Hur man bryr sig om holland lop kaniner

Holland lop kaniner är epitom av cuteness med sin kompakta storlek och droopy öron. De är en liten ras av kanin som bara väger mellan tre till fyra pund när den är fullvuxen. Om du lär dig att ta hand om din Holland Lop kanin ordentligt, kan din kanin leda ett gott och hälsosamt liv i ditt hem.

Steg

Del 1 av 4:
Gör ett hem för din kanin
  1. Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 1
1. Ställ in en kaninbur. Innan du tar med din Holland Lop kaninhem, vill du skapa en bur för honom eller henne. Leta efter en bur med en minsta storlek på en kvadratmeter per pund fullvuxen kanin. För en Holland Lop kanin, det är minst en fyra fotskorgbur. De är mycket aktiva, så se till att din kanin har gott om springa att springa runt.Bredden bör vara en och en halv gånger längden på den fullvuxna kaninen, medan burlängden ska vara tre gånger längden på kaninen. Till exempel, om kaninen är 12 tum (30.5 cm) Lång, bredden ska vara 18 tum (45.7 cm) och längden ska vara 36 tum (91.4 cm). Det är rummet bara för själva kaninen.
  • Du kommer att vilja att det också har plats för en kullkorg med kull, hennes mat och vattenrätter, och en låda för henne att vila i, så sikta på minst två gånger den mängden golvyta i buret.
  • Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 2
    2. Få en bur med ett solidt golv. Var noga med att ge kaninen en bur med ett fast golv istället för ett trådgolv. Trådgolv kan orsaka sår på botten av dina kanins fötter, och små kaniner som Holland Lop kan få sina fötter fast och bli skadade. Placera en bit mattor eller trägolv längs botten av buret.
  • Du kan också använda en bit av fleece-tyg, eftersom det inte kommer att lämna långa strängar i matsmältningskanalen om kaninen äter den.
  • Du kan också lägga tidningen under buret, använd inte tidningen som sängkläder.
  • Tänk på att du också måste lägga ett lager av sängkläder över golvet för att ge dämpning för kaninen.
  • Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 4
    3. Lägg till sängkläder till buret. Buret behöver sängkläder även om golvet är solidt. Sängkläderna kommer att fungera som din kanins sovande område. Sängkläderna ska vara ätbara, eftersom din kanin kommer att äta den. Äng eller timothy hö, naturfiberfilm, pelleterat papper eller andra organiska produkter gör bra sängkläder.
  • Var noga med att ge henne tillräckligt så att hon kan forma den, flytta den och burrow i det hur hon vill.
  • Kontrollera sängkläderna dagligen och rena efter behov. Din kanin borde inte gå på toaletten i sängkläderna, så om det här inträffar, måste du ge kaninen ett större område för att vandra, träna och flytta runt. Unclean sängkläder kan leda till loppor, flugor och andra skadedjur.
  • Använd inte halm, kartong, tidning, träspån, sågspån, kattskräp eller cederträ eller tallar som sängkläder. Det kan skada din kanin.
  • Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 3
    4. Bestäm om du vill ha din kaninbur inomhus eller utomhus. Det finns fördelar med att antingen habitat. Kaniner som bor inomhus har vanligtvis längre liv och är lyckligare och mer sociala. Kaniner som bor utomhus är skittakt, mottagliga för temperatur och väderförändringar, rovdjur, kvalster, flugor, loppor och andra komplikationer.
  • Om du vill hålla din kanin inuti, men har begränsat utrymme för att hon ska spela, kan du skapa en utomhusbur för henne att springa och spela.
  • Utomhus hutches är lättare att rengöra och ge kaninen mer utrymme att leka och springa runt. Om du spelar din hutch ute, var noga med att hålla den bort från direkt solljus, utkast, fuktiga områden, fuktighet, extrema temperaturer eller höga ljud. Hutchen ska ha ett tak för att skydda henne från regnet. Se till att hutchen är skyddad från rovdjur, inklusive hundar och katter.
  • Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 5
    5. Ge en kullkorg. Placera en låda i din kanins bur för att fungera som en kullkorg. För en liten Holland Lop kanin, kommer en medelstor plastkattskräppanna att vara tillräcklig. Det är bättre att få en större kullkorg än en mindre låda. Inne i kullboxen, placera färsk hö. Du kan också placera Bunny-Safe Pet-sängkläder under hö.
  • Gör ett köksände och ett badrumsände av lådan. Badrumsänden kommer att vara där de gör sin verksamhet, medan köksänden kommer att vara där de kommer att nibble rent hö.
  • Om du har flera kaniner, får du en mycket stor kullkorg eller enskilda lådor för varje kanin.
  • Ändra din kanins hö ofta för att hålla det rent. Kaninens kommer att använda en ren kullkorg, men undvik en smutsig. Gå inte 2 dagar utan att byta kullkorg. Att rengöra, bara dumpa allt i papperskorgen, lägg till mer kanin-säkra sängkläder och tvätta lådan.
  • Du bör begränsa honom till den här buret tills han konsekvent använder kullboxen.
  • Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 6
    6. Ställ in en gömställe. Kaniner är naturligt skittiga och gillar att gömma sig från rovdjur, höga ljud eller andra saker som skrämmer dem. Du måste tillhandahålla gömställen för dina kaniner, till exempel en kartong, ett system med tunnlar gjorda av kartongrör eller ett lågt sluten område som är lättillgängligt. Du kan också köpa kanin gömställen från djuraffären.
  • Del 2 av 4:
    Kanin-proofing ditt hem
    1. Bild med titeln Vård för Holland Lop kaniner Steg 7
    1. Överväg att ge din kanin ett inomhusrum. Om du håller din kanin inuti kan du välja ett rum för att låta din kanin springa i. Detta rum ska ha en kullkorg, en hömatare, maträtter och vattenskål i ett område. Placera en matta under den för att skydda den från messes. Inuti rummet kan du ställa in kartong slott, kanin condos, valp pennor eller kanin burar.
  • Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 8
    2. Täcka eller ta bort elektriska ledningar. Kaniner tugga hela tiden. Om du ska låta din kanin springa runt ett rum, måste du skydda din kanin genom att täcka upp ledningar eller ta bort dem. Dölj och skydda elektriska ledningar med hårt plaströr splittring i längdriktningen med sladden tucked inuti. Du kan också ta sladdar bakom träarbete eller trimma, linda dem i spiralfolie eller använda concealer för att hålla dem ur sikte.
  • Bild med titeln Vård för Holland Lop kaniner Steg 9
    3. Skydda trim och möbler från tuggning. Kaniner tuggar på trim, dörrkanter och möbelben. De kan också tugga tapet, sheetrock och matta. Placera ett bräde över alla ställen som din kanin kanske vill tugga. Placera kartong eller 2x4s under möbler så att kaninen inte burrow upp i den mjuka undersidan av den. Du kan också placera klara plastpaneler över väggen för att hålla kaninen från att tugga på den.
  • Titta på din kanin när hon kör runt i rummet och ge henne ett acceptabelt tuggobjekt om hon försöker gå efter möbler eller en del av huset.
  • Bild med titeln Vård för Holland Lop kaniner Steg 10
    4. Håll ut gott om acceptabla saker för din kanin att tugga. För att hjälpa till att avskräcka din kanin från att tugga saker hon borde inte, du borde ge massor av saker för kaninen att tugga på. Dessa inkluderar alfalfa kuber, gräshö fylld i kartongrör, färska grenar (Apple, Willow eller Aspen bara), eller rullade upp bomullshanddukar.
  • Del 3 av 4:
    Matar din kanin
    1. Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 11
    1. Placera en vattenfat i buret. Du kan använda en sipperflaska eller en keramisk maträtt för en vattenfat. Medan en sipperflaska blir lättare att hålla ren, verkar kaniner att föredra att dricka ur keramiska rätter.
    • Om du låter din kanin runt i ett rum, se till att det finns mycket vatten tillgängligt för henne.
  • Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 12
    2. Ge din kaninhö. Kaniner behöver den rätta mängden fiber varje dag, tillsammans med fukt, för att upprätthålla en hälsosam tarm. Om inte, kan de drabbas av ohälsa och kan till och med dö. En av huvudstaden av en Holland Lops diet är ett högkvalitativt gräshö.Gräshö bör matas i obegränsade mängder. Se till att kasta någon bortskämd eller våt hö i soporna och ge din Holland lop färsk hö dagligen.
  • Gräshö är bättre för en kanin än alfalfa hö, som är för hög i protein och kalcium som matas som något annat än som en behandling.
  • Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 13
    3. Ge din kanin med pellets. En annan häftklammer av en kanin diet är en kommersiell kaninpellet. Detta är bättre än korn- eller fröblandningar eftersom det är ordentligt formulerat för en kanin för att ge alla näringsämnen de behöver. Om en kanin har en frö eller kornblandning, kommer hon att välja ut de delar som hon gillar och lämnar de som hon inte lämnar sin eller hennes diet obalanserad.
  • En vuxen Holland Lop kanin kan ha ⅛ till ¼ kopp pellets dagligen.
  • Var noga med att byta pellets dagligen så att din kanin kan ha färska pellets.
  • Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 14
    4. Mata dina kaningrönsaker. Gröna bladgrönsaker behövs för att ge fiber och fukt till kosten. Bra val är alla typer av sallad, förutom isberg som är näringsmässigt bristfällig, bok choy, broccoli stammar och löv, morot toppar och maskros gröna. Foder bara din Holland lop ½ till 1 lös kopp av dessa om dagen.
  • Bild med titeln Vård för Holland Lop kaniner Steg 15
    5. Ge dina kanin godis. Kaniner kan ha stärkelse grönsaker, som morotrötter, och färsk frukt, men bara några matskedar om dagen. Mata aldrig någon annan mänsklig mat till kaniner, eller majs eller andra korn. Hålla sig till hö, pellets och lövgrönsaker som majoriteten av kaninens diet.
  • Del 4 av 4:
    Ta hand om din kanin
    1. Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 16
    1. Ta din kanin till veterinären. De flesta Holland Lop kaniner är friska så länge som en riktig kost matas till dem. Men en gång om året behöver hon en veterinärundersökning för att se till att allt är bra. Denna undersökning kommer att innehålla en tandkontroll för att se till att tänderna har på sig ordentligt. Om inte, kan veterinären behöva trimma dem så munnen eller tänderna blir inte skadade.
  • Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 17
    2. Spay eller neuter din kanin. Din kanin ska vara neutraliserad om han är en man eller spayed om hon är en kvinna när han eller hon är 4 till 6 månader. Detta stannar oönskade kullar om du har två kaniner av motsatt kön, plus slutar dåliga beteenden som aggression eller urinsprutning. Det eliminerar också cancer och infektioner för reproduktionssystem.
  • Bild med titeln Vård för Holland LOP Rabbits Steg 18
    3. Se upp för tecken på sjukdom. För det mesta är kaniner med riktiga dieter friska. Men du borde vara medveten om tecken på sjukdom, som inkluderar att vägra att äta eller dricka, diarré, inte pooping för en dag, öga eller nasal urladdning, drooling, svullnad, rodnad hud eller pälsförlust någonstans på kroppen, inte hoppar eller rör sig som vanligt eller oförmögen att använda bakben, mörk, röd urin eller en feber på mer än 105 ° F (41 ° C).
  • Aldrig ignorera dessa tecken. Om du ser dem, kontakta din veterinär omedelbart för en undersökning.
  • Tips

    Roliga hemlagade leksaker för kaniner inkluderar: en liten tjock kartong fylld med hö, kartongrullar från pappershanddukar, presentförpackning eller toalettpapper, eller kartonglådor uppförda för att göra en kanintunnel.
  • En stor papperssäck fylld med strimlad tidning (och några godis) gör en annan rolig grävning / utforska leksak för din kanin.
  • Varningar

    Kaniner kommer att sparka hårt, när de hämtas felaktigt och riskerar att bryta sina ryggar på det här sättet. Scoop din kanin upp från baksidan med en hand medan den andra är under bröstet.
  • När du matar en ny mat, lummiga gröna, eller grönsaker / frukt till din kanin, gå långsamt med att introducera maten. Bara några bitar om dagen för att se till att du inte ger dem en upprörd mage.
  • Kaniner producerar normalt mjuka avföring på natten att de sedan äter för att hjälpa sitt matsmältningssystem. Det är inte diarré och är helt frisk för kaninen, så oroa dig inte.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande