Hur man arrangerar dina möbler

Detta kommer förhoppningsvis att hjälpa dig att veta var du ska sätta dina möbler. Den viktigaste delen är att först kasta bort skräpet, flytta sängen och se till att det inte finns något under det och gör dig redo att ordna.

Steg

Del 1 av 6:
Planerar ditt utrymme
  1. Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 1
1. Mäta allt. Om du vill planera ditt möbelarrangemang och inte ständigt flytta tunga möbler tills du hittar något du gillar, ta mätningar av allt först så att du kan planera ditt utrymme teoretiskt.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 2
    2. Rita rummet och bitarna. Du kan rita rummet på grafpapper baserat på de mätningar du tog (1 "till varje 3 rutor, till exempel). Rita det utan möbler först. Dra sedan dina möbler på ett separat papper, att skala och skära ut bitarna. Nu kan du göra övningsarrangemang, men du gillar.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 3
    3. Använd rumsplaneringsprogramvara. Inte längre planerar programvara begränsad till inredningsdesigners: Det finns många mjukvarualternativ för att planera ditt rum. Från Chrome Extensions som 5D, till spel som Sims (2 och 3 fungerar bra för detta) finns det massor av alternativ för att låta dig experimentera med arrangemang, färgscheman, stil och limning.
  • Del 2 av 6:
    Ställa in din kontaktpunkt
    1. Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 4
    1. Bestäm din kontaktpunkt. Fokalpunkten i rummet beror på vilket rum du är i. I ett vardagsrum kan det vara ett bildfönster, öppen spis eller tv. I ett sovrum borde det vara sängen. En matsal, bordet. Ta reda på vad brännpunkten i rummet kommer att vara, eftersom majoriteten av möblerna kommer att vara runt det.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 5
    2. Skala det ordentligt. Om du har möjlighet att få ett objekt av olika storlekar, få en som passar det utrymme som det är i. Till exempel, får du inte en säng eller matbord som är för stort för rummet. Det borde finnas minst tre meter runt de stora föremålen i ett rum, för att göra dem användbara.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 6
    3. Flytta din kontaktpunkt. Flytta din kontaktpunkt, om du kan, till den bästa platsen i rummet. Detta borde vara en plats där du, när du går in i rummet, borde ha kontaktpunkten mot dig och mycket framträdande. Ditt öga bör dras till objektet.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 7
    4. Uppmärksamma punkten. Dra ytterligare uppmärksamhet åt kontaktpunkten senare genom att placera tillbehör i detta område. För ett sovrum kommer det att innebära sidobord med lampor eller andra föremål, medan med en soffa kommer det att innebära målningar eller en spegel. En TV bör i allmänhet göras mer framträdande med hyllor eller bokhyllor, såvida det inte är en del av ett stort nöjescenter.
  • Del 3 av 6:
    Positionering sittplatser
    1. Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 8
    1. Skala din sittplatser. När kontaktpunkten är ordnad, vill du lägga till lite sittplatser i rummet (om det kanske är ett sovrum). Se till att sätet du väljer är rätt storlek för rummet. Lämnar tillräckligt med utrymme, som med kontaktpunkten, för att göra det användbart. Till exempel bör minst tre meter vara tillgängliga bakom varje matsal.
    • Försök att begränsa dig till bara en bit av överdimensionerade möbler i ett enkelrum. För många och det kommer att se trångt och billigt.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 9
    2. Skapa ett öppet arrangemang. När du ordnar sittplatser i rummet, bör det vara öppet och inbjudande när du står vid ingången till rummet (eller åtminstone huvudentrén). Undvik att ha stolar vända bort från dörren, till exempel.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 10
    3. Använd vinklar strategiskt. Du kan lägga till drama till ett rum genom att placera möbler i en vinkel, men var försiktig. Detta tar upp värdefullt utrymme i ett litet rum. Använd möbler endast i vinklar om ditt rum är mycket stort eller du har inte tillräckligt med möbler för att fylla utrymmet.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 11
    4. Avstånd möblerna på lämpligt sätt. När du ställer plats i ett område som kommer att användas för konversation, till exempel vardagsrumsmöbler, bör du vara försiktig så att de är för långt ifrån varandra eller för nära varandra. Ungefär 6-8 fot (1.8-2.4 m) För sittstycken mot varandra är en bra tumregel. Stycken platser i en l form borde ha 6"-1 `mellan sina hörn.
  • Del 4 av 6:
    Positioneringsytor
    1. Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 12
    1. Skapa närliggande ytor. Speciellt i vardagsrummet (men också i en utsträckning i sovrummet), borde du ha en yta inom armarna från varje större sittplats. Det här är så att människor har en plats att sätta ner drycker medan du pratar. Försök att lämna dessa ytor om du kan. Om de skulle vara på det sätt som helst, överväga rörliga ytor som kan släpas i stället efter behov.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 13
    2. Var uppmärksam på nivåer. Ytnivåerna bör vara lämpliga för det område som de är i. Dekorativa tabeller vid kanten av ett rum ska vara högre än bord bredvid en soffa eller stol. Håll objekt bredvid sittplatser som nivå som möjligt med armen på sittplatsen.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 14
    3. Få rätt storlek. Undvik alltför stora soffbord eller andra tabeller. Dessa kan göra det svårt att komma runt ett rum eller komma till sittplatser (tänk på den stackars killen som tar mittsätet i en annars full soffa!). Istället, se till att det är ungefär 1-2 av utrymme mellan kanten av bordet och nästa möbel.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 15
    4. Tänk på din belysning. Du kommer sannolikt att behöva använda några av tabellerna i ett rum som ytor som ska placera läslampor eller lampor. Se till att du placerar bordet strategiskt så att alla områden tänds och även så att försäljningsställen kommer att vara inom räckhåll för lamporna.
  • Del 5 av 6:
    Skapa rum för rörelse
    1. Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 16
    1. Lämna en väg mellan ingångar. Om det finns mer än en entré till ett rum, se till att det finns en tydlig och ganska rak väg mellan dem (det kan "båge" runt en sittgrupp om det behövs). Detta kan också hjälpa till att dela ett utrymme och se till att varje ingång har ett öppet område mot det.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 17
    2. Undvik blockeringsvägar. Tänk på hur någon skulle behöva flytta genom ett rum. Tänk på var dina möbler är. Är något att komma i vägen? Göra det svårt att komma från ett område till nästa? Se till att dessa hinder flyttas eller åtminstone brutit upp.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 18
    3. Se till att alla möbler och utlopp är lättillgängliga. Inte bara vill du enkelt sitta ner på din soffa, du vill också kunna nå saker som utlopp. Har minst en lätt nås med ett närliggande, lågt bord. Detta gör det möjligt för dig ett utrymme att ladda elektronik, som telefoner och bärbara medieenheter.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 19
    4. Separata utrymmen. Du kan också använda möbler för att bryta upp stora utrymmen, även om detta bör anses vara tidigare i processen. Om du har ett mycket stort, öppet rum, blir det bättre att använda möblerna för att bryta utrymmet upp i sektioner. Använd till exempel baksidan av soffor i stället för väggar för att skapa ett vardagsrum och göra utrymmet på andra sidan matsalen.
  • Del 6 av 6:
    Placera tillbehör
    1. Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 20
    1. Använd målningar strategiskt. Målningar och andra väggdekorationer placerade högt kan göra ett utrymme ser större ut, medan du lägger en målning över en soffa och placera bord i båda änden kommer att göra det utrymme som ser större ut. Målningar kan också hjälpa till att göra en stor vägg ser mindre tom.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 21
    2. Använd speglar strategiskt. Speglar som placeras på en vägg kan göra ett litet utrymme ser större ut, genom att reflektera ljus och skapa utseendet på mer rum i rummet. Du kan effektivt fördubbla mängden utrymme det ser ut som om du har! Men var försiktig...Speglar kan enkelt göra ett rum ser billigt ut.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 22
    3. Storlek mattor försiktigt. Mattor bör vara dimensionerade så att de bara fyller det område de är placerade i. Mattor som är för små eller för stora kan göra ett rum ser bara ut det: för litet eller för stort.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 23
    4. Använd höga gardiner. Höga gardiner kommer att dra ögat, vilket skapar utseendet på högre tak. Det kan också göra ett rum ser mer proportionellt om dina fönster och tak är redan höga.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 24
    5. Använd storleksberoende poster strategiskt. Om du vill göra ett litet rum ser du större, använd möbler som är dimensionerade och sedan undvika saker som ger det bort, till exempel koppar, skålar eller andra standardstorlekar. Detta är dockhuseffekten, där ditt rum kommer att ha utseendet att vara stort och rymligt men längre bort.
  • Bild med titeln Ordna dina möbler Steg 25
    6. Använd symmetri. När du lägger tillbehör, eller eventuella möbelprodukter, försök att använda symmetri. Det här är en snabb fusk att göra ett möbelarrangemang ser bättre ut. Placera ett bord på vardera sidan av en soffa, en bokhylla på vardera sidan av en TV, en målning på vardera sidan av ett bord, etc.
  • Tips

    1. Tänk på följande trafikflöde / avståndsriktlinjer:

    2. Utrymmen som behöver 36"-6 `Clearance:

    3. Hallar
    4. Framför klädkammare, byråer och byråer
    5. Någon rutt där 2 personer kan passera varandra
    6. Framför spis, kylskåp, handfat, tvättmaskin och torktumlare
    7. Från kanten av ett matsalbord till ett vägg eller stationärt föremål.
    8. Sidor av sängen du kommer in
    9. 4 `eller mer för trappor.
    10. Utrymmen som behöver 18"-4`Clearance:

    11. Sidor av sängar som endast används för att göra sängen
    12. Mellan soffor och soffbord
    13. 30" i rutter där endast en person kommer att gå som framför badkar eller genom dörröppningar.
    14. Det borde finnas minst 30 år" av clearance framför badkaret, dusch, toalett och / eller handfat.
    Rengör möblerna innan du flyttar den på plats. Det kan vara länge innan du stör för att flytta den stycket igen för grundlig rengöring.
  • Rengör ditt rum innan du flyttar möblerna.
  • Om du har trägolv, lägg en bit gammal matta eller en trasa under varje ben innan du flyttar ett möbler - det glider lätt och kommer inte att klia på golvet. Lämna det där efter att du har slutat för att undvika att skada golvet.
  • Bestäm om möblerna i rummet ska hållas. Det borde tjäna rummets syfte och vara på skalaen av rummet -a litet rum borde ha små möbler och stort rum borde ha stora bitar. Om ett stort rum inte kan fyllas med stora möbler, dela upp utrymmet med de mindre mängd möbler som är tillgängliga arrangerade / förankrade av ett område matta.
  • Område mattor fungerar inte bara för att ta med färg, konsistens och intresse för ett rum men fungerar som trafikflödesguider och indikationer på övergång från ett område till ett annat. Ordna möbler runt eller på toppen av mattor. (Ett soffbord skulle placeras ovanpå en matta, till exempel och möbler arrangerade runt det.)
  • Feng Shui Tips:
  • Sätt upp sängen mot en vägg i en befälhavande position med tanke på dörren.
  • Ha en huvudgavel för sängen.
  • Placera inte en säng i lågänden av ett stigat tak eller under en takfläkt.
  • Om du flyttar bitar på mattan, överväga rörliga kuddar eller placera bitar av kartong eller trä på golvet så att möblerna glider lättare.
  • Vakuum golvet efteråt.
  • Använd en datorapplikation som Visio för att hjälpa till att rita upp dina skala ritningar.
  • Varningar

    Flytta inte möbler i ett rörigt rum!
  • Var försiktig och flytta inte något som är för tungt för dig!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande