Hur man tjänar din kaninens förtroende

Det är ingen lätt uppgift att tjäna din kanins förtroende.Även om de är nyfikna varelser, är deras instinkt att springa från något stort och bullrigt, särskilt om det försöker hämta det.När det gäller personlighet, förväntar din kanin att vara blyg tills de två har kunnat spendera lite kvalitetstid tillsammans. I slutändan kommer du sannolikt att behöva justera ditt eget beteende för att säkerställa att din kanin kommer att känna igen dig som en pålitlig vän.

Steg

Metod 1 av 3:
Lär känna din kanin
  1. Bild med titeln Tjäna din kanin
1. Spendera tid tillsammans ensam.Kaniner kan lätt skryta eller överväldigas av buller och rörelse av flera personer. På samma sätt kommer andra husdjur sannolikt att skrämma en husdjurskanin tills de är vana vid deras närvaro.För att börja tjäna din kanins förtroende, gå med i din kanin i rummet där den bor utan några andra människor eller djur som är närvarande.
  • Bild med titeln Tjäna din kanin
    2. Öppna kaninens hutch på golvnivå. En dörr ut ur hutch på golvnivå är särskilt viktig. Du vill undvika att nå in och ut ur kaninens hutch, eftersom det här är det utrymme där de behöver känna sig trygga.Följaktligen, ge din kanin friheten att välja när de kommer ut ur sin hutch genom att välja en hutch med en dörr som gör det möjligt för dem att lämna och åter komma in bekvämt.
  • Bild med titeln Tjäna din kanin
    3. Låt din kanin komma till dig. Efter att ha öppnat hutchen, ta några steg bort. Lie eller crouch på golvet bort från hutchen.Vänta på att din kanin ska närma sig. Håll dig lugn, eftersom din kanin kan känna din frustration eller otålighet och bli rädd.Var säker på att din kanin nyfikenhet kommer att få dem att komma säga hej.
  • Bild med titeln Tjäna din kanin
    4. Erbjuda en behandling. För att motivera kaninen att komma ut och spendera tid med dig, erbjuda en behandling.Placera behandlingen i din utsträckta handflata.Gå med små bitar av morötter, äpplen eller bananer.En nypa havre kan också lockas till din kanin.
  • Veggies och frukter bör inte uppgå till mer än 10% av kaninens totala diet.Kaniner borde äta mestadels hö.
  • Foder aldrig din kanin allt med choklad, koffein eller höga mängder socker eller fett.
  • Bild med titeln Tjäna din kanin
    5. Ha tålamod. Först kommer denna process att vara ganska långsam.Förvänta dig inte att öppna hutchen, ligga ner och omedelbart ha en kanin som äter ur din hand.Kaninen måste känna sig säker nog att lämna sin hutch.Följaktligen måste de bestämma att du inte är ett hot innan de kommer att närma sig.Skicka meddelandet att du är en vän genom att hålla dig lugn, med en avslappnad hållning och långsam, sällsynt rörelse.
  • Denna process kan ta en timme eller så.Din kaninens naturliga nyfikenhet kommer så småningom att tvinga dem att komma och undersöka.
  • Bild med titeln Tjäna din kanin
    6. Håll av vid beröring. När din kanin närmar sig kan det vara frestande att nå ut och hälsa på dem med ett snabbt husdjur.Inte! Helt enkelt låt kaninen lukta dig. De kan till och med hoppa på dig eller burrow runt din kropp för att undersöka. Låt dem bekanta sig med dig, eftersom det här kommer att lära dem är du inte farlig.
  • Om kaninen börjar äta den behandling du har erbjudit, håll din hand fortfarande.
  • Bild med titeln Tjäna din kanin
    7. Upprepa denna process dagligen. Efter att ha gjort det här, kommer din kanin att börja dyka upp från sin hutch snabbare.Börja röra med mjuka, långsamma repor på din kanin huvud.Om kaninen drar bort, låt dem gå och rör inte dem igen den dagen.Jaga aldrig dem - det kommer att få dem att frukta dig.
  • Metod 2 av 3:
    Se till att din kanin är bekväm runt dig
    1. Bild med titeln Tjäna din kanin
    1. Öka cuddling i kaninens takt. När din kanin är bekväm med att du kliar på huvudet, kan du också börja älska sin rygg.Begränsa din petting till huvudet repor och rygg gnuggar tills kaninen ligger bredvid dig.De kan till och med hoppa precis vid sidan av dig och ligga med ryggen mot din arm. Tillåta dem att diktera mängden fysisk kontakt som de är bekväma med.
  • Bild med titeln Tjäna din kanin
    2. Erbjuda något för din kanin att tugga.Bortsett från ätbara godis har du andra alternativ för att få din kanin att värma upp till dig.Erbjuda en pinne för att tugga på eller mineral chews utformade speciellt för kaniner.Kaniner njuter av tuggning på saker, och de måste göra så ofta för att bibehålla tändernas hälsa.
  • Välj Apple, Willow, Aspen och Pine Branches.Obehandlat tallskivor kan också användas för att bygga en hökorg. Din kanin kan sedan säkert tugga på korgen som lagrar sin mat!
  • Se till att aprikos eller persika trä har torkats minst en månad innan du ger den till din kanin att tugga.
  • Bild med titeln Tjäna din kanin
    3. Prova lite näsa nuzzling. Även när din kanin är bekväm runt dig och kommer att komma ut för att hälsa på dig, kan de skurna av dina handrörelser.Om det här verkar vara fallet, ligga i magen med dina händer på dina sidor eller på ryggen.Kaninen kan närma sig ditt ansikte.Hum mjukt och lågt, till efterliknande vänlig kaninkommunikation.Din kanin kan till och med gnugga näsan och kinderna mot din egen.
  • Bild med titeln Tjäna din kanin
    4. Håll excitable barn borta. Tills ett barn är villigt att sitta lugnt och tyst runt en kanin, det kan vara bäst att hålla dem borta från varandra.Definitivt tillåter inte ett barn att hålla en kanin tills kaninen går till barnet på egen hand. Även då, se till att barnet vet att kaniner är bräckliga och benägna att skitta.
  • Förstå att de flesta kaniner inte gillar att hållas eller hanteras i mer än några ögonblick.
  • Metod 3 av 3:
    Håll din kanin sällskaplig
    1. Bild med titeln Tjäna din kanin
    1. Få din kanin fixerad.Det viktigaste steget du kan ta för att öka din kanins livslängd får dem fixa.Detta kommer också troligen att göra det lättare att komma överens med din kanin. Neutering en manlig kanin och spaying en kvinnlig kanin kommer kraftigt att minska risken för sjukdom, och kommer att förhindra kaniner av båda könen från att bli aggressiv.
    • Har dessa förfaranden utförts när en kanin är fyra månader gammal.
    • Var noga med att ta dina kaniner till en veterinär som har erfarenhet av att ta hand om kaniner.
  • Bild med titeln Tjäna din kanin
    2. Håll en kanin korrekt. Även om du vill minimera den tid du spenderar med de flesta kaniner är det säkert att göra det en kort stund. Var noga med att stödja kraften på kaninens kropp. Använd alltid din arm eller kropp för att ge en yta för din kanins bakben också.
  • Lyft aldrig en kanin med öronen.
  • Håll aldrig en kanin med sin mage uppåt.
  • Bild med titeln Tjäna din kanin
    3. Titta på tecken på skada eller sjukdom.Även om de är blyga, ska din kanin vara aktiv och varning.En frisk kanin kommer ofta att gå runt sin bur, äta, dricka och göra mjuka ljud.Om dessa beteenden inte förekommer, leta efter andra tecken kan din kanin vara sjuk.Se till att andningen är klar, och att kaninens ögon och päls ser frisk ut. Om din kanin börjar gå ner i vikt eller hår, är letgisk eller har urladdning som kommer från någon del av kroppen, ta dem till en veterinär.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande