Hur man är vän med en häst

Hästar är många saker-lekfulla, majestätiska, starka, nyfiken, mjuka, pålitliga. Men de är också kärleksfulla och lojala - när du binder med en häst, blir de din vän för livet. Men utvecklingen av den typen av relation tar engagemang och ansträngning. Du måste ägna tider tid till din häst och visa honom att du är någon han kan lita på. När du har tjänat det förtroendet, får du den äldsta vän som någonsin kunde begära. Den här artikeln hjälper dig att komma igång.

Steg

Del 1 av 3:
Presentera dig själv
  1. Bild med titeln Bevänner en häst Steg 1
1. Vänta tills hästen kommer till dig. När du träffar en häst för första gången är det viktigt att du ger honom utrymme och tid han behöver anpassa sig till din närvaro. Du borde inte bara gå upp till en häst och börja petting och gnugga honom eller börja rida genast. Hästen behöver tid att förstå att du inte är ett hot innan han börjar lita på dig och se dig som vän och ledare. Du kan börja processen med:
  • Helt enkelt spendera tid med hästen i hans stall, i arenan, eller i betesmarken. Dra upp en stol och bara sitta med honom, eller gå runt långsamt - inte för nära - låta honom bli van vid att ha dig runt. Snart kommer du att se honom börja följa dina rörelser med ögonen och huvudet, titta på dig nyfiken.
  • Gör det varje dag, utan att lägga något tryck på hästen för att interagera med dig. I tid kommer han att gå upp till dig av sin egen överensstämmelse och börja undersöka närmare. Låt honom lukta dig, neka dig och slicka dig utan att försöka någon kontakt i gengäld.
  • När förtroende har etablerats kan hästen gå över till dig när du närmar dig, whinny i hälsning eller börja följa dig när du flyttar. Det är då du vet att du har gjort vänner!
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 2
    2
    Prata med hästen. Ett viktigt sätt att binda med en häst är att låta honom bli van vid ljudet av din röst. Prata med honom om vädret, om aktiekurserna, om ett nytt lasagnerecept Du har dött för att försöka - någonting alls! Så länge du använder en lugnande, men ändå självsäker ton, kommer hästen att lyssna på.
  • Vissa människor gillar även att läsa till sina hästar. Detta är särskilt bra för kalla vinterkvällar, när det är för mörkt eller för isigt att rida. Dra upp en stol i hästens stall och piska ut en bok. Experimentera med olika genrer och stilar för att se om din häst är mer av en dr.Seuss eller Tolstoy Kinda kille.
  • Andra sjunger till sina hästar. Det här kan vara ett bra sätt att binda med hästen när du brudar honom eller tar honom en promenad. Igen, håll dig till en lugnande ton av röst. Ingen dödsmetall tack.
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 3
    3. Rör dig långsamt. Hästar är naturligt skyddande om sitt personliga utrymme, så försök att läsa hästens kroppsspråk innan de blir för nära. Om hästen flinches eller lutar bort när du når ut för att röra den, vet du att du flyttar för snabbt. Närma sig hästen från sidan, snarare än på huvudet och rör på ryggen eller axeln snarare än hans ansikte.
  • Försök gradvis att flytta mot hästen, steg för steg innan du når ut en hand för att röra honom. Placera en hand på hästens axlar eller tillbaka. Gör bara det i några sekunder, ta sedan bort din hand och tillbaka. Detta är mycket icke-hotande beteende och hjälper hästen att känna sig trygg.
  • De flesta hästar har en "skön plats" på sina vindar, som ligger vid basen av manen, mellan axelbladen. En snabb rep på denna plats kan omedelbart få hästen att slappna av.
  • Människor som inte är kända med hästar kommer vanligtvis att nå rakt mot en hästs ansikte eller näsa, men det här är ett misstag. En hästs näsa är en mycket känslig och privat plats, och bör bara röras när hästen tillåter det.
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 4
    4. Andas i hästens näsborrar. Om du någonsin tittar på hur hästar interagerar när de är ensamma, märker du att de hälsar varandra genom att sniffa och blåsa runt varandras näsborrar. Detta gör det möjligt för dem att känna igen varandras doft.
  • Du kan göra detsamma genom att försiktigt blåsa i hästens näsborrar för att säga hej.
  • Om du suger en pepparmynta i förväg, kommer han förmodligen att tycka om dig ännu mer!
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 5
    5. Ge en behandling. Som du förmodligen är medveten om, älskar hästar behandla. Därför är leverantören av godis ett utmärkt sätt att störa dig själv till alla vänner av hästsorten.
  • Saker som russin, sockerbitar, äppelskivor, morötter, solrosfrön, höbitar och pepparminter är vanligtvis populära, men du borde experimentera med olika livsmedel för att ta reda på vad din speciella häst är partiell till.
  • Bara ge godis i måttlighet, eftersom hästens hälsa är en prioritet. De bör ges som en belöning för gott beteende efter träning eller grooming. Se till att hästen inte har några medicinska tillstånd som kan få honom att reagera illa till en viss typ av mat.
  • Undvik att hålla godis i fickan eller mata behandlarna för hand. Med tiden kan en häst komma för att associera dessa platser med vissa läckra morels och kan börja nypa på fingrarna eller numman på fickorna. Uppmuntra inte detta beteendebehandling i en matare eller hink istället.
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 6
    6. Ha tålamod. Mängden tid det tar att bli vän med en häst kommer att variera från djur till djur. Det kommer att bero på hästens ålder, den behandling han fick i händerna på tidigare ägare, liksom hästens individuella personlighet.
  • Unga, välskötta hästar kan snabbt avta på en ny ägare, lita på dem helt inom några veckor.
  • Äldre hästar, som kanske har blivit misshandlade i det förflutna, kommer att vara långsammare att anpassa sig till en ny person och deras förtroende måste tjäna långsamt över flera månader, eller till och med år.
  • Det är viktigt att ha tålamod med hästen och undvika att driva honom för att göra saker han inte är bekväm med. Som mänskliga vänskap tar ett förhållande med en häst tid att bygga. Men när förtroende är etablerad, kommer du att ha en vän för livet.
  • Del 2 av 3:
    Hantera hästen
    1. Bild med titeln Befriend a Horse Steg 7
    1. Gör lite grundarbete. Du borde göra lite grund med din häst innan du försöker åka honom. Detta etablerar dig som ledare och lär hästen att följa ditt kommando, samtidigt som han förstärker sitt förtroende för dig.
    • Börja med Ta din häst för en promenad, Som du skulle ha en hund. Använd en halter och bly och gå på en liten expedition, gå under träd, genom vatten eller över broar, sida vid sida. Detta kommer att plantera dig fast inom din hästs komfortzon.
    • Alltid gå bredvid hästen, aldrig framför den och undvik att dra eller bugga på ledningen. Gå bredvid hans huvud eller placera din hand på axlarna och stryka honom och prata med honom när du går. Tänk på det som att hålla händerna!
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 8
    2. Vara ledare. Hästar är besatta djur och gillar att följa en ledare. När du har fått din hästs förtroende och etablerat dig som ledare, kommer han att följa dig var som helst.
  • Träna honom för att svänga vänster och höger, sluta och backa upp som svar på lätta rörelser av ledningen eller tornet.
  • Träna hästen för att svara på sådana förfrågningar på marken kommer att gynna dig enormt i sadeln.
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 9
    3. Var fast och konsekvent. Försök att vara fast och konsekvent i din hantering av hästen. Bara för att du vill att hästen ska gilla dig, betyder inte att du ska låta honom komma undan med dåliga beteenden. Om han nips eller biter, ge honom ett fast slag på axeln för att visa honom att det inte är okej. Om han utför en åtgärd felaktigt, få honom att göra det igen.
  • Det är dock viktigt att förstå skillnaden mellan en häst som uppträder dåligt och en häst som är förvirrad eller rädd. Förvänta dig inte att han ska utföra handlingar som han inte har blivit utbildad att göra, eller att svara på motstridiga förfrågningar.
  • Se till att vara rättvis och konsekvent i din träning - använd exakt samma signaler varje gång du gör en förfrågan, utan variation. Hästar är varelser av vana och kommer bara att svara på bekanta förfrågningar.
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 10
    4
    Lär dig att läsa hästens kroppsspråk. Gilla alla bra förhållande, är det alliherat en häst om kommunikation. Med det anmärkningsvärda undantaget från Mr.Ed, medlemmar av hästarterna är inte särskilt verbose, så att ha en öppen diskussion med din häst är inte ett lönsamt alternativ. Därför måste du lita på kroppsspråk istället.
  • Lär dig att läsa dina hästar ansiktsuttryck och kroppsrörelser, men subtila. Dessa hjälper dig att tolka hur en häst känner, och kan till och med tillåta dig att gå av en olycka när hästen är rädd eller upprörd.
  • Till exempel, om en hästs öron är framåt, är han uppmärksam och intresserad av vad som händer, om de splittras till den sida han är avslappnad eller som sover och om de är knuten tillbaka är han arg eller rädd. Andra kroppsdelar för att vara uppmärksam på att inkludera svansen, nospartiet, ögonen och benen.
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 11
    5. Lossa tyglarna. När du har utvecklats till ridning, Föremålet är att bli en med hästen, nästan till den punkt där han intuitivt känner av vilken riktning du vill gå in. Du bör inte behöva förlita dig på att tugga thins eller rasande förmedling med dina klackar, han borde svara på den minsta nudge eller skifte i din plats. Syfte att bli som den mytiska Centaur-Halv-människa, halvhästen.
  • Denna process kommer att ta tid, eftersom hästen lär sig att läsa dina signaler och du hans. Det kommer att kräva tålamod, uthållighet och naturligtvis ofta ridning. Du kan inte förvänta dig att bli en med en häst som du bara kör en gång i veckan.
  • Sätta tid och ansträngning för att uppnå enighet med din häst och resultaten kommer att betala utdelningar.
  • Del 3 av 3:
    Grooming hästen
    1. Bild med titeln Befriend a Horse Steg 12
    1. Gnugga och skrapa hårda till nöjda fläckar. Grooming din häst Det är en viktig bindningsupplevelse, eftersom det visar hästen som ditt förhållande inte handlar om ridning och arbete, handlar det också om att spendera tid tillsammans och hitta saker som gör honom lycklig.
    • Grundligt grooming din häst med en curry comb är ett bra ställe att börja, bara se till att få alla de fläckar som han inte kan nå sig, som hans bröst och mage.
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 13
    2. Tvätta med varmt vatten. När det gäller badtid, gör upplevelsen så trevlig som möjligt för din häst genom att tvätta honom med varmt vatten - inte för varmt, inte för kallt.
  • Arbeta ett specialiserat hästschampo i sin kappa med en mjuk svamp, men var noga med att skölja ut det efteråt, för att undvika irritation.
  • Ta bort eventuellt överskott av vatten med svettskrapa.
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 14
    3
    Plocka upp fötterna. En hästben är mycket känsliga, så genom att låta dig hämta fötterna, visar en häst stor förtroende. Låt honom växa vana vid din beröring genom att försiktigt springa dina händer längs hans förben, börja över sitt knä och långsamt arbeta ner mot fetlocken. Om han växer skit, sluta och börja igen från toppen.
  • När han låter dig röra hans fetlock, klämmer du lätt på några inches över den med tummen och pekfingret. Det här är hans cue att lyfta sin fot.
  • En gång tillåter han dig att lyfta sin fot, kontrollera att skon är intakt och att det inte finns något som ingår i hans hov. Placera försiktigt sin fot på marken och belöna honom med en pat.
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 15
    4
    Lär dig några grundläggande hästmassage tekniker. Att ge din häst en massage är ett bra sätt att slappna av honom och uppmuntra tillit. Genom att arbeta på några knutar eller ömma fläckar kommer du också att lindra smärta och spänning, vilket också kan förbättra sin prestation.
  • Lär dig att känna igen känslan av din hästs muskler och kunna identifiera vilka områden som behöver mest arbete. I tid kommer han att lära sig att luta sig in i massagen, som visar dig var han behöver arbete.
  • Ibland är en snabb munmassage allt som behövs, andra gånger du behöver verkligen gräva i djupt, arbeta hårt för att lossa sina höfter eller axelmuskler.
  • Bild med titeln Befriend a Horse Steg 16
    5. Prova aromaterapi. Eteriska oljor (utformade speciellt för hästar) kan fungera underverk för att koppla av och lugna din häst medan du arbetar med grooming.
  • Gnid ett par droppar av din valda olja under hans näsborrar och runt hans munstycke och han kommer gärna skyldig din alla förfrågningar.
  • Som en extra bonus fungerar eteriska oljor också som en insektsavskedande, vilket kan vara till hjälp under sommartid.
  • Tips

    Tillbringa tid med och älska din häst.
  • Ta bort hästens sadel och bridles. Dessa objekt kan få hästen att känna sig obekväma. Att ta bort dem kommer att låta din häst känna att du tar bort en börda från hans ryggrad.
  • Saker du behöver

    • Häst godis
    • Groomsutrustning
    • En positiv attityd
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande