Hur man bryr sig om en kanin

Om du tänker på att få ett husdjur, kanske du vill överväga att få en kanin. Kaniner gör utmärktpets, eftersom de har underbara personligheter och anpassar sig enkelt till en inhemsk livsstil, även anpassar sig väl till katter eller lägenheter. För att vara frisk och glad, kan kaniner lite speciell vård, som börjar med massor av hö, pellets, den enstaka lummiga grönsaken, en varm, mysig bo och tid att springa och hoppa till deras hjärtans innehåll. Kaniner kan hållas inomhus eller utomhus (väder tillstånd som de är känsliga för värme) i ett rovdjursäkert hölje. De föredrar utomhus eftersom det är som där där i naturliga livsmiljöer.

Steg

Del 1 av 5:
Gör ett hem
  1. Bild med titeln Vård för en kanin Steg 1
1. Välj en ordentlig bostadstyp. För en medelstor kanin med 8 pund eller så behöver du en bur som är minst fyra meter bred, fyra meter djupt och tre meter lång. Kaninen ska kunna lägga sig och sträcka sig bekvämt och har fortfarande utrymme för mat och vatten och en kullkorg.
  • Utomhushutches med trägolv tenderar att fälla i ammoniak och kan vara ohälsosamt för din kanin. Ett trådgolv (företrädesvis PVC-belagd, 14-gauge dubbelförzinkad tråd med 1/2" x 1" hål, även om 16-gauge galvaniserad tråd med 1/2" x 1") kan vara acceptabelt med vilande mattor, även om större och rex furred raser kan ha mer problem med ömma hocks än andra.
  • Få en träningspenna för att ge extra utrymme för kaninen att flytta runt.
  • Stora kaniner behöver större boende. Kaninen måste kunna röra sig och lägga sig fritt. Se till att ha en tillräckligt stor bur så att din kanin kan spela!
  • Vissa ägare gillar att göra det som kallas "Gratis Range Rabbit Housing." Det är här du ger din kaninfria tyg av delar av eller hela huset, precis som du skulle med en hund eller katt. Men kom ihåg att kaniner är tunga chewers och borde inte lämnas oövervakad. Området att frigöra roam måste vara "bunny-bevis" och saknar ledningar, baseboards och mattor för att din kanin ska tugga på.
  • Bild med titeln Vård för en kanin Steg 2
    2. Få rätt typ av bur. Leta efter en bur med en solid botten eller trådbotten (14-gauge dubbelförzinkad tråd med 1/2" x 1" hål, även om 16-gauge galvaniserad tråd med 1/2" x 1" Endast) och sidor gjorda av tråd som är utformad för kaniner. Tänk på detta som "den" för kaninen att sova i och en källa till mat och vatten. Planen bör vara att kaninen spenderar 8-12 timmar eller så utanför buret i ett rum för kanin-säker prospektering.
  • Båda burstilarna kommer med för och nackdelar.Fasta golv måste rengöras oftare för att förhindra urinskald och sår. Sängkläder måste vara kanin säkra och giftfria.Trådgolv kan rengöras mindre ofta och krävs för raser med ull för att hålla avföring, sängkläder och urin från mattning i kappan (annars ska kaninen alltid vara shorn). Det måste alltid vara vilande mattor i en trådbur för att förhindra ömma hocks. Större raser som flamländska jättar har mer vikt och kan inte vara lämplig för trådgolv. Rex raser, som standard Rex har tunnare päls på botten av fötterna och kan vara mer benägna att sår om det är på tråd.

    1. 1
    2. Välj en bur med en fast botten eller ett trådgolv med vila mattor (14-gauge dubbelgalvaniserad tråd med 1/2" x 1" hål, även om 16-gauge galvaniserad tråd med 1/2" x 1" endast). De dåliga rykte trådgolv har blivit från trådlösning och försummelse, främst från att använda fel typ av trådgolv och / eller från att inte använda vila ytor. Låt inte luras, solida golv kommer med risken för urinskal och matting i oshornullraser och kan också missbrukas.Varje burstyp kommer med sina egna fördelar och nackdelar. Var uppmärksam på ditt älskade husdjur, klippspikar regelbundet och håll området rent.
    1. 1
    2. Kaniner är territoriella djur och parning bör göras försiktigt. Medan det finns kaniner som dra nytta av företaget av en annan (alltid spay och neuter innan du binder för att minimera hormonell aggression!), vissa får aldrig binda med en annan kanin, även när den är fast. De mest framgångsrika par är fasta manliga / kvinnliga par. Unfixed kaniner kommer ofta att odla eller slåss (ibland grymt). Bonding bör aldrig vara doe med en unfixed kanin.
    3. Bild med titeln Vård för en kanin Steg 3
      2. För fasta golv, linje buret med pappersbädden eller aspen träspån. Det finns också några specialbäddar av återvunnen trämassa som fungerar bra. Kaniner gillar att göra mysiga bon, så fyll botten av buret med mjukt naturligt material för att hålla dem bekväma.
    4. Hay, förutom att vara bra sängkläder, är den viktigaste delen av en kanindiet, så se till att du väljer rätt hö för din kanin. Timoteus eller gräs Hays är lämpliga för kaniner. Undvik alfalfa hö (endast om din kanin är över sex månader gammal) eftersom den är för hög i kalorier, protein och kalcium för långsiktig matning för alla vuxna kaniner.
    5. Bild med titeln Vård för en kanin Steg 4
      3. Placera buret i ett kanin-bevisområde. Du vill kunna låta din kanin ut för att hoppa runt, så placera buret i ett rum som du inte har något emot att dela och det är säkert för kaninen. Ta till exempel alla elektriska ledningar, små föremål och möbel av värde från rummet och undvik att ha kemikalier eller växter som kan skada kaninen i rummet.
    6. Kaniner gillar att tugga sladdar men du kan köpa sladdskyddare från hårdvaruaffärer för att stoppa din kanin från att tugga dem.
    7. Använd en babyport eller träna penna för hundar för att förhindra full tillgång till huset för att undvika skador på inredningen och kaninen.
    8. Bild med titeln Vård för en kanin Steg 5
      4. Ge en kullkorg. Kaniner kommer naturligtvis att använda samma plats som en "toalett" om och om igen, vanligtvis ett hörn av buret. Linje en liten kullkorg (tillgänglig på husdjursbutiker) med tidning, fyll sedan den med hö eller kull som är speciellt för kaniner och placera den i kaninens föredragna hörn.
    9. Överväg att sätta en andra kullkorg i kaninens lekplats.
    10. Bild med titeln Vård för en kanin Steg 6
      5. Skapa en gömställe i din kaninens bur. Kaniner är burrowing bytdjur, så att ge gömställen, som loggar eller kartonglådor, är bra för sitt välbefinnande. En eller två per kanin, beroende på hur mycket utrymme du har, kommer att ge kaninerna gott om utrymme att huddle.
    11. Bild med titeln Vård för en kanin Steg 7
      6. Lägg till kartonglådor för kaninen i, göm in och tugga på. Kaniner älskar tuggning, och det håller tänderna friska. Om du inte ger kanin tuggar som mellanmål, kan det tugga på dina möbler eller andra saker du har ljugit.
    12. Se till att din kanin alltid har något säkert att tugga på. Detta kommer att bära ner tänderna och förhindra skada.
    Del 2 av 5:
    Tillhandahålla mat, snacks och vatten
    1. Bild med titeln Vård för en kanin Steg 8
    1. Sätt ut obegränsat gräshö. Detta är den viktigaste komponenten i en kanin diet och så bör det alltid vara tillgängligt. Timoteus, havre och brome hö är bra val. Sätt ut det dagligen i ett rent område av kaninens bur.
    • För unga växande kaniner (upp till 4 månader) matar alfalfa hö och pellets för att ge extra kalorier som behövs för dessa livssteg.
    • Torkad Ready Grass Hay är tillgänglig från djuraffärer och mataffärer eller du kan växa ett gräsbricka speciellt för kaninen.
  • Bild med titeln Vård för en kanin Steg 9
    2. Ge kaninen en maträtt av kanin timothy hay pellets. Dessa innehåller protein och fiber, väsentligt för växande kaniner. Vuxna kaniner ska få 1/4 kopp för varje 5 pund kroppsvikt.
  • Kaniner är växtätare och till och med grönsaker kan få dem att gå ner i vikt (undvik att mata grönsaker för ofta eller om kanin är ung som de har känsliga tarmar) . Pellets är mer koncentrerad energi än hö och bör matas sparsamt.
  • Kom ihåg att din kanin inte kan leva på pellets. Det är mycket viktigt för kaninens matsmältningssystem att ha lång stamlöslig fiber i form av timothy eller gräshö för att förhindra hårbollar (trichobezoars) och att hålla sitt matsmältningssystem lyckligt och friskt. Tuggning på lång stamfiber bidrar också till att bära ner kaninens kontinuerligt växande (hypsodont) tänder och förhindra tandproblem.
  • Baby kaniner kan ha så många alfalfa pellets som de vill förrän de är 6-7 månaders ålder.
  • Bild med titeln Vård för en kanin Steg 10
    3. Erbjuda grönsaker endast som godis. Kaniner är kända för kärleksfulla morötter, men dessa bör bara ges ibland, eftersom de har hög sockerhalt. Veggies är en behandling. Tvätta grönsakerna helt och, om möjligt, mata ekologiska gröna.
  • Ge lövgröna gröna som spenat samt collards och rewip greens. Dessutom är senap gröna, cilantro / persilja, vattenkryss, selleri och maskrosblad goda grönsaker för din kanin.
  • Introducera gröna lite i taget för att undvika matsmältningsskydd. Yngre kaniner, 12 veckor är äldre, du kan lägga till i en veggie i veckan, ungefär en halv ounce i taget för att undvika att störa cecum.
  • Frukt är hög i socker, och bör matas sparsamt.
  • Bild med titeln Vård för en kanin Steg 11
    4. Undvik att ge din kanin ohälsosam mat. Vissa grönsaker är inte bra för kaniner, inklusive majs, isbergsallad, tomater, kål, bönor, ärter, potatis, betor, lök, kale och rabarber. Undvik också att mata kaninen med bambu, frön, korn och vilken typ av kött som helst.
  • Mänskliga livsmedel som bröd, choklad, godis, mejeri och allt som är kokta bör inte ges till kaniner.
  • Ge inte din kaninljus sallad (som isberg). Det kan döda dem genom att orsaka diarré och matsmältning upprörd av de goda bakterierna i tarmen. Romaine är bäst, men se till att det är organiskt om möjligt, och tvätta det innan det ger det till din kanin.
  • Du kan tillåta en kanin att äta gräs som inte har sprutats med herbicider eller bekämpningsmedel och låt kaninen välja vad du ska äta på gräsmattan. Undvik att skära gräs som har värmts och krossats av gräsklipparen. Processen att klippa den kommer att skynda på fermentationsprocessen och kan leda till bunny-matsmältningsproblem.
  • Bild med titeln Vård för en kanin Steg 12
    5. Leverera gott om rent vatten. Färskt vatten måste alltid vara tillgängligt och ändras dagligen. Du kan lägga den i en skål eller i en flaska av den sort som används för att mata hamstrar, men kaninstorlek, även om en skål med vatten lätt kan spillas. Se till att det aldrig löper ut och rengör det ofta för att förhindra kontaminering.
  • Kontrollera, om du använder en vattenflaska, att den fungerar ordentligt och är inte fast öppen eller stängd.
  • Del 3 av 5:
    Ge kaninövningen och spela tid
    1. Bild med titeln Vård för en kanin Steg 13
    1. Presentera dig själv till en ny kanin långsamt. När du först får en kanin, lämna den i sin bur eller hutch så det kan bli van vid sitt hem. Närma dig inte genast och börja spela med det, som det inte har sett i ännu och känner inte riktigt dig och litar på dig än.
    • Närma sig en ny kanin långsamt och lugnt så kaninen blir inte rädd. Kaniner blir rädda mycket lätt och kan inte se mycket bra, så du borde prata innan du närmar dig.
    • Försök att inte närma sig kaninen om det ser ut som om det är upptagen eller lägger sig och är lugn. Detta kan starta kaninen.
  • Bild med titeln Vård för en kanin Steg 14
    2. Låt kaninen ut i flera timmar (6 till 8, om du kan) per dag. Kaniner älskar att hoppa och springa runt, och att hålla sig friska, de behöver möjlighet att göra det i flera timmar varje dag. Du kan leka med din kanin eller lämna den för att njuta av sig själv (men hålla ett öga på det), men försumma inte detta viktiga element i kaninvården.
  • Se till att din kanin är antingen inhägnad i en penna som är minst 1 fot (0.3 m) i marken och 3 fot (0.9 m) ut ur marken, eller på en kanin sele och koppel.
  • Om du vill spela med kaninen ute, se till att du är i ett inhägnad område, och lämna aldrig det obevakat.
  • Håll katter, hundar och rovfåglar borta från kaninen hela tiden.
  • Bild med titeln Vård för en kanin Steg 15
    3. Ge bunnyen gott om leksaker. De gillar att tugga upp kartonglådor och gamla telefonböcker. Du kan också försöka leka med din kanin genom att kasta en liten boll eller fylld leksak.
  • Du kan använda vissa leksaker runt huset, som loo rollrör, gamla handdukar (som kan nibbled på eller repas).
  • Bild med titeln Vård för en kanin Steg 16
    4. Plocka upp kaninen försiktigt. Kaniner har bräckliga kroppar och måste hanteras med omsorg. Lägg en hand under baksidan och framsidan och håll den nära din kropp. Ta aldrig upp en kanin med öronen.
  • De flesta kaniner njuter av att bli petted.
  • Hantera inte kaninen ungefär eller sällskaps när det är klart inte njuter av det. Kaniner blir stressade lätt när de inte är bekväma.
  • Bild med titeln Vård för en kanin Steg 17
    5. Ta tid att binda. Bonding med dina kaniner kan vara lite svårt att börja med, eftersom de gillar att få godis och lite rep bakom öronen ibland, men mycket till människors överraskning, mycket av den tid de tycker om att hämtas mindre. Detta beror på att (speciellt när du först får dem) de gillar inte att tas ut ur sin komfortzon och det kan låta dem känna sig utsatta.
  • Var inte nedskärmad om de i början biter och skrapar rasande varje gång du försöker. Det är så här för nästan alla nya kaninägaren. Kom ihåg att vara mild och lugn, och bli inte arg på dig själv eller kaninen. Fortsätt arbeta med det, när du gör det framgångsrikt, ge dem en liten behandling som Apple för att låta dem veta att de har gjort ett bra jobb.
  • När du har bundet med dina kaniner, interagerar med dem så mycket som möjligt. Detta bidrar till att bygga ett lyckligt och bra förhållande som är mycket givande som kaniner är nyfiken och lekfulla djur, och kommer att ge ut så mycket kärlek som de kommer tillbaka.
  • Bild med titeln kanin
    Bild med titeln kanin
    6. Upprätthålla ett schema för att spela. Detta kommer att ge din kanin något att se fram emot varje dag. Se till att du ägnar tid mot detta eftersom din kanin kommer att älska att ha företag och behöver lite motion.
  • Del 4 av 5:
    Håller mer än en kanin
    1. Bild med titeln Vård för en kanin Steg 18
    1. Omsorg för två kaniner är inte mycket svårare än att ta hand om en, så du kanske vill investera i ett andra husdjur.
    • Se till att kaninerna är spayed eller neutered, speciellt om du är hemma i samma bur. Kaniner raser mycket snabbt och har flera barn i taget. fixering kan minska hormonell aggression. Introducera dina kaniner långsamt och övervaka dem för att säkerställa att de inte skadar varandra. Inte alla kaniner kan vara inrymda med andra kaniner, men många kan njuta av andras företag.
    • Var noga med att få en som är en bra passform med kaninen du redan har.
    • Om du tror att du vill ha mer än en kanin, få kullkamrater samtidigt så de är samma ålder och liknande storlek. Har kaninerna spayed eller neutered genast så att du inte har oönskade kullar och du förhindrar några hormonellt drivna beteendeproblem.
  • Bild med titeln Vård för en kanin Steg 19
    2. Introducera nya kaniner till andra gradvis. I ett etablerat hushåll måste du sakta in nya ankomster, för att förhindra att slåss. Kaniner kan vara territoriella. En manlig och kvinnlig eller två honor kommer sannolikt att vara enklare matchningar än två män om de inte är barn.
  • Ha kaniner i burar långt ifrån varandra på neutral mark i några dagar och titta på vad de gör. Om de är dumpning och omrörda, placera kaninerna längre ifrån varandra eller i separata rum i några dagar och sedan ta tillbaka dem i syn. Det här skulle vara en bra tid, när de introducerar dem, att ha smaskiga grönsaker att distrahera kaninerna utan också öka den positiva föreningen av närvaron av den andra kaninen.
  • Sänka gradvis avståndet mellan burarna tills de ligger bredvid varandra, men fortfarande säkra från "Attack."Så länge de är fridfullt medföljande i burar bredvid varandra, fortsätt detta arrangemang i minst en vecka.
  • Då kan du placera dem i träningspennor med ett hinder mellan dem och, om allt är okej, tillåta kaninerna att träffas utan en barriär, under tillsyn under en kort tidsperiod. Placera smaskiga gröna där, två till tre högar, för att förstärka allt är bra. När kaniner läggs ihop eller grooming varandra, är Bunny Life bra.
  • Del 5 av 5:
    Håll din kanin frisk
    1. Bild med titeln Vård för en kanin Steg 20
    1. Rengör buret varje vecka. Se till att kaninen är under tillsyn medan du arbetar. Töm de smutsiga hö- eller spånen från buret, tvätta det med varmt, tvålvatten, skölj det noggrant och låt det torka. Fyll det med rena hö eller spån i solida golv, rena brickor i trådgolv.
    • Litterboxen behöver ändras varje dag och desinficeras noggrant varje vecka eller så med en 10% vit vinägerlösning. Skölj väl och låt torka. Om kullboxen är plast eller metall, kan du också placera den i diskmaskinen.
    • Har mer än en kullkorg så att du kan byta en ren medan den andra rutan är smutsig eller i processen att rengöras.
    • Kanin urin är mycket alkalisk och kristaller kan byggas upp på ytan av kullboxen och kräver användning av en avkalkningslösning.
  • Bild med titeln Vård för en kanin Steg 21
    2. Håll temperaturen rätt för din kanin. Optimal temperatur för kaniner är 61 till 72 av. Om din kanin är ute, ge mycket skugga och, om det blir riktigt varmt, ta dem inomhus till luftkonditionering eller placera frysta vattenflaskor i hutchen för att hjälpa kaninen att vara cool. Kaniner kan dö av värmeslag.
  • Kaninens öron är verkligen huvudtemperaturkontrolldelen av sina kroppar. Panting med ljusa röda öron kan vara ett tecken på överuppvärmning.
  • Om de var i naturen skulle kaninen gå under jorden där den är cool att komma ut ur värmen.
  • 3. Borsta kaninen.
  • Ullraser (som engelska, jätte, franska, satin angoras) behöver mer grooming än andra om inte skuren. De måste vara preparerade dagligen, speciellt om ullfibrerna är tunna. Noggrann borstning av mattor och blåser ut kappan rekommenderas (aldrig blåsa med varmluft). Kom ihåg att kaninens hud är tunn och dra på mattan kan skada den. Om en matta är allvarligt envis, klipp den bort. Observera också att dessa raser och kors med ull tenderar att också ha ull på fötterna som kan bli mattad. Mattor på fötterna kan dela fotens skyddande hår och leda till ömma hockar, så var särskilt uppmärksam på en ullras fötter när du är grooming.

    Badning ska aldrig göras, men du kan använda en mjukt borstad borste till brudgummen. Om du har två kaniner kan du märka dem grooming varandra.

    Bild med titeln Vård för en kanin Steg 22
    1. 1
    2. Kaniner behöver inte badas om de inte blir mycket smutsiga och kan inte bringa sig ordentligt. Bara om det behövs, bada bara den smutsiga botten av kaninen. Bad aldrig hela kaninen som den plötsliga temperaturförändringen från våt päls kan ta med kaniner i chock.
    3. Bild med titeln Vård för en kanin Steg 23
      2. Ta kaninen till veterinären minst en gång om året. Kaniner behöver årliga kontroller för att se till att de är friska. Många veterinärer som behandlar katter och hundar har inte kompetens inom behandling av kaniner, så du kanske behöver hitta en veterinär som behandlar "exotisk" djur.
    4. Beroende på var du bor, kan din veterinär rekommendera vaccination för vissa sjukdomar som myxomatos om du bor i Storbritannien. I Förenta staterna rekommenderas inte myxomatosvaccinering.
    5. Din veterinär kommer att göra en undersökning och diskutera sina resultat och göra rekommendationer baserat på din kaninens nuvarande skick. Hantering av hälsosam tandvård i kaniner kan kräva anestesi för att helt undersöka tänderna och ta itu med några skarpa poäng som upptäckts på baktänderna (Premolars och Molars).
    6. Bild med titeln Vård för ett kaninsteg 24
      3. Lär dig hur du läser kaninkroppsspråk. Att veta hur din kanin känner är extremt viktig om du vill att din kanin är glad och frisk.
    7. Om en kanin öron är platta på ryggen, är ögonen bulging och kroppen är spänd och knuffad, det är rädd. Om en kanin är verkligen rädd, kan den skakas och andas tungt.
    8. Om en kanin är väldigt avslappnad kyld, kommer den att ligga utsträckt med sina främre tassar framför den, eller det kan ha alla sina tassar tucked under kroppen. Det kan också läggas på sin sida. Öronen kan vara platt på ryggen.
    9. Ibland, när en kanin är extremt glad och upphetsad, kommer den att hoppa in i luften och bläddra i kroppen. Detta kallas en binky. Många kaniner kommer att springa runt mycket snabbt innan du binkar. Ibland, om en kanin känner sig lat, kommer det inte att göra en riktig binky men kommer att stanna kvar på marken och göra en slags shuddery-flick.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du får en kanin, se till att den ser frisk ut. Undersök ögonen, öronen och näsan - dessa ska vara rena och rensa av eventuell urladdning. De främre tänderna ska vara jämn och pälsen snygg och ren. Paws undersida bör vara fria från skador eller rodnad mot huden. Plocka upp och älska den nya kaninen du överväger att se till att det kan hanteras med minimal svårighet.
  • För säkerheten hos din kanin, håll katter och hundar i ditt hushåll ut ur kaninens område och bort från kaninen.
  • Dessutom behöver din kanin sina naglar klippt varje 1-2 veckor.
  • Var snäll mot din kanin. Kaniner ger så mycket kärlek som de ges.
  • Om kaninen inte vill gå till sin bur, försök att ta en behandling i den.
  • Kaniner kan också bita om det provoceras att göra det.
  • Du kan köpa kanin sele och ledningar så att du kan ta dem för promenader.
  • Se till att när du hämtar en kanin, lägg din hand på baksidan, täcka också fötterna, om de kämpar för att fly.
  • Om du får en kanin under ett år gammal är det bäst att mata strängt hö och pellets. Du borde inte ge dem godis, morötter eller sallad, men om du gör det, gör det i små portioner. Eftersom kaninens kropp inte är van vid det, kan allt annat än hö eller pellets orsaka diarré.
  • Var alltid snäll, mild och lugn med din kanin. Skriker på det eller straffar det inte hjälper. Istället belöna gott beteende.
  • Några bra böcker för att hitta information om att ta hand om kaniner är: House Rabbit Handbook: Hur bor du med en urban kanin av Marinell Harriman, Kaninhandboken, 2: a upplagan av Karen Parker D.V.M., och Allt Pet Rabbit Handbook: Din ultimata guide till djurkanin ägande, träning och vård av sarah martin.
  • Kaniner måste ha sina naglar trimmade varannan två månader, beroende på deras aktivitet och levande situation.
  • Var tålmodig om din kanin är nervös runt dig för den första lilla biten.
  • Om du inte har en grooming borste kan du använda en gammal tandborste eller en gammal borste.
  • Ta aldrig upp en kanin vid öronen, även om den vägrar att komma in i buret. Det kommer att skada öronen. Undvik att plocka upp det av "scruff". Många raser har tunn hud och det kommer att skada dem.
  • Dölja godis (mycket tillgängliga hos husdjursbutiker) inuti ihåliga små stockar med hål inuti konstruerade för möss och sedan plugga hål med hö. Kaninen kommer att älska att leka och arbeta för att komma på godisarna.
  • Oavsett om det är i ett solidt golv eller en trådbunden, övervaka alltid en kanins fötter. Kontrollera varje gång du trimmer naglar. Blåsa pälsen på botten av fötterna eller borst med fingret för att försäkra det finns inga sår. Om sår är närvarande, använd Salve och / eller Ring veterinär, upp din burrengöring (om du är på tråd, överför till fast golv eller ger ännu mer vilaytor). Om sår är kroniskt närvarande i fast golvbur, rengör då dagligen tills sår läka och överför sedan till tråd för att förhindra att kanin sitter i avfallet och får sår (14-gauge dubbelgalvaniserad tråd med 1/2" x 1" hål, även om 16-gauge galvaniserad tråd med 1/2" x 1" ENDAST).
  • Om sår är kroniskt närvarande i trådgolv, överför till fast golv och rensar dagliga burar tills sår är läkt innan de återgår till ett normalt rengöringsschema. Inte varje våningstid fungerar för varje kanin.

    Varningar

    Kaniner kan bita eller skrapa.
  • Prova ditt allra bästa för att inte släppa din kanin. Även om de är fjädrande, släpper dem på fel ställe eller från en stor höjd på allvar skadar / döda dem.
  • Ge aldrig alla badrum till dina kaniner - de kan få hypotermi eller gå in i chock. Kaniner tenderar att brudga sig själva.
  • Det finns många olika personlighetstyper av kaniner - vissa är hoppiga, vissa är lat, och vissa är mellanliggande. Tvinga inte din kanin att spela om det inte verkar vilja.
  • Försök inte att para en kanin med en marsvin. De har olika kost- och medicinska behov (e.g. kaniner kan syntetisera sitt eget vitamin C, medan marsvin inte kan) och kaniner kan oavsiktligt skada marsvin.
  • Lägg inte loppmedicin på din kanin. Kontakta veterinär på vad du ska göra om din kanin har loppor.
  • Se till att din kanin utomhus lekplats är säker, eftersom kaniner kan klämma igenom mycket små utrymmen och är mycket svåra att fånga om de kör och gömmer. Se till att rovdjur, som hundar och katter, kan inte komma in. Se till att de inte kan gräva ut.
  • Var försiktig med rovdjur. De kan vara mycket bestämda när de tycker att en måltid står på spel, och ibland är den grundläggande kycklingtråden inte en bra vägg mellan kaninerna och rovdjur. Överväga att sätta en extra täckning över hutch på natten för att förhindra spooking.
  • Saker du behöver

    • Stor bur med en solid botten
    • Använd endast tråd om den är 14-gauge dubbelgalvaniserad tråd med 1/2" x 1" hål, även om 16-gauge galvaniserad tråd med 1/2" x 1" och åtföljd av vila mattor, PVC-belagd är ännu bättre.
    • Spån
    • Tidning
    • Timoteus och / eller Alfalfa Hay
    • Färska lövgrönsaker
    • Matpellets
    • Kanin chews (leksaker)
    • Bärande bur
    • Kattlåda
    • Vattenflaska
    • Kaninborste eller en liten borstborste
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande