Hur man dekorerar ditt hem i eklektisk stil

Eklektiska inredning är perfekta för alla som vill sätta en rolig, kreativ spin på sin heminredning. Eklektiskt sätt att kombinera olika tidsperioder och stilar. Detta resulterar i unik inredning, som koloniala med en bohemisk flare, landsbygd möter modern eller neo-klassisk med en trendig urban spin. Men det kan också vara knepigt att dra av. Även om det inte finns några bestämda regler för eklektiska hem, kan vissa tips hjälpa till att vända den här otillbörliga stilen i ett sammanhängande, enhetligt utseende.

Steg

Metod 1 av 3:
Köpa uttalande bitar
  1. Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil Steg 1
1. Sök efter one-of-a-kind möbler och knicknacks. Dina möbler bör hjälpa till med att ta med dina olika stilar. Titta på olika tidsperioder för idéer, som inredning av ditt vardagsrum med en chintz fåtölj och en soffa i mitten av århundradet. Handgjorda bitar är perfekta för eklektiska rum. Gå med familjen hand-me-downs eller något du kan hämta på ett garageförsäljning. Det känns kreativa och personlig, vilket är exakt vilken eklektisk stil handlar om.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil Steg 2
    2. Göra en kontaktpunkt ut ur en iögonfallande dekoration. Kanske är det en målning, ljuskrona, antik eller speciell möbel som får gäster som pratar. Använd endast en kontaktpunkt per rum. Mer är för förvirrande och distraherande.
  • Ett uttalande stycke kan också hjälpa dig att utveckla en eklektisk stil för ett rum. Välj din bit, och sedan bygga resten av inredningen runt den.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil Steg 3
    3. Visa dina intressen och hobbyer. Eklektisk stil handlar om din personlighet. Om du är fotograf, gör ett galleri med svarta och vita bilder. Bokmaskar kan fylla sina rum med bokhyllor, eller till och med använda slutbord som görs av böcker. Jägare kan montera hjorthuvuden på väggarna. Oavsett din hobby, hitta ett sätt att göra det en del av din design.
  • Tänk på att ett eklektiskt hem ska surtera och samlas in. Använd bitar som visar upp din stil för att uppnå detta utseende!
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil Steg 4
    4. Dekorera med objekt som reflekterar din historia. Ditt hem kan berätta för din historia. Dekorera med mexikansk keramik från din semester till Oaxaca, Celtic Crosses för att hedra ditt irländska arv, och potted kaktus från dina högskoleår i Arizona. Blanda dessa olika delar tillsammans. Använd Family Heirlooms som din mormors antika lampa blandad med popkonst från din favoritfilm.
  • Även din huvudstil kan komma från din historia, som rustik chic till ära av din morföräldrar "bondgård.
  • Undvik massor av matchande föremål och helt nya bitar. Samla en mängd nya, används och återanvända bitar över tiden för att göra ditt hem att se eklektiskt.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil Steg 5
    5. Låt din stil säga något om dina värderingar och personlighet. Kasta i ett stänk av bohemiska för att återspegla din fria spirituerade sida. Om du är framåtriktad, gå med element i modern stil. Om du njuter av den enklare sidan av livet, gå med en klassisk, viktoriansk eller ett kolonialt tema. Din stil bör baseras på vem du är, och vad du tror på.
  • Metod 2 av 3:
    Föreningselement
    1. Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil Steg 6
    1. Välj 2 eller 3 stilar så din design blir inte för komplicerad. Eklektisk betyder inte över toppen. Det är lätt att få tag i att blanda så många stilar och föremål, men det kan vända ditt hem till en rörig ögon. Prova att hålla fast vid 2 stilar (3 max), vanligtvis med 1 dominerande stil och den andra komplimangerar den.
    • Till exempel en vintage huvudstil med en ledtråd av rustik charm.
    • Du kan skapa en eklektisk stil med ett minimalistiskt eller maximalistiskt tillvägagångssätt. Gå med tillvägagångssättet som passar dig!
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil Steg 7
    2. Välj ett enda Go-to-färgschema för att förena rummet. Eklektisk stil fungerar bara om du ansluter de felaktiga stilarna. Färgscheman kan dra ett rum eller ett hus tillsammans. Neutrala färger är din bästa satsning. Använd en neutral som grå med guld- eller pastellfärger för att göra rummet att se sammanhängande.
  • Använd inte för många olika färger, eller färger som kolliderar. Det är mer gyckigt än eklektiskt.
  • Välj en enda djärv färg, som grön, för att förena objekten i ditt rum. Var noga med att vara förenlig med ditt färgval.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil Steg 8
    3. Förse varje rum med en mängd olika texturer. Olika texturer ger ut olika stilar. Prova kombinationer som en shag matta bredvid ett metall soffbord, eller en mjuk, modern soffa bredvid ett handskuren viktoriansk skrivbord.
  • Håll en balans av mjuka och grova texturer, med några föremål av var och en.
  • Välj konst, mattor och möbler i en mängd olika texturer för att lägga till intresse för ditt utrymme.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil Steg 9
    4. Valde en färgpalett, möbler och dekorationer som passar samma humör. Tänk på hur du vill känna i varje rum. Du kanske vill ha ett rum att varva ner, och en annan att vara värd för parterna. Håll det i åtanke när du dekorerar.
  • Att hålla dina möbler i samma allmänna stil ger dig mer frihet att byta upp din andra inredning, till exempel tillbehör, accentbitar och konst.
  • Om du går för något nyckfullt, fyll i rummet med växter, ljusa färger och unika, djärva mönster. För något mer cerebral, gå med bokhyllor, vintage möbler och lugnande färger.
  • Metod 3 av 3:
    Arrangera en layout
    1. Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil steg 10
    1. Köp praktiska möbler som passar dina behov. Bli inte så upptagen i stil som du glömmer det faktiska syftet med rummet. Kom ihåg att du bor här, så det måste vara funktionellt. Ett vardagsrum ska vara avkopplande, och en frukostkrok bör ha utrymme att laga mat. Välj möbler som passar de behov.
    • Till exempel, få ett matsal bord som har plats tillräckligt för din familj, inte bara en som ser snygg ut.
    • Bekväma vardagsrumsmöbler är också mycket viktigt. Till exempel kan du hitta en riktigt intressant soffa som skulle se bra ut i ditt hem, men du kan ångra detta köp om soffan inte är bekväm.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil Steg 11
    2. Sprida ut möblerna så rummet är inte för trångt. Balans är nyckeln till eklektiska rum. För mycket möbler ser cluttered, speciellt om det är allt som buntas ihop medan den andra hälften av rummet är tom. Sprida ut möblerna jämnt, så rummet ser snyggt och slät.
  • Clutter ser rörigt, inte eklektisk, och gör det svårt att komma runt.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i eklektisk stil Steg 12
    3. Kom ihåg att lämna några tomma utrymmen. Du vill att din inredning är unik, inte överväldigande. Överdriv inte det. Håll det balanserat med tomt utrymme. Tomt utrymme kan hjälpa till att fokusera på de dekorationer som du vill visa upp. Om en vägg har ett fotogalleri, lämna en annan en bar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande