Hur man ordnar möbler i ett litet vardagsrum

Vardagsrummet är hjärtat av många hem. Familj och vänner Sprawl på soffor och stolar att prata, läsa, titta på tv, fira helgdagar och bygga minnen tillsammans. Du vill att ditt vardagsrum ska se sitt bästa och vara inbjudande och bekvämt. Även om ditt vardagsrum är liten, med avsiktlig arrangemang av möbler, kan du skapa ett mysigt, sött och välkomnande utrymme.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja möbler
  1. Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 1
1. Välj smala stolar och soffor snarare än stora och vadderade. Undvik soffor och fåtöljer med stora, rullade armar. Dessa kommer att ta upp utrymme du inte har. Slanker design kan fortfarande vara comfy.
  • Istället för skrymmande fåtöljer, överväga att använda ottomaner som extra platser eller smala, vadderade stolar med upprättstående rygg.
  • En soffa med långa ben och utrymme under kan skapa intrycket av mer ljus och utrymme i ett rum.
  • Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 2
    2. Välj möbler med förvaring. I ett tätt utrymme, med utrymme för att lagra dina tillhörigheter kan vara knepigt. Men det finns sätt att hålla dina tillhörigheter snyggt ur sikte, även i ett litet rum. Vissa soffor kommer med lådor som kan dra ut för att lagra tillhörigheter. Andra kan ha utrymme att glida burkar under.
  • Förvaring kuber kan göra bra alternativ till fotstöd eller soffbord.
  • Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 3
    3. Tänk på alternativ till ett soffbord. Ett annat alternativ är ett litet slutbord på ena sidan av soffan. Eller använd två små soffbord istället för en stor. Mindre bord blir enklare att hämta och flytta ut ur vägen om du behöver mer utrymme.En ottoman kan arbeta istället för ett soffbord.
  • Du kan lägga en bricka ovanpå ottomanen, för att hålla drycker och sedan ta bort brickan och använd osmanska för extra sittplatser vid behov.
  • Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 4
    4. Spela med kasta kuddar. I ett litet rum kan du inte ha plats för mycket många möbler. Färgglada kasta kuddar på soffan kan lägga till visuellt intresse och pops av färg, och bidra till en mysig, bekväm atmosfär. Se till att dina kuddar passar färgschemat på ditt rum.
  • Se till att din soffa fortfarande har gott om plats för sittande. Det är lätt att gå överbord när du blir upphetsad över alla de söta alternativen för kasta kuddar, men glöm inte att lämna utrymme att sitta!
  • Metod 2 av 3:
    Prova sittplatser
    1. Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 5
    1. Försök att placera ditt sittplatser runt en kontaktpunkt. Välj en punkt där du vill att folk ska titta i ditt vardagsrum. Om du har en inbyggd funktion, till exempel ett fönster eller en öppen spis, gör dessa stora kontaktpunkter.Du kan också göra din egen fokalpunkt ut ur en tom vägg genom att hänga upp en spegel, en inramad affisch eller ett gallerivägg av många inramade bilder. Ordna ditt sittplatser så att kontaktpunkten är inom syn på varje säte. sittplats.
    • Leka med ditt möbelarrangemang tills du hittar ett arrangemang som känns rätt.
  • Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 6
    2. Möta ditt sittplatser mot varandra. Om du inte har en kontaktpunkt som du vill betona, använd sedan ditt sittplatser för att uppmuntra konversation. Placera soffa eller stolar mot varandra. En konversationslayout kan accentuera mysinessen i ditt lilla vardagsrum.
  • Mitten av ditt konversationsutrymme behöver inte vara mitten av rummet, beroende på formen på rummet.
  • Ankare mitt med ett ottoman, soffbord eller matta.
  • Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 7
    3. Lämna utrymme för människor att flytta runt möblerna. Tillåta ca 30 tum mellan möbler som du behöver gå runt, och ca 14 tum mellan ett soffbord och en soffa. Se till att folk kan komma in och lämna rummet enkelt.
  • Medan det är viktigt att människor lätt kan flytta runt ditt rum, vill du inte att det ska känna sig som en hall. Ett hinder för ett ottomanskt eller soffbord kommer att se till att människor inte strömmar genom rummet bara för att komma till andra platser.
  • Metod 3 av 3:
    Gör ditt rum att känna sig rymliga
    1. Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 8
    1. Lägg till speglar för att skapa en illusion av rymden. En stor spegel på väggen kan göra att rummet visas dubbelt så stort som det faktiskt är. Eller kan du skapa ett galleri av inramade speglar för en intressant kontaktpunkt. Om ditt vardagsrum inte har ett fönster, överväg att hänga en spegel i en fönsterram för att skapa illusionen i ett fönster. Men du placerar din spegel, det kommer att göra ditt vardagsrum att känna sig mer rymliga.
  • Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 9
    2
    Måla väggarna Blekt färger för att lysa upp ditt rum.Enkel vit färg fungerar väldigt bra för att ljusna väggar. Andra ljusa, bleka färger kommer också att fungera bra, som blekgul. Eller, prova en ljus tapet, istället. Du kan tapaper hela rummet, eller bara en accent vägg.
  • För enklare installation, överväga Peel and-stick tapet, tillgänglig på de flesta heminredningsuttag.
  • Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 10
    3. Tänk på en stor matta. En liten matta kommer visuellt att bryta upp golvet, vilket kan skapa en trång känsla. En stor matta kommer att få rummet att känna sig mer harmonisk och rymlig.
  • Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 11
    4. Installera överliggande belysning till ledigt utrymme. Overhead belysning kommer att göra ditt rum känns ljusare och airier. Det kommer också att frigöra golvet från golvlampans rodd, vilket sparar dyrbart utrymme. Vissa alternativ kan innehålla ett spolljus, försänkta ljus eller ett hängande hängande ljus.
  • Om du har ett högt tak, överväga en ljuskrona för ett dramatiskt uttalande.
  • Bild med titeln Ordna möbler i ett litet vardagsrum Steg 12
    5. Accentuera fönster med flytande, gauzy gardiner. Om du har fönster i ditt vardagsrum kan du uppmärksamma dem med långa gardiner. Gauzy gardiner blockerar inte ljuset, vilket bidrar till ett rymligt, luftigt utseende.
  • Häng din gardinstång ovanför toppfönstret, närmare taket, för att skapa illusionen att ditt fönster är längre än det verkligen är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande