Hur man klarar blackheads med tandkräm

Oavsett vilken ålder du är, eller om du är en man eller kvinna, har du nog lidit med en blackhead nyligen.Blackheads är "täppta hårsäckar" som är fyllda med överskott av olja, död hud och bakterier.De bästa hudbehandlingsmetoderna är de som använder förebyggande åtgärder för att hjälpa till att stoppa blackheads innan de börjar.Men även den perfekta hudregimen kommer fortfarande att resultera i det tillfälliga blackhead du bara behöver att bli av med så fort som möjligt.

Steg

Del 1 av 3:
Rensa blackheads med tandkräm
  1. Bild med titeln Klar blackheads med tandkräm Steg 1
1. Välj rätt typ av tandkräm.Du måste se till att du bara använder rätt typ av tandkräm.Det måste vara den vita pastan, och inte gelen slag.Det borde också vara den vanligaste typen av tandkräm tillgänglig, inte vitare eller känslighetsform.En mint-smaksatt tandkräm är också hjälpsam.
  • "Tandkrämmetoden" rekommenderas starkt av ett antal DIY-experter och genomsnittliga människor, men det rekommenderas inte av läkare.Anledningen till att tandkräm fungerar för att bli av med blackheads och andra finnar är att den innehåller ingredienser som hjälper till att torka ut de infekterade porerna.Men som du kan tänka dig innehåller tandkräm också många andra ingredienser som potentiellt kan orsaka andra problem med din hud, inklusive en allergisk reaktion.Känn dig fri att prova "tandkrämmetoden" men vet att din läkare kanske inte godkänner.Om du är orolig, prova några av de andra förslagen som endast inkluderar rena ingredienser.
  • 2. Tvätta ansiktet och applicera tandkräm.Tvätta och torka ditt ansikte, med varmt vatten, med din normala dagliga rutin.Applicera ett lager av tandkräm till drabbade områden som din näsa eller haka.Låt tandkrämen vara helt.Efter tandkrämen är torr, gnid den försiktigt på din hud för att ta bort de blackheads från dina porer.Tvätta och torka ditt ansikte igen.
  • I stället för att använda fingrarna kan du tillämpa tandkrämen i ansiktet med en ansiktsduk som blöts i olivolja eller mandelolja.Du kan gnugga tandkräm i din hud med ansiktsduken i några minuter.
  • Bild med titeln Clear Blackheads med tandkräm Steg 3
    3. Lägg till salt till tandkrämen för snabbare resultat.Tvätta och torka ditt ansikte, med varmt vatten, med din normala dagliga rutin.Gör en blandning av 1 del tandkräm och 1 delsalt.(Om blandningen är för tjock, lägg till några droppar vatten för att tunna ut det.) Gnid blandningen på ditt ansikte och lämna den i ca 5-10 minuter.Gnugga försiktigt tandkrämblandningen för att ta bort blackheads från dina porer innan du tvättar den.Applicera din normala dagliga fuktkräm efter att ditt ansikte har torkats.
  • Se till att ditt ansikte är fuktigt genom hela denna process.
  • Som ett alternativ till salt kan du använda Baking Soda.
  • Innan din fuktighet kan du också gnugga en isbit runt på ditt ansikte för att stänga porerna för att förhindra att bakterier kommer in.
  • Del 2 av 3:
    Förhindra blackheads
    1. Bild med titeln Klar blackheads med tandkräm steg 4
    1. Tvätta ditt ansikte två gånger om dagen.Om du har ett stort antal blackheads, eller akne, med tanke på att man använder en ansiktsvask som innehåller salicylsyra.Tvätta alltid ditt ansikte med varmt vatten för att öppna porerna innan du applicerar rengöringen.Applicera alltid en fuktkräm i din hud när du har tvättat ditt ansikte.
    • För att öppna dina porer ännu mer innan du rengör, ånga huden genom att placera ditt ansikte över en skål med varmt eller kokande vatten.
    • Tvätta alltid ditt ansikte efter några aktiviteter som gör att du svettar tungt.
  • 2. Exfoliera ditt ansikte minst en gång i veckan.Exfoliering kan irritera din hud om den är klar för ofta.Börja med att exfoliera en gång per vecka.Om din hud inte är irriterad kan du lägga till ett par gånger i veckan.
  • Bild med titeln Clear Blackheads med tandkräm Steg 6
    3. Undvik att röra ditt ansikte.Dina händer röra allt annat, så du vill förhindra att dina händer röra ditt ansikte och överföra olja, smuts och bakterier till dina porer.Detta inkluderar att hindra ditt hår från att röra ditt ansikte om möjligt.Ditt hår innehåller naturligtvis oljor som kan komma på din hud och blockera dina porer.
  • Bild med titeln Clear Blackheads med tandkräm Steg 7
    4. Använd solskyddsmedel dagligen.SPF-skydd bör vara i alla fuktkräm du lägger på någon del av din kropp.Och du borde använda fuktkräm med SPF-skydd året runt på ditt ansikte.
  • Bild med titeln Clear Blackheads med tandkräm Steg 8
    5. Använd oljefri eller mineralmake-up.Pulverbaserad smink är också bättre än krämbaserad smink.Kom alltid ihåg att ta bort all din smink innan du går och lägger dig.
  • Kom också ihåg att det är viktigt att tvätta dina sminkverktyg och borstar regelbundet som bakterier och smuts uppbyggt på dem över tiden.Tvätta dem med varmt vatten och en mild tvål.
  • Bild med titeln Clear Blackheads med tandkräm Steg 9
    6. Drycker mycket vatten.Hydrering är extremt viktig för all din hud och det bästa sättet att hydrera din hud är helt enkelt genom att dricka mycket vatten.
  • Del 3 av 3:
    Rensa blackheads utan tandkräm
    1. Gör en äggvit mask.Tvätta och torka ditt ansikte med din normala dagliga rutin.Spricka ett ägg och skilja äggulan från ägget vit, sätta ägget vit i en liten skål.Borsta ägget vitt på ditt ansikte.Placera ett lager av vävnad, toalettpapper eller något liknande ovanpå äggvita.Vänta på att äggviten torkar, borsta sedan ett andra lager av äggvita ovanpå papperet och lägg till ett annat papperskikt.Upprepa äggvita och papperslager upp till 3 gånger.Låt alla lager helt torra, sedan skala masken av med hjälp av papperet.Tvätta och torka ditt ansikte igen för att städa upp eventuella kvarvarande äggrester.
    • Ett annat maskalternativ är en kombination av 2 matskedar (29.6 ml) havre och 3 matskedar vanlig yoghurt.Du kan också lägga till 1-2 teskedar citronsaft om du vill.Denna mask bör endast lämnas på ditt ansikte i upp till 5 minuter innan du tvättar det med kallt vatten.
    • Om du föredrar något rött, kan du skapa en mask med en krossad tomat.Gnugga den krossade tomaten på ditt ansikte i ett par minuter, lämna det sedan för ytterligare 15 innan du sköljer det.
  • Bild med titeln Clear Blackheads med tandkräm Steg 11
    2. Göra honung och mjölk porremsor.Blanda 1 tesked mjölk och 1 matsked (14.8 ml) Rå honung i en liten glasskål och värm blandningen i 5-10 sekunder i en mikrovågsugn.När blandningen blir som en pasta, låt den svalna.Borsta pastaen över ansiktet och applicera en ren och torr remsa av bomull ovanpå pastan.Låt blandningen helt torr på ditt ansikte.Dra av bomullen och skölj ditt ansikte med kallt vatten för att ta bort eventuell återstående torrpasta.
  • I stället för mjölk kan du också använda 1 tesked kanel med 1 tesked rå honung.Du måste fortfarande blanda dessa föremål tills de bildar en pasta, men blandningen behöver inte värmas upp.Denna blandning behöver bara stanna kvar i ditt ansikte i 3-5 minuter innan du drar av bomullsremsorna.
  • Bild med titeln Clear Blackheads med tandkräm steg 12
    3. Använd citronsaft för att krympa porer.Rengör och torka ditt ansikte med din normala dagliga rutin. Krama saften ut ur en frisk citron och lägg saften i en liten flaska.Använda bomullsbollar, använd citronsaften till ditt ansikte strax före sänggåendet.På morgonen, skölj ditt ansikte och sätt på din dagliga fuktkräm.
  • Citronsaften kan lagras i den lilla flaskan i kylskåpet för dig till en vecka.
  • Om den rena citronsaften är för stark på din hud, tillsätt vatten till saften innan du applicerar det på ditt ansikte.
  • Som ett alternativ kan du blanda 3 teskedar av citronsaften med 1 tesked kanel och applicera på ditt ansikte med samma metod.Lämna den på över natten.
  • Ett annat citronsaftalternativ är att blanda 4 teskedar citronsaft med 2 matskedar (29.6 ml) mjölk.Denna blandning kan lämnas på ditt ansikte i ca 30 minuter innan de tvättas av.Det blir inte kvar på din hud över natten.
  • 4. Tvätta ansiktet med bakpulver.Blanda natron och vatten i en liten skål tills den bildar en pasta.Använd dina fingrar, använd pastaen i ansiktet och gnugga det i cirklar.Skölj ditt ansikte med vatten, torka och applicera din dagliga fuktkräm.
  • Ett alternativ till bakpulver är en blandning av 1 tesked socker blandad med 1 tesked olivolja eller citronsaft.Gnugga den här blandningen i ditt ansikte i ungefär en minut och skölj sedan av.
  • Bild med titeln Clear Blackheads med tandkräm steg 14
    5. Köp över-the-counter blackheads borttagningsprodukter.Många hudvårdstillverkare gör produkter speciellt för akne eller blackheads.Dessa produkter kan innehålla saker som Retinol, C-vitamin, Tea Tree Oil, och mer.Chansen är att din favorit produktlinje har ett objekt som kan hjälpa dig att specifikt rikta ditt blackhead problem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Undvik att plocka på blackheads med fingrarna.
  • Motstå uppmaningen att försöka poppa blackheads, även om det kan vara frestande.
  • Blackhead problem påverkar inte bara kvinnor, de påverkar också män.Efter en regelbunden, daglig rutin för tvätt och fuktgivande är ditt ansikte viktigt även om du är en kille!Och någon blackhead behandling kan användas av män såväl som kvinnor.
  • Använd bikarbonat av läsk eller salt som en exfoliator för att minska möjligheten till täppt porer [en anledning till blackheads].
  • Varningar

    Om du har ett akneproblem, använd endast de behandlingar som föreskrivs av din hudläkare.
  • Alla har olika hud- och hudkänsligheter.Inte alla metoder kommer att fungera på alla, varje gång.Om din hud börjar bli irriterad eller itchy, om du utvecklar ett utslag, eller har några andra negativa biverkningar, sluta vad du gör omedelbart.Om problemet inte försvinner snabbt, kontakta din läkare för råd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande