Hur man får snyggt hår (mjölkkonditionering)

De flesta människor spenderar mycket pengar på schampon som inte erbjuder kvalitetshåret de letar efter. Dessa dagar är schampo inte det bästa sättet att hålla ditt hår friskt. Det har upptäckts att naturliga ingredienser som mjölk och honung kan användas för att återställa håret och göra det ännu vackrare och glänsande. Det är också mycket mer kostnadseffektivt, eftersom du primärt använder produkter som du kan hitta i ditt kylskåp!

Steg

Del 1 av 3:
Blanda din balsam
  1. Bild med titeln Få snygg hår (mjölkkonditionering) Steg 1
1. Bestäm vilka produkter du vill använda för din balsam. Mjölkkonditionering kan användas med bara mjölk, men du kan också använda andra saker i ditt skafferi för en naturlig hårmask för att bli vackert, glänsande hår.
  • För vanlig mjölkkonditionering fungerar hela mjölken bäst. Du kan använda lowfat mjölk för fint hår och grädde för mycket grovt hår. Sätt det i en liten sprayflaska och spraya över håret och väntar 30 minuter innan du tvättar ut det med schampo.
  • Bild med titeln Få snyggt hår (mjölkkonditionering) Steg 2
    2. Lägg till honung till din mjölkkonditionering. Lägga till honung kan försegla fukt i ditt hår, och är en fan favorit för kombinationskonditioneringen. Mjölk-och-honungskötare fungerar bra reparera skadat hår.
  • Kombinera två koppar varm helmjölk med två teskedar honung och rör om tills det är kombinerat. Häll det över ditt hår och låt det sitta i 30 minuter.
  • Bild med titeln Få snygg hår (mjölkkonditionering) Steg 3
    3. Använd kokosmjölk istället för vanlig mjölk. Kokosmjölk kan användas med eteriska oljor för att skapa en mask för att fixa torrt hår. För detta recept kanske du vill köpa eteriska oljor för att lägga till i din blandning, om du vill.
  • Kyl en burk av osötad kokosmjölk över natten, innan den applicerar den på torrt hår som börjar vid rötterna. Låt det sitta i 20 minuter innan du sköljer och kamma kokosmjölken ut.
  • Bild med titeln Få snygg hår (mjölkkonditionering) Steg 4
    4. Prova nya frukter i dina balsam. När den används ordentligt kan mat och frukter användas för att skapa blandningar för att behandla ditt hår. Livsmedel och frukter som bananer, avokado och olivolja kan alla kombineras för att behandla torrt, skadat och krusigt hår.
  • Blanda en banan med en matsked av ditt val av olivolja, kokosnötolja eller mandelolja. När kombinationen når en pastaliknande substans kan du applicera det på ditt hår och lämna det i 30 minuter före shampooing och konditionering som vanligt.
  • Mash upp en hel avokado med 1-2 teskedar olivolja och applicera på alla delar av ditt hår. Säkra i en lös bulle med duschkap och lämna den i 30 minuter, innan du sköljer i duschen med schampo och balsam.
  • Bild med titeln Få snygg hår (mjölkkonditionering) Steg 5
    5. Skapa ett helt naturligt schampo. Eftersom du använder mjölkkonditionering för ditt hår kan du vara intresserad av att utbyta de hårda kemikalierna i ditt schampo med alla naturliga ingredienser också. Ägg och äppelcidervinäger är bra alternativ för blandning av schampon.
  • Separera två äggulor från sina vita och vispa äggulorna innan de applicerar dem på ditt hår. Om du vill lämna dem i flera minuter kan du vispa äggulorna med en matsked majonnäs för en förbehandlingskräm.
  • Apple Cider Vinäger är ett bra verktyg för att blanda med vatten medan du är i duschen att använda i stället för schampo. Du kan använda 1 / 2-1 matsked äppelcidervinäger med en kopp vatten, fördubbling dessa mätningar för att täcka längden på ditt hår.
  • Del 2 av 3:
    Konditionering i duschen
    1. Bild med titeln Få snygg hår (mjölkkonditionering) Steg 6
    1. Applicera mjölk noggrant över hela håret. Använda sprayflaskan, spraya lite mjölk jämnt under hela håret. Om du vill, kan du använda en borste för att borsta den genom ditt hår, men du kan behöva spruta lite mer.
    • Försök att använda en ren borste och se till att rengöra och ta bort hår efter varje användning. Mjölkhår i din borste kommer att bli dåligt och enkelt utveckla bakterier som kan få dig sjuk.
  • Bild med titeln Få snygg hår (mjölkkonditionering) Steg 7
    2. Vänta minst 30 minuter. Låt ditt hår absorbera mjölken för de bästa resultaten. Du bör använda mjölkprodukten med gott om tid före din dusch. För tjockare och längre hår kanske du vill vänta längre än 30 minuter.
  • Försök att inte låta ditt hår sitta för länge utan att tvätta. Du vill inte ha någon oavsiktlig klibbighet att utvecklas i ditt hår.
  • Bild med titeln Få snyggt hår (mjölkkonditionering) Steg 8
    3. Ta en dusch. Det är dags att tvätta all den mjölken ur ditt hår. Förbered en dusch som vanligt, med din handduk redo för när du kommer ut. Varma duschar kan vara bekväma, men de kan orsaka skador på håret du försöker stärka och reparera.
  • Att ta kalla duschar förädlar hår och hud, och om du försöker använda alla naturliga ingredienser för ditt friska hår, kan det vara ett bra tillskott till din hårvård.
  • Bild med titeln Få snygg hår (mjölkkonditionering) Steg 9
    4. Tvätta ditt hår. Även om det kan tyckas skrämmande för att tvätta de naturliga ingredienserna som du använder för att stärka och skina ditt hår, är sanningen du måste tvätta ut mjölken och eventuella ingredienser du kan ha använt. Behandlingen i ditt hår medan du väntade 30 minuter före duscha, så om du inte tvättar det, kommer du bara att sluta med klibbigt, illaluktande hår.
  • Du kan använda andra naturliga ingredienser i stället för schampo. Ett slagen ägg kan appliceras från hårbotten genom hårets längd och lämna det i några minuter medan du tar resten av din dusch.
  • Bild med titeln Få snygg hår (mjölkkonditionering) Steg 10
    5. Handduk torka ditt hår. Även om du stilar ditt hår medan det är vått, måste du klappa den signifikanta våtheten i ditt hår. Se till att det inte finns några droppar som kommer från hårets ändar innan du stilar eller blåser det.
  • Blåsning, rätning och krullning av ditt hår orsakar värmeskador på dina lås. Mjölk och honung kan hjälpa till att reparera denna skada, men det är fortfarande inte en bra idé att använda dessa hår styling produkter varje dag.
  • Del 3 av 3:
    Säkra friskt hår
    1. Bild med titeln Få snygg hår (mjölkkonditionering) Steg 11
    1. Stil som vanligt. Om du kan, undvik styling med värmeprodukter. Värme kan orsaka skador på ditt hår om du använder det för mycket.
    • Undvik också att borsta vått hår. Vått hår är mycket lättare skadat än torrt hår. Försök använda fingrarna för att ta bort tangles, eftersom det faktiskt kan hjälpa till att stärka ditt hår.
  • Bild med titeln Få snygg hår (mjölkkonditionering) Steg 12
    2. Använd inte produkten på ditt hår dagligen. Ditt hår innehåller faktiskt naturliga oljor som avlägsnas när du tvättar dem. När oljorna staplar upp, blir ditt hår oljigt vilket inte är önskvärt. Men strippar ditt hår av sina naturliga oljor varje dag är lika skadligt för din hårbotten.
  • Du borde fortfarande rengöra ditt hår medan du duschar varje dag. Då och då bör du kringgå shampooing-processen och fokusera på bara vatten och friktion från dina händer, eller enbart konditionering.
  • Bild med titeln Få snygg hår (mjölkkonditionering) Steg 13
    3. Fortsätt använda mjölk som en balsam. Behåll ditt hårs nya silkeslen jämnhet genom att fortsätta mjölkkonditioneringsprocessen konsekvent. Detta kan reparera ditt hår över tiden och lämna ditt hår djupt konditionerat längre.
  • Det kan finnas en tid i en vecka eller så efter att du slutat använda hård kemisk balsam att ditt hår känner sig funky eller oljigt. Om du fortsätter att använda mjölkkonditioneringsapparaten, bör denna övergångsperiod gå bort.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För den första veckan eller två kan ditt hår ha en allmän uppbyggnad med dina nya ingredienser. Detta beror på att ditt hår är vana vid de hårda kemikalierna i ditt varumärkes schampo. Detta kommer att blekna över tiden och lämnar ditt hår silkeslen.
  • Kombinera mjölk och honung i en klämflaska för den bästa shampoo-balsamprodukten.
  • Håll äppelcidervinäger i en flaska i din dusch. Har en annan, mindre, tom flaska med märken för äppelcidervinäger och vatten. Fyll flaskan till märken, skaka bra och gäller som ditt naturliga schampo.
  • Du kan också använda citron på ditt hår eftersom det kan hjälpa till att närma ditt hår.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande