vanlig utsikt. Plocka upp en lokal / regional tidning eller den lokala tidningen.
    • Precis som i USA har de flesta turistvänliga museer litteratur på flera språk. Leta efter den brittiska flaggan på dem istället för en amerikansk flagga.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 23
    2. Lär dig om historien, kulturen och politiken. Försök hitta information online eller i guideböcker. Åtminstone vet vilket land du kommer till, vilket språk de talar och namnet på deras kapital. Studera kartan i förväg och lär dig om geografi. (Tänkande Köpenhamn är i Nederländerna eller Europa är ett land är det snabbaste sättet att välja ut en amerikansk turist.)
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 24
    3
    Var tyst! Många amerikaner är erkända för att vara högre än vad som är vanligt i andra delar av världen. Stora arm och handrörelser och boisterous beteende bör undvikas tills du vet hur lokalbefolkningen agerar. Vuxna i många icke-amerikanska kulturer använder lägre röster på offentliga platser. Hur som helst är du alltid bättre att vara lite mer reserverad och tyst, åtminstone för att börja med, än sprängning på en utländsk scen med din vitalitet och göra fel intryck.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turist steg 25
    4. Skry inte eller vara prålig. När du drar saker ur din väska offentligt för att visa dina vänner eller familj vad du köpte, kan du lika bra "Jag har pengar och jag är redo att spendera den, om du inte vill ta det från mig mot min vilja!"
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 26
    5. Undvik att prata om lokalbefolkningen och kulturen. Något som till synes ofarligt som "Åh, jag älskar bara halsdukarna här!" kommer att markera dig som turist. Och antar inte att folk inte kan förstå vad du säger, bara för att du sa det på engelska. I många delar av världen lärs folk att tala engelska tillsammans med sitt modersmål.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 27
    6. Tänka ditt personliga utrymme. Inte varje land är som "rymlig" Som USA (om du inte är i New York City, där rymden är på ett premium). När du är i en räknare, till exempel, sprida inte ut dina armar.När du sitter på bussen eller tåget, sträck inte dina ben på ett sätt som kan komma i någons sätt. Var försiktig med fysisk kontakt.Få en uppfattning om vad som är acceptabelt, och sinne lokala tullar, som inte röra huvudet eller fötterna i det mesta av Sydasien. Bli inte freaked ut av den person i linje bakom dig är väldigt nära, och om du lämnar för mycket utrymme mellan dig och personen framför dig, förvänta dig att någon ska gå in i utrymmet.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turist steg 28
    7. Tugga inte mycket gummi. Det är bara inte så vanligt utanför USA, och även inom USA är det ett brott mot etikett under vissa omständigheter.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turist steg 29
    8. Använd inte din kamera runt nacken. När du reser till ett främmande land är du bunden att ta bilder. Men med en kamerabälte och bär den runt nacken för enkel åtkomst är dock ett säkert sätt att se ut som en turist. Om du kan, behåll den i en ficka eller i en handväska och dra ut det när det behövs.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turist steg 30
    9. Försök att tala språket. Om du kommer till ett land som talar ett annat språk, varför försök inte göra ett försök att prata det lokala språket? Det är ett tecken på respekt och uppskattning av den lokala kulturen. Lär dig några grundläggande ord som "Hej", "Snälla du" och "Tack". Ingen kommer att tänka på om din accent inte är perfekt - det faktum att du har varit villig att tala sitt språk, även när du kan ha talat din, är det en sak som många uppskattar i turister. Medan du är på det, lär du orden för några livsmedel som du gillar, och de som du inte gillar. Det gör att äta mycket mindre läskigt.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turist steg 31
    10. Ställ inte bara din hand ut. Skaka hand med försiktighet. I väst är handskakningen en acceptabel hälsning. I Thailand är handskakningar reserverade för affärer med västerlänningar.Den föredragna hälsningen är wai, Händer pressas ihop i bönposition framför hakan med en liten nod. I Indien blir handskakan vanligt, men du måste hälsa på den äldsta eller viktigaste personen som först och arbeta dig ner, och skaka en kvinnas hand kan vara oacceptabel. Ditt take-away-meddelande här? Gör lite forskning om etikett och lär dig hur man respekterar dina värdar.
  • Bild med titeln Undvik att se ut som ett amerikanskt turiststeg 32
    11. Forskning och observera "uppförande" och "Mannerisms" eller brist på sådan.I vissa länder, säger bara "Ursäkta mig," "Jag är ledsen" eller "Snälla du" kommer att markera dig som turist.
  • Tips

    Om du reser ensam, speciellt en kvinna, köpa den lokala tidningen och hålla den under armen när du går, eller öppna den om du är på en buss eller ett tåg.
  • Ta din tid. Sakta ner, livets takt i de flesta andra länder är långsammare. Du kommer också göra färre misstag, som att komma på fel tåg, om du ger dig lite mer tid.
  • Ha de grundläggande fraserna på språket ner.
  • Det här är bara riktlinjer för att hjälpa till att skissera några saker du kanske vill undvika eller försöka göra om du passar in och undviker obefogad uppmärksamhet är ett problem. Ibland kan du hjälpa till med att garantera säkerheten på en främmande plats.
  • Titta på dina tågbiljetter i förväg och se till att du vet var du ska, var du ska sitta och var du ska gå av. Biljetterna har nästan aldrig engelska på dem på grund av det begränsade utrymmet. Ta reda på vilken tränare och säte du är i innan den galna rush för att komma på.
  • Förvänta dig inte att lokalbefolkningen ska leva upp till stereotyper. Bli inte förolämpad om de stirrar och pekar på dig. Bara le tillbaka på dem.
  • Använd den lokala valutan, inte amerikanska dollar. Du kanske kan få det från en närliggande bankomat - om det är utbrett, använd dem exklusivt. Amerikanska dollar kan bytas ut på många banker.Travellers checks är mindre användbara än de tidigare var.Många banker och utbyte tar ut en hefty provision, om de accepterar dem alls. Förbetalda betalkort, särskilt viseringskortet - kan användas på bankomater, men erbjuder säkerheten för resenärernas kontroller.Detta kan vara ett enklare alternativ.Varje form av elektronisk betalning hjälper dig också att undvika att fumla osäkert genom en utländsk valuta, vilket är säker på att locka uppmärksamhet.
  • Överväg att köpa ett par lokala skor om du gör minimal promenad - speciellt vad folk bär på tröst.(Om du kommer att gå långa avstånd, men var medveten om att nya skor kan leda till blåsor.)
  • Ett alternativ för en kvinna som bär en handväska är att placera alla föremål i en plastpåse och bära det. Detta är också bra för guideböcker och kartor, särskilt i Latinamerika där plastpåsar är de rigueur). Var medveten om att på många ställen, särskilt Europa, bär folk inte plastpåsar.Istället, bära din egen vanliga duk shoppingväska eller en av de trendiga axelväskorna som lokalbefolkningen bär.
  • Försök att träffa lokalbefolkningen, de känner till staden bättre än en guidebok och ger dig en äkta erfarenhet.
  • Att fråga om kranvatten är inte oacceptabelt eller osäkert i alla länder. Även om det är oklokt i länder där kranvatten inte är rent, är det helt acceptabelt att be om kranvatten i Storbritannien och Irland, där restauranger är lagligt skyldiga att ge dig gratis krypvatten om du ber om det. Servitören eller servitrisen kanske tror att du är lite snyggt för att inte vilja betala för mineralvatten, men de kommer att följa din förfrågan och dricka brittiska kranvatten kommer inte att göra dig sjuk.
  • Med språkdelen ger artikeln försiktigt det försiktigt. Allvarligt göra ett försök att lära sig grundläggande delar av det lokala språket. En av de största anledningarna till att människor så ofta ser amerikaner som oförskämd är att för många av oss går på semester och förväntar sig att alla ska tillgodose oss. Det är deras hem- respekt det och inte pråm i. På ämnet catering till oss, förvänta dig inte bara att alla ska släppa vad de gör för att du gick vilse.
  • Om du planerar att köpa något, se till att du har lite av den lokala valutan med dig. Och om platsen accepterar utländsk valuta, se till att du vet hur du konverterar det så du betalar det belopp du behöver.
  • Varningar

    Använd inte ett fanny pack. En pickpocket kan enkelt packa upp Fanny-paketet och ta ut innehållet utan att du är medveten om.
  • Var försiktig med ryggsäckar, om du insisterar på att bära en alls. Tjuvar har varit kända för att distrahera dig, medan en medbrottsling kommer att skiva öppna botten av din ryggsäck med en lådskärare och skopa upp dina tillhörigheter.
  • Det är bäst att bära dina personliga saker som pengar, ID, pass, kreditkort, etc. nära din kropp. Du kanske inte känner någon som drar föremål ur fickan. Innerfickor, eller fickor på framsidan är lättare att skydda. Zippered eller knäppta fickor är också föredragna.
  • Ge inte pengar till tiggare och urchiner. Dina pengar kommer ofta att gå till berika brottslingar som håller tiggare i ofrivillig servitude. Skulle ditt samvete kräva att du gör något för dessa människor, fråga om lokala välgörenhetsorganisationer att donera till.
  • Känn inte skäms över att vara amerikansk. Du borde känna dig stolt över ditt arv, oavsett om du måste hålla dig från att visa den. Acceptera i dig själv alla egenskaper som du strävar efter att acceptera i andra.
  • I många delar av Mellanöstern, när du besöker de utomhus marknadsplatser eller basarerna kommer de infödda att låtsas att inte tala engelska som ett sätt att avskräcka dig från haggling.Det är vanligt för infödda att pruta, men du kommer inte att ses som en "Champion av småföretag" lika mycket som en "dumhuvud" Om du ger in till det här.Om de skriver ett pris på en räknare eller telefon, eller skriv ner det på papper, är det i allmänhet meningsfullt att gå bort.Ofta, om du börjar gå bort kommer priset mycket snabbt att gå ner.Och om du kan hjälpa det, har en infödd instruera dig om vad som är eller inte är rimligt beteende på säljarens del.
  • Håll ditt pass på ett säkert eller annat säkert läge om inte lokala lagar kräver utlänningar att bära pass hela tiden. Annars, bär inte det om du inte är i transit - och som noterat ovan, håll den nära din person, inte i en väska eller påse.Bära en annan form av ID för identifiering. Om ditt pass är stulen, kommer flera dagar av din resa till den svåra processen att få en ny från närmaste ambassad eller konsulat.
  • Distribuera dina pengar, kreditkort och andra värdesaker om din person.Håll inte mer i din plånbok än vad du är villig att dela med!Håll en liten summa pengar i en plånbok för enkel åtkomst och bära resten diskret - i ett pengarbälte eller annat pengar.Om du är accosted, hand över din plånbok utan fråga - säg inte ens någonting.De flesta tjuvarna kommer att lämna snabbt om du ger dem något-motståndet kommer att få dig inget annat än problem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande